Evet, başlıkda da soruğum gibi tempomat nedir, bizim araçlar da bu sistem var mı?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Değerli üyeler ''tempomat'' nedir?
Collapse
X
-
Ynt: Değerli üyeler ''tempomat'' nedir?
evet Tempomat Cruise Control Sistemi ne deniyor ve Mercedes in Cruise Control Sistemi'ne özgü bir ad gibi
yalnız, tam bilmiyorum ama benim bildiğim, Mercedes lerde iki çeşit Cruise Control Sistemi olması lazım, birisi araçların standartında var, diğeri ise opsiyon olması lazımdı sanki.. tam emin değilim ama.
tıpkı yine Mercedes in hem standart donanımında olup hemde opsiyonel olarak alınan klima sistemi gibi.. mesela standartta Thermatic (iki bölgeli otomatik klima) varken, opsiyonda ise Thermotronic (3 bölgeli otomatik klima) olması gibi ..
INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: efemurattevet Tempomat Cruise Control Sistemi ne deniyor ve Mercedes in Cruise Control Sistemi'ne özgü bir ad gibi
yalnız, tam bilmiyorum ama benim bildiğim, Mercedes lerde iki çeşit Cruise Control Sistemi olması lazım, birisi araçların standartında var, diğeri ise opsiyon olması lazımdı sanki.. tam emin değilim ama.
tıpkı yine Mercedes in hem standart donanımında olup hemde opsiyonel olarak alınan klima sistemi gibi.. mesela standartta Thermatic (iki bölgeli otomatik klima) varken, opsiyonda ise Thermotronic (3 bölgeli otomatik klima) olması gibi ..
Yorum
-
almanca tempo(hız) ve mati(otomatik) sözcüklerinin birleşmiş hali
aslında hız sabitleme için daha anlamlı bir kelime çünkü
cruise control (seyir kontrolü) olarak daha kapsamlı bir mana içeriyor
belki şerit takip, mesafe kontrol afl hız sabitleme vs hepsini birden kontrol eden
otomatik sisteme CC denilebilir...
fazla gereksiz yazdım galiba
Yorum
-
yok kardeşim eyvallah cruise control hani öndeki aracı takip eden sistem de olur ona göre hızlanır ya da fren yapar ismiyle daha uygun olurdu , mercedes zamanında öndeki araçla mesafesini takip eden sisteme de distronic diyordu, bende bayağı gereksiz bi bilgi verdim galiba ya bu ne biçim bişeydir yaa
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: 35OFT23yok kardeşim eyvallah cruise control hani öndeki aracı takip eden sistem de olur ona göre hızlanır ya da fren yapar ismiyle daha uygun olurdu , mercedes zamanında öndeki araçla mesafesini takip eden sisteme de distronic diyordu, bende bayağı gereksiz bi bilgi verdim galiba ya bu ne biçim bişeydir yaa
aynı bizdeki gibi, önce AFL şimdiise yeni nesil olan AFL Plus wsh
INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.
Yorum
Yorum