Duyuru

Collapse
No announcement yet.

30.000 tl bedelliye verilir mi??

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 30.000 tl bedelliye verilir mi??

arkadaşlar sizce bedelli için 30.000 tl verilir mi? mesala ben askerdede doktor old. için fena para almayacağım ama yine değer mi ... ne dersiniz...????
    180 COSMO ,BEYAZ.. 245/45/19 SPOR JANT VE DUNLOP SPORTMAXX 98 Y LASTİKLER.. OPC SPOİLER..   EIBACH PRO KİT YAY SİSTEMİ (3 CM ) ,SİYAH RENKLİ CAMLAR..K&N AÇIK HAVA FİLTRESİ VE İNTAKE KİT

www.zaferboyraz.com

Ynt: 30.000 tl bedelliye verilir mi??

O havayı teneffüs etmek lazım toprağım. Ben 18 ayımı verdim 30.000 tl nin lafı bile olmaz..

Yorum

Kendinize ve vatana millete daha faydalı nerede olacaksanız orada olmanız en hayırlısı.
      Her turk asker doğar ama her Türk iyi asker olamıyor.
      Yani askere gittiğinizde sade doktor olarak ısınızı yapıyor olamayacaksınız. Eğitimler ve zaman zaman sıkı denetlemeler ve düşmanlar çarpışmalar da olabilir.
      Yani kendize bunu sorun iyi bir asker olabilirmisiniz. Eğer evet ise 30 000 tl değmez.
      Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

Askerlik ocagi farklidir beyler. Askerlik adami buyutur adam yapar. Eskiler bosuna askere gitmeyene kiz vermemezlik yapmazmis. Askere giden en az 3-4 yas olgunlasir. Ha sagolsunlr bu ulkede askerlik mertebesini de mahvettiler. Yaziklar olsun neymis vicdani retmis. Boyle birsey var mi kardesim. Bugun cikmislar pralari sehit ailelerine vereceklermis. Yani siz gonderin sehit olsun biz size kurbanlik parasi verelim. Boyle birsey var mi?. Neyse oyleycek cok sey var da Zafer kardesim. Sen git olaya para olarak bakma pasalar gibi askerligini yap gogsunu gere gere. İleride cocuklarina askerlik anilarini anlatirsin. Yoksa ileride oglun sordugunda baba askerligini nerde aptin diye prasini verdim de evimde mi yaptim diyeceksin......5 ay once asker sayimiz yetersizdi simdi yeterli.vay be. Secimler oncesi bunu soyleyen vatan haini idi. Simdi o gun bunlari soyleyenler ne oldu....... Sinirlendim yine.... Neyse zafer kardeim git ve cocuklarina anlatacak maceralarin dostluklarin ve en onemlisi Vatana Hizmetin Vermis oldugu gururla dolas...... Saygilar sevgiler

Yorum

her türk asker doğar diye bir ritm var askerlikte

Yorum

Dökülen kanın , Vatan toprağının Bedeli olmaz...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: trabzon61
              Askerlik ocagi farklidir beyler. Askerlik adami buyutur adam yapar. Eskiler bosuna askere gitmeyene kiz vermemezlik yapmazmis. Askere giden en az 3-4 yas olgunlasir. Ha sagolsunlr bu ulkede askerlik mertebesini de mahvettiler. Yaziklar olsun neymis vicdani retmis. Boyle birsey var mi kardesim. Bugun cikmislar pralari sehit ailelerine vereceklermis. Yani siz gonderin sehit olsun biz size kurbanlik parasi verelim. Boyle birsey var mi?. Neyse oyleycek cok sey var da Zafer kardesim. Sen git olaya para olarak bakma pasalar gibi askerligini yap gogsunu gere gere. İleride cocuklarina askerlik anilarini anlatirsin. Yoksa ileride oglun sordugunda baba askerligini nerde aptin diye prasini verdim de evimde mi yaptim diyeceksin......5 ay once asker sayimiz yetersizdi simdi yeterli.vay be. Secimler oncesi bunu soyleyen vatan haini idi. Simdi o gun bunlari soyleyenler ne oldu....... Sinirlendim yine.... Neyse zafer kardeim git ve cocuklarina anlatacak maceralarin dostluklarin ve en onemlisi Vatana Hizmetin Vermis oldugu gururla dolas...... Saygilar sevgiler
              adami buyutur ? olgunlastirir ? Hocam lutfen hic olacak is mi simdi bu iddia ? o dediginiz 19-20 sinde askere giden karakteri yeni yeni oturan genclerimiz icin gecerli . Soruyu soran meslektasimiz 31 yasinda gorunuyor ve o yasta olgunlasak mi askere gidince ? bir doktor olarak askerde ne buyudum ne de olgunlastim , 40.000 TL yakin para aldim ancak hayatimin en guzel yillarindan bir tanesini askerden once biraz da olsa saygi duydugum ancak askerlige basladiktan birkac ay sonra ic yapisini gordugum TSK ya feda ettim. Gecen sene bu zamanlar yasimdan dolayi olasi bedelli ihtimalinden faydalanamayacagim ongorusuyle askere gittim, askerligimi de trakyada yaptim ancak bilirisniz ki askerde yaptigin yer degil basindaki komutan onemlidir, komutan iyiyse hakkari de bile rahat edersiniz , adamliktan nasibini almamis biriyse marmariste bile olsaniz burnunuzdan gelir , ben ikinci kategoriye giriyordum malsef , Hasili sayin meslektasim mutlaka ve mutlaka bedelliden faydalanin,emin olun 30.000 TL boyle bi durumda hic dusunulmeden verilebilecek bir tutar

Yorum

30000tl verecek paran varsa hiç durma bedelli yap. sonuçta o parayı düşmana vermiyon.

ileride ben ne yaptım keşke bedelli yapsaydım derseniz dönüşü olmaz.
                2015 leon fr

Yorum

Evet farkettim ki herkesi yeterince olgunlaştırmıyor. Burdaki olgunlaşmayı sadece kişilik olgunlaşması olarak algılayıp da böyle cevaplar yazmak normal tabii. Ancak ordaki olgunlaşma içinde sosyal olgunlaşma da var. yani Türkiyenin gerçeklerini yani yaşam koşullarını ve insanlarını tanımak var.Bir de işin duygusal boyutu var. Buna sahip olmayan kişilerle bunu tartışmaya bile gerek yok. ben de hayatımın en kötü koşullarında askerlik yaptım.Hiç yatmayacağım yataklarda yattım ve bazı zorlukları çektim. Ancak unutmayın ki birileri bu zorlukları yaşıyor diğerleri de 40000 lira para kazanıyor. Olay her zaman para değil. Gün gelir bu şeylerin fani olduğunu sadece aileniz için bile bu ülke toprağının bir karışının ne kadar önemli olduğunu anlarsınız. Ordan realist edebiyatlar yaparken güneydoğuda sınırda nöbet bekleyen askerin yerine kendinizi koyamazsınız. O orda sizin gibiler 40000 li,ra kazanabilsin diye evdeki eşiniz çocuğunuz huzurlu ve sağlıklı olabilsin diye duruyor. Ama siz bunu salaklık veya askeriyenin acizliği olarak görüyorsanız o sizin sorununuz. Ben kendimi onun yerine koyuyorum ve benim de orda olmam gerekir ve onun ailesini nasıl o benimkini koruyorsa korumam gerekir diye düşünüyorum. İşte insan böyle büyür böyle olgunlaşır ve böyle sosyal vatansal bilince ulaşır. Umarım bir gün bu söylediklerinizin ne kadar yanlış ve tehlikeli olduğunu anlatacak şeyler yaşamazsınız. Umarım Allah o günleri sizlere ve bizlere göstermez. Ama gösterirse unutmayın herkesin bu OLGUNLAŞMAYA ihtiyacı var.....

Yorum

Ayrıca unutmayın ki bırakın 30000 lirayı 150000 lira verebilecekken az önce saydığım duyguları içinde taşıyan bu nedenle askere giden arkadaşlarımız var. Örnek çok sevgili kardeşim EMRE (Diadavidoff)....

Yorum

Vatan millet sakarya edebiyati yapmayacagim, Türkiyenin gerçeklerini yani yaşam koşullarını ve insanlarını tanımak olarak adlettiginiz sosyal olgunlasmayi da siz sehir merkezlerinde calisirken itin öldüğü yerde mecburi hizmetimi yaparken tamamladigimi dusunuyorum. yuksek ogreniminizi tamamladiktan sonra sizin diplomaniza el konuldu mu ? benim diplomama 600 gun resmen çöktü bu iktidar ve meslegimi özgürce icra edemedim üzerine de gene 12 ay askerlik yaptim ve askerliğim suresince her gün bu düzene lanet okudum. Sürekli telaffuz ederek sözde BAK NE KADAR PARAGÖZ ! diye ima ettiginiz rakamı da dr arkadaşa askerde ne kadar maaş alacağı konusunda bir ön fikir vermesi açısından yazdım. Sınırda nöbet tutmakla bu vatan kurtulmuyor, devir artik alin alina savasarak zafer elde etme devri degil, kimin teknolojisi ileriyse o galiptir ve gucludur. O şehit olan gençler sanmayın ki kahramanca terorist köpeklerle çatışarak ölüyor. Baslarindaki geri zekali subaylarin ya ihmallerinden ya da amator yaklasimlarindan veriyorlar canlarini, soguk savas zamanindan kalma bu hantal omurgaya sahip ordunun yapisi degismedigi ve operasyona 1 ay egitim alip gideceksin diye emredilen erlerin ve astegmenlerin degil uzman erbaslarin ciktigi bir ordu duzenenine gecilmedigi surece dediginiz gibi askere gitmek salakliktir nokta.

Yorum

İsminizi bilmiyorum snx4...
                        Söylediğiniz konularda hakkınız var ama sırf 1-2 komutan size çektirdi diyede askere gitmek salaklıktır DİYEMEYİZ...
                        Öyle bir girmişsinizki konuya duyanda her gün komutandan fırça yemişsiniz zannedecek...
                        Sizden daha kötü şartlarda askerlik yapanlarda var...Bunu unutmayın...

Hiç bir sebep bu orduyu bu kadar kötülemeye sebep olmamalı..
                        600 gün bile olsa...

Zamanı geldiğinde hantal yapıya sahip bu ordu ya muhtaç olabiliriz...

Yorum

Yazdıklarınızı hayretle karşılıyorum sn.sxn4..Evet belki teknoloji çağındayız ama,
                          ''Zafer süngünün ucundadır'' sözü size acaba neyi ifade ediyor?
                          Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Ayrıca bedelli illede yapılacaksa rakam 30.000 tl.nin bence çok çok üstünde olmalıdır...
                            Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

+1
                              [IMG width=500]http://i1134.photobucket.com/albums/m615/nester54/IMG_5063-Kopya.jpg[/img]

[move][b]Yaşamımda edindiğim en büyük bilgi şudur; Kendi kendine yardım etmeyi bilmeyene, hiç kimse yardım edemez. PESTALOZZİ

Yorum

İşleniyor...
                              X