Duyuru

Collapse
No announcement yet.

O değilde bu benzin noldu ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: O değilde bu benzin noldu ?

Orjinal yazı sahibi: ZEK74US
    Yaşasın Full diyorum başka da bir şey demiyorum
    full olmayan ne yapacak abi ihihi
    Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
    [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
      Devlet, benzinin 2007 yılından beri vergisini yükseltmiyor, 2007 yılında benzinin %65'lik kısmı vergiydi, hala da benzinin %65'lik kısmı vergi, ama gel gör ki benzin firmaları (bunlar yabancı firmalar, hepsi bizim adeta düşmanımız, ama ne var ki ülkemizdeki devletimizden daha az şikayet ediliyorlar) fiyatları yükselttikçe verginin fiyatı da yükseliyor. Benzinin varilinin fiyatı düşüyor, fakat benzin fiyatı (vergi fiyatı değil dikkat edin) düşmüyor... Burada suç acaba devletin mi, benzin firmalarının mı? Ayrıca biz de her yaptığımız işin vergisini ödüyor muyuz? Günah keçisi bulmak kolay, günah keçisi olmak zor...
      vergi oranına zam yapmalarına gerek yok zaten %65 diyosun daha ne olsun
      şöyle bişey buldum haha

sonuçta akaryakıttan en yüksek vergiyi alan ülke Türkiye mi?
      akaryakıtın en pahalıya satıldığı ülke Türkiye mi?
      daha ne olsun. hadi o kadar vergiyi karşılayabilecek kalitede yaşantımız olsa neyse ama herşeyde orantısızlık var.
      başka konuda lafı geçmişti emniyetin yakıt kotası azaltılmış, bu yakıtın vergisi polisin deposunu doldurmuyorsa, bu vergiler dolaylı yoldan halka dönmeyecekse nereye gidiyor ozaman?
      InsigniaTEAM

Yorum

Geçenlerde 30 lira vergi ödedim, 20 lira mazot aldım yourock duyarsızlaştık artık zam haberlerine.halkı düşünerek hareket etmiyorlar.varsa yoksa cebimize para girsin.Biz çiftçiyiz.Bütün işimiz traktörlerle oluyor.sabah bi giriyoruz tarlaya akşam çıkıyoruz. 1 adet 70lt, 1 adet 60lt, 1 tane 120lt, 1 tane 40lt lik traktör var.her gün depolarını dolduruyoruz. sen git gemicilere litresi 1 liradan ver.çiftçiye 4 liradan. arabayla gezmeyi tozmayı geçtim yazın iş yaparken nasıl tasarruf ederiz diye düşünmeye başladık artık hasss

Yorum

Avrupa'da da tüm ülkeler benzinden litre başına oranla vergi alıyor sadece bunu Türkiye uygulamıyor ki, vergisini doğru dürüst veren insanlar için tabii adaletsiz bir durum bu dolaylı alınan vergi, ama gerçek manada herkes vergisini düzgün verse, böyle bir sorun oluşmayacak. Devlet herhangi bir şey vergisi çıkarmaya çalışıyor halk ayaklanıyor, şimdi güncel olan havayı daha fazla kirleten araç daha fazla vergi ödeyecek dendi, halk yine ayaklandı, tabii belli bir kesimi, ayaklanmayan, bilen araştıran insanlar da yok değil. Bu devlet sana çift şerit yol yapıyor, emekli maaşını ödüyor, ilaç masraflarını karşılıyor, ameliyattan bıçak parası almıyor. Bu vergiler sana geri dönmüyor mu? Elimizi vicdanımıza koyup düşünmek lazım, ben vergimi düzgün veriyor muyum? Her yaptığım işe fiş-fatura kesiyor muyum, fiş-fatura alıyor muyum? Maaşlı çalışanlar için gerçekten üzücü bir durum, onlara karşı bir adaletsizlik kesinlikle söz konusu, bütün herşey tıkır tıkır gitmiyor, ama kendi işinin sahibi olan insanlar; bunları bir düşünmesi lazım... Çoğumuz pazardan alışveriş yapıyoruz, (sözüm meclisten dışarı) hangi pazarcı bize fiş veya fatura verdi? Bir alo demek için 2000 TL üzeri para verebiliyoruz, bir akşam dışarı yemeğe çıktığımızda 100-200 TL para ödeyebiliyoruz, bir sigaraya 7-8 TL para ödeyebiliyoruz, ama sıra benzine gelince hep bir sıkıntı var tamam ben de fiyata düşük demiyorum, fakat kendimize de bir bakmamız lazım...

Yorum

Ben aracı çıkartmıyorum artık. Eğer üniversiteye araba ile gidersem 5,25 lt benzin + 3,40 tl köprü parası veriyorum günlük bu da 30 tl civarı yapar ama toplu taşıma ile gidersem 3,80 tl ödüyorum.
            Aracımı artık sadece haftasonu çıkartıcam.
            2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

ömercim allah düşürmesinde hastane ye düşersen para vermeden hizmet görüyor musun görürsün...
              yol mu yapıyor? alsın bir yerine s. o asfaltı çukur dolu... daha yeni 800tl asfalt bedeli ödedim... apartmanca 30000bin küsür.
              emekli maaşı mı ödüyor? peki sen çalışırken primleri kim ödüyor vergilerin mi ?
              doktor abilerim iyi bilir muadil ilaç denilen bir saçmalık var.

daha çooook şey yapıyor devlet ama parasını ALARAK

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Onat89
                ömercim allah düşürmesinde hastane ye düşersen para vermeden hizmet görüyor musun görürsün...
                yol mu yapıyor? alsın bir yerine s. o asfaltı çukur dolu... daha yeni 800tl asfalt bedeli ödedim... apartmanca 30000bin küsür.

sen emekli maaşının pirimini 200-300 küsur tl olarak ödüyorsun, devlet de sana 800-900 hatta 1000 tl belki de daha fazla olarak paranı geriye ödüyor, asfaltı atan adamın suçu asfaltın kötü olması kardeşim, Recep Tayyip Erdoğan atmıyor ki asfaltı , ilaç paraları da yüksek muadil ilaç parası alınıyor, ama eskiden alınan bıçak parası alınmıyor, geçen bir komşumuzun annesi hastalandı, İzmir'den ''HELİKOPTER'' geldi onu aldı, 5 kuruş ödemeden, yani bunları da yapıyor mu yapıyor Allah için...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
                  Orjinal yazı sahibi: Onat89

sen emekli maaşının pirimini 200-300 küsur tl olarak ödüyorsun, devlet de sana 800-900 hatta 1000 tl belki de daha fazla olarak paranı geriye ödüyor, asfaltı atan adamın suçu asfaltın kötü olması kardeşim, Recep Tayyip Erdoğan atmıyor ki asfaltı , ilaç paraları da yüksek muadil ilaç parası alınıyor, ama eskiden alınan bıçak parası alınmıyor, geçen bir komşumuzun annesi hastalandı, İzmir'den ''HELİKOPTER'' geldi onu aldı, 5 kuruş ödemeden, yani bunları da yapıyor mu yapıyor Allah için...
                  evet ata yadigarı kurumları sata sata az çok bişeyler yaptı satacak bişey kalmadı vergiye yüklennnn neyse daha yorum yapmayacağım bu konuda çok sinirlenirim RTE gerçeklerinide bir gün gün yüzüne çıkaracaklar ozaman anlaşılır. şimdi bir kitap diye çok insanı kandırıyorlar insanın en kötü zaafıdır inancı çok da iyi kullanıyorlar...

Yorum

Ömer kardeşim yukarıda saydığın ve sanki bize ödülmüş gibi anlattıkların zaten devletin temel görevleri. Kaldı ki çift yol yapıyor asfalt vergisi alıyor, ameliyat ediyor katkı payı alıyor, sigaradan ve cep telefonundan yine rekor vergi bizde. Daha sayamadığım rekor vergiler hatta verginin vergisi var bu memlekette. Biz şükür eden bir milletiz. Bunada şükür ediyoruz tabiki ama bir takım şeyleride daha az vergiyle hakediyoruz sanırım. Değerli taşların vergilerine bir bakmanızı rica edeceğim arkadaşlar. Benzindende değerli taş vergisi alsın başka birşey istemiyoruz.
                    2010 cosmo 180hp beyaz İnsigniAşk

Yorum

Akaryakıt artık yemek, içmek gibi zorunlu bir ihtiyaç haline geldi nerdeyse. Kendileri binlerce dolarlık v motorlu araçlara binmesini, 3-5 ayda bir tüm meclisin araçlarını değiştirmeyi, bilmem kaç milyon dolarlık uçak almayı, daha sayamadığım bi çok şeyi çok çok iyi biliyorlar. bütün bunların parasını halktan alıp kimsenin sesini çıkart(a)mamasınıda çok iyi sağlıyorlar..

Yorum

ha yanlış anlaşılmasın ama bizim vergi kanunlarımız da açık var peki o kadar hak yolunda giden bir parti neden açıkları gidermiyor ?
                        amerikada vergi kaçırabiliyor musun? adamlar maliye adını duyunca intihar ediyor. gidermezler çünkü o HAK yolunda gidenler servet yapamazlar. Çünkü onlar HAKLI....

Yorum

Kaynayan Kurbağa Sendromu

Kaynayan kurbağa sendromu, yaşarken kaynayan bir kurbağayı anlatan bilinen bir anekdottur. Anekdotun temel dayanağı olan iddia, kurbağanın kaynayan suya atıl...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Absinthe
                            Akaryakıt artık yemek, içmek gibi zorunlu bir ihtiyaç haline geldi nerdeyse. Kendileri binlerce dolarlık v motorlu araçlara binmesini, 3-5 ayda bir tüm meclisin araçlarını değiştirmeyi, bilmem kaç milyon dolarlık uçak almayı, daha sayamadığım bi çok şeyi çok çok iyi biliyorlar. bütün bunların parasını halktan alıp kimsenin sesini çıkart(a)mamasınıda çok iyi sağlıyorlar..
                            Çok doğru söyledin uğur bmw 760 ın co2 oranını kimse düşünmez ama vatandaşa gel bakıyım şöyle diyorlar.2500tl aldığımız iphone 4s modeli daha doğrusu alamadığımız ingiltere'de 1200-1300tl gibi bir rakama satılıyor.Sıfır araba alırkende aynı modelden iki tane alıyoruz diğeride görünmez oluyor
                            2016 w205 AMG

Yorum

hayır bu vergi kaçıranları takip edemeyince devlet mi suçlu insanlar mı? daha yakın zamanda büyük medya patronunun milyonlarca vergi kaçırdığı çıktı hani herkes veriyor da devlet almıyor, böyle birşey yok. Amerika'da vergi kaçıramazsın, adamlar sistemini baştan oturtmuş, ama bizde zaten bozuk olan sistemi böyle böyle düzeltmeye çalışıyoruz. kendileri dev gibi arabalara biniyorlar, o konuda haklısın, ama onlar bizim ülkenin aynası, hangi başbakan, cumhurbaşkanı kötü arabaya bindi ki ülkemizde? sanki sadece bunlar ona biniyorlar, diğer ülke başbakan cumhurbaşkanı kötü arabaya mı biniyor ki bizimkilerin binmesi sorun oluyor?

Yorum

adamlar 10 senedir iktidarda, biz halk olarak daha mı fakir olduk daha mı zengin? kendimize bir bakalım, 10 sene önce bir memur insignia alabilir miydi alamaz mıydı? şimdi mercedes bile alabilecek konumdalar, kimse de çıkıp diyemez ki bu ülke kaosa, çöküşe gidiyor. adam hizmet sunuyor, hiçbir zaman ülkemizde sunulmamış hizmeti sunuyor.

Yorum

İşleniyor...
                                X