Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Vergi Cezası

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Vergi Cezası

Arkadaşlar başıma ilginç bir olay geldi. Maliyeden aracımla ilgili olarak vergi cezası olduğu ve ödemezsem icra takibi başlatılacağına dair bir yazı aldım. Cezanın niteliği idari ceza yazıyordu. Bu sabah vergi dairesine gittim. Hangi aracımla ilgili ve ne cezası olduğunu sordum. 06 GZS 63 plakalı aracıma ait idari ceza olduğu bilgisi verildi. Benim hiç böyle bir aracım olmadığı bilgisini verdim. Yazının Ankara'da bir vergi dairesinden gönderildiği ve o vergi dairesine müracaat etmem gerektiği söylendi. Bir arkadaşım Ankara'daki vergi dairesine gitti. 2005 yılına ait bir ceza var dediler, plaka o tarihte honda civic marka bir araçtaymış; bugün bir renault 9 da...Daha da ilerledik ve cezanın 2005 yılında boğaz köprüsünden kaçak geçişler olduğunu öğrendik.
    1- Benim üzerime olmayan bir aracın cezası nasıl bana gelir?
    2- 2005 yılından beri neden hiç aramadınız?
    3- Ankara plakalı bir araç her gün boğaz köprüsünden nasıl kaçak geçiş yapar?

Soruları çoğaltmak mümkün. Benim vermek istediğim bilgi şu... Aracınızda OGS olduğu halde köprüden geçişlerde ötmediği zamanlar olmuştur. Size de muhtemelen "önemli değil araca kayıtlı Ogs cihazı var, biz oradan bunu düşüyoruz bilgisi verilmiştir." Fakat öyle değilmiş. Bunlar kaçak geçiş sayılıyormuş. Karayolları bu cezaları bu sene vergi dairelerine devretmiş. Yani daha önce yaptığınız geçişlerde OGS cihazı ötmediyse yakında maliyeden bir yazı almanız çok mümkün. Hemde faizi ile birlikte. Benim ceza 18 TL imiş, şu an ödemem gereken 181,50 TL. İtiraz için önce cezayı ödemem gerekiyormuş. Sonra da Arabanın bana ait olmadığını ispat edeceğim
    İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Ynt: Vergi Cezası

Allah Kolaylık versin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
      Allah Kolaylık versin
      Sağol Fatih hocam... Allah kimsenin başına vermesin...
      İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

06 GZS 63 plakalı aracı satın aldığınız ve sattığınız belgeleri ekleyip bir dilekçe yazın. dilekçeyi size yazılan ankara vergi dairesine taahhütlü olarak gönderin. gelen taahhüt belgesini de saklayın. Size cevap yazacaklardır.

Yorum

Aynı durumu şu anda bende yaşıyorum.
          http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
          2.0 CDTI
          Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Şöyle bir örnek vereyim. 2009 da alıp 2011 de sattıgım bir aracım vardı 2011 de satmazan bir kaç gün önce radar cezası yemiştim. Daha bir iki gün evvel eve maliyeden mektup gelmiş ceza ile ilgili. Muhtemelen mektup önce benim aracı satın alan kişiye gelmiştir. İtirazı sonucunda bana göndermişlerdir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: thehunturk
              06 GZS 63 plakalı aracı satın aldığınız ve sattığınız belgeleri ekleyip bir dilekçe yazın. dilekçeyi size yazılan ankara vergi dairesine taahhütlü olarak gönderin. gelen taahhüt belgesini de saklayın. Size cevap yazacaklardır.
              +1 Beni başımada gelmişti,Turnikelerdeki karayolları müd.ne dilekçe verip düzelttirdim.
              Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

aynı yazı banada gelmiş anlamadım bişey hatta hayataında ilk arabsına hayatında geçen sene sahip olan bir arkadaşıma da gelmiş ve o arkadaşımın apartmanında olan herkese gelmiş:S
                F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: thehunturk
                  Ben bu aracı hiç almadım, hiç satmadım

Yorum

06 GZS 63 plakalı bir aracınız hiç olmadıysa;

1- Mektup size gelmemiş olabilir (düşük bir ihtimal)
                    2- İsim benzeşmesi olabilir,
                    3 Sehven gönderilmiş olabilir.

Siz yine de 06 GZS 63 plakalı bir aracım hiç bir zaman olmamıştır diye bir dilekçe yazıp, size gelen mektubun fotokopisini dilekçeye ekleyip taahhütlü gönderin.

Yorum

Su an ben de benzer bir yaziya bakiyorum.
                      Demek ki ekonomimizin durumu bu kadar iyi
                      Bakalim benim sapkadan ne cikacak az sonra

Yorum

bende yarından sonra vergidairesine gideceğim bakalım neymiş cezamız
                        F30 Sport+

Yorum

Gökhan az evel haberlerde izledim sana gelen vergi cezasıda sanırım bununla ilgili, yılda 3ten fazla araba alıp satanlar ticaret mi yapıyorlar mışmış...
                          *İmza görseliniz kurallara aykırıdır, düzenleyip tekrar yükleyiniz.

http://i1239.photobucket.com/albums/ff517/agyagar/bmw/61A2578A-358B-4144-BB24-07115DC89457_zpsy87xnswe.jpg

BMW F30 320i ed M Sport 40th Year Edition 205+ Hp

Yorum

internetten birsey cikmadi
                            Kadir Nakil Vasita V.D. Nerede

Yorum

internetten nasl baktınız?
                              F30 Sport+

Yorum

İşleniyor...
                              X