Duyuru

Collapse
No announcement yet.

EDEBİYAT KÖŞESİ

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• EDEBİYAT KÖŞESİ

Arkadaşlar, öncelikle merhabalar!
    Benim sizin gibi seçkin arkadaşarıma bir teklifim olacak. Neden bizler bu ciddi ve seviyeli arkadaşlığımızı; etkinlikleri çeşitlendirerek ilerletmiyoruz (diye düşünürken, doktor ağabeylerin etkinliklerini gördüm).
    Örneğin bir öğretmen olarak benim aklıma edebiyat ile ilgili bir etkinlik yapmak geldi. Bilmiyorum, "nereden çıktı bir otomobil forumunda bu" diye düşünenlerimiz olur mu?
    Ancak arkadaşlar eğer arkadaşlıklar yalnız dünyevi ve fiziki güzelliklere istinat edilirse çok kararsız, heves rüzgarlarına olabildiğince açık, geçici olur. İnsanlar, yani bizler biraz takılıp terkederiz buraları. çünkü sadece dünyevi güzelliklere isnat edilen etkinlikler başlarda zevk versede insanın ruh dünyasına hitap etmediği için bir müddet sonra bıkkınlık yapabilir.
    bende bu durumdan haraketle bu planı düşündüm.

yani şöyle olacak:
    1. Arkadaşlarımız belirlenen bir zaman diliminde forum üyeleri ya da kurulacak bir komisyonda belirlenecek kitabı okur.
    2. Forumumuzda kurulacak bir platformda görüşler yazılır.
    3. Uygun zaman ve mekanda bir çaylı edebiyat sohbeti yapılabilir.
    4.VE hatta belki ilerde ve ayarlanabilirse bu okunan kitabın yazarına ulaşılıp onunla direkt bir sohbet.

VE BÖYLECE BİZLER SADECE ARABALARINA DEĞİL İNSANLIĞADA
    DÜŞKÜN OLDUĞUMUZU CÜMLE ALEME ÇOK GÜZEL BİR ÖRNEKLE İLAN EDERİZ.

MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Ynt: EDEBİYAT KÖŞESİ

ilk mesaj benden:
    Ben en son genç bir yazar olan (aynı zamanda türkçe öğretmeni, benim ekip başkanım(okumayı seviyorum projesinde)) YUSUF ÇOPUR'UN "Daha Vakit Var" isimli kitabını okudum.
    Anne sevgisi, anne özlemi ve acısını çok güzel anlatan bir roman. inanın okuyunca telefona sarılıp mutlaka annenizi arayacaksınız. kitap D&R mağazalarından bulunabilir.

Yorum

Fikir güzel. Herkes elinden geleni yaparsa belki de bizde bir gelenek olur. Ama kolay olmayacak.
      Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

Evet kolay olmaz. Benim bir arkadaşım "hocam benim bir projem var" dediğinde çok zor görünmüştü gözüme. Ama şimdi "okumayı seviyorum" adıyla Bağcıların varoş bölgesi okullarından birinde başlayan proje önce ilçe çapında "okumayı seviyoruz" oldu, şimdi ise il çapında "yazarlar okullarda" devam ediyor.
        önemli olan samimiyetle niyet etmek.
        düşünsenize bir otomobil kulübü olarak kapatmışız istanbul parkı, eğlenmişiz, yarışmışız ve sonunda oturup eş,çocuk arkadaş kitap sohbeti yapıyoruz. inanın bunun öyle manevi dönüşleri olurki.....

Yorum

Evet ikinci kitap ve ikinci mesajda benden.
          Aslında bu kitabı üniversite yıllarında hocalarımın tavsiyesiyle almıştım. o zamandan beri okumadım.arşivimde duruyordu. ancak geçenlerde bizim Hanım atılacaklar listesine alınca dikkatimi çekti ve okumaya başladım.
          Kitabın adı: Biz Bir Aileyiz
          Yayınevi: Yapıkredi Yayınları
          Yazar: Don Dinkmeyer-Gary D. McKay
          Çeviri: Gül Önet
          Kitap bir psikooji kitabı. Ama öyle sıkıcı tabirlerin olduğu bir kitap değil.
          "Aile değişiyor: artık hiyerarşik bir yapı değil; daha eşitlikçi,demokratik,deyim yerindeyse sivil.

Bu yen yapıda, eskinin "iyi" anne-babasının yerini de "etkili" anne-baba alıyor.

"Biz Bir Aileyiz" "etkili" anne-baba olmanın yollarını gösteren bir kitap.

Birkaç örnek bölüm: "sadece talep edildiğinde ilgi göstermek yanlış olur. Olumlu bile olsa bu tür ilgi çocuğun uygun olmayan davranışlara girmesini güçlendirecektir. En iyi ilgi, çocuğa onun beklemediği zaman verilendir"

"bir çocuğun uğrayabileceği şanssızlıklardan biri de "iyi" anne-baba tarafından yetiştirilmektir. "iyi" anne-baba çocukalaıyla öylesine ilgilidir ki, çocukları için herşeyi yapmları gerektiğine inanırlar. "iyi" anne-baba çocukaların hizmetçisi durumuna gelebilir. çocuklarına sürekli tebihlerde bulunur: "iyi çocuk ol" "ceketini ilikle" kitaplarını unutma" "ayakkabılarını boya"...vb. her davranışa müdahale etmekten kendilerini alıkoyamazlar. çocuğun okuldan dönüşü bir özen dalgası oluşturur. "bugün ne yaptın", "ödev kâğıtlarını göreyim" , "elbiselerini değiştir", "yemeğini ye" ...
          "iyi" anne-baba genellikle iyi niyetlidir. ama bu aşırı koruyucu davranışlar çoukların özgüvenlerini ve bağımsızlıklarını yok eder. "iyi" anne-baba çocukların saygısını mahvediyor demektir."

Yorum

İşleniyor...
          X