Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kötü bir deneyim.. Allah Kimseyi Benim Durumuma Düşürmesin..

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Kötü bir deneyim.. Allah Kimseyi Benim Durumuma Düşürmesin..

Merhaba arkadaşlar/abilerim size dün yaşadığım kötü bir deneyimi anlatmak istiyorum

Ankaranın öğle saatlerinde yanıyor olması nedeni ile , babam arabayı çalışır bırakıp (klima dolayısıyla) 5 dakikalığına markete gitti.

Çok az eğimli rampa benzeri bir yerde elfrenini yeterli çekmediği için araba yavaş yavaş kayıp öndeki S500 'e yaklaştı. Bende farkettiğim anda elfrenini sonuna kadar çektim (Bir tek bizde mi Problem var bilmiyorum ama disk frenli arabaların elfrenini sonuna kadar çekmeden durmadığı söyleniyor.) ve önümüzdeki S500 'e göz kararıyla 20-30 cm mesafeyle durdurabildim arabayı.

Öndeki S500 'ün şoförü müdür yoksa sahibi midir geldi , parlak gri takım elbiseli siyah gömlekli belalı olduğu belli bir tip. Camı tıklattı bilader bakar mısın dedi
    Buyur dedim , arabayı çıkaracağım geçemiyorum arabayı biraz çeker misin dedi. 2 dakikaya babam gelecek biraz bekleseniz dedim isteksizce. Üstüme doğru 1-2 adım attı bilader acelem var çabuk yapamayacaksan ben yapayım dedi.. Tırstım peki dedim.

Ama yol biraz rampa aşağı gibi , ayağım frende elfrenini indirip gaza yüklenip ayağımı debriyajdan çektim araba stop etmekle kalmadı öndeki arabaya daha da yanaştı. Adam sinirli bir şekilde bana bakarken (yanımdan geçen bir adam da tip tip bana bakıyor farketti yaşımdan küçük olduğumu) benim halimi bir düşünün.

Sonra kendi kendime "bir kere daha böyle olursa öndekine bindirir 3-5 Bin lira masraf açtığın yetmediği gibi başın belaya da girer" dedim ve bismillah deyip çalıştırdım tekrar arabayı , klimayı kapatıp elfreni çekili halde yarımın biraz üstünde gaz verdim , yine el freni çekili ayağımı debriyajdan yarım çektim ve bir süre (2-3 saniye) o heyecanla el frenini indiremedim. En sonunda balatadan sesler gelmeye başlayıp yanımdaki adam elfrenini indirmezsen balatan yanacak deyince kendime geldim ve elfrenini indirip tam gaz vererek ayağımı balata kokusu arasında debriyajdan çektim. Araba patinaja düşerek 2 - 2,5 metre geri geldi.

Böylece başımdan bir belayı daha savmış oldum ve ömrümden birkaç yıl yiyen 2 dakikalık olay sonrasında babam geldi . Sanırım 2 dakika daha bekleyip riske girmemeyi deneyemedi adam

Tabi babam geldiğinde ben yolcu koltuğuna yerleşmiştim bile. Babam duymasın ateşe verir beni ihihi haha

Siz olsaydınız ne yapardınız birde böyle rampa aşağı önünüzde araba varken arabayı nasıl geri geri kaldırabiliriz?

Anımı paylaşmak istedim sizinle yükler paylaştıkça azalır demişler

Okuyup/Yardımı geçenlere teşekkür ederim
    Sonuna Kadar Vectra , Sonuna Kadar 125 HP , Sonuna Kadar LPG Power hiho

Ynt: Kötü bir deneyim.. Allah Kimseyi Benim Durumuma Düşürmesin..

Beklesin............... hıyarto dabakhane....meselesimi..
    2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
    [center]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sufy
      Beklesin............... hıyarto dabakhane....meselesimi..
      Valla bilemiyorum ki acelesi neydi mafyanın arabasını mı kullanıyordu napıyordu 2 dakika daha bekleyemedi sanırım

Abi bu durumda nasıl kaldırabileceğimizi şöyle yüzden anlatabilir misin. Arabanın kavrama noktasını biliyorum 1500 le 2000 devir arasında herhangi bir devirde kalkıyor , klima açıkken 2000 ila 2500 devir arasında. Ama geri viteste rampada 3500 devirde kalkmadı stop etti ve aynı zamanda kaydırdım da..

Yorum

Geçmiş olsun trafikte olur böyle şeyler kardeşim bu ve bunun gibi olayları daha çok yaşayacaksın malesef bizim ülkemizde trafik anlayışı bu kadar,
        aracın plakasını aldıysan pmden atsana bizim bebelerden olabilir , birde ne tarafta gerçekleşti bu olay ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: DiaDavidoff
          Geçmiş olsun trafikte olur böyle şeyler kardeşim bu ve bunun gibi olayları daha çok yaşayacaksın malesef bizim ülkemizde trafik anlayışı bu kadar,
          aracın plakasını aldıysan pmden atsana bizim bebelerden olabilir , birde ne tarafta gerçekleşti bu olay ?
          Abi plakasını almak hiç aklıma gelmedi o korkuyla ama , Bahçelide hal var ya , oraya en fazla 20 Metre uzaklıkta bir sokakta.. Orada bir pastane var , 10 metre kadar ilerisinde oldu..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 18XET01
            Abi plakasını almak hiç aklıma gelmedi o korkuyla ama , Bahçelide hal var ya , oraya en fazla 20 Metre uzaklıkta bir sokakta.. Orada bir pastane var , 10 metre kadar ilerisinde oldu..
            Orda öyle dik rampa nerde var ki bu kadar stres yaptın

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 18XET01
              Orda öyle dik rampa nerde var ki bu kadar stres yaptın
              Abi başta da dedim ya çok az eğimli rampa denilebilir mi bilmiyorum var ila yok arası ama bir kulaçlık mesafe bile yoktu önümdeki arabayla , birde kayınca iyice korktum. Bir de babam araba çalışırken beni direksiyon başında görmekten hiç hoşlanmaz , hele ki arabayı hareket ettirmeye çalışıyorsam hiç hoşlanmaz. Babam gelecek , beni yakalayacak diye korktum biraz , önümdeki araba da S500 yani , tamponu azıcık ezsek zaten bizim tampon tümden ezilir. Masraf üstüne masraf. Güvenip de adama da veremedim arabayı çeksin diye.

Trafikte de böyle heyecanlanacaksam işim zor. İşte bu yüzden istiyorum babamın beni direksiyon çalıştırmasını..

Yorum

Yusuf kardeşim sen sen ol böyle durumlarda kılını kıpırdatma. Beklesin az, işi ne. Bilmiyorum kardeşim araba sürmeyi, ne yapabilirim de çık.
                İnsan araba markasına göre muamele görmez, isterse S500 filosu olsun. Varsa bir derdi bekler babanı, ona anlatır. Haklı isen kimseden çekinmene gerek yok.
                (Satıldı..) 2012 - 1.4 Turbo - Edition Elegance - Siyah/Bej - 18" - Cyclone Navi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: byazkan
                  Yusuf kardeşim sen sen ol böyle durumlarda kılını kıpırdatma. Beklesin az, işi ne. Bilmiyorum kardeşim araba sürmeyi, ne yapabilirim de çık.
                  İnsan araba markasına göre muamele görmez, isterse S500 filosu olsun. Varsa bir derdi bekler babanı, ona anlatır. Haklı isen kimseden çekinmene gerek yok.
                  Haklısın abi de , acelesi varmıs (!) bekleyememiş (!) () , dışarıdan kavgacı bir tip gibi görünsem de ortam kızıştığında çekiliverir beladan uzak durmaya çalışırım.

Adam başıma problem çıkarır falan uğraşamazdım hiç

Yorum

anlatılana göre adamın arabasına zarar vermemek için kendi arabanızı haşat etmişsin.

Yorum

Biraz tecrübesizlik yüzünden baskı balataya 2-3 Bin Kilometrelik bir zarar verdim galiba , bir de korkaklık oldu bir anda cesaretimi toplayamadan üzerime yürüdü adam arabası da değerli baya..

Çok çevik değilim sanırım arabayı bir anda kaldıramıyorum kayıyor biraz da..

Umarım çok kayda değer zarar vermemişimdir..

Yorum

Geçmiş olsun.

Ben çoğu zaman hatta hep aracı durdurduğumda araçta biri bile olsa ( camları az açarım yada açık kalır ) anahtarı yanıma alırım ))
                        Devir kötü, araba hırsızları bile arsız. Soyguncu, uğursuz adam dolu çevrede o yüzden araba çalışır vaziyette yada anahtar üstünde bırakmak tehlikeli. Orada en güzeli, anahtarı alıp arabayı kitleyip " Ben babamı çağırayım hemen gelirim" diyerek ortamdan sakince gitmek Ama hiçbir zaman araç çalışır halde, sürücü olmadan bırakmamak gerekir.

Yorum

byuk gecmiş olsun ihihi
                          Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                          [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BORA
                            Geçmiş olsun.

Ben çoğu zaman hatta hep aracı durdurduğumda araçta biri bile olsa ( camları az açarım yada açık kalır ) anahtarı yanıma alırım ))
                            Devir kötü, araba hırsızları bile arsız. Soyguncu, uğursuz adam dolu çevrede o yüzden araba çalışır vaziyette yada anahtar üstünde bırakmak tehlikeli. Orada en güzeli, anahtarı alıp arabayı kitleyip " Ben babamı çağırayım hemen gelirim" diyerek ortamdan sakince gitmek Ama hiçbir zaman araç çalışır halde, sürücü olmadan bırakmamak gerekir.
                            Teşekkür ederim abi , bundan sonra öyle yaparım artık

Orjinal yazı sahibi: emrezxr
                            byuk gecmiş olsun ihihi
                            Sağol abi de niye güldün merak ediyorum dogrusu

Yorum

Ehliyetim yok de babam gelecek de bekle ya ondeki arabaya carpsaydin ?

Yorum

İşleniyor...
                              X