Duyuru

Collapse
No announcement yet.

O değilde bu benzin noldu ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: O değilde bu benzin noldu ?

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
    hayır bu vergi kaçıranları takip edemeyince devlet mi suçlu insanlar mı? daha yakın zamanda büyük medya patronunun milyonlarca vergi kaçırdığı çıktı hani herkes veriyor da devlet almıyor, böyle birşey yok. Amerika'da vergi kaçıramazsın, adamlar sistemini baştan oturtmuş, ama bizde zaten bozuk olan sistemi böyle böyle düzeltmeye çalışıyoruz. kendileri dev gibi arabalara biniyorlar, o konuda haklısın, ama onlar bizim ülkenin aynası, hangi başbakan, cumhurbaşkanı kötü arabaya bindi ki ülkemizde? sanki sadece bunlar ona biniyorlar, diğer ülke başbakan cumhurbaşkanı kötü arabaya mı biniyor ki bizimkilerin binmesi sorun oluyor?
    Abi örneğin ABD'nin başbakanı altında hangi araç var bilmem ama ülkesindeki araçların fiyatlarıda bizimki gibi faiş değil. Dışarıdan Türkiye'ye gelen araçlar hepsi alınabilecek düzeyde aslında. Ama öyle bir vergi biniyor ki üstüne 2 katına çıkıyor fiyat Anıl'ında dediği gibi.

Vergi konusunda devlet bu işleri sıkı tutsa devamlı kontrol etse, hiç kimse buna cesaret edemez. Sen en başında oturtma sistemi sonra kaçakcıların yanında vergisi doğru düzgün verenlerde yansın. Kurunun yanında yaşta yanarmış diye boşuna söylememiş eskiler..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
      adamlar 10 senedir iktidarda, biz halk olarak daha mı fakir olduk daha mı zengin? kendimize bir bakalım, 10 sene önce bir memur insignia alabilir miydi alamaz mıydı? şimdi mercedes bile alabilecek konumdalar, kimse de çıkıp diyemez ki bu ülke kaosa, çöküşe gidiyor. adam hizmet sunuyor, hiçbir zaman ülkemizde sunulmamış hizmeti sunuyor.
      Kendimizden örnek vermek istiyorum. yaklaşık 10-12 sene önce ortalama 1,5 ton gelen bir römork pamuk ile traktör alabiliyorken, şimdilerde tanesi 7-8 ton gelen romörkle anca yakıtı karşılıyoruz. Yüzlerce römork pamuk çıkartmalıyız ki yatırdığım parayı kurtarayım, üzerine kâra geçip traktör alabileyim.. Benim gözümde diğer ülkelere yaranayım diye kendi ülkesindeki "bazı" kesimleri öldürüyor.

Yorum

kardeşim benim, bu vergi kaçıranlar kaçırma işlemine akp döneminde başlamadı, taa ne zamandan beri vergi kaçırıyorlar, adamlar bunu düzeltmeye çalışıyor, ama bunlar güçlü adamlar, sadece yurtiçinden değil yurtdışından destekli adamlar, bunlarla uğraşmak kolay mı? hadi onu geçtim ''Biz'' yaptığımız bütün işlerin vergisini tıkır tıkır ödedik mi? almanyada 30 bin euro olan araba burda da 35 bin euro, çok aşırı bir fark yok, istersen gir siteden bak

Yorum

bu konuya daha fazla cevap yazmak istemiyorum, kimsenin kalbini kırmak istemem, uzarsa buraya kadar gidecek bu konu , birilerini kırdıysam özür dilerim saygılar&sevgiler

Yorum

Yavaştan siyasete döner gibi oldu başımıza bi iş gelmeden kapalım ihihi

Yorum

almanya meslek ve gelirleri

Profesör 4.902 euro
              Mühendis 4.192 euro
              Öğretmen 4.108 euro
              Büro memuru 2.622 euro
              Teknisyen 1.988 euro
              İtfayeci 1.976 euro

vs vs adam yemeden 3 seneye bmw 5 serisi alıyor
              burada sen 1600 tl memur maaşı ile 12 sene yemeden çalışman lazım

Yorum

Bizim fullcumuz yok biz ne yapalim.mecbur totalden aliyorum.1.3 dizel varken 1.6 benzinli alan aklimi seveyim.deveye diken insani seven diye bosuna dememisler.benzindeki artis kadar oylar da dogru orantili artar hic merak etmeyin siz.

Yorum

padişahım sen çok yaşalarçoğaldıkça artar tabi
                  2015 leon fr

Yorum

İşleniyor...
                  X