Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4 t ve 1.6 t rolantide ne kadar yakar ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.4 t ve 1.6 t rolantide ne kadar yakar ?

vectra C kasa benzinli 0.8 lt yakıyordu . dizel astralar 0.4 litre yakıyor. peki insignialar ne yakıyor arkadaşlar ?

Ynt: 1.4 t ve 1.6 t rolantide ne kadar yakar ?

1.6 180 0.8lt

Yorum

1.6 t kışın 0.9 ,yazın 0.6-0.7 arası motor sıcakken
      2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
      2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

1.4 t start stoptan dolayı rolantide pek olmuyor ama sanırım 0,5 yakıyor.

Yorum

Araç tam ısındıktan sonra 0.5 yakıyor. bu arada ben de konuyla alakalı bir şey sorayım size. peki: örneğin sokak aralarında bazen boşa atıp öyle rampa aşağı süzülürüm. çok yavaş olur ama bu durumda anlık yakıt tüketim değeri bende çok yükseliyor. öreğin 2.7--3.5- hatta böyle bir durumda 5'li rakamlar gördüğüm oldu. sizce bunun nedeni nedir? normalmidir?
          MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Aracı viteste indirin yokuş assagiya 0.0 tüketim olur
            2011 2.0cdti cosmo flexi sunroof Infinity ses sistemi
            yeni yüzyıl üniversitesi mimarlık

Haşin gaddar bilakis çok kibarım.Israr ederim iyi dans ederim o kadar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilgecem
              Araç tam ısındıktan sonra 0.5 yakıyor. bu arada ben de konuyla alakalı bir şey sorayım size. peki: örneğin sokak aralarında bazen boşa atıp öyle rampa aşağı süzülürüm. çok yavaş olur ama bu durumda anlık yakıt tüketim değeri bende çok yükseliyor. öreğin 2.7--3.5- hatta böyle bir durumda 5'li rakamlar gördüğüm oldu. sizce bunun nedeni nedir? normalmidir?
              Öncelikle bu durum normaldir.Eski araçlarda boşta gitmek tasarruf sağlıyordu ama yeni nesil araçlarda vitesi boşa alarak değil de viteste gaza basmadan rampa aşağı süzülmek tasarruf sağlar.Bu şekilde anlık tüketim sıfır gösterir.Tasarruf için; duracağımız zaman bile vitesi mümkün olduğu kadar geç boşa almalıyız.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilgecem
                tahminim, araç dururken rölantiyi 0,5 lt/h olarak gösteriyor ama boş viteste hareket halindeyken misal 3,5 lt/100km olarak gösterir o yüzden rölantide durmayla hareket hali arasında tüketim farkı gözükür abi
                InsigniaTEAM

Yorum

Aynen dediğin gibi Çağrı, araç dururken ölçecek herhangi bir mesafe olmadığı için saatteki tüketimi gösteriyor.

Örnekten yola çıkarak şöyle bir hesap yapabiliriz.
                  3,5 / 0,5 = 7 (arada 7 kat fark var)

100 km tüketimini saatlik tüketime eşitlemek için :
                  100 / 7 = 14,28 km

Demek ki yokuş aşağı boşta giderken 3.5 lt/100 km tüketim gösterdiğinde, 14-15 km/s hızla gidiliyormuş

Yorum

http://www.youtube.com/watch?v=-zsPHPvRzog#

Yorum

Bizim arac rolantide genelde calisir olmaz ama sicak ise motor 0.5 lt. yakar.
                      2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

İşleniyor...
                      X