Ben Opelin İkinci elde çok değer kaybettiğine inanmıyorum şöyleki şimdi 400.000TL bi araba alacaksın misal sonra 50.000Tl düşüğüne satınca diyeceksinki vay amma zarar ettim.Doğru bir mantıkmıdır bilmiyorum ama şöyle bir hesap yaptım.Sahibinden sitesinden 2011 35000Km de 1 passat ve2011 32000km bir İnsignia baz aldım.(İnanın tamamen rast gele,yoksa insignianın pahalısını passatın ucuzunu seceyim gibi bir şey yapmadım ve arada illaki aşırı düşük fiyatlarda olablir onlarıda hesapa katmadım.)Passatın Vw satış fiyatı 72000TL ikinci el satış fiyatı 61.000TL aradaki 10000TL toplam fiyatın yaklaşık %15'i yapıyor.Aynı şekilde 1.6T Edition İnsignia Opel saış fiyatı kampanyasız 63000TL ikinci el satış fiyatı 54000TL aradaki 9000TL toplam fiyatın yaklaşık %15'i yapıyor.Yani araçlarımızın 2.el değeri bence her otomobilde olduğu gibi makul düşüyor.Hadi değer kaybı çok düşük olsa yine %18'geçmez bence.Yani ben 450.000TL ye bir mercedec S kasa alsam bu araba bir sene sonra muhtemelen %15'lik değer kaybıyla 70000TL aşağısına satılır.
Burak tespitlerine katılıyorum.
Sen de kapmışsın işi daha 1 ay önce Opel'e mukavemetten hakkında işlem yapacaktım. haha haha haha
Serhan kardeş benim aracıma dediğim bir şey yok ama servisleri biraz daha duyarlı olmalı bence.( bu arada araca lafım yok derken ses sistemleri harbi rezalet)
Ya GÖkhan sen beni hasta edicen ya!!!! daha iki hafta önce jettanın dökülen aksamları ile ilgili ayrıca uzuzn yol tecrübesi ile ilgli yazı yazdım okumadın galiba.....Meksika yapımı olduğu için parça birleşimlerinde ayrıca işçilik kalitesinde çok ciddi sıkıntı var ve çok ciddi şikayetler var.Bunu doğuştaki dostlar bile söylüyor sen jettadan bahsediyorsun...sana raba yorumu yazmaktan dergi çıkaracak hale geldim.... muhaha muhaha
Ya GÖkhan sen beni hasta edicen ya!!!! daha iki hafta önce jettanın dökülen aksamları ile ilgili ayrıca uzuzn yol tecrübesi ile ilgli yazı yazdım okumadın galiba.....Meksika yapımı olduğu için parça birleşimlerinde ayrıca işçilik kalitesinde çok ciddi sıkıntı var ve çok ciddi şikayetler var.Bunu doğuştaki dostlar bile söylüyor sen jettadan bahsediyorsun...sana raba yorumu yazmaktan dergi çıkaracak hale geldim.... muhaha muhaha
) o zaman abi yeni stil paketli bi insignia 1.4 bulda alalım...
Vayy Gökhan,insigniaya tekrar göz mü kırpıyorsun??
Vayy Gökhan,insigniaya tekrar göz mü kırpıyorsun??
yeni stil paketli olursa ve füme olmazsa neden olmasın
Yorum