Merhabalar değerli arkadaşlar.
Daha önce açılmış konu başlıklarından hatırlayanlar olacaktır.
Değerli Çağrı Kardeşimin detaylıca test etme imkanı bulduğu ve çektiği
videoları paylaştığı GS Ekselans aracı tesadüf eseri ben satın almıştım.
Yaklaşık dört ay keyifle kullandığım bu KARATAY'ı 2018 yılı Eylül ayında
yaşadığım talihsiz bir kaza neticesi yitirdim
Olayın detaylarına (beni hala kahredip üzdüğü için) girmek istemiyorum.
Kısaca özetlersem ben sol, kazaya karışan öteki araç sağ şeritte seyir halinde
bulunduğumuz sırada, sinyal vermeden ve sol şeridi kontrol etmeden aniden
şerit değiştirip bulunduğum şeridi işgal eden araca sağ ön far gurubu ile sol arka
stop gurubu bölgesinden çarptım. Çarpışma şiddeti çok fazla olmamasına rağmen
(çünkü çarptığım aracın şoförü emniyet kemeri takmamıştı ve en küçük
bir yara almamıştır) her iki hava yastığı açıldı, dolayısıyla ön cam kırıldı. Motor kaputu,
sağ ön far gurubu ile birlikte panjur , sis farları, panjurda opel armasının altında bulunan
radar zarar gördü.
Yaklaşık 45 gün sigorta ve eksper ile boğuştuktan sonra araç pert total muamelesine tabi
tutuldu ve bana 151.000.- tl hasar tazminatı ödeyerek dosyayı kapatmak istediler.
Bu miktarın çok az olduğunu , rayiç bedelin çok daha yüksek olduğunu ileri sürüp itiraz
etmişsem de derdimi anlatamadım. Bu hasar bedeli ile dosyayı kapatmazsanız araca onarım
vereceğiz diye tehdit ettiler, onarıldığı takdirde tramere ağır hasar kaydı işlenecekti, o takdirde
aracın son sahibi olurdum, çünkü bana teklif edilen rakamı bile bulup satamazdım.
Çaresiz razı oldum, ama sigorta tahkim komisyonu nezdinde hakkımı arayacağımı da söyledim.
Gerekli prosedürleri tamamlayana kadar on gün geçti, arabayı sigortaya bıraktım,Kasım 2018
hasar tazminatını aldım.
Şubat 2019 Sigorta Tahkim Komisyonu'na başvuruda bulundum, başvurumuz Mayıs 2019 sonuçlandı.
Yapılan yargılama sonunda tahkim araç rayiç bedelinin 185.000.- tl olduğuna hükmederek ilave
34.000.- tl daha (temerrüt tarihinden bugüne kadar avans faizi ile birlikte) tazminat ödenmesine
karar verdi. Tahkim başvuru masraflarını ve bilirkişi ücretini de tazminata ekleyip ödeyecekler.
Sanırım önümüzdeki birkaç gün içinde işin bu kısmı da sonuçlanmış olacak.
Hak aramak, hakkını almak elbetteki güzel bir duygu, ama benim hala içim soğumuş değil,
arabama acıyorum.
Hepinize kazasız-belasız yolculuklar diliyorum.
Daha önce açılmış konu başlıklarından hatırlayanlar olacaktır.
Değerli Çağrı Kardeşimin detaylıca test etme imkanı bulduğu ve çektiği
videoları paylaştığı GS Ekselans aracı tesadüf eseri ben satın almıştım.
Yaklaşık dört ay keyifle kullandığım bu KARATAY'ı 2018 yılı Eylül ayında
yaşadığım talihsiz bir kaza neticesi yitirdim
Olayın detaylarına (beni hala kahredip üzdüğü için) girmek istemiyorum.
Kısaca özetlersem ben sol, kazaya karışan öteki araç sağ şeritte seyir halinde
bulunduğumuz sırada, sinyal vermeden ve sol şeridi kontrol etmeden aniden
şerit değiştirip bulunduğum şeridi işgal eden araca sağ ön far gurubu ile sol arka
stop gurubu bölgesinden çarptım. Çarpışma şiddeti çok fazla olmamasına rağmen
(çünkü çarptığım aracın şoförü emniyet kemeri takmamıştı ve en küçük
bir yara almamıştır) her iki hava yastığı açıldı, dolayısıyla ön cam kırıldı. Motor kaputu,
sağ ön far gurubu ile birlikte panjur , sis farları, panjurda opel armasının altında bulunan
radar zarar gördü.
Yaklaşık 45 gün sigorta ve eksper ile boğuştuktan sonra araç pert total muamelesine tabi
tutuldu ve bana 151.000.- tl hasar tazminatı ödeyerek dosyayı kapatmak istediler.
Bu miktarın çok az olduğunu , rayiç bedelin çok daha yüksek olduğunu ileri sürüp itiraz
etmişsem de derdimi anlatamadım. Bu hasar bedeli ile dosyayı kapatmazsanız araca onarım
vereceğiz diye tehdit ettiler, onarıldığı takdirde tramere ağır hasar kaydı işlenecekti, o takdirde
aracın son sahibi olurdum, çünkü bana teklif edilen rakamı bile bulup satamazdım.
Çaresiz razı oldum, ama sigorta tahkim komisyonu nezdinde hakkımı arayacağımı da söyledim.
Gerekli prosedürleri tamamlayana kadar on gün geçti, arabayı sigortaya bıraktım,Kasım 2018
hasar tazminatını aldım.
Şubat 2019 Sigorta Tahkim Komisyonu'na başvuruda bulundum, başvurumuz Mayıs 2019 sonuçlandı.
Yapılan yargılama sonunda tahkim araç rayiç bedelinin 185.000.- tl olduğuna hükmederek ilave
34.000.- tl daha (temerrüt tarihinden bugüne kadar avans faizi ile birlikte) tazminat ödenmesine
karar verdi. Tahkim başvuru masraflarını ve bilirkişi ücretini de tazminata ekleyip ödeyecekler.
Sanırım önümüzdeki birkaç gün içinde işin bu kısmı da sonuçlanmış olacak.
Hak aramak, hakkını almak elbetteki güzel bir duygu, ama benim hala içim soğumuş değil,
arabama acıyorum.
Hepinize kazasız-belasız yolculuklar diliyorum.
Yorum