Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Madalya sıralamasında son sıradayız

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Madalya sıralamasında son sıradayız

27 Temmuz'da başlayan 2012 Londra Olimpiyatları'nda ilk madalyamızı güreşte dün Rıza Kayaalp kazandı. Kayaalp'in bu başarısı sonrasında 2012 Olimpiyatları'nda madalya kazanan ülkeler arasına girdik ama sıralamada en sondayız. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Hürriyet'e verdiği demeçte, "2020'de madalyaları toplayan ülke olmayı arzuluyoruz" demişti.

2012 Londra Olimpiyatları, ülkemiz adına büyük hayal kırıklıkları ile devam ediyor. 27 Temmuz'da başlayan oyunlarda ilk madalyamızı dün kazandık. Bronz madalya alan güreşçimiz Rıza Kayaalp, Londra'da madalya alan ilk sporcumuz oldu.

Kayaalp'in bu başarısı sonrasında madalya alan ülkeler arasına girdik. 1 bronz madalyamız olduğundan dolayı sıralamada son sıradayız.

Bizimle birlikte 1 bronz madalya alan ülkeler; Arjantin, Suudi Arabistan, Kuveyt, Porto Riko, Hong Kong, Katar, Singapur, Tobago ve Özbekistan.

Türkiye'nin üst sıralarında Kıbrıs Rum Kesimi, Malezya, Ermenistan, Guetamala, Tayland gibi ülkeler bulunuyor.

İŞTE MADALYA SIRALAMASI

NOT: Sıralamada altın madalya sayısı daha fazla olanalar üst sırada yer alıyor. Gümüş alanlar ikinci sırada, bronz kazananlar ise son sırada yer alıyor. Türkiye de 9 ülke ile birlikte 1 madalya aldığından ayrıca bu madalyanın da bronz madalya olmasından dolayı son sırada yer alıyor.

Ynt: Madalya sıralamasında son sıradayız

Emrecim ben de tam aynısını twitterdan paylaşmıştım...Bugün güreş seyrediyorum...arkadş zaten mindere yenik çıkıyor..Bu nasıl bir durumdur anlamış değilim...??? sanki birleri çık ve yenil diyor..

Yorum

katiliyorum arkadaslar
      Ozguven yok
      Kafada hep acaba sorusu var gibi
      Cik aslanlar gibi kapis
      Yenmek de var yenilmek de
      Bu arada altin madalyanin da onemi bir kez daha gorunuyor listede

Yorum

Demek ki antrenörlerimiz de sporcularımız da yeteri kadar istekli, iyi değil

Yorum

2012 londra olimpiyatlarının türkiye açısından özeti...
          http://www.youtube.com/watch?v=QORWq4rKF1o#
          2010 1.6 T edition elegance

Yorum

Aram kardesim gerceketn super bir benzetme olmus...Tebrik ederim bu kadar cuk oturur....Surekli artist baslangiclar ve sonunda aglayan suratlar...Ya gercekten resil olduk...Ben hayatimda cok gures , cok boks maci seyrettim ama ben direkt ringe veya mindere cikarken bu kadar ezik ve yenilgiye hazir adamlar gormedim...Ayni karsi taraftakinin hic guc harcamasina gerek yok.Bir cok maci resmen puan alamadan kaybettik...Ya inanilacak gibi degil hic mi psikolojik danisman yok hic mi profesyonellik yok...Vallahi sinirden duvarlari yumrukladim...Ulan ben gitsem daha cok direnirim en azindan adamdan kacar temastan korunurum...Bunlarda o bile yoktu...Yazilar olsun diyecek baska birsey bilemiyorum..Dinyanin hangi lkseinde oyle bir sonuc alinsa sormlu bakan, sorumlu federasyon baskani, sorumlu antranorler cokdan istifa etmisti...Bir cekicci dusunu ki ikisini fileye takiyor...Bir gulledi dusununki 3 hakkinin ikisinda sınır ihlali yapiyor.... Bir guresci dusunun ki gel beni cirp diyor...

Yorum

yıllar oncesinden belliymiş abi
              2010 1.6 T edition elegance

Yorum

spor, uluslararası arenada ülkenin vitirinidir.
                biz vitirinimizle ne olduğumuzu sergilemiş olduk.

bu sonuçlardan ders alınır mı bilinmez ama futbolda dönen paranın onda biri diğer branşlara aktarılsa herhalde kayda değer bir gelişme yaşanabilir.
                sonuçta sporcularımızın çoğu nispeten fakir ve son derece kısıtlı imkanlarla ve kişisel gayretlerle, fedakarlıkla profesyonellikten uzak birşeyler yapmaya çalışıyorlar. bu fakirlik ve imkansızlıklar eziklik getiriyor, özgüveni azaltıyor.
                eskiden tek motivasyon kaynağımız olan milli benlik duygusu da kuvvetini yitirince sonuç böyle oluyor.

Yorum

Madalyaları SHÇEK getirecek
                  Londra'da her gün yeni bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Beklediğimiz altın madalyalar bir türlü gelmiyor. Pazar günü olimpiyat bitiyor, bu gidişle gelmeyecek gibi. Sporcularımız yarış sonrası bir türlü alt edemediği baskıdan söz ediyor. Türk halkı 'Ne olacak bu Türk sporunun hali?' diye soruyor.

Hakan YAŞAR

BEN lafı uzatmadan cevaplara geçeyim... Spor teşkilatı ile uzun görüşmelerim sonrasında ulaştığım bilgileri paylaşayım. Üst düzey tüm yetkililerin hepsinin ağız birliği ettiği nokta şu: 'Türk sporu batmaz... Hatta olimpiyat sonrası Türk sporunu şaha kaldıracak eylem planımız da hazır.'

MARKAMIZ YOK, BİLİNÇ YOK
                  PEKİ tablo ne? Önce teşhise geçelim... Bakan Suat Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve tüm spor bürokratlarının bu konuda ortak bir kanısı var; 'Türkiye'de, üst düzey marka sporcu yok... Bilinçli sporcu yok.'
                  YANİ demek istiyorlar ki; 'Bizim Naim, Halil, Hamza'lara ihtiyacımız var... Tuttuğunu koparan, her olimpiyatta madalya alan, baskıya alışkın, başarı alışkanlığı olan markalar... Ve bu yüzler Türk sporunun aynası olacak...'

ERDOĞAN MOTiVE ETTi AMA
                  MEVCUT durumla ilgili de önemli bir teşhis var; 'malzeme bu...' Evet, fotoğrafa geniş baktığımızda Türk sporcularının kapasitesi belli, 3-5 sporcu ile madalya umudumuz vardı... Ve spor teşkilatı mevcudu ayağa kaldırmak için 'gaz taktiği'ni denedi... Olimpiyat öncesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sporculara iftar ve moral verdi... Hepsiyle ilgilendi, telefonlar etti, tebrikler yağdırdı... Yani duygusal motivasyon taktikleri denendi... Ancak acı olan şu ki, Türk sporu 'gazla' da bir yere ulaşamadı...

2 TARİHİ ANLAŞMA YAPILDI
                  BU tabloda teşkilat Londra öncesi 2 önemli anlaşmaya imza attı... Birisi SHÇEK, diğeri MEB ile... Suat Kılıç ile Fatma Şahin karşılıklı anlamlı bir protokol yaptılar. Çocuk Esirgeme Kurumu, bünyesinde 44 bin çocuğu bulunduruyor. Spor teşkilatı sporcuları SHÇEK'le birlikte yetiştirecek. Yuvadaki çocuklar sporcu yetiştirme programına doğrudan dahil edilecek.
                  BUNUN çok ilginç bir nedeni var; ilki SHÇEK'in sahip olduğu potansiyel... İkincisi ve daha önemlisi ise yapılan araştırmalara göre Türk aile yapısı çocuğunu spora veriyor ama hemen geri çekiyor. Kimi öğretmeni, kimi tesisleri beğenmiyor. Kimi çalışma sistemini ve çocuğunu hemen geri çekiyor. Hatta çoğunluğu 3-5 sporu deniyor.
                  ANCAK SHÇEK'te ailesiz çocuklara karışan yok... Ve çocukları kötülüklerden korumanın yolu spor...

öZEL SPORCUYA öZEL OKUL
                  İKİNCİ anlaşma Milli Eğitim Bakanlığı ile... Bu da eğitime devam eden sporcuların hayatını kolaylaştıracak bir sistemin getirilmesi ile ilgili... Şu an sporcular dağınık şekilde, istedikleri lisede eğitim alıyorlar. Teşkilat ise özel sporcuları özel okullarda toplayacak, özel yetiştirecek...

Sibel Ozkan da yuvadan çıktı
                  SHÇEK modeline en önemli örnek sporcu Sibel Özkan... Milli halterci 2008 Pekin'de gümüş madalya kazandı, 4 yıl önce yurttan yetişip başarılı olmuş sporcu olarak Türkiye'nin gündemine geldi. Sibel Özkan, 2009'da da Dünya Şampiyonu olmayı da başardı.
                  KONYA çocuk yuvasında yetişen Özkan, ancak geçtiğimiz yıl evlenip çocuk yaptı ve halteri bırakma noktasına geldi. Bu yüzden Londra'ya gelemedi. Özkan'ın yokluğunda Türkiye, Londra'da garanti görülen bir olimpiyat madalyasından da oldu.

Model ispanya 25 maddelik plan
                  Uygulamalı çözüme gelince... Teşkilat Londra öncesi tabloyu bildiği için tam 1 yıl araştırma yaptı... Çin, ABD, İspanya başta dünyanın tüm başarılı spor modelleri masaya yatırıldı... Olimpiyattan 6 ay önce ortaya bir tablo çıkartıldı;
                  ÇİN: Dayakçı, sert ve Türk aile yapısına uygun değil... Çünkü aileden 2 yaşında çocuğu alıyor ve zorla spor yaptırıyor.
                  ABD: Kültür farkı var, üstelik siyahi ırktan çok sporcuları mevcut, aynı teknik ve taktikle sporcu eğitmek zor.
                  İSPANYA: İnsani usüllerle sporcu yetiştiriyor. Her ekolde olan bir ülke, eğitim ve spor altyapısı, çok seçenekli spor kültürü, eğitim anlayışı Türkiye'ye uygun... İspanya benimsenecek bir model.
                  ÇİN İŞKENCESİ OLAMAZ!
                  EVET, bakıldığında futbolda son iki Avrupa ve Dünya Kupası sahibi, basketbolda kulüpler ve milli takımlarda, voleybolda yine kulüp ve uluslararası bazda en çok şampiyonluk yaşayan ülke İspanya... Takım sporlarında örnek ülke... Atletizmde zayıf belki ama hangi spora baksanız yarışmacı, rekabetin içinde olan, Londra'da başarısız gözükse de istikrar açısından doğru bir model gibi duran bir İspanya örneği...
                  İŞTE spor teşkilatı bu modeli hayata geçirecek. Pazar günü olimpiyat bittikten sonra da 25 maddelik eylem planı harekete geçecek.

Akşam gazetesi web sayfasından alıntıdır.

Yorum

00.30 da tekvandocu millimizin müsabakası var bronzu garantiledik altına göz diktik.allah yardımcısı olsun dualarımız onunla

Yorum

Çapsız politika sonucu her konuda olduğu gibi sporda da sonuncuyuz

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                      Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 34SRK61
                        00.30 da tekvandocu millimizin müsabakası var bronzu garantiledik altına göz diktik.allah yardımcısı olsun dualarımız onunla
                        Siftah geldi bakalım, artık bereketi Allah'tan

Yorum

Hele şükür, Emre kardeşim tekvandocumuz sayesinde sonunculuktan kurtulup, 40. sıralara kadar yükseldik. İnşallah devamı gelir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Cemil Nişankaya
                            Hele şükür, Emre kardeşim tekvandocumuz sayesinde sonunculuktan kurtulup, 40. sıralara kadar yükseldik. İnşallah devamı gelir.
                            o....
                            Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                            [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Aslı 1. Gamze 2. 1500 m şampiyonları.
                              Türkiyenin şerefini kurtardılar
                              obaa clapclap
                              Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

İşleniyor...
                              X