Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4 t insignia 1.4 jetta.... anlamıyorum ????

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.4 t insignia 1.4 jetta.... anlamıyorum ????

Merak ediyorum… 1.4 t insigna için 0-100 fabrika verileri 10.9 saniye. jetta 122 lik te ise 9.8 saniye. 1 saniyeye yakın bir fark gözüküyor.bu çok ciddi bir fark 2 araç kıyaslandığında ..... ağırlık olarakta opel 1438 kg jetta 1400 kg ..... 38 kg opelin ağır olup 18 bg gibi fazlası olmasına rağmen jettadan nasıl daha ağır kalıyor anlamıyorum.bir arkadaşımız 150'den sonra insignia geçiyor diyor ama peki daha öncesinde olması gerekmez mi bu ? torklarına da baktım ikiside 200 nm. arkadaşlar bunun neyden kaynaklandığını bir bilen bana açıklayabilr mi ?

Ynt: 1.4 t insignia 1.4 jetta.... anlamıyorum ????

Aktarmadan, gücü yere yansıtmadan kaynaklı olabilir.

Yorum

opel 1438 kg değil, 1600'e yakın
      (Satıldı..) 2012 - 1.4 Turbo - Edition Elegance - Siyah/Bej - 18" - Cyclone Navi

Yorum

kontrol ettim web siesinde 1438 diyor

Yorum

Aradaki 1 sn. lik fark şanzıman oranlarından, motorun ideal devir rejiminden veya daha bir sürü başka şeyden kaynaklanabilir, 0-100km hızlanma eğer spor araba bakmıyorsanız bence belirleyici bir parametre değildir, hatta konfor ağırlıklı bir aracın o kadar fazla ivmelenmesi istenmeyen bir parametre bile olabilir.

Kaldıki insignia yı illa volkswagen ürün gamından bir araç ile karşılaştıracaksanız bu karşılaştırmayı passat 1.4 122hp ile yapmanız gerekir - ki onun 0-100km hızlanması 10.3 sn sürmektedir - ağırlıkları aynı kabul edersek buradan vw şanzımanlarının opele göre daha kısa oranlı olduğu sonucunu çıkarabiliriz.

1.4T Su Mavisi + Sunroof Paketi + Landirenzo Omega Kit LPG

Yorum

ww her zaman bir adım önündedir opelin....

2010 1.6 T Cosmo Beyaz + chip + ben

Yorum

Kullandığım opel insignia 1613 kg bence performansı varsın 1 saniye geç olsun zaten o fazlasıyla geri dönüş oluyor.
              2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

Unutmamak gerekirki İnsignia Spor Sedan bi aile otomobili, Konfor, Kalite ve başarılı bir Performansı vardır, Jetta ile aynı sınıf bile değil karşılaştırmak doğru olmaz bence, sedece Performans beklentisi olan arkadaşlar bence tatmin etmez, ztn sırf performans ön plandaysa farklı seçilmler yapmak daha mantıklı misal (İMPREZA), ama İnsignia hem kullanıcısına spor dinamik konforlu bir sürüş vaad ediyor hem kullanışlı bir aile otomobili, o yüzden beklentilere göre hareket etmekte fayda var.

ORCA : OPC Line + FlexRide + DVD800 NAV + SunRoof + Spor Ort Deri Koltuklar +Infinity Sound System+19"Jant+SprintBooster+Cosmo 1.6 180 Hp

Yorum

Orjinal yazı sahibi: deeper_inside
                  kontrol ettim web siesinde 1438 diyor
                  Kuru ağırlık değeri o. Yani hiçbir sıvı yok o ağırlıkta. Ruhsat çıkınca 1600 kg civarı bir rakam yazıyor.
                  (Satıldı..) 2012 - 1.4 Turbo - Edition Elegance - Siyah/Bej - 18" - Cyclone Navi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: vedat candan
                    Merak ediyorum… 1.4 t insigna için 0-100 fabrika verileri 10.9 saniye. jetta 122 lik te ise 9.8 saniye. 1 saniyeye yakın bir fark gözüküyor.bu çok ciddi bir fark 2 araç kıyaslandığında ..... ağırlık olarakta opel 1438 kg jetta 1400 kg ..... 38 kg opelin ağır olup 18 bg gibi fazlası olmasına rağmen jettadan nasıl daha ağır kalıyor anlamıyorum.bir arkadaşımız 150'den sonra insignia geçiyor diyor ama peki daha öncesinde olması gerekmez mi bu ? torklarına da baktım ikiside 200 nm. arkadaşlar bunun neyden kaynaklandığını bir bilen bana açıklayabilr mi ?
                    tsi ünite tsi alt devirlerde düşük basınçla çalışan kompresör kullanıyor buda alt devirde rahat devirlendiriyor aracı buda aracı 800-2500 arasında 0.5 s gibi bir avantaj sağlıyor. 50kmh de 2. vites 3000 devirden aynı anda gazlayın jetta geride kalır. 2. etken araçların rüzgar direnç alanları insignia d segmentinde oldukça iri bir araç buda rüzgar direncinden dolayı belki 0.1 0.2 s kaybettirir

Yorum

Vw eskiden gercketen paranin karsiligini verriyordu anca bu is artik biti paranin karsiliginda aldiginz nerdeyse hicbir sey yok.l.nerdeyse sis farsiz alasim jantsiz arabaya 54000 lira para istiyorlar.... O yuzden artik vw opelin kesinlikle aninda bile degil muhaha

Yorum

yüksek hızlarda 1.4t insignia jettayıda passatıda alıyor 1.4 122 lik olanı.jetta hafif kilo başına beygir çok azda olsa daha yüksek insigniaya göre.1325 kilo jetta 122hp kilo başına hp=0.092 insignia 1.4t 1580 kilo 140hp kilo başına hp=0.088 140hp yi insignia tekerleğe aktarmıyor diye birşey yok kilo başına beygirden kaynaklı 0-100 değeri düşük 122 liğe göre +şanzıman oranından dolayı fakar yüksek hızlarda devir bandı geniş insignianın 4.vitesde 200 ü geçmek mümkün +aerodinamik yapının etkisiyle yüksek hızda geçiyor.olay bundan ibaret
                        2011 2.0cdti cosmo flexi sunroof Infinity ses sistemi
                        yeni yüzyıl üniversitesi mimarlık

Haşin gaddar bilakis çok kibarım.Israr ederim iyi dans ederim o kadar.

Yorum

0-100 değerlerine bakmamak lazım, bende 1.6 turbo var, 0-100 8.8 sn diyor, fakat 0-100'ü 8 sn olan scirocco 160 bg ile kafa kafaya kalkıyor, hem de dsg'li yani pratiğe döktüğünüzde büyük ihtimal jetta ile ya kafa kafaya ya da mükemmel zamanlamalar ile jettanın önünde kalkabilirsiniz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
                            0-100 değerlerine bakmamak lazım, bende 1.6 turbo var, 0-100 8.8 sn diyor, fakat 0-100'ü 8 sn olan scirocco 160 bg ile kafa kafaya kalkıyor, hem de dsg'li yani pratiğe döktüğünüzde büyük ihtimal jetta ile ya kafa kafaya ya da mükemmel zamanlamalar ile jettanın önünde kalkabilirsiniz
                            Katiliyorum arkadasimda audi a1 var 1200kilo 1.6tdi manuel 105 beygir 250 tork 0-100:10.5 soforlugude benden cok iyi olmasina ragmen kalkista ben aliyorum,rollingte zaten 3-4 boydan fazla fark oluyo yani turbolarimiz yola ciktiginda cok farkediyo
                            2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

1. insignia D sınıfı jetta C sınıfı bir araç (bu fark önemli çünkü insignia konfor ağırlıklı bir araç)
                              2. testlerin yapılış şekli ve standartları da önemli
                              bence insignia kıyaslanacaksa passat ile belki kıyaslanır. ben kendi adıma jetta kıyasını yersiz ve anlamsız bulurum.,
                              3. eğer drag yapmayacaksanız, insignia jettaya nal toplatır merak etmeyin,
                              4. ve unutulmaması gereken bir atasözü "at sahibine göre kişner"
                              5. ben vw her zaman opelden ileridir diyen ardaşa da zırnık kadar katılmıyorum.
                              selamlar...
                              MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

İşleniyor...
                              X