Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lütfen dikkat!!!!!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Lütfen dikkat!!!!!

Arkadaşlar bir çoğumuzn çocuğu ,kardeşi, yeğeni ilkokullarda okumakta.Bugün itibarıyla okullarda dağıtılmaya başlanan sütler nedeni ile Edirne, Sivas ve Diyarbakır gibi illerimizde yüzlerce çocuk hastaneye kaldırıldı. Bir çoğu zehirlenme tedavisi görüyor.Lütfen çocuklarımızın sağılığına dikkat edelim. Bu konuyla ilgili dikkatli hareket edip gerekirse bu tarz bir beslenmeden uzak durmak faydalı olacaktır.Saygılar sevgiler

Ynt: Lütfen dikkat!!!!!

Şuan haberlerde izledim bende abi, bu sistemin oturması için çok sıkı denetim lazım, 1 haftalık süt diye iddaalar var bozulmuştur zaten o süt.
    2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

süt hazmı zor bir besindir.düzenli bir şekilde içilmemişse ilk içildiğinde vücutta zehir etkisi yapabilir.tabi gerçekten bozuk olma olasılığı da var.
      ki bence 2. durumun gerçekleşmiş olma ihtimali daha yüksek

Yorum

Arkadaşlar söz konusu insan hayatı .o yüzden sistem oturması diye bir şey düşünülemez.Sistem hazır değilse başlatılamaz. Bu deneyelim olsun la olmaz.O yüzden ben çocuğuma o sütlerin verilmesine izin vermeyeceğim. Ayrıca süt bakteriyel açıdan inanılmaz bir besi yeri özelliği gösterir. Yani çok dikkat edilemsi gereken bir üründür. O nedenle bu vaklara bundan sonra özelikle de bizim ülkemizde çok karşılaşacağız ve bu da umarım bir gün ölümle sonuçlanmaz. Saygılar sevgiler

Yorum

Adana ve Konya da eklendi zehirlenme olan yerlere.......

Yorum

Orjinal yazı sahibi: trabzon61
            Arkadaşlar söz konusu insan hayatı .o yüzden sistem oturması diye bir şey düşünülemez.Sistem hazır değilse başlatılamaz. Bu deneyelim olsun la olmaz.O yüzden ben çocuğuma o sütlerin verilmesine izin vermeyeceğim. Ayrıca süt bakteriyel açıdan inanılmaz bir besi yeri özelliği gösterir. Yani çok dikkat edilemsi gereken bir üründür. O nedenle bu vaklara bundan sonra özelikle de bizim ülkemizde çok karşılaşacağız ve bu da umarım bir gün ölümle sonuçlanmaz. Saygılar sevgiler
            +1 yetmez ama evet
            Göz boyamak budur

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
            Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

hassasiyetin için teşekkürler Utku abi , evlat sahibi olan arkadaşlarımız gereken önlemleri alırlar inşallah...
              www.facebook.com/mstfkls

Yorum

Kırıkkkale ,Antalya ,Samsundan da hastaneye kaldırılma haberleri geliyor. Arkadaşlar lütfen çocuklarınıza dikkat!!!!!!!!

Yorum

Yakında bunlar içmesini bilmiyor yada bizim çocuğumuz içtide birşey olmadı diyen birinin tv ye çıkması yakındır...
                  2012 insignia 1.4 T 140 Hp Yeni Stil Paket Fume

Yorum

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Hamamcı, okul sütünden zehirlenme iddialarına ilişkin, ''Aslında bu olay zehirlenme değil, laktozun sindirilememesinden dolayı oluşan bir rahatsızlık'' dedi.

Hamamcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, süt içindeki şekeri sindirebilmek için bağırsaklarda laktoz intoleransı diye bir enzim bulunduğunu belirtti.

''Aslında bu olay zehirlenme değil, laktozun sindirilememesinden dolayı oluşan bir rahatsızlık'' diyen Hamamcı, bu tür rahatsızlıkların 10 yaşlarındaki çocuklarda görülebileceğini kaydetti.

Hamamcı, ''Çocuk eğer birkaç aydır süt tüketmiyorsa, laktozda azalma olabilir. Süt içimi ile beraber yeniden artar'' ifadesini kullandı.

Duyduğu kadarıyla rahatsızlanan çocuklarda şişkinlik, gaz ve ishal gibi şikayetlerin görüldüğünü anlatan Hamamcı, ''Aynı çocuklar önümüzdeki hafta daha az süt alsınlar, aynı semptomlar görülmeyecek. Çünkü yavaş yavaş alışacaklar'' diye konuştu.

Hamamcı, çocuklara sütü, bisküvi ve benzeri yiyeceklerle birlikte tüketmeleri tavsiyesinde bulundu.

Ankara Üniversitesi Süt Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Sezgin, UHT sütlerin uzun ömürlü sütler olduğunu kaydederek, bu tür sütlerin içinde hiçbir mikro organizma kalmadığı için zehirlenmelere neden olmayacağını söyledi.

Sezgin, ''Verilen sütler UHT sütler. Ben bu sütlerden zehirlenme yapabilecek bir şey olabileceğine inanmıyorum'' dedi.

Üretimin, teknolojinin kontrolü ile yapıldığını ifade eden Sezgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

''UHT sütler, 6 aya kadar dayanabilen sütler. Teknoloji bu sütü üretme imkanı veriyor. Bu sütler üretildikten sonra fabrikada bir hafta bekletilip, kontrolden geçirilip, testleri yapılıp, tüketime çıkarılır. Yani herhangi bir durumda aseptik paketlemede bir şey olsa bile, o partinin içindeki asitik artığı vesaire tespit edilip, onlar satışa zaten sunulmaz.''

Sütün içinde laktoz adı verilen bir süt şekeri olduğunu kaydeden Sezgin, ''Laktozu parçalayan bir enzim var, laktaz veya beta glakozu diyoruz bu enzime. O enzim süt içmeyen çocuklarda azalıyor. Çocuklar okulda birkaç tane içince, bu enzimi az olan çocuklarda karın ağrısı, kramp, ishal olabiliyor'' şeklinde konuştu.

MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

arkadaşlar ben sınıf öğretmeniyim. yıllardır bizler müfredatımız gereği de olarak çocklara dengeli beslenmenin önemini ve süt tüketiminin önemini anlatırız. hatta benim sınıfımda süt günü var. haftada birgün çocuklar beslenme saatinde süt getiriyorlar. ve inanın benim sınıfımda şimdiye kadar hiç bir sorun olmadı. üstelik getirilen sütler de öyle tat firması gibi büyük firmaların ürettiği sütler değil. benim anlamadığım biz şimdi yıllardır yanlış mı yapıyoruz? ya da yılardır özellikle çocuk ve kadınların süt tüketmesini tavsiye eden uzmanlar mı yanlış yapıyor.
                      ben bu forumdaki insanlara ağabey kardeş gözüyle bakıyorum. sözlerim yanlış anlaşılmasın ama, ne yazık ki "bu adamlar ağzıyla kuş tutsa yaranamaz" gözüyle bakmaya başladık herşeye. evet benimde eleştirdiğim icraatları var herkesinde olabilir. ancak bana göre çocuklara yatırım hiç bir zaman kaybettirmez. en iyi icraatlarından biri u süt işidir hükümetin, diye düşünüyorum.
                      selamlar...

Yorum

ne karışık işler bu işler bee
                        Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                        [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Naci bey dediginiz seylerin gerceklesebilmesi icin bu cocuklarin en az bir aydir sut tuketmiyor olmasi lazim. Yani bu cocuklarin hicbiri anne babalari tarafindan sut verilmeyen cocuklat. Bir baska nokta da sadece süt degil sut urunlerinden de hicbirini tuketmemesi gerekiyor. Acikcasi bu bana hic indndirici gelmiyor. Ayrica bu islerde inanilmaz rantlar oldugunu da inutmamak gerekiyor. Ayrica bu urunlerin uretim fazlasi olstak ifade edilen urunler olduguna ait yazisma ornekleti var. Bunu bir arkadasimiz da faceden paylasti. Yani cocuklara dagitilan urunlerin muhtemelen tamami uretim fazlasi diye ifade edilen urunler. Belki bu da yasanan sorunlarla ilgili bir sey ifade ediyordur.

Yorum

Utku Bey açıklamanız için teşekkürler.
                            ben zaten demiyorum ki: bu işte hiç birsorun yoktur. tabi ki çeşitli sorunar çıkabilir. su-i istimaller yapılabilir. bunları yapanlara karşı devlet en sert tedbirleri almalı. eğer hakikaten üretim fazlası veya tarihi geçmiş süt satan firmalar varsa, kesinlikle büyüklüklerine bakılmadan bu firmalar kapatılmaya varan cezalarla cezalandırılmalı.
                            Ancak ben diyorum ki, bu firmalar cezalandırılsın ama süt dağıtımı tedbirler alınarak devam etsin.
                            sadece muhalefet olsun nazarıyla bakan insanlar var bu ülkede yapılan her işe. ben onlara diyorum lafımı. biz yıllarca süt için dedik çocuklara. hatta açıkta satılanları değil, kutu sütleri tavsiye ettik.
                            şimdi ne diyelim. bu hükümet dağıtıyor diye: içmeyin mi? demeliyim. üstelik o çocuklarda hergün süt içme şansına sahip olanlarda, yine bu firmaların sütünü içen çocuklar.

Yorum

Arkadaslar internette cnnturk kanal muhabirinin kontrol ettigi süt kutusunun üstünde son kullanma tarihi 2005 yazdığı haberleri dolaşıyor . DİKKAT

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                              Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

İşleniyor...
                              X