Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İki konu hakkında yardım bekliyorum

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İki konu hakkında yardım bekliyorum

Arkadaşlar iki konu hakkında yardımlarınız ihtiyacım var

1- 07 Astra H 1.6 GTC Turbo Z16LET kodlu motoru, Insignia daki 1.6T ile aynı motoru mu kullanıyor? Kısacası Insignia 1.6 Ti için motor kodu nedir?

2- Aracımda xenon paket var. Ancak AFL olmadığı için bildiğim kadarıyla bi-xenon yok. Zaten uzunları yakınca küçük olan halojen halkanın olduğu far da yanıyor. Neyse sorum şu, bi-xenon olmadığı halde xenon paketlerde otomatik seviye yüksek ayarı ve far yıkama oluyor mu?

Ynt: İki konu hakkında yardım bekliyorum

1. evet aynı motor
    2. far yıkama olur ama otomatik yükseklik ayarını bilmiyorum

Yorum

insignia A16LET motor kodu

Yorum

Söz konusu motor Haziran 2010 sonuna kadar üretim bandından çıkan Astra H'larda Z16LET, Temmuz 2010'dan sonra üretilenlerde ise A16LET olarak geçer.
        Aralarındaki en önemli fark Z motorun Euro 4, A motorun ise Euro 5 egzoz emisyon standartlarına uyumlu olmasıdır.

A16LET kodlu motor Insignia'da da kullanılmaktadır, ancak Astra H'daki 1980 devirden itibaren 230 Nm max tork üreten Z16LET ve A16LET'den farklı olarak aynı torku 2050 devirden itibaren üretir. (Overboost fonksiyonu sayesinde de kısa süreli olarak 266 Nm max tork üretebilir)

Yorum

Serdar abi, bizim araçlar şimdi 266 Nm tork üretiyor mu ya?

Yorum

5 saniyeliğine

Yorum

5 saniye uzun bi süre abi süpermiş ya

Yorum

Orjinal yazı sahibi: viperking
                Arkadaşlar iki konu hakkında yardımlarınız ihtiyacım var

1- 07 Astra H 1.6 GTC Turbo Z16LET kodlu motoru, Insignia daki 1.6T ile aynı motoru mu kullanıyor? Kısacası Insignia 1.6 Ti için motor kodu nedir?

2- Aracımda xenon paket var. Ancak AFL olmadığı için bildiğim kadarıyla bi-xenon yok. Zaten uzunları yakınca küçük olan halojen halkanın olduğu far da yanıyor. Neyse sorum şu, bi-xenon olmadığı halde xenon paketlerde otomatik seviye yüksek ayarı ve far yıkama oluyor mu?
                1 cevaplanmış

2- xenon orjinalse hem otomatik far yüksekliği hemde far yıkama olur.
                + xenonun orjinalse bikaç değişiklikle AFL bixenon yapabilirsin abi
                InsigniaTEAM

Yorum

ya ben arabayı orjinal xenon pack die aldım ama diilmiş demek ki Çünkü yükseklik ayarı manuel. gerçi farları orjinal mercekli ve dier sonradan xenon lardaki gbi ballastlar sağda solda değil ama bu durum ilginç geldi bana

Yorum

Şimdi tekrar baktım, benim hatam, manuel yükseklik ayarı yok. Ama far yıkama da yok, zaten bildiğim kadarıyla far yıkama sadece bi-xenon da oluyor.

Çağrı AFL için neler gerkiyor ?

Yorum

xenon olduktan sonra far yıkama da olması şart abi, hatta mercekli halojenlere de şart bence, ışık ufak bir kaynaktan çıktığı için o bölgenin kirlenmemesi lazım. reflektörlü farlarda kocaman reflektör var zaten, ışık illa ki bir yerlerden sızıyor
                      ayrıca bizim 2000 model Vectra'da bile normal xenonlarla far yıkama mevcut, Astra H'da da olması lazım.

AFL: http://sukru52.blogspot.com/p/aflahl-project.html
                      far yıkama da yapabilirsin: http://sukru52.blogspot.com/p/far-yikama-sistemi.html
                      InsigniaTEAM

Yorum

Çağrı, geçen cama su fışkırttım sonra inip farlara baktım, farlar ıslanmamıştı. Bir yerde okumuştum ama hatırlamıyorum Astra H larda farlar bi-xenon değilse yıkama olmuyor diye ama en iisi servise soriim bi Belki yıkama bozulmuştur.

Bu arada Şükrü Abi nin sitesi süper olmuşta bunları anlamak bir mesele yapmak ayrı mesele Ankara'da kim yapar ki bunu?

Yorum

Astra'm veya o nesil Opel'im olmadığı için siteyi çok incelemedim ama anlatılanla yapılır birşeyler ya ihihi
                          tamponda far yıkama kapakları yok mu? Ankara'da Serkan abi vardı, siyah Vectra C GTS'i var, oda normal xenonları bixenon AFL ile değiştirdi, onunla görüş istersen.
                          nasıl ulaşırım dersen, bilmiyorum ihihi Opel forumlarında araştırmak lazım, VeCCtra nickini kullanıyor.

çektiği videoyu insigniateam'de paylaşmıştım;
                          InsigniaTeam Opel Insignia hakkında Türkiye'nin en büyük bilgi ve tartışma platformu. Forum sayfamız 2009 yılından bu güne Opel Insignia sahipleri ve hayranlarını bir araya getirmektedir.
                          InsigniaTEAM

Yorum

Bi bakiim bakalım, saol yardımlar için

Yorum

bende de astra vardı bu farlardan... farları autoya getirin sonra bir kaç saniye sileceklere su fışkırtın ama ortam karanlık olmalı far sensörü devrede olmalı yani
                              F30 Sport+

Yorum

İşleniyor...
                              X