Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sony Xperia S kullananlar buraya

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Sony Xperia S kullananlar buraya

Radyoyu Şimdi Denedim. Bir Şey Yok. Ekranı Hoşuma Gitti. Elle Tarama da Çok Güzel Ama RDS Yok.

Yorum

Ben eski sürüme dönebilmeyi o kadar isterdim ki..
      Bu sürümün faydaları şunlar

- Bataryam Stand By Modda 11 Gün dayandı , ama ben o 11 günde nasıl dayandım hala şaşkınım clapclap , diğer taraftan ne kadar uğraştıysam 2.3.3 de Stand By Mod'a sokamadım telefonu. O zamanlar normal kullanımla 1 Günün sonuna kadar dayanıyordu.. (Wi-Fi ve Senkronize Sürekli Kapalı , Veri taraması lazım oldugunda açık , 1 Saat Oyun , 1,5-2 Saat Kulaklıkla Müzik , yarım saat facebook , günde 2-3 konuşma)

Ha gel gelelim zararlarına

- Android 2.3.3 de Uygulama Ram'i şişirmeye başlarsa sınırlayıp (Mesela facebook 70 Mb Ram harcamaya başladığında) düşürüyordu (Mesela 30-40 Mb'a kadar) , bunda o yok , Ram sıkıştıkça sıkışıyor , yazı yazmak zorlaşıyor (çok yavaşlıyor) , sonra telefon kendine reset atıyor.
      - Android 2.3.3 de kilitlenip kalmalar yoktu. Şu an (4.0.3) telefon bir kilitleniyor , telefonu öylece bırakıyorum ne yapacak diye , net olarak 1 saat sonra geri geldiğimde hala aynı ekranda aşırı ısınmış ve reset atamamış şekilde geri alıyorum. Telefon hiç bir tuşa yanıt vermiyor ve bataryayı çıkarmadan da kapanmıyor. Bunu 1-2 haftadır yapmıyor ama yüklediğim andan itibaren telefonu servise vermek istedim 870 Liraya bu telefonu alıyorum ve alacağım hizmet bu kadar mıydı diye!
      - Android 2.3.3 de yukarıda belirttiğim normal kullanımda şarj 1 Gün dayanıyordu.. Bu (4.0.3) aynı kullanımla (zaten aynı kullanamıyorsunuz telefon kilitlenip kalıyor) 6 Saat kadar gidiyor.

Telefonun sürümünü geri alabilme gibi bir şansım olsaydı , emin olun bunu yapardım..
      Bu arada Xperia Ray için konuşuyorum. Tek Çekirdek 1 Ghz İşlemciye , 380 Mb Ram'e ve 3.3" Ekrana sahip.
      Sonuna Kadar Vectra , Sonuna Kadar 125 HP , Sonuna Kadar LPG Power hiho

Yorum

Okuduğum duyduğum onca sorun yüzünden "geçmeyeceğim" diyordum ama upgrade mesajı gelince dayanamayıp 4.0'a geçtim arkadaşlar.

Güncelleme işlemi çok kolay oldu, özel hiç birşey yapmam gerekmedi, ayarlarımı, verilerimi vs yedeklemeye gerek bile olmadı. İşlem tamamlanıp cihaz ilk kez açıldığında takılmalar hata mesajları vs görünce eyvah deyip kısa süreli bir pişmanlık yaşadım. Fakat ikinci kez restart ettikten sonra herşey yoluna girdi. 4 gündür kullanmaktayım, herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Sadece uygulamaların çalışmasında eskisine göre çok çok ufak da olsa bir yavaşlık var gibi.

Telefonun standart uygulamalarının arayüzlerini biraz daha sadeleştirmeye çalışmışlar. Gmail ve standart e-posta arayüzleri sanki biraz Apple uygulamalarına benzetilmeye çalışılmış gibi görünüyor.
        Sadeleştirme çalışmalarının %100 başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim. Mesela PIN kodu girdiğimiz açılış ekranında tuşlar falan çok düz ve sıradan duruyor, eski hali kesinlikle daha iyiydi. Uygulamalarda ve işletim sistemi arayüzünde kullanılan yazı tipleri de (fontlar) yine Applevari olmuş, bence eski hali daha şık ve özgün idi.

Özetle belki altyapı olarak daha gelişmiş bir işletim sistemi olabilir, ancak kullanıcıya yansıyan arayüzü biraz aceleye getirilmiş ve sanki yarım kalmış bir çalışma hissi veriyor.

Yine de en güncel sürümü kullanıyor olmanın verdiği bir haz var, onu gözardı etmek mümkün değil

Yorum

Bu Gün Wi-Fi Bağlantısı İle Hiç Yoksa 1,5 Saat Bağlandım Net e. Hiç Sıkıntı Yaşamadım. Sayfalara Erişim Daha Hızlı Gibi. Öncesinde Arada Takılmalar Yaşıyordum. Ancak Eskiye Göre Bariz Isınma Hissetim Telefonda. Bir Ara Bir Yerde Bi Yazı Okumuştum XPERIA S ile İlgili. Android 2.3.3 Çift Çekirdeği Desteklemiyor, ICS nin Yüklenmesi Durumunda Telefon Mutlaka Hızlanacaktır Diye. Ben Şimdilik Şikayetçi Değilim.

Yorum

Telefonumun serisi 1257-5383

PC Companion programı 6.1.A.1.58 numralı yeni bir versiyon olduğunu söylüyor.
            Sanırım bu ICS...

Bazı sorularım var.

ICS sorunları tamamen giderilmişmidir? ( Wi-Fi bağlantı sorunu , Radyo, Batarya vs.vs)

PC Companion programı ilemi yükleyeyim ? Başka bir yazılım daha olduğu konuşuluyordu ( ismini hatırlayamıyorum) onunlamı yükleyelim ?

ICS'den memnun olmayan arkadaşlar vardı, boşverip biraz dahamı bekleyeyim.?

Teşekkürler.
            2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

Mehmet hocam,
              Tahmin ettiğin gibi 58 kodlu güncelleme ICS.
              Bir haftadır kullanıyorum, Wi-Fi ve radyo ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım.
              Yüklemeye karar verirsen PC Companion ile yükle, hiç bir sorun olmadan gayet kolay bir şekilde kuruluyor, mevcut verilerde bir kayıp falan da olmuyor.
              Önceki mesajımda da yazdığım gibi bazı ekran geçişlerinde eskiye göre çok az da olsa bir yavaşlık hissi var, ama rahatsız edecek kadar değil.

Yorum

Radyo ve Wi-Fi benim için vazgeçilmez ikili.

Çökerse gönderirim sana

Orjinal yazı sahibi: Serdar99
                Mehmet hocam,
                Tahmin ettiğin gibi 58 kodlu güncelleme ICS.
                Bir haftadır kullanıyorum, Wi-Fi ve radyo ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım.
                Yüklemeye karar verirsen PC Companion ile yükle, hiç bir sorun olmadan gayet kolay bir şekilde kuruluyor, mevcut verilerde bir kayıp falan da olmuyor.
                Önceki mesajımda da yazdığım gibi bazı ekran geçişlerinde eskiye göre çok az da olsa bir yavaşlık hissi var, ama rahatsız edecek kadar değil.

Yorum

Valla çeşit çeşit yorumlar var, kimi benim gibi bir problem yok diyor, kimisi aman geçmeyin çatlıyor patlıyor diyor.
                  Tabii şahsen telefonu elinden düşürmeyip sürekli kurcalayan bir tip olmadığım için de bazı hatalarla hiç karşılaşmıyor olabilirim

Yorum

Serdar hocam, özelden kargo adresini verirmisin. Güncellemeden sonra problem oldu. Cihazı sana gönderiyorum ihihi

Şaka bir yana ICS fena durmuyor. Yazı fontu Iphone'a benzemiş. Wi-Fi bağlantısında sıkıntı yok. Radyo bulunduğum yerde problemli gibi. Herzamanki kullandığım yerde test edeceğim.
                    Ancak cihaz biraz kasıntılımı çalışıyor ne ?

Valla çeşit çeşit yorumlar var, kimi benim gibi bir problem yok diyor, kimisi aman geçmeyin çatlıyor patlıyor diyor.
                    Tabii şahsen telefonu elinden düşürmeyip sürekli kurcalayan bir tip olmadığım için de bazı hatalarla hiç karşılaşmıyor olabilirim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mehmet
                      Serdar hocam, özelden kargo adresini verirmisin. Güncellemeden sonra problem oldu. Cihazı sana gönderiyorum ihihi

Şaka bir yana ICS fena durmuyor. Yazı fontu Iphone'a benzemiş. Wi-Fi bağlantısında sıkıntı yok. Radyo bulunduğum yerde problemli gibi. Herzamanki kullandığım yerde test edeceğim.
                      Ancak cihaz biraz kasıntılımı çalışıyor ne ?

Aynı tespiti ben de yapmıştım, gmail - mail uygulamalarında falan bir iphone özentisi var gibi.
                      Ekranın dikey ve yatay pozisyonlar arasındaki geçiş sırasında yaptığı dönme animasyonu güzel olmuş.
                      PIN kodu girdiğimiz ekrandaki tuşlar fazla sıradan ve kaba, eskisi kesinlikle daha şık idi.

Yüklemeden sonraki ilk açılışta yavaşlık çok daha bariz idi, hâtta bir takım hata mesajları ve kilitlenmeler de oldu.
                      Fakat ikinci restart edişimden sonra artık ne olduysa işler yoluna girdi, bir daha herhangi bir hata ile karşılaşmadım, yavaşlık hissi de minimuma indi.

Yorum

Galaxy note alın kurtulun böyle durumlardn arkadaşlar. Galaxy note 2 çok sağlam olacak.
                        RAM 2 Gb. Kasma falan yok. Şu an Galaxy note için kullandığım Android 4.0.4 işletim sistemi uyumlu çalışıyor.
                        Jelly bean bekliyoruz.
                        2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Yorum

Hocam bu Insignia alıp çok güzel ama şöyle de sıkıntıları var diyene Passat al kurtul demek gibi oluyor.
                          Sorunsuzu mükemmeli aramıyoruz, gönlümüzden geçeni, beğenilerimize hitap edeni alıyoruz

Yorum

Abi ne o öyle çay tepsisi gibi ihihi ihihi ihihi

Orjinal yazı sahibi: turquaz72
                            Galaxy note alın kurtulun böyle durumlardn arkadaşlar. Galaxy note 2 çok sağlam olacak.
                            RAM 2 Gb. Kasma falan yok. Şu an Galaxy note için kullandığım Android 4.0.4 işletim sistemi uyumlu çalışıyor.
                            Jelly bean bekliyoruz.

Yorum

Hocam bu Insignia alıp çok güzel ama şöyle de sıkıntıları var diyene Passat al kurtul demek gibi oluyor.
                              Sorunsuzu mükemmeli aramıyoruz, gönlümüzden geçeni, beğenilerimize hitap edeni alıyoruz
                              Bizim Galaxy Note sorunsuz değil. İlk aldığımda Android 2.3 yüklüydü. Biraz yüklenince işlemci ısınıyor ve telefon kapanıyordu.
                              Bunun dışında başka sorunlarda vardı. Samsung Android 4 ün Galaxy note için çıkışını 2-3 ay geciktirdi. Ama sorunların çoğu çözüldü.
                              Bugün Galaxy note için 4.0.4 güncellemeside geldi. Diyeceğim o ki bizim aletde de sorunlar vardı. Ama yazılımla çözüldü.
                              Tabi siz yolun başında tercihinizi Sony den yana kullanmışsınız. Diyecek bir şey yok. Ama ben Mehmet e çok söylemiştim Note al diye.
                              Tercihini kullandı. Ama belli mi olur kanına girer değiştiririm.

Yorum

Mehmet,

Abi Galaxy note çay tepsisi gibi ama yapmadığı ikram yok
                                Sat Sony'i. Alemin kralı Galaxy Note

Güzel bir Android sitesi. Her şey bedava.
                                http://www.apkmania.com/

Yorum

İşleniyor...
                                X