Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lütfen dikkat!!!!!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Lütfen dikkat!!!!!

Orjinal yazı sahibi: trabzon61
    Naci bey dediginiz seylerin gerceklesebilmesi icin bu cocuklarin en az bir aydir sut tuketmiyor olmasi lazim. Yani bu cocuklarin hicbiri anne babalari tarafindan sut verilmeyen cocuklat. Bir baska nokta da sadece süt degil sut urunlerinden de hicbirini tuketmemesi gerekiyor. Acikcasi bu bana hic indndirici gelmiyor. Ayrica bu islerde inanilmaz rantlar oldugunu da inutmamak gerekiyor. Ayrica bu urunlerin uretim fazlasi olstak ifade edilen urunler olduguna ait yazisma ornekleti var. Bunu bir arkadasimiz da faceden paylasti. Yani cocuklara dagitilan urunlerin muhtemelen tamami uretim fazlasi diye ifade edilen urunler. Belki bu da yasanan sorunlarla ilgili bir sey ifade ediyordur.
    Utku hangisi daha kötü bilemiyorum. Bu çocukların sütten zehirlenmeleri mi, yoksa evlerinde süt ve süt ürünleri tüketememekten dolayı vücutlarının reaksiyon göstermesi mi? Benim için ikincisi daha vahim. İnsanların çocuklarına süt ürünleri dahi yediremiyor olması ülke ekonomimizin ne kadar övünülecek noktaya geldiğini gösteriyor. Toplumsal olarak cinnet geçirmemize az kaldı. Gaziantep'te öldürülen doktordan sonra her gün başka bir doktora "siz öldürülmeyi hak ediyorsunuz" demekte bu psikolojik durumu gösteriyor...
    İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

Arkadaslar burada cok onemli bir nuans var.ben kesinlikle sut urunleri dagitiminin tesvik edilmesi gerektigin dusunuyorum. Ancak bunlarin uretim fazlasi doneme denk getirilerek hazirliklar dogru dursut yapilmadan olmasi direkt siyasi ranti gosteriyor. Bu konuyla ilgili bir saglik emekcisi olarak sunu soyleyebilirim, Doktorlukta bir ifade vardir tedavi edemiyorsan zarar verme. Burda resmen birseyin eksikligini gidermek icin yapilan girisim kisilere zarar vermektedir. Bu konuda birkac zahiyat verelim sonra dogru yolu buluruz demek olmaz. Bu tedavisi olmayan bir hastalik icin ilac denemsi yapmaya benzemez. Burda resmen kas yaparken goz cikarmak vardir. Ki bu goz insan hayati olabilir ve geri donusu olmayabilir. allah korusun bir cocuk olume gite sizce bu milli egitim bakani veya saglik bakani hesabini verecke mİdir?????? Tabii ki hayir. Bu isler halkin önünde firmaar tespit edilerek ve guvenilir firmala verilerek yapilmalidir. Yani sagliksiz sut dagitacagima sut dagitmam daha iyidir. Bu saglik icin doktorluk icin oncelikli kuraldir.....YANİ ONCE ZARAR VERME!!!!!!!!!

Yorum

utku beyin yapmış olduğu uyarıyı hemen siyasi olarak algılayıp savunmanın veya karşı çıkmanın anlamı yok.herkes dikkat etsin bu uyarıya yeter.konu uzarsa eminim ki kendimizi istemeyeceğimiz bir tartışmanın içinde bulabiliriz.

Yorum

süt izmirde yıllardır okullarda büyükşehir belediyesi tarafından dağıtılır ve henüz böyle bir olaya rastlanmadı izmirde çünkü belediyesütü tire kooperatifinden yani köylüden taze olarak alır hemen dağıtır ...sırf yandaş zengin olsun diye çoluk çocuğun önüne atmaz...çok yazık...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
            Arkadaslar internette cnnturk kanal muhabirinin kontrol ettigi süt kutusunun üstünde son kullanma tarihi 2005 yazdığı haberleri dolaşıyor . DİKKAT
            CNN Türk muhabiri diyorsa kesin doğrudur ya doğan yayın grubu tamamen devletten yana bir grup olmuştur zaten

Yorum

+1 yandaş...medya...

Yorum

Arkadaslar neyse ben bu konuyu acarken canlarimz evlatlarimz gozbebeklerimxin sagligi icin actim. Umarim bir kac kisi veya bir kac ile icin uyarici olmustur. Cunku onlar bizim cocuklarimz ve ihmale kesinlikle gelmez. Tibbi olarak sunu soyleybilirim bunun laktoz alerjisi olma ihtimali sifir .nedeni de boyle alerjik tablolarin neredeyse binlerce kisilik bi kitle de bir gibi rakamlarla ifade edilmesi. Yani Tukiyedeki butun alerjili cocuklarin bir aradayani ayni okullarda olmasi lazim. Bu konuyla sabahleyin ilk haberler geldiginde doktor abilerimle muhabbet derken simdi cikip bakanlik sutlerde sorun yok cocuklarda sorun var derlerse diye espri yaptik ve baya bir gulduk...Anak aksama espri olabilecek bu aciklamy bakandan duyunca basmizdan kaynar sular bosaldi...yani sadece komik olabilecek bir espri olabilecek bir soz demet bakan gibi mevkiden ilk agizdan soylendi.
                İkincisi laktoza karsi olerans olmamasi olasiligi da nerdeyse imkansz. Cunku bu acidan bakildiginda da butun sut ve sut urunleri tuketemyn garibn cocukarimizin ayni okullrda ve sehirlerde olmasi lazim... Bu da bana cok inandirici gelmedigi gibi sanirim size de c ok inandici gelmeyecektir...... Dolayisiyla zehrlenme ihtimali cok yuksek... Bu arada bugun bakanlik bazi laboratuar calismlari yapmis ve bakteriye rastlanamamis diyorlar da lab calismalari boyle seylerde benim bildigim 1- 2 gunu allir. Yni testler bu kadr kisa surede cikmaz. Haydi becerdiler diyelim tek tek butun sutlerden numune alip yapmlari da cok zor...... Neyse sonuc ortada bir magduriyet var. Bize dusen gorev cocuklarimz icin cok dikkatli olmak, tuketilen urunler hakkinda net bilgiye sahip olmaya clismak,uzerinde son kullanma tarihi olmayan urunlerden kesinlikle uzak durmak ve okullari bu konularda bir miktar zorlayip gereken mercilerin hassasiyetini artirmak.... Tabii bnim gibi oglunun boyle seylerden uzak durmasini saglamak da kesin cozum olabilir.... Saygilar sevgiler

Yorum

İşleniyor...
                X