Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Akaryakıttaki vergi yükü...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Akaryakıttaki vergi yükü...

Akaryakıt fiyatlarına eklenen verginin çok yüksek olduğunu biliyoruz. Peki ne kadar olduğunu biliyor musunuz?

Benim Fikrim EPDK Gelir Payının Acilen kaldırılması lazım ÖTV + KDV tamam da bayi payı da tamam ama EPDK Gelir payına HAAYYIIIIIRRRRRRRR...

Zaten EPDK Payı kalksa avrupa ile aynı fiyatlara döner aşağı yukarı benzin 2.50 üstü dizel 2 tl üstü olur...
    '' Ya Ganiyy, Ya Muğni... ''
    '' Melik-i Muktedirsin Ya ALLAH ''

Ynt: Akaryakıttaki vergi yükü...

türkiyede yaşıyoruz
    2015 leon fr

Yorum

EPDK'nın fiyatlara neden müdahale etmediğini de böylece anlamış olduk.
      İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sefirist
        Akaryakıt fiyatlarına eklenen verginin çok yüksek olduğunu biliyoruz. Peki ne kadar olduğunu biliyor musunuz?

Benim Fikrim EPDK Gelir Payının Acilen kaldırılması lazım ÖTV + KDV tamam da bayi payı da tamam ama EPDK Gelir payına HAAYYIIIIIRRRRRRRR...

Zaten EPDK Payı kalksa avrupa ile aynı fiyatlara döner aşağı yukarı benzin 2.50 üstü dizel 2 tl üstü olur...
        sanırım cümleni yanlış kurmuşsun epdk 3 kuruş kar almıyor onun gelir payına neden hayır ? ihihi
        ama sadece ötv kalkmalı bence lanet olsun şu ötv ye artık beyaz eşya petrol ürünü telefon bunlar zaruri ihtiyaç ama hala ötv si
        var neden? açık ki hala tepkimiz yok

Yorum

haberi yanlış okumuşsun galiba onat kardeşim epdk payı benzindede dizeldede 2.06 onun kalkması içindir yukarıdaki hhaayyyııırrr

Orjinal yazı sahibi: Onat89
          Orjinal yazı sahibi: sefirist

sanırım cümleni yanlış kurmuşsun epdk 3 kuruş kar almıyor onun gelir payına neden hayır ? ihihi
          ama sadece ötv kalkmalı bence lanet olsun şu ötv ye artık beyaz eşya petrol ürünü telefon bunlar zaruri ihtiyaç ama hala ötv si
          var neden? açık ki hala tepkimiz yok

Yorum

bir yanlış anlaşılma olmuş,
            vergilerin birimini lira olarak yazarken epdk'nın birimini kuruş olarak yazmışlar.
            bkz: (Bu fiyata önce 1.891 TL ÖTV, sonra 2,06 kuruş EPDK'nın gelir payı ekleniyor)
            yani asıl dağılım şu şekilde;

rafineri çıkış: 1,55 TL
            ÖTV: 1,89 TL
            EPDK: 0,02 TL
            KDV: 0,62 TL

toplam: 4,08 TL
            firma kâr payıyla 4,5 lira gibi oluyor.
            yani epdk'nın aldığı hiç göze gelecek birşey değil, tüm olay ötv'de
            InsigniaTEAM

Yorum

ötv'den kdv kalksa o bile yeter , verginin vergisi alınıyor. 1.89 * 0.18 = 34 kuruş ucuzlar anında

Yorum

Doğru yanlış anlamışım o zaman ötv ye hayırrr

Orjinal yazı sahibi: cagri
                bir yanlış anlaşılma olmuş,
                vergilerin birimini lira olarak yazarken epdk'nın birimini kuruş olarak yazmışlar.
                bkz: (Bu fiyata önce 1.891 TL ÖTV, sonra 2,06 kuruş EPDK'nın gelir payı ekleniyor)
                yani asıl dağılım şu şekilde;

rafineri çıkış: 1,55 TL
                ÖTV: 1,89 TL
                EPDK: 0,02 TL
                KDV: 0,62 TL

toplam: 4,08 TL
                firma kâr payıyla 4,5 lira gibi oluyor.
                yani epdk'nın aldığı hiç göze gelecek birşey değil, tüm olay ötv'de

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yat_uyu
                  ötv'den kdv kalksa o bile yeter , verginin vergisi alınıyor. 1.89 * 0.18 = 34 kuruş ucuzlar anında
                  Çok haklısın. Çekip gidesim var Türkiyeden sırf şu verginin vergisini verdiğim için.

Araba için vergiyi anladık doğayı kirletiyoruz.
                  1-)Ev İçin Niye vergi ödüyoruz. Bu ülkede yaşadığımız için mi?
                  2-)Benzinin vergisinin vergisi ne. Yakında yeni olay gelecek ben diyim. Benzinin litresinin 9-10 lira olması 5 yılı bulmaz. Ben buraya yazıyorum.
                  3-)Verginin vergisi nedir yahu
                  4-)Ben 5 Yaşımdayken bu ülkede LPG nedir bilinmiyordu. Çünki benzin 2.5 Liraydı. Rafineriden 1.5 TL ye çıkar + 50 Kr Vergi + 50 Kr Kar Payıyla 2,3-2,5 TLye gelirdi.

Ya siyaset yapmak değil maksadım ama, Bu hükumet geldi geleli sürekli birşeylere zam geliyor. Hiç indirim yok.
                  Sonuna Kadar Vectra , Sonuna Kadar 125 HP , Sonuna Kadar LPG Power hiho

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 18XET01
                    Orjinal yazı sahibi: yat_uyu
                    Çok haklısın. Çekip gidesim var Türkiyeden sırf şu verginin vergisini verdiğim için.

Araba için vergiyi anladık doğayı kirletiyoruz.
                    1-)Ev İçin Niye vergi ödüyoruz. Bu ülkede yaşadığımız için mi?
                    2-)Benzinin vergisinin vergisi ne. Yakında yeni olay gelecek ben diyim. Benzinin litresinin 9-10 lira olması 5 yılı bulmaz. Ben buraya yazıyorum.
                    3-)Verginin vergisi nedir yahu
                    4-)Ben 5 Yaşımdayken bu ülkede LPG nedir bilinmiyordu. Çünki benzin 2.5 Liraydı. Rafineriden 1.5 TL ye çıkar + 50 Kr Vergi + 50 Kr Kar Payıyla 2,3-2,5 TLye gelirdi.

Ya siyaset yapmak değil maksadım ama, Bu hükumet geldi geleli sürekli birşeylere zam geliyor. Hiç indirim yok.
                    2001 yılında 1.80 tl idi pompa çıkışı sandığından daha ucuzdu

Yorum

Bugun az önce gidip 100 tl verip 22 litre benzin alınca yine içime oturdu az çok ettiğim sözleri tahmin etmişsinizdir şimdi burda yine ederdim ama forum ortamındayız falan filan neyse ... He bu arada yaklasık 100 tl lik benzinde 67 lira falan vergi almışım gerisi benzin 33 tl benzin gez gez bitmez artık.Tepki desen sıfır herkes halinden memnun biz memnun oldukça binen daha çok olacaktır protesto etsen nereye ediyorsun yaka paça alırlar adamı o hakkında yok.En iyisi almıcaksın kardeşim şu ülkede 3 gün kontak kapansın birşeyler olsun ya bi tepki konsun artık nereye kadar gidicek bu ? Biz toplum olarak balık hafızalıyız yarın 20 kuruş zam yapsalar 2 gün burda forumda yazarız gazeteler yazar insanlar biraz ses eder sonra gene hiçbirşey olmamış gibi trafik keşmekeş kaos devam eder.
                      2012 insignia 1.4 T 140 Hp Yeni Stil Paket Fume

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Onat89
                        2001 yılında 1.80 tl idi pompa çıkışı sandığından daha ucuzdu
                        Beni benzinli arabaya bindirmeyecek bu Hükumet maad

Hoş dizel arabaya da binilmez , 3.89 dan oldu 4.01 TL ihihi

İnsignia Hariç LPG Power , Ama sevmiyorum LPGli arabayı millet 95-97 oktana yanaşırken Ben otogaza yanaşıyorum ve 5000 Lira Maaş alıyorum. Utanırım kendimden.

LPG utanılacak bir şey değil ama güvenmiyorum da aynı zamanda. Gaza yüklenip 6000-6500 Rpm e gelince Patlayacak araba zannediyorum :S

Bizim LPG 6600 devirden sonra veya 170 Km/h+ dan sonra Gaz yemediği için Benzine atıyor zaten kesici 6700de, Zaten babam Redline'a girmez ki hiç , Max. 6000 ile 6500 de attı (istisnalar hariç cool) arkadaş nasıl ayar anlamadım ki

Seni benzinli arabaya bindirecem diyen partiye oy atmak lazım haha haha haha (Burda şaka yolluyum umarım ciddiye almıyorsunuzdur)
                        Sonuna Kadar Vectra , Sonuna Kadar 125 HP , Sonuna Kadar LPG Power hiho

Yorum

Valla arkadaş benim evin yanında Full benzin istasyonu var haftada bir gün % 12 indirim yapıyorlar. Geçen gün depoyu doldurdum 4.10 TL'den. Hep Full indirimlerini bekliyorum artık
                          İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ZEK74US
                            Valla arkadaş benim evin yanında Full benzin istasyonu var haftada bir gün % 12 indirim yapıyorlar. Geçen gün depoyu doldurdum 4.10 TL'den. Hep Full indirimlerini bekliyorum artık
                            +1

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                            Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

İşleniyor...
                            X