Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Pasaport hakkında!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Pasaport hakkında!

Arkadaslar merhaba aranızda bilgili üstadlarım illaki vardır diye size sormak istedim vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Ben üniversite öğrencisiyim, ayrıca nedenini sormayın yeşil pasaportta alabiliyorum maliyeti ne kadardır acaba?
    Öğrenci kardeşim ve ailemden birisine daha alma durumum var yani 3 tane pasaport 2 si öğrenci alma olasılığımız var. Bu yaz almanya ya gitme durumumuz olduğu için gerekli şimdiden araştırmak istedim. Birde öğrenci pasaportumu alsam daha mantıklı yoksa yeşil pasaportmu üstünlük durumu nedir?

Keyifli forumlar.....
    2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Ynt: Pasaport hakkında!

Yeşil pasaportların harç ödeme diye birşeyi yok sadece ilk defa pasaport aldığın için defter parası(54 lira) ödemen gerekiyor. Türkler için vize alması en zor olan yer Almanya'dır. Ben 1 ay sonra gidiyorum Almanya'ya ve salı günü vize randevum var. Aynı zamanda çalışıyor olmama rağmen kendimi öğrenci göstericem, öğrenci olduğun zaman tüm yükümlülükler ailene olduğu için tüm mal varlığını gösterebilirsin. Tabi sende yeşil pasaport olucağı için Avrupada İngiltere hariç heryere vizesiz gidiş hakkın var bu yüzden vizeyle falan hiç uğraşma derim. Vize sadece uzun dönem konaklamalar için gerekli olur sanırım seninde böyle bir durumun yok

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: opelmania
      Yeşil pasaportların harç ödeme diye birşeyi yok sadece ilk defa pasaport aldığın için defter parası(54 lira) ödemen gerekiyor. Türkler için vize alması en zor olan yer Almanya'dır. Ben 1 ay sonra gidiyorum Almanya'ya ve salı günü vize randevum var. Aynı zamanda çalışıyor olmama rağmen kendimi öğrenci göstericem, öğrenci olduğun zaman tüm yükümlülükler ailene olduğu için tüm mal varlığını gösterebilirsin. Tabi sende yeşil pasaport olucağı için Avrupada İngiltere hariç heryere vizesiz gidiş hakkın var bu yüzden vizeyle falan hiç uğraşma derim. Vize sadece uzun dönem konaklamalar için gerekli olur sanırım seninde böyle bir durumun yok
      Abi süpersin çok teşekkür ederim. Bütün soruları çok iyi cevapladın o zaman yeşil pasaport akar.... Bende inşALLAH temmuz ayında gideceğim Almanya ya. Peki süre olayı nasıl oluyor yeşil pasaportlarda? Kaç yıllık olucak peki ben defteri alırsam?

Yorum

Eskiden pasaport süreleri 6 ay - 1 yıl - 3 yıl -10 yıl olarak vardı sanırım şimdi 6 ayı iptal ettiler. Senin pasaport harcı diye birşeyin olmadığı için 10 yıllık alman mantıklı. Şöylede birşey var Türkiye Vatandaşları için e-kimlik uygulaması 1-2 sene içinde yürürlüğe girer, bunlar aynı zamanda pasaport yerine geçicek. Yani defter pasaportlar yine iptal olucak.
        Bir hatırlatma yapıyım; eğer öğrenci değilsen yeşil pasaport alamassın. (18 den büyük olduğun için)

Yorum

Eskiden pasaport süreleri 6 ay - 1 yıl - 3 yıl -10 yıl olarak vardı sanırım şimdi 6 ayı iptal ettiler. Senin pasaport harcı diye birşeyin olmadığı için 10 yıllık alman mantıklı. Şöylede birşey var Türkiye Vatandaşları için e-kimlik uygulaması 1-2 sene içinde yürürlüğe girer, bunlar aynı zamanda pasaport yerine geçicek. Yani defter pasaportlar yine iptal olucak.
          Bir hatırlatma yapıyım; eğer öğrenci değilsen yeşil pasaport alamassın. (18 den büyük olduğun için)
          Üniversitede öğrenciyim ama özel üniversitede bursluyum. Özel olması sıkıntı çıkartırmı? Birde 15 yaşında kardeşim var ama o küçük olduğu için sıkıntı yok olsa bile lise okuyor zaten.

Verdiğin bilgiler için tekrar teşekkür ederim.
          Sonuç olarak 10 yıllık başvurusu yapmak mantıklı
          Defter olayı iptal bile olsa sıkıntı olmaz zaten pasaportum olmuş olucak gider güncelletip yeni versiyonu alırız.
          Tahmini çıkma süresi ne kadar abi?

Yorum

2-3 İş günü içinde evinde oluyor.
            Bankaya defter ücretini yatır
            2 tane biyometrik resim çektir
            nüfus cüzdanının aslıyla git ve başvur benden bu kadar

Yorum

2-3 İş günü içinde evinde oluyor.
              Bankaya defter ücretini yatır
              2 tane biyometrik resim çektir
              nüfus cüzdanının aslıyla git ve başvur benden bu kadar
              Abi çok saol süpersin daha ne olsun. Emeğin için tekrar teşekkürler klavyene sağlık... haha

Yorum

İşleniyor...
              X