Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Emniyet Mensubu veya Herhangi Bir Abi/Ablam Bakıp Yardım Edebilir Mi?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Emniyet Mensubu veya Herhangi Bir Abi/Ablam Bakıp Yardım Edebilir Mi?

Merhabalar.

Bugün yaklaşık 1 saat önce fizik yazılım olması dolayısıyla , öğretmenimden izin alıp okuldan erken çıktım. Kiminiz buna asmak da diyebilirsiniz..

Neyse ben yolda yürüyordum ve havanın Ankara'da çok güzel olması dolayısıyla fotoğrafçılığım tuttu ve M.İ.T 'in önünden geçerken 3-4 Fotoğraf Çektim. 5 Dakika sonra 2 Sivil araç önümde bitti ikisi de durdular , indiler. Ve bana birkaç soru sordular.. Diyaloğu eksiksiz fazlasız aktarıyorum..:

- Delikanlı bi bakar mısın?
    - Buyrun..

- Yaşın kaç?
    - 16

- Okuyor Musun?
    - Evet.

- Peki Nerde Okuyorsun?
    - Yenimahalle Endstüri Meslekde

- Hangi sınıftasın?
    - Anadolu Teknik 10-A

- Burası neresi , biliyor musun?
    - Evet burası M.İ.T , Askeri bölge

- Pekii , Nerde oturuyorsun?
    - Bunları neden soruyorsunuz? (Dedim ve dediğim gibi elindeki telsizi gördüm ve "Bir şey mi oldu?" diye sordum)
    - Delikanlı , burası askeri bölge ve sen burda fotoğraflar çektin. Ne çektiğini görebilir miyim , eğer bizimle alakalı bir şey varsa alıp sileceğiz. Bir şey yok yani.
    - Peki , buyrun göstereyim. Fotoğrafçılığı seviyorum ve sadece birkaç tane fotoğraf çekmiştim. Alın bakın.. (Fotoğrafları gösterdim , sadece gökyüzü , bulutlar ve güneş..)

- Baban nerede çalışıyor?
    - Tarım bakanlığında. M.İ.T.'in arka tarfındaki. (Felaket bunaldım ve ecel terleri dökmeye başladım. Zaten okuldan erken çıktım bir bu eksikti dedim içimden)

- Kimliğini görebilir miyiz? (Aynı anda 3 Kişi Birden)
    - Kimliğim veya herhangi bir kartım yanımda yok.
    - T.C. Kimlik Numaranı Alalım o zaman
    - (T.C. Kimlik Numaramı Hiç Israr Etmeden Vererek) Bir şey mi oldu , bu sıkıntı yaratmaz bana değil mi? diye sordum
    - Yok evladım , burada çekim yapmak yasak. Öğrenci olduğun için ellemedik ama normal vatandaş olsaydın alıp karakola götürmemiz gerekecekti.. Bir de o fotoğrafları siliver bakayım (Işık Hızıyla Fotoğrafları Sildim)

- Bu bana sıkıntı yaratır mı? Diye sordum , çünki çok şaşırmış ve bunalmıştım. Her an kriz gelebilir diye kendimi tutuyorum.. Zaten tepemde güneş..
    - Yok evladım , bişey olmaaz..

Ben şu an çok tırsıyorum açıkçası ve ben bir de size sormak istiyorum

- Bana bu kadar özel soruları neden sordular. Yaşadığım yere kadar öğrendiler.
    - Belki güleceksiniz ama , aynı filmlerde olduğu gibi takibe alırlar mı?
    - Bana bu olayın ileri vadede zararı var mıdır?
    - Sicilim , kaydım , disiplin suçum , içkiden sigaradan ceza almışlığım (ki bu ikisinden tiksinirim ve kullanmam.) vb. hiç bir suçum yok. Ve sırf 5 tane fotoğraf yüzünden sicilim karalansın istemiyorum. Ailemin bundan haberi olur mu? (Hoş akşam haber vereceğim ama.)

Hala elim kolum titriyor. Bana doğru şekilde cevap verir misiniz lütfen?
    Sonuna Kadar Vectra , Sonuna Kadar 125 HP , Sonuna Kadar LPG Power hiho

Ynt: Emniyet Mensubu veya Herhangi Bir Abi/Ablam Bakıp Yardım Edebilir Mi?

emniyet mensubu değilim ama kanaatimce hiç bir şey olmaz merak etme, onlar sadece işini yapmışlar, ve seni kaydedeğer bulmamışlar, niyetini öğrenmek için sorgulamışlardır....

Yorum

askeri bölgede foto cekmek yasaktır, sen de foto cekince süphelenmişlerdir ama bişey olmaz.
      Ama bi daha cekme hatta üst üste 2 kez gecme bile !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
        emniyet mensubu değilim ama kanaatimce hiç bir şey olmaz merak etme, onlar sadece işini yapmışlar, ve seni kaydedeğer bulmamışlar, niyetini öğrenmek için sorgulamışlardır....
        Umarım öyle olur çünki dersi falan bıraktım oturdum bunu düşünüyorum :S

Orjinal yazı sahibi: yat_uyu
        askeri bölgede foto cekmek yasaktır, sen de foto cekince süphelenmişlerdir ama bişey olmaz.
        Ama bi daha cekme hatta üst üste 2 kez gecme bile !
        Saol abi fotoğrafçılık sevdam başıma iş açıyordu maad

Yorum

hiç kafana takma abiciğim, unut gitsin....

Yorum

Salla gitsin
            Ulen sanki art niyetli olan lay lay lom
            Senin gibi foto cekecek
            Bu tip ufak capli travmalar farkinda olmadan korku toplumunun tohumlarini atiyor
            Neyse diyelim
            Adrenalin olmus
            İnsani genc ve zinde tutar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Funkyair
              Salla gitsin
              Ulen sanki art niyetli olan lay lay lom
              Senin gibi foto cekecek
              Bu tip ufak capli travmalar farkinda olmadan korku toplumunun tohumlarini atiyor
              Neyse diyelim
              Adrenalin olmus
              İnsani genc ve zinde tutar
              Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
              hiç kafana takma abiciğim, unut gitsin....
              Rahatlama geldi ya valla teşekkür ederim

Yorum

takma kafana. Adamlar sadece görevini yapmış sıkıntı yok.
                2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

önemli bir durum değil onlar için rutin olarak günden belkide defalarca yaptıkları bir uygulama.
                  Trabzondada MİT in lojmanlarının önünden geçerken bir minibüs geldi camlar falan simsiyah fazla değil 10 sn falan loj.kapısının karşı tarafında durakladı adam ve anında içerden 3 asker çıktı ama bacaklarda bile silahlar var hemen minibüsün etrafını sardılar içerdeki şahsı indirdiler biz tabi merakla olan biteni seyrediyoruz.tam o sırada minibüsün aslında beklediği kişi geldi ve durum anlaşıldı adamları salıverdiler.tabi bu süreç biraz uzun sürdü ben diyalog kısmına girmiyorum.yani onlar işini yapıyor sıkıntı yapacak bir durum yok.
                  ama o minibüs artık orda kimseyi beklemez sende öyle yap ve bir daha orda foto çekme
                  2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                  2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

takma kafana abicim, hiçbirşey değil bu. insanların başına neler geliyor hayatta da birşey olmuyor zaten bişeyden şüphelenselerdi şu anda foruma yazıyor olamazdın rahat ol
                    (Satıldı..) 2012 - 1.4 Turbo - Edition Elegance - Siyah/Bej - 18" - Cyclone Navi

Yorum

Fotoğrafçılık merakını o tür yerlerde giderme :d

Yazın bir fotoğrafçıta çırak gir
                      2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

Kardeşim kafana takma, Tamamıyle yanlış mekanda fotoğraflama yapmışsın. O tür mekanlar 24 saat kamerayla takip edilir.sanırım İçerideki Görevliler en yakın ekibi arayarak seninle kısa bir mülakat yapmış, ayrıca Tc numaranla herhangi bir suç unsuru olup olmadığına sistemden bakılmış ve temiz çıktığın anlaşılınca gidebilirsin demişler. Ama bir daha o tür mekanlarda fotoğraf çekme. kuşları böcekleri çek. bu tür konulara biraz daha dikkat...

Yorum

ucuz yirtmişsin.gecen sene son sinifin verdigi coskuyla okuldan kacip arkadaslarla internet kafeye yerlesip basladik aramizda oynamaya.bi telsiz sesi icerde 4 tane sivil polis kapinin onunde 2 tane sivil polis arabasi belirdi.aramizda kimsede de kimlik yoktu.neyse bi dunya spru benzer diyaloglar sonra arabalara doldurdular bizi merkeze aldilar.arayin birisi kimliginizi getiricek dediler.cep telefonu numaralarimizi ailerimiz dahil aldilar bi dunya sorgu sual.baya korkmustum.en sonunda baskomser kirikli bi adam gelip ciktirin gidin lan demisti.kosarak cikmistik.arkadasla animiz olarak kaldi bisey olmadi ailelerimize bile haber verilmedi ama o korku yetti de artti bize.olmaz bisey korkma ama sen de cok tehlikeli yerlerde cekmissin fotograf

Yorum

kimliksiz dolaşma
                            Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

sende kimlik sorsaydın siz kimsiniz bende kimlik görmek istiyorum deseydin
                              2010 1.6T Cosmo,Teknik Gri, 19 jant,Cyclone navigasyon, JBL ses sistemi, ayna altı led,

Yorum

İşleniyor...
                              X