Duyuru
Collapse
No announcement yet.
2.El Araç Satışına Garanti Gelecekmiş?
Collapse
X
-
Bi ara izlemiştim haberler de bahsediyordu.. galeriler için mi geçerli.. kendi aracını satan kişiler de dahilmi bu garanti işine.. yani kişi aracını sattı herhangi bir problem olduğunda nasıl olacak geri dönüş..
-
Bu olay tahminimce sadece bu işi meslek olarak yapan kişilere yani galericilere uygulanacak. Ama bu da sahibinden alım satım işine sekte vurabilir. İnsanlar belli bir km/yıl garantisi var diye galericilere yönelebilir. Çünkü artık galericiler hile hurda yoluna pek başvuramayacak. Kişisel görüşüm bu olayı tüm alım satım iş/işlemlerine uygulanmalı. Galerici veya şahıs fark etmeksizin.
Yorum
-
Yetkili servis garantisi birmiş araca, kimin nasıl kullandığını bilmeden bir kuruluş yada şahıs nasıl garani verebilir? Saçmalık. Bu aracı yapan bile belirli bir süre sonra beni bağlamaz diyorken hemde...CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
Yorum
-
Zaten galericilerden alınmış ve sonradan anlaşılan km'si düşürülmüş kusurlu araçlara davalıyı koruyacak emsal davalar mevcuttu. Bunu daha da yasal sınırların içine almalarının yerinde olduğu kanaatindeyim. Tüketiciyi koruyan sonuçlar verecek bir uygulama olması yönünden olumlu buldum .
Yorum
-
Pratikte uygulanması çok zor olacak bir süreç.Çok baş ağırtır ve sürdürülemez diye tahmin ediyorum.Büyük olasılıkla kağıt üstünde kalacak bir uygulamadan öteye gidemeyecek.
Galerici nasıl olurda araca garanti verebilir.Adam mercedes te satıyor dacia da.Çok kapsamlı bir servis hizmeti alması gerekiyor.Firma yetkili servisleri ile anlaşmak lazım.Yetkili servisin onayını almadan zaten galerici nasıl garanti versin.Kalkıp sanayideki ustanın lafıyla adam mercedese garanti mi verecek?
Hadi diyelim yetkili servislerle anlaştılar garantinin sorumluluğu kimde olacak.Galerici diyecek servis beni kandırdı ,alıcı diyecek ben servisi bilmem aracı senden aldım.Bir sürü davalık olay silsilesi
Bu düzenlemenin uygulanabilirliğine çok ihtimal vermiyorum ama bakalım.2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz
2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı
Yorum
-
Trafik sigorta fiyatları da düşecekti ! Kasko poliçeleri ile trafik sigorta poliçeleri birleşecekti ! Askerlik kısalacaktı Bunlar magazin haberlerinden öteye geçemez.https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg
''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı
Yorum
-
Arkadasim tam 100 bin km düşürdüğünü yakaladi corsa 2011 model mahkeme 2 yil surdu kazandigi para 1800 tl tovbe diyor bir daha astari yüzünü gecti diye hiç bisey olmaz bence 10 bin km garanti diyor adam tam km bitmeden kasti olarak yakarsa arabayi yada 50 bin gezip düşürürse km yi burasi Turkiye ne uygulanir nede tutarİnsignia cosmo 1.6 turbo dvd 800 sunroof beyaz
2010 caddy 1.9 TDİ
Yorum
-
Devletime sesleniyorum. Eğitim öğretim ücretsiz olmalıdır. Doğudaki en uzak noktadaki eğitimle, batıdaki eğitim aynı standartta olmalıdır. Bir okulda kalorifer yoksa hiç birinde olmamalıdır. Devlet imkanlarını eşit olarak dağıtmalıdır. Okullarda dürüst nesiller yetiştirilmelidir. Dürüst, hırsız olmayan nesiller bizleri, ülkemizi kalkındırır. Kanunları kimimiz okuyoruz ki, kim okuyabilir ki. Devletin halkına güvenmediği toplumlarda, binlerce kanun vardır. Üstelik her gelen bürokratta bu kanunları değiştirmeye kalkınca işin içinden çıkılmaz bir hal alır. Oysaki dürüst toplumlarda kanunlar sadedir, anlaşılırdır. Bu yüzdendir ki ikinci el satış yapacaklara ilişkin mevzuat düzenlemesi de seracılık kanunu, at arabacıları kanunu, küspe kanunu vb kanunlar hayatımıza girecektir. Ne zaman yüzümüzde nur olmaya başlayacak o zaman kanunlarda hükümsüz olacaktır.https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg
''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı
- Beğenmeler 3
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: canbaz View PostDevletime sesleniyorum. Eğitim öğretim ücretsiz olmalıdır. Doğudaki en uzak noktadaki eğitimle, batıdaki eğitim aynı standartta olmalıdır. Bir okulda kalorifer yoksa hiç birinde olmamalıdır. Devlet imkanlarını eşit olarak dağıtmalıdır. Okullarda dürüst nesiller yetiştirilmelidir. Dürüst, hırsız olmayan nesiller bizleri, ülkemizi kalkındırır. Kanunları kimimiz okuyoruz ki, kim okuyabilir ki. Devletin halkına güvenmediği toplumlarda, binlerce kanun vardır. Üstelik her gelen bürokratta bu kanunları değiştirmeye kalkınca işin içinden çıkılmaz bir hal alır. Oysaki dürüst toplumlarda kanunlar sadedir, anlaşılırdır. Bu yüzdendir ki ikinci el satış yapacaklara ilişkin mevzuat düzenlemesi de seracılık kanunu, at arabacıları kanunu, küspe kanunu vb kanunlar hayatımıza girecektir. Ne zaman yüzümüzde nur olmaya başlayacak o zaman kanunlarda hükümsüz olacaktır.Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)
Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool
F10 Msport
Yorum
Yorum