Duyuru

Collapse
No announcement yet.

B1 ehliyeti

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• B1 ehliyeti

Ehliyetlerde yeni dönem başlıyor. Otomatik vitesli araçlar için artık özel ehliyet alınacak. Yeni ehliyetlerin sınıfı ise B1 olarak adlandırılacak.
    OTOMATİK VİTESE ÖZEL EHLİYET

Otomatik vitese özel ehliyet geliyor. Teklife göre, Trafik Kanunu'nun 38'inci maddesinde değişiklik yapılacak. B sınıfı yanında artık bir de B1 sınıfı sürücü belgesi olacak. B1 sürücü belgesine sahip kişiler otomatik vitesotomobil, minibüs ve kamyonet kullanabilecekler.

Otomatik vitese özel ehliyet geliyor. Yasa teklifini AK Parti hazırlayıp,Meclis Başkanlığı'na sundu.

Teklif, Trafik Kanunu'nda değişiklik içeriyor.

Teklife göre, Trafik Kanunu'nun 38'inci maddesinde değişiklik yapılacak. B sınıfı yanında artık bir de B1 sınıfı sürücü belgesi olacak.
    DÜZ VİTES ARAÇ KULLANAMAYACAKLAR

B1 sürücü belgesine sahip kişiler otomatik vites otomobil, minibüs ve kamyonet kullanabilecekler; ama düz vites araç kullanamayacaklar. Düz vites kullanabilmek için yine B sınıfı ehliyet gerekecek.

Teklifin gerekçesinde hem kadın hem de yaşlı sürücülerin düz vites araçlarla eğitim görmelerinin zaman zaman sıkıntı yarattığı belirtildi.

Aynı zamanda hayatı boyunca otomatik vites kullanacak bir kişinin düz viteste eğitim almasının mantık açısından da doğru olmadığı vurgulandı. Bu nedenle sadece otomatik vites kullanacaklara özel bir ehliyetin verilebileceği tespiti yapıldı.

Teklifin ikinci maddesinde ise sürücü belgesinin sadece ilköğretim ya da ortaokul mezunu olanlara verilmesi şartına bir istisna getiriliyor.

İlk öğretimin kesintisiz 8 yıl olmasından önce yani 18 ağustos 1997 öncesinde ilkokul diploması alanlara da ehliyet alabilme hakkı tanınıyor.

Toplamda kaç lira sınav harcı toplanacağını merak ettiğim ehliyet ?
    2012 insignia 1.4 T 140 Hp Yeni Stil Paket Fume

Ynt: B1 ehliyeti

Bence mantıklı.Örnek; benim kardeşim.Sırf ehliyet alıcak diye az uğraşmadım debriyaj-vites mantığını oturtmak için. maad Sonuçta mantığı hala kavrayamasa da ehliyeti bir şekilde aldı.Araç kullanıyor ama otomatik.Böyle kişilerin boşu boşuna eziyet çekmesine gerek yok.Ülkemizde ehliyet almak "sınav harçlarını eksiksiz yatırmaktan ibaret" olsa da güzel bir uygulama.
    2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

ben her ikisinide rahatıkla kullanıyrum.nasipse haziranda sınava gireceğim.sadece otomatik vites arabam var diye bi ton para bayılıp tekrar ehliyet mi alacağım? zaten otomatik alırken bilmem kaç bin tl fark ödüyoruz

Yorum

Ben anlamadım.

Halihazırda B sınıfı ehliyeti olanlar otomatik vites araç aldıklarında bir de B1 ehliyet mi alacaklar?

Yoksa yeni ehliyet alanlar B1 alırsa sadece otomatik vites araç mı kullanabilecek?

Yorum

Şimdi bakın E sınıfı ehliyet Otobüs içindir ama C(kamyon)+B(Otomobil, Minibüs ve Kamyonet) ve F(Traktör) de kullanma yetkisi vardır.Aynı şekilde B sınıfı ehliyeti olanlar da F(Traktör) kullanabilirler.Bu yönetmelik ile B sınıfı F ve B1 kullanabilir olucak demek istiyor.

B1 olan ise yalnızca otomatik şanzumanlı araçları kullanma yetkisi olucak.

Otomatik araç kullanmak için B1 almanız gerekmiyor.B1 sınıfı B sınıfının yetkileri biraz kısıtlanmış hali
          2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

bence iyi olabilir ama acil durumlar için manuel öğrenmek şart ülkemizde hala % çoğunluk araç manuel ve manuel kullanımından bir haber sürücü yetiştirilmemeli. sonuçta hepimizin başına bir iş gelebilir yanında ehliyeti var dediğimiz ama manuel kullanımından bir haber insan olmamalı. en azından uygulamalı sınavda sorulmasada şürüş derslerinde zorunlu olarak bir iki pratik yaptırmakta fayda var

Yorum

ooooo devlet kasasına nekadar para koyacak şimdi ehliyet değiştirmek 50////60 tl olsa acayip bi para yapar yaaaa
              Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
              [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

ehliyet değiştirmeye gerek yok, sadece yeni ehliyet alacak olanlar için geçerli. zaten b sınıfı b1 yetkisini kapsar. mantıken öyle olmalı en azından
                (Satıldı..) 2012 - 1.4 Turbo - Edition Elegance - Siyah/Bej - 18" - Cyclone Navi

Yorum

eğer ehliyetler arası fiyat farkı varsa B sınıfı için zamlara hazır olun derim
                  InsigniaTEAM

Yorum

Sistem başarılı olur bence insanlar manuelde eziyet çekiyordu kazaya sebep oluyordu
                    Peki normal B sınıfı her ikisinide kullanabiliyormu?
                    2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

Bence ikisinide kullanması lazım B sınıfı ehliyet neden derseniz adam zaten zoru başarmış ve B yi manuel vitesli araçta almaya hak kazanmış
                      2012 insignia 1.4 T 140 Hp Yeni Stil Paket Fume

Yorum

aslında manuel zor-otomatik kolay gibi bir kanı var ama otomatiği kullanmayı bilmeyen için de zor bana kalırsa, hatta manuelden daha fazla kaza riski taşıyor bence. düz viteste panik yapan stop ettirir durur ama otomatikte panik yapan ya gaza yüklenir bir duvara patlar, ya viteste unutur araba alır başını gider (geçen günki kaza yaptıktan sonra arabasının peşinden koşan bayan gibi )
                        InsigniaTEAM

Yorum

fatıh abı senınde alman lazım b1 ehlıyetı

ORJİNAL F10 MSPORT

Yorum

İşleniyor...
                          X