Duyuru

Collapse
No announcement yet.

%40 mtv artışı ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• %40 mtv artışı ?

Mtv artışı hakkında ne düşünüyorsunuz diye sorayım diyorum ama arı kovanına parmak mı sokuyorum?

Şahsen, hakkımı helal etmiyorum. Her kesimin düşünüp buna karşı çıkmasını umuyorum.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

2020 hedefleri açıklandı para lazım devletimize.
    mtv, gelir vergisi, şirketler için sabit kdv (ciro üzerinden) vs derken doğrulmayı umuyoruz.

34HZD10

Yorum

memura %4 mtv ye %40

şimdiye kadar ucuzlayan ne oldu ?

Allah sonumuzu hayretsin.
      1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
      Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Araba alırken ötv zammı.
        Binerken mtv zammı.
        Her daim akaryakıt zammı.
        İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

Mehteri geçtim dombıranın sesini açıyorum.
          http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
          2.0 CDTI
          Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Şatafattan vazgeçeceğiz savurganlık yapmayacagiz ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız diyen yok 1500 korumayla gezeceğinize 5000 motor arabaya bineceginize inin yolsuzluklari kesin yeter yüzde 40 nedir ama müstehak bizim millete...
            İnsignia cosmo 1.6 turbo dvd 800 sunroof beyaz
            2010 caddy 1.9 TDİ

Yorum

Savunma sanayisine para lazımmış..
              @Murat
              2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Deseler ki Savunma Sanayii'nin hesabı şudur. Yapabildiğiniz kadar yardım yapın gerçekten savunmamız için kullanacağız. Eminim ki %40 MTV zammının oluşturduğu farktan daha fazlasını yatırırız hesaba. Ama bu şekilde ekonomi yönetilmez.

Büyük şirketlerin 3 milyardan fazla vergi borcu varken çoğunu %90 oranında silip toplamda 75 milyon lira vergi aldıysan burada sıkıntı senin ekonomi yönetimindedir. Ben devlet memuruyum. Bana verdiği zam %3.5. Enflasyon neredeyse %10.

Bunun haricinde gelir vergisi, sorma ver harcı, şans oyunları vergisi de katlandı. Şansın dönüp milyon tuttursan 100 binini devlete verecektin. Şimdi 200 binini devlete vereceksin. %20'ye çıkardılar. Her hafta yüz binlerce lira da oradan gelir gelecek.

Akaryakıt zamları da cabası. Yaşadığım yerde dün gelen 13-14 kuruşluk zam sonrası mazotun litresi Opet'te 4.95TL oldu.

Benim ve sizlerin verdiği vergi ile 12 silindir altına binmeyip akaryakıt, vergi, kasko, trafik sigortası ödemeyip bu şekilde ayakta tecavüz etmek "kalkınma" değil maalesef.

Ben vergim ayda 100 TL diye kendimi avutuyordum. şimdi ayda 150TL oldu. Bir sene daha biner satarım diyordum. Yaza satmak farz oldu. Evli olmasam arabaya binmekten vazgeçeceğim ama el mecbur. 1.2 turbo benzinli motor alıp sağdan tın tın gideceğiz artık ya da B5 Passat'ıma döneceğim. Gerçi onun da vergisi 6 aylık 99TL'ydi en son. O da 140 olacak Ölümü gördük. Sıtmayı kabulleneceğiz.
                1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Yazacak çok şey var ama gerek yok.Bıktık artık yeter gerçekten insanı bu ülkede yaşamaya nefret eder hale getirdiler.İnsan kazancını sürekli devletle paylaşıyor, bir kulak arkamız kaldı yeter artık.
                  2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                  2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

İnternet vergisine de artış varmış.
                    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Maliye Bakanlığı, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin(MTV) önümüzdeki seneden itibaren yüzde 40 artırılacağının açıklanmasının ardından otomobil almaktan vazgeçenler için harekete geçti.

”Motorlu Taşıtlar Alım-Satım Niyet Vergisi” adı altında yeni bir uygulama üzerinde çalışmaların sürdüğünü açıklayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, ”Biz bu vatandaşlarımızın araba alacağına güvenerek bir bütçe yaptık.

Elbette vazgeçmek kendi tasarruflarıdır, ona bir şey diyemeyiz ama bunun da bir bedeli olmalı. Öyle kolay değil bu işler…” sözleriyle uygulamayı savundu.

“Ona göre bütçe yapıyoruz”

Son şeklinin verilmesinin ardından önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulacağı açıklanan yeni verginin mali disiplin açısından önemine vurgu yapan Bakan Ağbal, şöyle devam etti:

“Biz neticede bu vergileri kafamıza göre artırmıyoruz. Önce oturup önümüzdeki sene ne kadarlık bir vergi gelirine ihtiyacımız olduğunu hesaplıyoruz. Sonra bu parayı kimden nasıl alırız ona bakıyoruz.

Şu kadar ev satılsa, cep telefonu satısa, araba satılsa her birinden şu kadar vergi alsak diye tek tek hesaplayıp ona göre bir bütçe yapıyoruz. Sen şimdi vergi arttı diye araba almaktan vazgeçerek ne yaptın?

Bizim bütün bütçe planlamamızı altüst ettin. Ne anlamı kaldı bizim yaptığımız zammın? O zaman kimse kusura bakmasın, o parayı bir şekilde alıcaz biz senden…”

Nasıl tespit edilecek?

Bakan Ağbal, araba alım niyeti olanların nasıl tespit edileceği yönündeki bir soruya ise “Biz de onu düşünüyoruz” sözleriyle yanıt verdi.

İlk etapta internet üzerinden yapılan aramaların ve araba satışı yapılan internet sitelerinin kayıtlarının inceleneceğini belirten Ağbal, “Bu işe niyetlenen herkes en az 3 ay her gün internetten araba bakar zaten.

Birini ötekiyle karşılaştırır, forumlardan çıkmaz falan bir şekilde belli eder o kendini” diyerek işin bundan sonrasının sadece teknik bir mesele olduğunu dile getirdi.

İlk etapta otomotivde hayata geçirilecek olan Niyet Vergisi’nin başta gayrımenkul olmak üzere kademeli olarak başka alanlarda da uygulanabileceğini belirten Ağbal, bu yolla “Madem nasılsa vergisini ödiycem, bari alayım” düşüncesiyle hem tüketimin teşvik edilerek piyasanın canlı tutulacağına, hem de vergi gelirlerinde yaşanan kayıpların önüne geçileceğine işaret ederek önümüzdeki günler için iyimser sinyaller verdi. haha
                      ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon View Post
                        Maliye Bakanlığı, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin(MTV) önümüzdeki seneden itibaren yüzde 40 artırılacağının açıklanmasının ardından otomobil almaktan vazgeçenler için harekete geçti.

”Motorlu Taşıtlar Alım-Satım Niyet Vergisi” adı altında yeni bir uygulama üzerinde çalışmaların sürdüğünü açıklayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, ”Biz bu vatandaşlarımızın araba alacağına güvenerek bir bütçe yaptık.

Elbette vazgeçmek kendi tasarruflarıdır, ona bir şey diyemeyiz ama bunun da bir bedeli olmalı. Öyle kolay değil bu işler…” sözleriyle uygulamayı savundu.

“Ona göre bütçe yapıyoruz”

Son şeklinin verilmesinin ardından önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulacağı açıklanan yeni verginin mali disiplin açısından önemine vurgu yapan Bakan Ağbal, şöyle devam etti:

“Biz neticede bu vergileri kafamıza göre artırmıyoruz. Önce oturup önümüzdeki sene ne kadarlık bir vergi gelirine ihtiyacımız olduğunu hesaplıyoruz. Sonra bu parayı kimden nasıl alırız ona bakıyoruz.

Şu kadar ev satılsa, cep telefonu satısa, araba satılsa her birinden şu kadar vergi alsak diye tek tek hesaplayıp ona göre bir bütçe yapıyoruz. Sen şimdi vergi arttı diye araba almaktan vazgeçerek ne yaptın?

Bizim bütün bütçe planlamamızı altüst ettin. Ne anlamı kaldı bizim yaptığımız zammın? O zaman kimse kusura bakmasın, o parayı bir şekilde alıcaz biz senden…”

Nasıl tespit edilecek?

Bakan Ağbal, araba alım niyeti olanların nasıl tespit edileceği yönündeki bir soruya ise “Biz de onu düşünüyoruz” sözleriyle yanıt verdi.

İlk etapta internet üzerinden yapılan aramaların ve araba satışı yapılan internet sitelerinin kayıtlarının inceleneceğini belirten Ağbal, “Bu işe niyetlenen herkes en az 3 ay her gün internetten araba bakar zaten.

Birini ötekiyle karşılaştırır, forumlardan çıkmaz falan bir şekilde belli eder o kendini” diyerek işin bundan sonrasının sadece teknik bir mesele olduğunu dile getirdi.

İlk etapta otomotivde hayata geçirilecek olan Niyet Vergisi’nin başta gayrımenkul olmak üzere kademeli olarak başka alanlarda da uygulanabileceğini belirten Ağbal, bu yolla “Madem nasılsa vergisini ödiycem, bari alayım” düşüncesiyle hem tüketimin teşvik edilerek piyasanın canlı tutulacağına, hem de vergi gelirlerinde yaşanan kayıpların önüne geçileceğine işaret ederek önümüzdeki günler için iyimser sinyaller verdi. haha
                        bu nasıl bi zihniyet ........... her türlü geçirecem diyo adam resmen ................

Yorum

yok hocam esprili dille eleştirmiş, ama bayağı zeka işi gibi geldi bana bu yazı.
                          ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

İlahi zaytung diyorum

Yorum

Tulumbada su bitmiş,tulumbayı doldurmak gerektiği için haşırttı bilekbord anlayışından yola çıkılarak tüm iyi niyetleri ile %40 zammı geçirmişler.Milletimiz birde bardağın dolu tarafından baksınlar,ya %100 yapsadık demişler. Ver mehteri ver oleyy

Yorum

İşleniyor...
                              X