Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bilgisayarımla Alakalı Birşey Danışmak İstiyorum , 5 Dakika İlgilenir Misiniz?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Bilgisayarımla Alakalı Birşey Danışmak İstiyorum , 5 Dakika İlgilenir Misiniz?

Yorumlar için teşekkürler. Şu an yoldayım. Akşam hepinize teker teker cevap vermeye çalışacağım
    Sonuna Kadar Vectra , Sonuna Kadar 125 HP , Sonuna Kadar LPG Power hiho

Yorum

Ynt: Bilgisayarımla Alakalı Birşey Danışmak İstiyorum , 5 Dakika İlgilenir Misiniz?

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim cevabı geciktirdiğim için kusura bakmayın Hotspot ile giriyorum anca

Erdem abi format süresini biraz uzatacağım tavsiye için teşekkürler Ankaraya dönüşte bilgisayarı kesinlikle servise bırakmam gerekiyor ya anakart ya ekran kartı ikisinden birinde arıza var , dün soğutucusuz oynarken sıcağını pek önemsemedim sonra bilgisayarın içinden Dıııt diye uyarı sesi geldi 1 - 1,5 saniye kadar. Sonra kapandı alet. Aha dedim anakartı patlattık. Açtım baktım çalışıyor ama Nvidia'ya geçiş yapamıyor. Onboard ekran kartıyla çalışıyor. Ekran kartını öldürdük herhalde. Teşekkürler..

Mert abi yorumun için teşekkürler bundan sonraki bilgisayarım ya ASUS ya TOSHIBA olacak zaten

Orjinal yazı sahibi: Beschäler Insignia
      Ben de Birşeyler Yazıcam Bu Konuda. Öncelikle Yanlış Anlamanı İstemem Zira Ben de İş Yerinde Laptop Kullanıyorum ve Yanılmıyorsam 4 Yıl Önce 1200 Tl Civarında Bir Paraya Almıştım. O Zaman Vista Yüklü Laptplarda İşletim Sisteminden Kaynaklı, Donanımlar Çok İyi Olmak Zorundaydı. Şimdi XP yüklü ve Uçuyor Adeta.
      AMA; Oyun Oynamak İstiyorsan Laptop u Bir Kenara Bırakacaksın. Malum Teknoloji Küçüldükçe Isınma Artıyor. Şöyle Düşün; Orta Yollu Bir MasaÜstü Ekran Kartında, (Kendiminkini Örnek Vereyim) HD4890x2 Crossfire lı ve Toplamda 2 GB Gibi Olması Gerekirken Reel Performans Testlerine Göre %45 Performans Artışıyla 1.45 GB DDR5 Ram e Ulaşıyoruz Diyelim. Senin Laptoptakinden %27.5 Daha Az. Motor ve Hafıza Hızlarını da 850/950 Stock İken, 925/1050 Over Clokc lu Kullanıyorum. 21.5 İnch (1920/1080 Çözünürlüğü, Orantılı Büyütme veya Küçültmeye Gerek Kalmadan Tam Destekleyen) Monitör Kullanıyorum. Hem Oyun Ayarlarından Hem de Ekran Kartının Kendi Ayarlarından Tüm Ayarlar En Sonda ve 3 Yıllık Kartlar Olmasına Rağmen Ne Kasma Ne de Takılma Ya da Lag Yaşamıyorum. Hadi Bunu Bırak Oynayacağın Oyunu En Fazla Laptop un Ekranı Büyüklüğünde Görebilirsin. Peki 2 Tane 4890 ı, Soğutma Sistemlerini de Göze Alarak Yan Yana Koysan Senin Laptop un Yarısı Yapar mı? Yaklaşık Yapar. 3.33 Ghz Stock Olan,ve OverClocklu Olarak 4.20Ghz. de Kullandığum 980X İşlencimin Soğutucusundan Bahsetmek İstemiyorum Bile. Diğer Ramler, Soğutucular vs. de Cabası.
      Sonuç: Laptop a Verdiğimiz Para (Az ya da Çok) Oyun İçinse, Sonuçlarından Hiç Hayıflanmayacağız. Oyun Oynamak İstiyorsak Şöyle Orta Yollu Bir Donanım ile Evde Kafa Dinlemek İçin Masamızın Üstünde İçiyorsak Sigaramız ve Çayımızla Keyf Yapacağız. Hele ki Araba Oyunlarını Online Oynuyorsak (Cheater lardan Uzak) Kimse Değmesin Keyfimize
      Laptop ta varsın Sadece Office Proğramlarını İdare Etsin, Kasılıp Masılmasın da...
      İyi Forumlar.
      Adını bilemediğim için alıntı yaptım abiciğim , sana da teşekkür ederim. Sanırım ekran kartını yaktık. Şu OverClock olayını da bir çözersem. Yalnız overclock yaparken yanlış bir işlemde işlemciye veya anakarta zarar verme ihtimali varmış , bir profesyonelden yardım almam lazım.

İyi forumlar..

Yorum

Konuyu şimdi okuyorum. Öncelikle aldığınız pc kötü değil. Ekran kartıda güzel. Fakat laptopların genel sorunu şudur. Laptopu koyduğunuz ortama göre ısı sorunu çıkar. Laptop soğutucusu üstünde kullanmak en iyisi.

Cevaplarınızı tam okumadım ama kastığını söylemişsiniz. Öncelikle laptopunuzun güç ayarlarını yüksek performansa getirmelisiniz. Kısayolu sanırsam sol alt köşedeki windows tuşu + X idi.

Windows işletim sistemi 32 bit ve 64 bit olayı ise şudur. Eğer sisteminiz 3gb üzeri ise herzaman 64 bit işletim sistemi kullanılması gerekir. Büyük bi ihtimalle sizin işletim sistemi 64 bittir. 32 bit işletim sistemleri en fazla 3 ya da 4 gb ram a kadar destek veriyor.

Overlock işlemine gelicek olursak türkçesi hız aşırtmadır. Yani extra watt = extra performans. Overlock işlemi en çok masaüstü pclerde performans gösterir. Laptoplarda ısınma sorununa yol açar. örneğin i5 2500k 3.3 ghz işlemciye extra elektrik vererek 5.0 ghz ye çıkarabiliyorlar tabi soğutma sistemi iyi olması lazım yoksa ısıdan yanabilir. Aynısı ekran kartlarının gpu ları içinde geçerlidir.

Herneyse sisteminizi tekrar windows + X tuşu ile kontrol edin yüksek performansa getirin.

Güç seçenekleri ise şunlardır:
        Güç tasarrufu
        Dengeli
        Yüksek Performans (Oyun oynarken bunu seçin)

Yorum

Bu arada capser kötü bi marka değil ama şu laptop kasaları konusunda biraz daha gelişirlerse 10 numara olur. Kütük gibi kasaları var

Yorum

Orjinal yazı sahibi: _emreyy_
            Konuyu şimdi okuyorum. Öncelikle aldığınız pc kötü değil. Ekran kartıda güzel. Fakat laptopların genel sorunu şudur. Laptopu koyduğunuz ortama göre ısı sorunu çıkar. Laptop soğutucusu üstünde kullanmak en iyisi.

Cevaplarınızı tam okumadım ama kastığını söylemişsiniz. Öncelikle laptopunuzun güç ayarlarını yüksek performansa getirmelisiniz. Kısayolu sanırsam sol alt köşedeki windows tuşu + X idi.

Windows işletim sistemi 32 bit ve 64 bit olayı ise şudur. Eğer sisteminiz 3gb üzeri ise herzaman 64 bit işletim sistemi kullanılması gerekir. Büyük bi ihtimalle sizin işletim sistemi 64 bittir. 32 bit işletim sistemleri en fazla 3 ya da 4 gb ram a kadar destek veriyor.

Overlock işlemine gelicek olursak türkçesi hız aşırtmadır. Yani extra watt = extra performans. Overlock işlemi en çok masaüstü pclerde performans gösterir. Laptoplarda ısınma sorununa yol açar. örneğin i5 2500k 3.3 ghz işlemciye extra elektrik vererek 5.0 ghz ye çıkarabiliyorlar tabi soğutma sistemi iyi olması lazım yoksa ısıdan yanabilir. Aynısı ekran kartlarının gpu ları içinde geçerlidir.

Herneyse sisteminizi tekrar windows + X tuşu ile kontrol edin yüksek performansa getirin.

Güç seçenekleri ise şunlardır:
            Güç tasarrufu
            Dengeli
            Yüksek Performans (Oyun oynarken bunu seçin)

Abi öncelikle teşekkür ederim fakat benim bilgisayarım en yüksüz halde yüksek performansta çalıştırırsam sıcaktan kapanıyor. En yüksüz derken sadece açık halde. Boşta çalışırken 85 dereceleri görüyorum. Bu yüzden günlük kullanımda dengelide , oyunda süper güç tasarrufu kullanıyorum. Süper güç tasarrufuna da kendimce isim verdim. "Son Susturucu" ihihi. Süper güç tasarrufu da susturamazsa hiç bir şey susturamıyor çünki. haha . Ağlanacak hale gülüyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: _emreyy_
              Bu arada capser kötü bi marka değil ama şu laptop kasaları konusunda biraz daha gelişirlerse 10 numara olur. Kütük gibi kasaları var
              Sorma.. O kadar kötü bir plastik ki... Izole yeteneği sıfır.
              Ramin çatlamayacağını bilsem sıcak halde derin dondurucuya atıp power freeze'e basasım geliyor . Daha önce bu şekilde bir ram çatlatma deneyimim olmuştu da

Yorum

2008 senesinden önce Casper markasına karşı aşırı bir antipatim vardı. 2008 yılında teknosa'ya Vaio almaya girip çalışan bir arkadaşımın ısrarı ile Casper alıp çıktım. Ama aklımda hep bir soru işareti vardı. Aradan 1 yıl geçti eşime HP marka bir notebook aldık. geçen yıl bilgisayarın birisini elden çıkarıp yerine netbook almaya karar verdim. Fakat hangisini satacağıma karar verirken Casper'ıma kıyamadım. HP'yi sattım. İyiki öyle yapmışım. Casper hala canavar gibi çalışıyor. Hemde içerisinde MAC OS X Lion 10.7.4 işletim sistemi ile.
                2011 Insignia 2.0 CDTI 130HP Edition + EP Active Select + Cyclone Navi (Safir Siyah)
                2008 Alfa Romeo 159 1.9JTDm Q-Tronic Distictive Plus(Siyah)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hi_cazz
                  2008 senesinden önce Casper markasına karşı aşırı bir antipatim vardı. 2008 yılında teknosa'ya Vaio almaya girip çalışan bir arkadaşımın ısrarı ile Casper alıp çıktım. Ama aklımda hep bir soru işareti vardı. Aradan 1 yıl geçti eşime HP marka bir notebook aldık. geçen yıl bilgisayarın birisini elden çıkarıp yerine netbook almaya karar verdim. Fakat hangisini satacağıma karar verirken Casper'ıma kıyamadım. HP'yi sattım. İyiki öyle yapmışım. Casper hala canavar gibi çalışıyor. Hemde içerisinde MAC OS X Lion 10.7.4 işletim sistemi ile.
                  Abi ben pek zora düşmeden bilgisayar hakkında soru sormam da yani çok ikilemde kaldım. Bilgisayarı servise versem 1 aydan önce gelmiyor , kaldı ki 1 aydan sonra yenisini vermek zorunda olmasalar 3 ay bekletecekler insanı. O bilgisayar MAC OS ile iyi çalışıyor yani. Oyun falan açabildin mi hiç?

Artık servise vereceğiz ne yapalım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 18XET01
                    Orjinal yazı sahibi: hi_cazz
                    Abi ben pek zora düşmeden bilgisayar hakkında soru sormam da yani çok ikilemde kaldım. Bilgisayarı servise versem 1 aydan önce gelmiyor , kaldı ki 1 aydan sonra yenisini vermek zorunda olmasalar 3 ay bekletecekler insanı. O bilgisayar MAC OS ile iyi çalışıyor yani. Oyun falan açabildin mi hiç?

Artık servise vereceğiz ne yapalım
                    Teknoloji birazda şans meselesi. Ben gerçekten çok memnun kaldım. Oyun performansları falan diğer markaların aynı özelliklerindeki cihazlarından farklı değildi. MAC OS X'i ise birçok notebook donanım uyumsuzluğundan dolayı yükleyemiyor bile. İlk elma ekranında donup kalıyor. Ama bende wireless hariç hiç sorun çıkmadı. Intel wireless kartı MAC OS X tanımıyor. Bende internetten 14TL'ye uyumlu olanını aldım. Alttaki epci mini kapağını açıp değişimi yaptım. Şimdi hiç problem kalmadı. Arkadaşlarımda Samsung R522 ve HP pavillion(modelini bilmiyorum) notebookları var. Onlarda hiç performans alamazken bende çok stabil çalışıyor.

Gelelim servis işine. Casper servisleri nasıldır bilmiyorum. O yüzden şu kadar zamanda gelir diyemem. Bundan önce Asus notebook vardı bende, bir kere arıza yaptı servisten 8 günde geri geldi.
                    2011 Insignia 2.0 CDTI 130HP Edition + EP Active Select + Cyclone Navi (Safir Siyah)

Yorum

Genel kontrole götüreceğim işte . Dün gece ekran kartını yaktım sanırım. Yüksek performans modunda ekran kartının ayarlarını sona getirip oyunu da son ayar oynamaya başladım soğutucusuz. 1 saatten sonra kasma başladı. Bir dakika geçmeden fan kapandı ama oyun devam ediyor. Direk oyunu aşağı indirdim bir baktım ki bilgisayar yanıyor. 143 derece anakart , 151 derece işlemci , 118 derece de ekran kartı olmuş. Anakart kafayı yemiş sıcaklığa müdahele edip bilgisayarı kapatmamış. Direk fişini çektim. Şu an fan çalışmıyor. Akrabadan ödünç aldığım soğutucuyla çalıştırıyorum. Fan çalışmadığı için oyun açmaya da cesaret edemedim..

Ben de mi denesem mac OS diyeceğim de daha windows 7 ile bile adam gibi uyumu yok. 64 bit home premium ile düzgün çalışmayan donanım..

Inşallah senin pc gibi servisten 1 haftada döner.

Yorum

Ekran kartı yanmış olsa zaten pc açılmaz. Sadece fan gitmiştir. Bence hiç vakit kaybetmeden yollayın garantiye. Sonuçta verdiğiniz paranın karşılığını almak istemeniz en doğal hakkınız. Bu hali ile bence çalıştırmayın pc'yi daha büyük problem açabilir. Windows 7 üzerinde yüklü olan versiyon ise uyumsuz olma ihtimali yok. Marka Casper'da olsa üzerinde gönderdikleri işletim sistemine en iyi optimize edilmiş şekilde hazırlanır bileşenler. O yüzden çok sıkmayın canınızı. Gönderin garantiye.

Mac OS kullanmak gerçekten çok kaliteli. 3 haftadır bir kere bile windows'a geçmedim. Düşünmüyorum da. Bundan sonraki alacağım pc direk olarak Apple modelleri olacaktır. Fakat Mac'i normal pc'ye kurmak windows kurmak kadar kolay değil. Araştırmanız gerek. İlk denemeler hüsranla da sonuçlanabilir. Ama kurmayı başarırsanız çok keyifli olacaktır.

Not: MacBook Pro'larda bile ısınma probleminden(65 derece üzeri) söz ediliyorken, benim MAC OS üzerindeki ısı değerlerim 55-60 arası.

Yorum

Teşekkürler , bilgisayarı yarın servise veriyorum abilerim. 2. Defa anakart problemi veriyor..

Umarım 3. yü de garanti bitmeden verir de kurtulurum ayıplı maldan..

Yorum

İşleniyor...
                          X