Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Notebook Tercihi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Notebook Tercihi

Merhaba arkadaşlar, uzun süredir yokum umarım keyifler yerindedir
    Notebook değişimi yapacağım gibi görünüyor. Hatırlar mısınız bilmem şu konuda yine size danışmıştım http://www.insigniateam.com/forum/in...p?topic=1273.0 Ordan da ani bir kararla Asus N61Jq-JX092V modelini satın almıştık pederin gazıyla. Süper bir bilgisayardı. 1.5 yıl hiç utandırmadı valla ne yalan söyleyim 16" ekranının da az havasını atmadım. Artık nazar mı değdi noldu işte sağ menteşe çatlamış. Doğrudan Asus İstanbul Servisi'ne kargoladım. Touchpadde de ufak bir iki sorun vardı. Neyse ürünün üretimi durduğu için sanırım yedek parça tedarik süresi uzadı. 20 gün de dolmadan 10. iş günü falandı sanırım değişim kararı çıktı, artık menteşeden dolayı mı touchpadden dolayı mı bilemiyorum. Sıfır N61Jq verecekler diye seviniyordum lakin ürün ellerinde yok. 2000 tl +200tl civarında yeni bir model seçmem gerekli. Şu ikisi arasında gidip geliyorum.
    Asus G73JH-HST7

Asus N53SN-SZ076V

Şöyle bir de karşılaştırma tablosu ekleyim.

Gönlüm G serisinden yana ekran kartı ve ekran genişliğinden ötürü. Ama N serisi de işlemci modeli, ram hızı ve full hd olmasıyla bir yandan kafamı çeliyor. Sizin seçiminiz bu ikisi arasında hangisi olurdu rolleyes
    Bu ikisi dışında da önerilere açığım. [6mb cache, GT540M den iyi ekran kartı şartıyla. i5 in güçlü modelleri de olabilir]
    Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
    Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
    VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Ynt: Notebook Tercihi

G'nin ekranı daha büyük ama çözünürlük daha düşük
    eğer N'ye ram eklersen bence 1.yi düşün derim. hatta hemen hemen aynı özellikte yüksek ramlisi zaten vardır muhtemelen.
    ve bunu bilinçli bilgisayar kullanıcısı olduğumdan beri ati kullanan biri olarak söylüyorum ati tat vermiyor sanki. ben pek memnun değilim.
    InsigniaTEAM

Yorum

n53
      2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

vatanda asusun i5 gt555 li bir modeli vardi ona bir bak istersen bulamadim simdi linkini.ama ekran karti ve islemcini cok iyi sec derim.islemci 2. nesil olsa g yi hic dusunmeden al dicem de 2. nesil olmasi cok degistiriyo pc yi islemcinin.
        Insignia 2.0 CDTI 160 hp cosmo + 19'jant + sunroof+dvd 800

Yorum

Hangisi Alüminyum kasaysa ondan al , ama bence Sağdaki iyi Abi.
          Sonuna Kadar Vectra , Sonuna Kadar 125 HP , Sonuna Kadar LPG Power hiho

Yorum

Orjinal yazı sahibi: rangestorm
            vatanda asusun i5 gt555 li bir modeli vardi ona bir bak istersen bulamadim simdi linkini.ama ekran karti ve islemcini cok iyi sec derim.islemci 2. nesil olsa g yi hic dusunmeden al dicem de 2. nesil olmasi cok degistiriyo pc yi islemcinin.
            N55SF lerde GT555 var. Onlar da olur tabi de uygun fiyatlısı denk gelirse. Zaten işte bu ikisinden birinin işlemci daha iyi diğerinin ekran kartı canavar, çok arada kaldım.

Orjinal yazı sahibi: 18XET01
            Hangisi Alüminyum kasaysa ondan al , ama bence Sağdaki iyi Abi.
            N alüminyum, G kauçuk lamborghini kasa

Orjinal yazı sahibi: cagri
            G'nin ekranı daha büyük ama çözünürlük daha düşük
            eğer N'ye ram eklersen bence 1.yi düşün derim. hatta hemen hemen aynı özellikte yüksek ramlisi zaten vardır muhtemelen.
            ve bunu bilinçli bilgisayar kullanıcısı olduğumdan beri ati kullanan biri olarak söylüyorum ati tat vermiyor sanki. ben pek memnun değilim.
            Valla abi Ram sorunu aşılmaz değil zaten 1333 ddr3 4 gb ram 60 tl en fazla onu takmıyorum pek. Ati 5730 vardı bende. Süper değildi ama fena da değildi.
            Şurdaki sıralamaya göre yalnız 5730 85. sırada, 5870 26. sırada. Arada uçurum var. Gt550 65. , Gt555 50. sırada bu arada.

Satıcıyla konuşup bu ikisinin adını verdim bakalım stoklara bakacaklar. G73 eski seri olduğu için muhtemelen ellerinde yoktur. N53 varsa alırım. Yoksa da para iadesi talep edeceğim inşallah sorun çıkarmazlar. Sonra da başka bir siteden G serisini almayı kafaya koydum bakalım hayırlısı..

Yorum

Kıyaslama için aşağıdaki siteyi kullanmanı öneririm.. Birde G73'de öyle bir kasa var ki mübarek bildiğin masaüstü bilgisayar

Sort and filter through all currently available mobile graphics cards by performance or specification.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oguzhancilenk
                Kıyaslama için aşağıdaki siteyi kullanmanı öneririm.. Birde G73'de öyle bir kasa var ki mübarek bildiğin masaüstü bilgisayar

Sort and filter through all currently available mobile graphics cards by performance or specification.
                Evet abi buraya da bakmıştım sonuçta 5870>gt555>gt550>5730 gibi bir sıralama var her türlü Taşıma işi de sadece şehir değiştirirken olduğu için öyle olması daha iyi

Yorum

ram tabiki aşılmaz değilde garantiyi etkilerse diye dedim. ben toshiba'nın garantisi bittikten sonra en az 20 sefer söküp topladım bilgisayarı çünkü sürekli sorun çıkarıyor fanı, klavyesi, touchpadi birsürü problem oldu. 2 tane ram yaktım şimdi 3.sünü almam lazım ama erindiğimden tek ramle idare ediyorum aylardır. 1gb ramle win7 yerlerde sürünüyor, can çekişerek çalışıyor bilgisayar haha
                  o yüzden toshiba, amd ve ati üçlüsünden elimden geldiğince uzak durmaya çalışıyorum ben, kimseye de önermiyorum
                  InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                    ram tabiki aşılmaz değilde garantiyi etkilerse diye dedim. ben toshiba'nın garantisi bittikten sonra en az 20 sefer söküp topladım bilgisayarı çünkü sürekli sorun çıkarıyor fanı, klavyesi, touchpadi birsürü problem oldu. 2 tane ram yaktım şimdi 3.sünü almam lazım ama erindiğimden tek ramle idare ediyorum aylardır. 1gb ramle win7 yerlerde sürünüyor, can çekişerek çalışıyor bilgisayar haha
                    o yüzden toshiba, amd ve ati üçlüsünden elimden geldiğince uzak durmaya çalışıyorum ben, kimseye de önermiyorum
                    Asus servise gönderince değiştiriyorlar abi ben açmam bilgisayarın içini ama 4 gb da yeter bir sürelik Bizim Toshiba da 4. yılını doldurmadan daha kapanıp duruyordu servise verdik anakartı yakmış. Garanti de bittiği için 740 tl masraf çıkardılar. Güler misin ağlar mısın arkadaş..

Yorum

kesinlikle n53.
                      hem yeni nesil i7 işlemcisi var hemde full hd ekran.

Yorum

Hasan'cığım kesinlikle N53. ATI almanı hiç tavsiye etmiyorum, Çağrı'nın dediği gibi performans alamıyorsun ATI ile. HDD ve RAM farklarını sonradan da kapatabilirsin. Fakat şüphem, eğer AutoCad gibi bir şey kullanmayacaksan i7'nin biraz fazla geleceği. Isınma gibi bir sorun çıkartmasın sonra?

'11 Insignia   |   Edition + Elegance   |   1.6T   |   Olimpik Beyaz

http://www.insigniateam.com/forum/index.php?topic=8025.0

Yorum

N53SN Serisini bende kullanıyorum 6 GB benimkisi. Kıyaslama ;

N53SN pozitif yönleri

- İşlemci
                          - HD çözünürlük
                          - Ekran boyutu daha iyi olduğundan daha hafif

G73JH pozitif yönleri

- Ekran kartı daha iyi
                          - Sabit disk boyutu daha fazla
                          - 4 GB ram daha fazla

Sonuca gelirsek tamamen kullanıcının işlevi ile alakalı bir seçim. İlla bu iki modeli almanız şartmı başka modeller var?
                          2010 Opel İnsignia 2.0 CDTI Cosmo 160 hp - DVD800 Navigasyon Paketi
                          2011 Opel Astra Cosmo 1.4T 140 hp

Yorum

Orjinal yazı sahibi: PATRON
                            N53SN Serisini bende kullanıyorum 6 GB benimkisi. Kıyaslama ;

N53SN pozitif yönleri

- İşlemci
                            - HD çözünürlük
                            - Ekran boyutu daha iyi olduğundan daha hafif

G73JH pozitif yönleri

- Ekran kartı daha iyi
                            - Sabit disk boyutu daha fazla
                            - 4 GB ram daha fazla

Sonuca gelirsek tamamen kullanıcının işlevi ile alakalı bir seçim. İlla bu iki modeli almanız şartmı başka modeller var?
                            Ram ve hdd sorun değil abi de ekran kartı çok iyi ya çok kafamı karıştırıyor ama yukarıda yazan herkes n53 demiş işlemci ve nvidiadan ötürü N55SF olabilir bunların dışında ama bakalım bayi ne önerecek veya benim istediklerim stoklarda var mı bilmiyoruz.
                            Direk Asusla muhattap olsak sorun yarım saatte çözülür ama,
                            Asus>Index bilgisayar>myro bilgisayar>benim aldığım bayi gibi bir bağlantı var o onla haberleşiyor o bunu arıyor biri sorun çıkarıyor illa ki sonumuz mahkeme olmasın da adam akıllı bir sonuca varırız inşallah

Orjinal yazı sahibi: CRR
                            Hasan'cığım kesinlikle N53. ATI almanı hiç tavsiye etmiyorum, Çağrı'nın dediği gibi performans alamıyorsun ATI ile. HDD ve RAM farklarını sonradan da kapatabilirsin. Fakat şüphem, eğer AutoCad gibi bir şey kullanmayacaksan i7'nin biraz fazla geleceği. Isınma gibi bir sorun çıkartmasın sonra?
                            Erdem valla i7 kullandım evet ısınıyor ama rahatsız etmiyordu pek. Sıkıntı duymuyorum olmuşken i7 olsun
                            Tamam N serisinde diretiyim biraz zaten ellerinde G garanti yoktur.

Yorum

İşleniyor...
                            X