Duyuru

Collapse
No announcement yet.

vaaaiiiiİİİİİUUUuuuuv

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• vaaaiiiiİİİİİUUUuuuuv

vaaaiiiiİİİİİUUUuuuuv

İşine gidiyorsun.

Veya, evine dönüyorsun.

Direksiyondasın.
    Canhıraş bi siren...
    Dikiz aynana bakıyorsun.
    Ambulans geliyor.
    Kenara yanaşıyorsun hemen.
    Yol veriyorsun.
    vaaaiiiiİİİİİUUUuuuuv...

*

Ses azar azar yaklaşıyor.
    Tam yanındayken en yüksek...
    Azala azala uzaklaşıyor.
    Duymuyorsun artık.
    Gözden kayboluyor.

*

Halbuki, siren aynı siren.
    İçindeysen.

*

Dışındaysan...
    Yaklaşırken telaşlanıyorsun.
    Tam yanındayken üzülüyorsun.
    Gözucuyla, vah vah filan.
    Uzaklaşınca unutuyorsun.
    Bi saniye sonra hatırlamıyorsun.

*

Bi bakıyoruz mesela...
    Ambulans geliyor.
    Mahkûmlar diri diri yanmış.
    Dün, duyuyoruz sireni.
    Bugün, bağırıyor manşetlerde.
    Yarın, gözden kayboluyor.

*

Bi bakıyoruz...
    Karakol basılmış.
    Önce 2 şehit var deniyor, telaşlanıyoruz, sonra 4’e yükseldiği söyleniyor, yavaş yavaş artıyor sirenin sesi, 5 mi 6 mı derken, tam yanımızdan geçerken 8 şehit olduğunu öğreniyoruz, o an kahroluyoruz... Yavaş yavaş uzaklaşırken, yaralılardan 1’inin daha şehit olduğu açıklanıyor ama, ilk şehit kadar etki yapmıyor,
    görüş alanımızdan çıkıyor çünkü...
    Duymuyoruz.

*

Bi bakıyoruz...
    Ambulans geliyor.
    İçinde sel kurbanları.
    Tıpkı şehit ambulansı gibi, önce 1 ölü, 2 ölü’yle yaklaşıyor, 4 oluyor 5 oluyor, yükseliyor siren sesi, tam yanımızdan geçerken, 10 olduğunu öğrenip, hüzünleniyoruz... Yavaş yavaş gündemimizden uzaklaşırken bulunan 11’inci ölü pek sarsmıyor artık bizi, azalıyor sesi.

*

Ve, şehit pilotlarımızın cenaze törenini seyrederken, gene direksiyonda gibi hissettim kendimi... Radardan kayboldu’yla başlayan ince ince siren sesi, telaşlandık haliyle, botlar bulundu’yla yaklaştı, tam yanımızdan geçerken 1260 metrede cenaze, neticede musalla taşı, hakkınızı helal ediyor musunuz, helal olsun... Uğurla, unut.

*

Ambulanslar farklı ama...
    Göz göre göre...
    Bağıra bağıra gelen...
    Herkesi içeri tıkıp, 20 kişilik koğuşlara 200 kişiyi dolduran, derme çatma karakolları hala çanağın içindeki armut gibi sunan, dere yatağına devlet eliyle ev yapan, düşmanlık ettiği ülkenin topraklarına fotoğraf makinesiyle savaş uçağı gönderen...
    Siren, aynı siren.

*

Kenara yanaş.
    Geçsin.
    Bozma istifini...
    Devam et.
    Durmak yok yola devam...
    Bu olsa gerek.

Yılmaz ÖZDİL

Ynt: vaaaiiiiİİİİİUUUuuuuv

Çok doğru yazmış Yılmaz Özdil ama çözüm ne?
    Sadece tespit ,sadece tespit bütün yazıları da böyle.

Anlattıkları ,bizlerin yaptığı ve yapmaya da devam edeceğimiz durum.
    Bu gün şehit haberi gelir, yarın trafik kazası,sonrası içilen sigaradan dolayı kanser
    veyahut deniz kumundan yapılan çürük binaların 4-5 şiddetinde ki depremde yıkılması sonucu ölüm.

Bizler vurdum duymaz ,unutkan ,fazlaca kaderci ve nasıl olsa bana(veya bize) birşey olmazcı olduktan sonra
    böyle gelir böyle gider...

Yorum

Ülkemin yalanlanamaz gerçekleri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tozse
        Çok doğru yazmış Yılmaz Özdil ama çözüm ne?
        Sadece tespit ,sadece tespit bütün yazıları da böyle.

Anlattıkları ,bizlerin yaptığı ve yapmaya da devam edeceğimiz durum.
        Bu gün şehit haberi gelir, yarın trafik kazası,sonrası içilen sigaradan dolayı kanser
        veyahut deniz kumundan yapılan çürük binaların 4-5 şiddetinde ki depremde yıkılması sonucu ölüm.

Bizler vurdum duymaz ,unutkan ,fazlaca kaderci ve nasıl olsa bana(veya bize) birşey olmazcı olduktan sonra
        böyle gelir böyle gider...
        En azından hep doğru tespit hep doğru tespit değil mi ?

Çözümüde o söylese zaten başımızdakilerin o koltuklarda işi ne direk yılmaz özdili oturtalım bitsin...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: DiaDavidoff

Çözümüde o söylese zaten başımızdakilerin o koltuklarda işi ne direk yılmaz özdili oturtalım bitsin...
          Öncelikle o tespitleri yapmak için yazar olmaya gerek yok bu memlekette yaşamak yeterli.
          Yılmaz Özdil tespit yerine çözüm önersin, o zaman duyarlı bir yazar olur.
          Bizim başımızdakiler dediğin senin benim ve Yılmaz Özdil'in oy verdiği insanlar.Toplumlar hak ettikleri yöneticilerle yönetilirler.
          Yüz yıllar boyunca kimi hak ettiysek onlarla yönetildik.

Yorum

Öncelikle o tespitleri yapmak için yazar olmaya gerek yok bu memlekette yaşamak yeterli.
            Bizim başımızdakiler dediğin senin benim ve Yılmaz Özdil'in oy verdiği insanlar.Toplumlar hak ettikleri yöneticilerle yönetilirler.
            Ama ben çok yazarı takip ediyorum olaylara bu denli acık sözlü yaklaşabilen Yazar sayısı 5 parmağın 5'ini geçmiyor malesef ,
            Bu ülkede yaşayıp bu tespiti yapabilen vatandaş sayımız çok olsaydı zaten bu günleri yaşamazdık ki ,
            Herkes hak ettiği gibi yönetilir diyoruz ya demek ki ne doğru tespit yapabiliyor insanlar nede doğru çözüm üretebiliyorlar ama en azından bu tespitleri Türkiyenin en büyük Basın organlarından birinde bu kadar cesurca dile getirebilmek asıl marifet...
            İnsanlar bazı şeyleri bırakın medayda , sanal ortamda konuşmayı ,
            Yüz yüze sohbet arasında bile konuşamaz oldu korkudan konuştuğu adam necidir başına iki gün sonra iş açılır mı diye...
            En azından yüreği cesur vatandaşlarımız yazarlarımız var sayısı epey azda olsa...

Yorum

Ama ben çok yazarı takip ediyorum olaylara bu denli acık sözlü yaklaşabilen Yazar sayısı 5 parmağın 5'ini geçmiyor malesef ,
              Bu ülkede yaşayıp bu tespiti yapabilen vatandaş sayımız çok olsaydı zaten bu günleri yaşamazdık ki ,
              Herkes hak ettiği gibi yönetilir diyoruz ya demek ki ne doğru tespit yapabiliyor insanlar nede doğru çözüm üretebiliyorlar ama en azından bu tespitleri Türkiyenin en büyük Basın organlarından birinde bu kadar cesurca dile getirebilmek asıl marifet...
              Yüz yüze sohbet arasında bile konuşamaz oldu korkudan konuştuğu adam necidir başına iki gün sonra iş açılır mı diye...
              En azından yüreği cesur vatandaşlarımız yazarlarımız var sayısı epey azda olsa...
              Fazla alkışlamamak lazım alkış onları köreltir.

Yorum

Fazla alkışlamamak lazım alkış onları köreltir.
                Kitaplarını da tavsiye ederim valla

Yorum

Yılmaz Özdil ve Bekir Coşun gerçekten çok iyi gazeteciler. Eskiden hakimiyet devletteydi, polis höt dese insanlar sağa sola kaçışırdı. Şimdi polisin karşısına geçip molotof atıyor, panzerin üzerinde çıkıyor, polisi tokatlıyor, polisin eli kolu bağlı, bir şey yapamıyor. Polis panzerle olayların arasına dalar, şerefsizleri yakalayıp panzere tıkar götürürdü, nazi üniforması benzeri yakası kürklü üniformaları vardı. Korkardı insanlar. Şimdi amerikan polisi görünümlü naylon üniformaları var, ama amerikan polisinin yaptığının onda birini yapamıyor. Amerikan polisine bırak molotof, taş atmayı, ellerini kaldır dediğinde yapmazsan çekip vurabiliyor. Olacağı budur, daha kötü günler bizi bekliyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: adamsapple
                    Yılmaz Özdil ve Bekir Coşun gerçekten çok iyi gazeteciler. Eskiden hakimiyet devletteydi, polis höt dese insanlar sağa sola kaçışırdı. Şimdi polisin karşısına geçip molotof atıyor, panzerin üzerinde çıkıyor, polisi tokatlıyor, polisin eli kolu bağlı, bir şey yapamıyor. Polis panzerle olayların arasına dalar, şerefsizleri yakalayıp panzere tıkar götürürdü, nazi üniforması benzeri yakası kürklü üniformaları vardı. Korkardı insanlar. Şimdi amerikan polisi görünümlü naylon üniformaları var, ama amerikan polisinin yaptığının onda birini yapamıyor. Amerikan polisine bırak molotof, taş atmayı, ellerini kaldır dediğinde yapmazsan çekip vurabiliyor. Olacağı budur, daha kötü günler bizi bekliyor.
                    yalnız bu yazdığınız şey 90'lı yıllardan beri böyle... babam anlatıyor, eskiden karakola girmek çok büyük sıkıntıydı, öldüresiye dövüyorlardı insanlar korkuyordu diyor, ama şimdi nerde bu... ''sen benim kim olduğumu biliyor musun''culuk almış başını gidiyor...

Yorum

Benim demek istediğim şu an namussuzlar, bölücüler polisten korkmuyor, namuslu vatanını sevenler polis takibinde.

Yorum

İşleniyor...
                      X