Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bilgisayarımla Alakalı Birşey Danışmak İstiyorum , 5 Dakika İlgilenir Misiniz?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Bilgisayarımla Alakalı Birşey Danışmak İstiyorum , 5 Dakika İlgilenir Misiniz?

Merhaba arkadaşlarım , abilerim ve ablalarım..

Ben bir sene önce 1.500 TL ye (Bilinçsizce maad) aldığım CASPER bilgisayarımdan soğumuş durumdayım şu an. Sorunum şu ki.

2 GB Ramli 512 Mb Paylaşımsız ATI Ekran Kartlı , Core 2 Duo 3.1 Ghz İşlemcili DELL Bilgisayarımla Windows XP Pro. İşletim sisteminde gayet rahat Test Drive Unlimited 2yi 1024x768 boyutlarında grafik ayarları Mediumda sıfır kasmayla oynuyorum.

Fakat gelin görün ki

- 8 GB Ram
    - 2 GB NVidia GT520M Paylaşımsız Ekran kartı
    - i5-2410M 4 Çekirdek (2,3 Ghz - "Turbo Boost 2,9 Ghz")
    - Windows 7 Home Premium işletim sistemi

Bu özelliklerdeki geçen sene aldığım bilgisayarımda 640x480 Modunda , ayarlar en düşükte kimisi tamamen kapalı. Takılma yapmadan oynayamıyorum. İnanın ki bu oyunda bundan daha düşük grafik seviyesi yok. Ve zaman zaman bilgisayarın kendi fanı kendini ısıtıp diğer parçaları da beraberinde ısıtıp bilgisayarın kapanmasına yol açıyor. Soğutucu aldım. Isı problemim bitti fakat, kasma problemi tam gaz devam.

Bakın bu oyunda arabalarla 360 Km/h üzerine çıkmanız gereken bolca zaman oluyor. Kasma olsa bir yere kadar. 424 Km/Sa hızla giderken anlık takılma yaparsa kendinizi ya öndeki adama bindirmiş yada direğe girmiş olarak buluyorsunuz. Ve ben bu özelliklerdeki bu bilgisayarın bunu yapmasından sıkıldım artık , gerçekten. Keşke alırken arkadaşlarımı dinleseydim , CASPER alma demişlerdi "anakart - ve anakart parçaları arasındaki düzeni tutturamıyorlar" diye uyarmışlardı.

Dinlemedim o özellikleri görünce başım döndü. Aynı fiyata 4 GB Ram , 1 GB ATI Paylaşımsız ekran kartı ve i5-650M işlemcili TOSHIBA bilgisayar varken tut sen CASPER al. Olacakları tahmin etmeliydim aslında.

Hatam varsa düzeltin ama evet, burda resmen marka kötülüyorum. Bir daha CASPER bilgisayar alırsam benim adım da Yusuf değil. Servise versem 1 Aydan önce gelmeyecek. Neymiş efendim parça bulamıyorlarmış. Ulan alt tarafı anakart değişecek bir de aldığım hafta gitti servise anakart yandığı için. Bir ay gelmedi geri Bilgisayar. Parça gelmemiş bir ay , daha bir şey demiyorum , çünki ağzımı açarsam susmam ban yememle sonuçlanabilir..

Şimdi ben sizden tavsiye istiyorum.
    Bu bilgisayarı CASPER servisinin ve basının önünde parçalayıp Mahkemelik mi olayım (aynı zamanda verdiğim 1.500 lira bana kitlenecek.) , Servise verip 1 ay bekleyeyim mi (kaldı ki 1 ayda geleceği de meçhul , 1 ay dolmadan yollamıyorlar bilgisayarı geri , yenisini istemeye giderken bilgisayar geldi servisten.) , yoksa 0-900-1000 Lira gibi bir değere ölü fiyatına satıp (hoş zaten ölü) üstüne 300-400 lira ekleyip Masaüstü mü toplayım (buna da babam izin vermiyor , ben oraya buraya masaüstü sürükleyemeyeceğime göre laptop alacağız demişti , zorla laptop aldırdı o kadar ısrarıma rağmen, burda da susuyorum )

Kafayı yemek üzereyim. Sıkıldım artık yani. 2011 Model üst donanım seviyesine sahip böyle bir bilgisayar nasıl olur da 2008 model bir oyunu kaldıramaz ! Fikirlerinizi açıkça bekliyorum. Farklı fikirler sürmek serbest. İyi akşamlar...
    Sonuna Kadar Vectra , Sonuna Kadar 125 HP , Sonuna Kadar LPG Power hiho

Ynt: Bilgisayarımla Alakalı Birşey Danışmak İstiyorum , 5 Dakika İlgilenir Misiniz?

Ekran kartının performansı ile ilgili bir durum var veya gerekli ayarları yapamadığından olabilir,denetim masasından nvidia control panelini açıp bir kontrol et.Acaba oyunlara girince ekran kartın yüksek performansdamı ayarlı yoksa güç tasarruf durumundamı?

Yorum

Ynt: Bilgisayarımla Alakalı Birşey Danışmak İstiyorum , 5 Dakika İlgilenir Misiniz?

Casper exper gibi markalarda herzaman ısınma sorunu mevcut . Termal macun bitmiş olabilir ondan ısınabilir. Ekran kartında bir problem olabilir ayarlarından kontrol ettinmi ? bence sen o laptopu sat üstüne birşeyler ekle toshiba , asus , dell marka laptoplara bak ben toshiba kullanıyorum bu 3. senesi hala ısınma problemi yok.
      2012 insignia 1.4 T 140 Hp Yeni Stil Paket Fume

Yorum

Orjinal yazı sahibi: nuriozen
        Ekran kartının performansı ile ilgili bir durum var veya gerekli ayarları yapamadığından olabilir,denetim masasından nvidia control panelini açıp bir kontrol et.Acaba oyunlara girince ekran kartın yüksek performansdamı ayarlı yoksa güç tasarruf durumundamı?
        Abi bilgisayarda 4 günde deneme yanılma yoluyla yaptığım Oyun modu var.Gerek güç ayarlarında gerekse NVidia denetim masasında İşlemci ve Ekran Kartı Minimum %75 Performanslı çalışmaya ayarlılar. Oyun oynarken bu modu kullanıyorum.
        Zorlama modu var, zorlama modunu da açmak istemiyorum anakartı bu sebepten yakmıştım.

Orjinal yazı sahibi: HeIIus
        Casper exper gibi markalarda herzaman ısınma sorunu mevcut . Termal macun bitmiş olabilir ondan ısınabilir. Ekran kartında bir problem olabilir ayarlarından kontrol ettinmi
        Abi dediğim gibi NVidia denetim masasından ayarlamaları yapmıştım..

Ha bunların üstüne ek olarak söylemek istediğim birkaç özellik var. Sürekli güncellememe rağmen TouchPad kafasına göre takılıyor. İstediği zaman çalışmıyor yani.
        Bir tek özelliğinden memnunum tam şarj durumunda süper güç tasarrufu modunda minimum 6 saat gidiyor batarya. Kalanı fos. kusura bakmayın ama..

Yorum

Batarya gelip geçici 1 sene sonra performansı yarı yarıya düşer nerdeyse ona pek takılmada touchpad kafasına göre takılmasıda normal birşey değil... kimi bilgisayarlarda touchpad aşırı derecede ısınıyor sendede o bölgede ısınma varmı pc ne Speedfan isimli programı yüklemeni tavsiye ederim oyun sırarsında işlemci ve ekran kartı ısılarını görebilirsin normal boyutlardamı anormal boyutlardamı eger anormal ise oyundaki kasma bundanda kaynaklanabilir ama en düşük grafik ayarlarına getirdigin halde yine kasıyorsa ona birşey diyemeyecegim o özellikteki bir bilgisayarda böyle olamaması gerekiyor bir sıkıntı olduğu bariz.
          2012 insignia 1.4 T 140 Hp Yeni Stil Paket Fume

Yorum

Cihazına temiz bir format atıp gerekli yazılımları tekrar yüklemeni tavsiye ederim,işlemcini ve ram'i zorlayan,farkında olmadığın bir program olabilir.Gereksiz yere aşırı ısınma yapar....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HeIIus
              Batarya gelip geçici 1 sene sonra performansı yarı yarıya düşer nerdeyse ona pek takılmada touchpad kafasına göre takılmasıda normal birşey değil... kimi bilgisayarlarda touchpad aşırı derecede ısınıyor sendede o bölgede ısınma varmı pc ne Speedfan isimli programı yüklemeni tavsiye ederim oyun sırarsında işlemci ve ekran kartı ısılarını görebilirsin normal boyutlardamı anormal boyutlardamı eger anormal ise oyundaki kasma bundanda kaynaklanabilir ama en düşük grafik ayarlarına getirdigin halde yine kasıyorsa ona birşey diyemeyecegim o özellikteki bir bilgisayarda böyle olamaması gerekiyor bir sıkıntı olduğu bariz.
              SpeedFan ve HWMonitor İsimli 2 program yüklü abi.

Bilgisayar Max. Sıcaklığa ulaştığında bilgisayarın altına dokunamıyorum (gerçekten dokunamıyorum 95-100 dereceyi bulduğu oluyor.) touchpad ısınmıyor bile. Ama çalışmıyor.

Bu halde HW monitor'ü açıyorum , 212 Fahrenheit sıcaklığı gösteriyor işlemci sıcaklığı. Ekran kartı sıcaklığı da 172-196 Fahrenheitda geziyor.

Şu haldeyken SpeedFan'ı açınca 8-9 bin devire çıkmaya çalıştığını görüyorum küçücük fanın. Ayrıca SpeedFan'ın da gösterdiği değerler aynı.

Orjinal yazı sahibi: nuriozen
              Cihazına temiz bir format atıp gerekli yazılımları tekrar yüklemeni tavsiye ederim,işlemcini ve ram'i zorlayan,farkında olmadığın bir program olabilir.Gereksiz yere aşırı ısınma yapar....
              Güzel diyorsun abi de 2 haftada bir tam format atan biriyim zaten ben. Ben donanımsal bir problem olduğunu düşünüyorum...

Yorum

Ve kendimce yeni bir taktik deniyorum şu an. Çok acımasızca ama işe yarıyor sanki. Böyle kullanırsam sonu serviste bitecek ama , kafayı yemeden bu bilgisayarın performansını almak istiyorum.

Maksimum Performans modu tasarladım kendime Ekran kartının ve işlemcinin çektiği güç yarımdı ve ben bunları çekebileceği maksimum güce çektim. Bilgisayar yüksüzken bile 80 derecenin üstünde çalışıyor ama yüklendiğimde atağa kalkıyor ve sanki SSD Sürücü ile uçuyor gibiyim

Umarım beklediğimden çok dayanır. Zorlama modu açık ve belirgin şekilde ekran kartının fan sesini sürekli duyabiliyorum. Ama birşeyden korkuyorum umarım fandanın dönüş ve çektiği hızdan kaynaklı yangın çıkarmaz. Ben ne biçim elektrik-elektronikçiyim ihihi

Totalde şu an bilgisayar 150 Watt'ın üstünde güç çekiyor görünüyor bu güçle ne yapıyor anlamış değilim , arkadaşın masaüstü 160 Watt güç çekiyor. Fanın devir saati 6200 şu an. Pek stabil değil ama. En azından performans buldum.

Sanırım en iyisi servise bırakmak ve DELL bilgisayarımla idare etmek. Heyt be. Ne bilgisayarmış arkadaş. Yılların bilgisayarı (bahsi geçen DELL) Test Drive'ı soğutucusuz açabiliyor. Benim bilgisayarı soğutucudan alsam şu an 5 dakika içinde göreceği minimum 95 derece.

Yorum

Isletim sistemin 32 bit mi 64 bit mi 32 bit ise ram in ekean kartinin maximum performansini alamzsin
                  2010 VW Jetta 1.4 TSI DSG Comfortline.
                  2012 Insignia 1.4T Teknik Gri +18" Jant + Sunroof+Navimaster Multimedia (Satıldı)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sakdag
                    Isletim sistemin 32 bit mi 64 bit mi 32 bit ise ram in ekean kartinin maximum performansini alamzsin
                    64 bit abi , işlemci de 64 bit.

Yorum

Casper'ların iç yapısını bilemiyorum ama bilgisayarı söküm fanına ulaşmayı dene ve içeriyi temizleyebildiğin kadar temizle, eğer fana ulaşılamıycak bir iç yapısı varsa en kötü ihtimal bilgisayarın dışından elektrik süpürgesi ile fanı temizlemeye çalış... Sana tavsiyem bilgisayarı olabildiğince havada tutmaya çalış, bilgisayar rahat bir şekilde hava çeksin, bu yüzden sabit laptop soğutucularını tavsiye etmiyorum, havaya doğru kalkanlar var onlar bana göre daha iyi. Bilgisayarı son performansta çalışmaktan korkma bence, yanarsada garantisi vardır heralde

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: opelmania
                        Casper'ların iç yapısını bilemiyorum ama bilgisayarı söküm fanına ulaşmayı dene ve içeriyi temizleyebildiğin kadar temizle, eğer fana ulaşılamıycak bir iç yapısı varsa en kötü ihtimal bilgisayarın dışından elektrik süpürgesi ile fanı temizlemeye çalış... Sana tavsiyem bilgisayarı olabildiğince havada tutmaya çalış, bilgisayar rahat bir şekilde hava çeksin, bu yüzden sabit laptop soğutucularını tavsiye etmiyorum, havaya doğru kalkanlar var onlar bana göre daha iyi. Bilgisayarı son performansta çalışmaktan korkma bence, yanarsada garantisi vardır heralde
                        Saol abiciğim 1 yıl daha garantisi var , sürekli 100 derecede geziyor bilgisayar ama ne kadar içim acısa da (bilgisayar resmen elimin altında kıvranıyor) agresifçe kullanıyorum ve şu an memnunum sanki. Bugün şehir dışına çıkıyorum 1 haftalığına. Giderken servise de bırakırım bilgisayarı. Öyle olacak sanırsam..

Yorum

Yaklaşık iki sene önce HD5650 ekran kartlı bir laptop satın aldım. Tam aldığım sürelerde TDU çıkmıştı. O oyunu çok rahat oynayabiliyordum. Fakat o oyundan beri çıkan oyunları, özelliklerim yüksek olmasına rağmen oynayamıyordum. Taa ki, Max Payne 3'ü satın alıp, kasıntıdan oynayamadığım için canıma tak edene kadar. Bu süre içerisinde benim de ısınma, kendini kapatma gibi sorunlarım vardı.

Önce bir laptop'a recovery atayım dedim. (Bu işlemi yaklaşık 7-8 ayda bir yaparım. 2 hafta çok sık, HDD'ye zarar verirsin) Recovery'den sonra laptop'ım iyice yavaşladı. Bunun üzerine Disk Birleştirici'sini açtım ve %11 parçalanan Hard Disk'imi birleştirdim. Bilgisayarımdan hiç almadığım kadar iyi performans almaya başladım. Normalde laptop disk birleştirme işlemini otomatik yapar ama sisteme tanıttığım tarihlerde laptop'ım hep kapalı olduğundan uzun süre ertelemiş.

Oyun çalıştırmama ile ilgili durum için de HP'yi aradım. 2010 yılından beri hiçbir güncelleştirme getirmemiş laptop'ları için. HP danışmanı, laptop'larında güncelleme hizmeti vermedikleri gibi saçma sapan bir bahane sundu. Graphic Cars Switching Technology (Çift ekran kartlı laptop sistemi) sistemini bozacağımı bildiğimdem ATI'nin sitesinden de direk güncelleştirme yapmıyordum. O gece canıma tak etti ve ATI Mobility sistemler için 12.4 driver'ı kurdum. Orta seviye laptop'ımda 9 gün önce çıkan oyunu bile full ayarlarda oynuyorum.

Demem odur ki, iki haftada bir format atan biriyim diyorsun, Diskinin parçalanıp parçalanmadığını bir incele. 2GB ekran kartı var diyorsun, Casper bile almış olsan, içindeki parçalar sonuçta Intel, Nvidia vs. Casper'ın dandikliği olsa olsa en çok seni çevre birimlerde (touchpad, klavye, monitör vs.) etkiler. Bu yüzden sistemsel sıkıntılarının çözümü bence Casper değil. Evet, takılma olabilir fakat i7, 8GB Ram'li, 2GB Nvidia ekran kartlı bir laptop'dan bahsediyorsun ki bu anormal. Ayrıca, böyle özellikli bir laptop'ı zaten soğutucuyla kullanmaktan başka çaren yok. Kaldı ki ısınma sorunun ekran kartından değil, işlemcindendir. Nvidia'larda ısınma problemi olduğunu ilk kez duyuyorum.Sen yine de termal macununu serviste kontrol ettir.

'11 Insignia   |   Edition + Elegance   |   1.6T   |   Olimpik Beyaz

http://www.insigniateam.com/forum/index.php?topic=8025.0

Yorum

Ben de Birşeyler Yazıcam Bu Konuda. Öncelikle Yanlış Anlamanı İstemem Zira Ben de İş Yerinde Laptop Kullanıyorum ve Yanılmıyorsam 4 Yıl Önce 1200 Tl Civarında Bir Paraya Almıştım. O Zaman Vista Yüklü Laptplarda İşletim Sisteminden Kaynaklı, Donanımlar Çok İyi Olmak Zorundaydı. Şimdi XP yüklü ve Uçuyor Adeta.
                            AMA; Oyun Oynamak İstiyorsan Laptop u Bir Kenara Bırakacaksın. Malum Teknoloji Küçüldükçe Isınma Artıyor. Şöyle Düşün; Orta Yollu Bir MasaÜstü Ekran Kartında, (Kendiminkini Örnek Vereyim) HD4890x2 Crossfire lı ve Toplamda 2 GB Gibi Olması Gerekirken Reel Performans Testlerine Göre %45 Performans Artışıyla 1.45 GB DDR5 Ram e Ulaşıyoruz Diyelim. Senin Laptoptakinden %27.5 Daha Az. Motor ve Hafıza Hızlarını da 850/950 Stock İken, 925/1050 Over Clokc lu Kullanıyorum. 21.5 İnch (1920/1080 Çözünürlüğü, Orantılı Büyütme veya Küçültmeye Gerek Kalmadan Tam Destekleyen) Monitör Kullanıyorum. Hem Oyun Ayarlarından Hem de Ekran Kartının Kendi Ayarlarından Tüm Ayarlar En Sonda ve 3 Yıllık Kartlar Olmasına Rağmen Ne Kasma Ne de Takılma Ya da Lag Yaşamıyorum. Hadi Bunu Bırak Oynayacağın Oyunu En Fazla Laptop un Ekranı Büyüklüğünde Görebilirsin. Peki 2 Tane 4890 ı, Soğutma Sistemlerini de Göze Alarak Yan Yana Koysan Senin Laptop un Yarısı Yapar mı? Yaklaşık Yapar. 3.33 Ghz Stock Olan,ve OverClocklu Olarak 4.20Ghz. de Kullandığum 980X İşlencimin Soğutucusundan Bahsetmek İstemiyorum Bile. Diğer Ramler, Soğutucular vs. de Cabası.
                            Sonuç: Laptop a Verdiğimiz Para (Az ya da Çok) Oyun İçinse, Sonuçlarından Hiç Hayıflanmayacağız. Oyun Oynamak İstiyorsak Şöyle Orta Yollu Bir Donanım ile Evde Kafa Dinlemek İçin Masamızın Üstünde İçiyorsak Sigaramız ve Çayımızla Keyf Yapacağız. Hele ki Araba Oyunlarını Online Oynuyorsak (Cheater lardan Uzak) Kimse Değmesin Keyfimize
                            Laptop ta varsın Sadece Office Proğramlarını İdare Etsin, Kasılıp Masılmasın da...
                            İyi Forumlar.

Yorum

Çok kısa yazayım. Bende 2 adet laptop var biri Toshiba diğeri Sony Vaio... Sony vaio kağıt üzerinde daha iyi bir cihaz olmasına rağmen, kullanımda Toshiba daha performanslı... O yüzden laptop alacaksan Toshiba2dan şaşma derim...
                              İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

İşleniyor...
                              X