Arkadaşlar başıma ilginç bir olay geldi. Maliyeden aracımla ilgili olarak vergi cezası olduğu ve ödemezsem icra takibi başlatılacağına dair bir yazı aldım. Cezanın niteliği idari ceza yazıyordu. Bu sabah vergi dairesine gittim. Hangi aracımla ilgili ve ne cezası olduğunu sordum. 06 GZS 63 plakalı aracıma ait idari ceza olduğu bilgisi verildi. Benim hiç böyle bir aracım olmadığı bilgisini verdim. Yazının Ankara'da bir vergi dairesinden gönderildiği ve o vergi dairesine müracaat etmem gerektiği söylendi. Bir arkadaşım Ankara'daki vergi dairesine gitti. 2005 yılına ait bir ceza var dediler, plaka o tarihte honda civic marka bir araçtaymış; bugün bir renault 9 da...Daha da ilerledik ve cezanın 2005 yılında boğaz köprüsünden kaçak geçişler olduğunu öğrendik.
1- Benim üzerime olmayan bir aracın cezası nasıl bana gelir?
2- 2005 yılından beri neden hiç aramadınız?
3- Ankara plakalı bir araç her gün boğaz köprüsünden nasıl kaçak geçiş yapar?
Soruları çoğaltmak mümkün. Benim vermek istediğim bilgi şu... Aracınızda OGS olduğu halde köprüden geçişlerde ötmediği zamanlar olmuştur. Size de muhtemelen "önemli değil araca kayıtlı Ogs cihazı var, biz oradan bunu düşüyoruz bilgisi verilmiştir." Fakat öyle değilmiş. Bunlar kaçak geçiş sayılıyormuş. Karayolları bu cezaları bu sene vergi dairelerine devretmiş. Yani daha önce yaptığınız geçişlerde OGS cihazı ötmediyse yakında maliyeden bir yazı almanız çok mümkün. Hemde faizi ile birlikte. Benim ceza 18 TL imiş, şu an ödemem gereken 181,50 TL. İtiraz için önce cezayı ödemem gerekiyormuş. Sonra da Arabanın bana ait olmadığını ispat edeceğim
1- Benim üzerime olmayan bir aracın cezası nasıl bana gelir?
2- 2005 yılından beri neden hiç aramadınız?
3- Ankara plakalı bir araç her gün boğaz köprüsünden nasıl kaçak geçiş yapar?
Soruları çoğaltmak mümkün. Benim vermek istediğim bilgi şu... Aracınızda OGS olduğu halde köprüden geçişlerde ötmediği zamanlar olmuştur. Size de muhtemelen "önemli değil araca kayıtlı Ogs cihazı var, biz oradan bunu düşüyoruz bilgisi verilmiştir." Fakat öyle değilmiş. Bunlar kaçak geçiş sayılıyormuş. Karayolları bu cezaları bu sene vergi dairelerine devretmiş. Yani daha önce yaptığınız geçişlerde OGS cihazı ötmediyse yakında maliyeden bir yazı almanız çok mümkün. Hemde faizi ile birlikte. Benim ceza 18 TL imiş, şu an ödemem gereken 181,50 TL. İtiraz için önce cezayı ödemem gerekiyormuş. Sonra da Arabanın bana ait olmadığını ispat edeceğim
Yorum