Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Astra - Scirocco Kıyaslaması...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: ASTRA- SCİROCCO KIYASLAMASI...

yazıcam ama yazamıyorum, öncelik Utku Abi'nin haha
    *İmza görseliniz kurallara aykırıdır, düzenleyip tekrar yükleyiniz.

http://i1239.photobucket.com/albums/ff517/agyagar/bmw/61A2578A-358B-4144-BB24-07115DC89457_zpsy87xnswe.jpg

BMW F30 320i ed M Sport 40th Year Edition 205+ Hp

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
      Orjinal yazı sahibi: Onat89
      Orjinal yazı sahibi: Onat89
      evet gökhanım ankara yorumu böyle söz sende
      iç mihrakların etkisinde kalmışsınız yine Ankara grubu
      iç mihrak nedirkine ?
      az sonra yazdığında anlarsın
      biraz bakındımda yok ondan değil phaeton polo dışında opelden iyi bir opelden daha iyi değil(phaeton-rakibi yok)(corsanında poloya ulaşması imkansız)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: whiteagle
        yazıcam ama yazamıyorum, öncelik Utku Abi'nin haha
        mihrak no:2
        F30 Sport+

Yorum

Akşama rüzgar katsayısını düşürürüz biz onun Gökhan.Hepsini geçersin

Yorum

)
            F30 Sport+

Yorum

Gökhan abi, bak ben sciroccoyla kalkış yaptım, dsg şanzımanlı, xenon farlı 18 jantlı, panoramik sunrooflu filan, araba 3. viteste (vites kaçırmadım kesinlikle, çok hızlı değiştirdim hatta ) beni geçebildi,, ancak 1.5 boy fark açtı, sonra ben 170 km hızda onun yanından geçiyordum. astra görünen o ki insigniadan parlak değerlere sahip, kesinlikle astrayı ne kalkışta ne de rolling'de geçeceğine inanmıyorum,2. vites 70'den belki kafa kafaya gidebilirler, tabi sonra astra açar da, 3. vites 90 km'den rolling başlarsa kesinlikle astra kafa atarak başlar ve 200 km hızı geçtikten sonra yaklaşık 3 boya yakın da fark açar... scirocco güzel değerlere sahip ama son hızlara çıkma isteğinin pek iyi olduğunu sanmıyorum, bir de bizim insignialarda hiç şişme problemi yaşamadım, fakat opc ile kapışan revo gti şişip duruyordu, aynı sorun rocco'da da olabilir... Rocco güzel araba, dikkat çekici, fakat artık Onur kardeşimin de dediği gibi apaçi işi olduğunu ben de görüyorum

Yorum

İç mihrak benim Onatçım. Merak etmeyin flexili bit gtc bulup bu roccocularaı yemek farz oldu. Bunu ayarlayacağım...Herkes birgün gerçekleri görecek. Gerçek acı bir içkidir tadına bakılması zorunlu .Bir gün Gökahnım da bu içkinin tadına bakacak...

Yorum

F30 Sport+

Yorum

Hocam potenzalardan kurtulmak için mi VW aldın? Şimdiki lastiklerin markası ne ve memnun musunuz?
                    2010 cosmo 180hp beyaz İnsigniAşk

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dişçi79
                      Hocam potenzalardan kurtulmak için mi VW aldın? Şimdiki lastiklerin markası ne ve memnun musunuz?
                      heheheh güzel bir yaklaşım)) valla şimdiki lastiklerim ne yazıkkı tr de olmayan bir marka sanırım sadeec yaz lastiği ama mükemmel yol tutuşuna sahip bir lastik akşama markasınıda bakar söylerim
                      F30 Sport+

Yorum

Ynt: Astra - Scirocco Kıyaslaması...

Arkadaşlar yoğun istek ve ısrarlara dayanamayarak çok birbirinin dengi olmasada bir önceki aracımla mevcut aracımı kıyaslayacağım.. Kıyaslarken yanılmış olabilirim şimdiden özür olsun, fakat elimden geldiğince objektif davranmaya çalışacağım..

TEKNİK ÖZELLİKLER:

ASTRA : 1.6 Turbo 180 hp ,230 tork ,7,9 sn 0-100 6 ileri Manuel...

SCİROCCO : 1.4 Turbo 160 hp 240 tork, 8.0 sn 0-100 6 ileri Manuel...

ASTRA'NIN DONANIM VE SEVDİĞİM ÖZELLİKLERİ: Cosmo,18 inç jant, Cd 500 Navigasyon, Açılır tavan, ergonomik spor deri koltuk, Flex Ride Şase. Bunlar araçta olan donanımlardı.. Astra'da sevdiğim özellik bu dolulukta başka astranın Türkiye'de çok az olmasıydı. Bununla birlikte sürüşü günlük kullanım için keyifli sayılabilir. Kendi adıma konuşuyorum Odak insanı opel aldırmaya yeterli bir sebep olarak dahi tek başına yeterli bir etkendi... Arada sırada verdiği uyarılar için servise biraz bolca uğramak gerekiyor. 30 binde olmasına rağmen en az 10 kalem parçası garanti kapsamında değişti. Sciroccoya geçtiğim için spor modunu değil de Tour modunu baya bir arayacağım çünkü şehir içinde çok keyifliydi Tour modu.. Flex ride demek bence bir arada 3 karakteri aynı anda yaşamaktı.. Rocco da devamlı spor modu bazen rahatsız edebiliyor.Astra gerek baz modelleri gerek bu en üst donanımı olsun Marka ve Model olarak donanıma dikkat etmesinden de ötürü sahibini donanım şimarığı yapabilecek yeterlilikte...Olur olmaz gerekli gereksiz bir sürü özelliği vardı..

SCIROCCO'NUN DONANIM VE SEVDİĞİM ÖZELLİKLERİ: Sportline 18 inç jant, RNS 315 Navigasyon Panoramik Cam tavan Deri süet karışımı koltuklar Karakter badi kit..Sevdiğim özellikleri ise;çok dikkat çekici bir araç, sürüşü ve koltuk konumlandırması çok sportif açılarda ayarlanmış.. Yol tutuşu ne yazık ki, Flexili astradan biraz daha iyi ( bu özellikleri 150 km altında denedim yüksek hızlarda flexi gibi güven verir mi onu şimdilik bilmiyorum).. Ses sistemini anlatmaya dahi gerek yok tatmin edici düzeyde orijinal ses sistemi, geniş cam tavan açısı, turbodan önce devrede olan şarjır ın verdiği düşük devirlerde yüksek tork sürüşü çok daha keyifli hale getirebiliyor...İç Mekansa astraya kıyasla biraz daha sessiz ve ben bunu şimdilik 2 kapının eksik olmasına bağlıyorum bu arabada 30 bin km de ve servis kayıtlarına göre bu zamana kadar sadece 2 amörtisör garantiden değişmiş haricinde araç servise uğramamış...( ama benim gibi takıntılı bir insan bu oranı hemen arttırmaya başladı bile :d ) Sürüşü gerçekten zevk veren tam bir spor otomobil..

ASTRA'DA SEVMEDİĞİM ÖZELLİKLER: Elektronik sistemini başarılı fakat göz kamaştırıcı düzeyde değildi. Durduk yere anlık arızalar verebiliyordu, servise gidince - abieeaeeeaa yine bişey yok yaww, anlık arıza vermişşşş alet, sildik geçti- cümlesiyle oldukça muhattap oluyordum.. Kendim deri koltuğu sevmediğim için o koltuklarada bir türlü alışamamıştım ve 30 binde ki aracın koltuğun içi yırtılmış ve garantiden değişti içi nasıl yırtılıyor derseniz onu ne ben nede servis anlayabildi yani dışında yırtık yok sadece buruşukluk var ama içi yırtıkmış:S Bide canımı sıkan şey dışarıda kendimin duyup gördüğü arızaların servise gidince düzelmiş olması ve benim kendi aracımın beni yalancı çıkarmasından nefret ediyordum

SCIROCCO'DA SEVMEDİĞİM ÖZELLİKLER: VW baz modeller için az verip süründürmemiş çok verip şımartmamış.. Yağmur far sensörü baz araçların hiçbirinde yok ve opsiyon olarak satın alınabiliyor Para vermek isterseniz bir çok donanım alırsınız fakat bu seferde verdiğiniz parayla roccoya biner misiniz oda ayrı bir soru...Arka süspansiyon normalde sessiz olsada biraz derin çukurlarda çok sesli çalışıyor..Direksiyon hıza göre sertleşmiyor çünkü her zaman çok sert:S

ikisini hız olarak mukayese edecek olursak, yanılıyor da olabilirim fakat astra manuel ve spor tuşu açıksa ve iyi bir şoförü varsa hem kalkışta hem uzun yolda geçecektir.. ama rolling te sanırım rocco alır...

Yakıt olarak şehir içi aynı gibi fakat uzun yolda benim sahip olduğum araç 925 km yi görmüş 100 km sabit hızda ben astrada max 620 km görmüştüm 90-120 arası giderek...

Fakat tekrar etmekte fayda görüyorum. Astra ile Scirocco aynı sınıf araçlar değiller.. Astra'nın rakibi golf, Scirocco'nun rakibide GTC.. gördüğüm kadarıyla da GTC ile kıyaslardam da GTC Bariz geride kalacak gibi...

UNUTTUĞUM VE ÖZELLİKLE MERAK ETTİĞİNİZ SORULARA AÇIĞIM...TEŞEKKÜRLER...

NOT: KELİMELERİ ELİMDEN GELDİĞİNCE TÜRKÇE! OKUNDUĞU GİBİ BİLİNÇLİ OLARAK YAZDIM....TÜRKÇE GİDERSE, TÜRKİYE GİDER...(OKTAY SİNANOĞLU)
                        gökhan 7.9 sn nin kaynagı varmı?_
                        opelin sitesinde manuel için 8.5 otomatik için 9 sn yazıyor. maks hızlar manuel 221 ile otomatik 210
                        gtc için 0-100 8 sn, maks 220.
                        acaba test verileri mi senin soylediklerin?
                        Jetta 1.4 TSI 170

Yorum

Astra ilk çıktığı zaman ki teknik verileri bunlar bide bir dergide yayımlanmıştı donanım haberde de bulabilirisniz..
                          F30 Sport+

Yorum

ok.
                            Jetta 1.4 TSI 170

Yorum

http://forum.sciroccom.com/index.php?topic=6248.0
                              2015 BMW F30 M Sport

Yorum

Ynt: Astra - Scirocco Kıyaslaması...bir opel sahibi arabasini ancak bu kadr ezer

Bir astra sahibi kendi arabasini ancak bu kadar ezebilir hemde scirocco forumunda....
                                Astra 1.6T Cosmo | 19" Rims | OPC Pedal Set | Eibach Pro Kit Springs | Custom Exhaust

Yorum

İşleniyor...
                                X