Duyuru

Collapse
No announcement yet.

30.000 tl bedelliye verilir mi??

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 30.000 tl bedelliye verilir mi??

Orjinal yazı sahibi: 18XET01
    Orjinal yazı sahibi: DiaDavidoff
    Hee buda olur tamam gelir kaynağıdır yapmak istemeyen yapmasın ama 30 bin lira değil verilecekse o zaman 100 bin lira olsun hatta 200 bin lira olsun!!!
    Abi doğru diyorsun da, Şimdi kendini bir baba yerine koy. Oğlun şırnağa gidecek tam dağ bölgesine terörist kaynayan yere.

Hepimiz orta halliyiz. Adamlar zenginlerden 200 bin lira , orta hallilerden 30 bin lira gibi bir para alırsa gerçekten büyük haksızlık olur ve iktidardaki parti sınıf ayrımı yüzünden sonraki seçimlere bile gidemeyebilir..

Mesela babam beni bedelliye göndermek istiyor. Bende kararsızım bu konuda.

İyi Okuyup Adam Olup Askerliğini Aydın gibi yerlerde yapan arkadaşlarım , abilerim var.

Bide iyi okumayıp ite kaka okulu tamamlayıp üniversiteye gitmeyip 18 Ay Hakkari Şırnak bölgesinde askerlik yapan tanıdıklarım var.

Abi şimdi burda senin babalık duyguların giriyor

Çocuğun okumuyorsa okumayacağım diyorsa döve döve okutamazsın, inşaata-sanayiye yollarsın hayatın zorluklarını öğrenir. Okur veya okumaz. Veya okuyamaz. Ve oğlunun askerliği Hakkariye çıktı 15-18 aylık. Sen biliyorsun içinden bir ses sana çocuğunun orda şehitlik mertebesine ulaşacağını , yani senin onu kaybedeceğini söylüyor. Sen 30.000 TL yi gözünden çıkarmaz mısın çocuğun için, çocuğun o kadar değersiz mi (mantıken olmaması gerekiyor, bu arada şehitlik mertebesi çok yüce bir mertebedir , oraya ulaşmak da her yiğidin harcı değildir. Oraya lafım yok.)

İşte bir de bu açıdan bakınca , bedelli daha mantıklı görünebilir..

Babam da bunu düşünüyor. Açıkçası ben çok iyi okuyup çok çok iyi bir yere gelebileceğimi düşünmüyorum (Açık açık konuşalım şimdi) , 6 aylık 1 yıllık veya 1,5 Yıllık çıkabilir. Ben de isterim göğsümü gere gere "ben askerliğimi yaptım demeyi" ..

Fakat. Öyle İşte.. Anlamışsınızdır ne demek istediğimi

Demek istediğim şudur ki , 200.000 TL yi kimse kaybetmedi kimsede bulamıyor öyle hemen , fakir ailenin okumamış çocuğu da bedelliden faydalansın diye.

Katılanlar olsun veya olmasın , şahsi fikrim budur abilerim..
    Sen sanıyorsun ki 30 bin lira az bir para değil mi ?
    200 bin lirayı verebilecek az zengin var geri kalanı ne yapsın ? 30 bini verebilecek 200 bini verebilecekten daha çok sen bunların arasındasın rahatsın keyfin yerinde ama şundan emin ol 200 bin lirayı verebilecek aile sayısı ile 30 bini verebilecek aile sayısından çok bir aile sayısı varsa oda 30 bin lirayı bile veremeyecek olan ailelerin sayısı Aslanım yiğidim geciniz bunları senin ailen için evladı için evet 30 bin lira verilebilecek bir mebla ama 30 bin lirayı bile denkleştiremeyen ailelerin günahı ne ?
    Bunun her türlüsü ayrımcılık her türlüsü faşistlik her türlüsü bölücülüktür...

Yorum

Olaya boluculuk ayrimcilik Vs.diye bakilirsa cikilmaz hocam isin icinden. Lisans mezunlarinin 5 ay digerlerinin 12 ay yapmasia bolucu bir uygulama sizin mantikla. Firsat sunulmus imkani olan verir parayi, olmayan zaten firsat oncesi haklarina sahip sekilde pasa pasa askerligini yapar.

Yorum

Seninle aynı mahllede büyümüş aynı sırada okumuş ailesinin imkansızlıkalrından dolayı okuyamamış aklı zehir gibi çalışan ailesinin bin bir güclükjle büyüttüğü evladı ocağı direği 30 bin lirayı bulamadı diye gidip askerlik yapacak belki şehit düşecek belki gazi olacak onun hayatının bedeli 30 bin lira mı ?
        Ben okudum ben şimdi sınava girecem ben ya 6 yada 12 ay yapacam Allahtan dileğim Askerliğimi hakkı ile yapmama fırsat versin bana şubede sordular komando olarak yapmak istermisiniz diye göğsümü gere gere isterim dedim bazı şeylerin bedeli yoktur hele vatanın hele toprağın hele bu topraklar için kan akıtmış şehitlerin hiç birşeyle bedeli ölçülmez değil 30 değil 200 değil trilyonlar...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Serdogan
          Olaya boluculuk ayrimcilik Vs.diye bakilirsa cikilmaz hocam isin icinden. Lisans mezunlarinin 5 ay digerlerinin 12 ay yapmasia bolucu bir uygulama sizin mantikla. Firsat sunulmus imkani olan verir parayi, olmayan zaten firsat oncesi haklarina sahip sekilde pasa pasa askerligini yapar.
          Evet buda bölücülük akerlik tek tip olmalı eğer 6 ay yetiyorsa herkes 6 ay yapsın yetmiyorsa herkes 15 ay yapsın hee evet kimileri aylak aylak gezerken ben hem çalışıp hem okudum hayatımı kazanana kadar nelerden fedakarlık ettim belkide hakkım 6 ay askerlik ama ben bunu bile komando olarak yaparak üzerime düşeni yapmak istediğimi belirttim askerlik şubesinde...

Yorum

200 bin lirayı verebilecek az zengin var geri kalanı ne yapsın ? 30 bini verebilecek 200 bini verebilecekten daha çok sen bunların arasındasın rahatsın keyfin yerinde ama şundan emin ol 200 bin lirayı verebilecek aile sayısı ile 30 bini verebilecek aile sayısından çok bir aile sayısı varsa oda 30 bin lirayı bile veremeyecek olan ailelerin sayısı Aslanım yiğidim geciniz bunları senin ailen için evladı için evet 30 bin lira verilebilecek bir mebla ama 30 bin lirayı bile denkleştiremeyen ailelerin günahı ne ?
            Abicim sen haksızsın demiyorum ki. 30 bin lira az para da değil , 15 yaşındaki gencin görüşüne göre..

Ne desen haklısın şu durumda, o parayı denkleştiremeyenlerin günahı ne. Gerçekten merak ediyorum , hayırlısı olur inşallah.
            Sonuna Kadar Vectra , Sonuna Kadar 125 HP , Sonuna Kadar LPG Power hiho

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 18XET01
              Abicim sen haksızsın demiyorum ki. 30 bin lira az para da değil , 15 yaşındaki gencin görüşüne göre..

Ne desen haklısın şu durumda, o parayı denkleştiremeyenlerin günahı ne. Gerçekten merak ediyorum , hayırlısı olur inşallah.
              Olmayacak kardeşim bedelli bak okuyan adam 5 ay yapıp dönüyor olağan üstü halde savaşta taarruzda 5 ay yapanda 15 ay yapanda aynı safta yer alacaksa ve askerde aldığı eğitim ikisinede yetecekse o zaman ya herkes 5 ay yapacak yada herkes 15 ay yapacak yok bunun ötesi 5 aylık yetiyorsa herkes 5 ay yaparsa 15 aylık yapanların o arada ki 10 aylık askeriyeye maliyetleri kalkarsa hiç bir bedelliye ihtiyac kalmaz gelir için bunlar tek bilinmeyenli denklem gibi çözmesi çok kolay ama adı üstünde denklem işte herkesin işine geldiği gibi sonuç çıkartması çok normal...

Yorum

Bu konuyla ilgili birsey yazmayacaktim yanliz Serkan kardesim birseyler yazinca dayanamadim. Ya bu ne demekir imkan olan verir gitmez olmayan veremez gider. Bu nasil bencilliktir bu nasil bir anlayistir anlamak mumkun degil. Ne dmek gariban senin keyfini bekcisi mi kardesim. Sen parayi bastir eglen o snirda sen eglenesin diye nobet beklesin..oh ne ala memleket . Kardsim bu ulkede yasiyorsan sorumluluk sahib olacaksin ve sorumluluklari he birlikte goguslemyi kabul edeceksin. Neymis veebilen verir. Ya veremeseydin boyle atip tutabilir miydin? Yazik vallahi yazik ben diyorum ki ne lirsa lsun bir daha cagirsnlar giderim birilerinde ikmis param var yasarim yasayamayandan banane...... maad maad Ataturk halkatan mallarnin yuzde 40ini istediginde halk hepsini vermis , bebginin ustundeki ortuyu kisin ortainda vermis. Niye bu arkadaslar dogabilsin bir ulkeye sahip olabilsin ve rahat yasayabilsin diye. Ama sonuc icler acisi. Benim bu dusundeki insanlara cevap yazmamam gibi birsey soz konus olamazdi . Ben de dayanamadim ve yazdim. Allah herkese akil fikir ve azicik da olsa vatan sevgisi verrsin....

Yorum

Arkadaşlar öncelikle ben askerliğini 18 ay yapmış biri olarak konuşuyorum. Benim kardesim su an 31 yasında kariyer yapıyor bir şirkette yonetici olarak çalışıyor ve onun acısından bedelli mantıklı bence .
                  Öncelikle askerliğini zamanında yapmalı herkes geciktikce zorlaşıyor . Bir diğer kardesimde 28 yasında onunda durumu müsait kendi isiyle ugrasmakta ama kanun onu kapsamıyor dolayısı ile bir ailede hem bedeli yapacak hemde yapmayacak da olabiliyor.
                  Bence bu kanun sürekli olsun daha yüksek bir ücretle ve tabii ki askerliğini yapanlara da normal ücretle maas ödensin derim ben

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                  Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Hocam herkes hakli herkesin bahanesi var.benim soylemek istedigim ulkeye karsi sorumluluk kavramlarimiz ayri.ben sorumlulugun askerlik kavramiyla denk olmadigini dusunuyorum.sivilde vatan icin yada ulkem icin daha verimli seyler yapabilecekken neden 5 yada 12 ayimi verimsiz bir sekilde beynimi kullanmadan gecireyim.askerlik kavrami bu kadar sig degil tabikide ama hepimizde biliyoruzki askere gidip vatan millet sakarya askerlik yapan yaptiran bir sistemimiz yok. cocuklugum askerlerle gecti ve babadan dededen askerligin ne demek oldugunu biliyorum..sen aselsanda insansiz hava araci projesinde calisan zehir gibi adami rutbeliye posta yaparsan, Bu cocuk sivilde vatani icin daha verimli isler yaparken 5 ayini ziyan edersin zorunlu askerlik adi altinda. Sistem boyle ama herkes rahatsiz bu durumdan. O eri posta olarak kullanan albayda buna dahil. Askerlik bu degil hocam 5ayda kavranilabilecek bir kavram degil adamlar omurlerini veriyorlar hayatlarinin odagi haline getiriyorlar. Evet o adamlar bu vatani kurtarir evet onlar asker. Ama kimse ben zorunlu askerlik yaptim savas ciksin top tufek vatani kurtaririm demesin biz ayak bagi oluruz kargasa halinde profesyonellere. Devletin politikasini elestirmek duzeltmek bize dusmez heleki boyle bir form ortaminda herkes farkli dusunebilir saygi duyarim. Ama kimse kurtulus savasindan girip demogoji yapmasin, ulkemin secimle basa getirdigi adamlar senin dedelerinin silahla kurtardigi vatani kalemle satiyor, bizim uzerinde tartismaktan ve bos konusmaktan oteye gidemedigimiz askerlik kavramini kendi siyasetlerine gore yontabiliyorlarsa, biz tercihlerimizde aramaliyiz sucu. Boyle sanal platformlarda fikir beyan edip kim hakli kim haksiz diye tartisarak bi yere varilamaz. Ki burasi hic yeri degil araba performanslari vs. Geyikleri yeterli bence. Yalnis anlamayin ben form temizligi icin boyle olmasi gerektigini dusunuyorum.

Yorum

Katilmamak elde degil. Benim erkek kardesim universite mezunu olmasina ragmen kurada uzun donem ciktigindan astegmen olarak askerligini yapti. Hem de kars sarikamista. Geldiginde ise yatarak askerlik yaptim ustune bir de maas aldim dedi. Asker olmak adina 12 ay boyunca hicbirsey ogrenemeyecekse neden 1 yilini bosa gecirdi diye dusunuyorum ben de.

Benim de dedem askerdi. Asker olmanin, askerlik yapmanin kutsal oldugunu dusunenlerdenim ancak suandaki yapi ve isleyis zaten askerlik duzenine uygun olmadigindan bedelli olmus olmamis cok bisey degismiyor kanaatindeyim.

Orjinal yazı sahibi: Serdogan
                      Hocam herkes hakli herkesin bahanesi var.benim soylemek istedigim ulkeye karsi sorumluluk kavramlarimiz ayri.ben sorumlulugun askerlik kavramiyla denk olmadigini dusunuyorum.sivilde vatan icin yada ulkem icin daha verimli seyler yapabilecekken neden 5 yada 12 ayimi verimsiz bir sekilde beynimi kullanmadan gecireyim.askerlik kavrami bu kadar sig degil tabikide ama hepimizde biliyoruzki askere gidip vatan millet sakarya askerlik yapan yaptiran bir sistemimiz yok. cocuklugum askerlerle gecti ve babadan dededen askerligin ne demek oldugunu biliyorum..sen aselsanda insansiz hava araci projesinde calisan zehir gibi adami rutbeliye posta yaparsan, Bu cocuk sivilde vatani icin daha verimli isler yaparken 5 ayini ziyan edersin zorunlu askerlik adi altinda. Sistem boyle ama herkes rahatsiz bu durumdan. O eri posta olarak kullanan albayda buna dahil. Askerlik bu degil hocam 5ayda kavranilabilecek bir kavram degil adamlar omurlerini veriyorlar hayatlarinin odagi haline getiriyorlar. Evet o adamlar bu vatani kurtarir evet onlar asker. Ama kimse ben zorunlu askerlik yaptim savas ciksin top tufek vatani kurtaririm demesin biz ayak bagi oluruz kargasa halinde profesyonellere. Devletin politikasini elestirmek duzeltmek bize dusmez heleki boyle bir form ortaminda herkes farkli dusunebilir saygi duyarim. Ama kimse kurtulus savasindan girip demogoji yapmasin, ulkemin secimle basa getirdigi adamlar senin dedelerinin silahla kurtardigi vatani kalemle satiyor, bizim uzerinde tartismaktan ve bos konusmaktan oteye gidemedigimiz askerlik kavramini kendi siyasetlerine gore yontabiliyorlarsa, biz tercihlerimizde aramaliyiz sucu. Boyle sanal platformlarda fikir beyan edip kim hakli kim haksiz diye tartisarak bi yere varilamaz. Ki burasi hic yeri degil araba performanslari vs. Geyikleri yeterli bence. Yalnis anlamayin ben form temizligi icin boyle olmasi gerektigini dusunuyorum.
                      Üç günlük dünya dedikleri; cuma, cumartesi, pazar. =)))

Yorum

Ya arkadaşlar boşa yattı doluya tuttu hesabı yok bu bedelli nin bana göre tek amacı var bir ordunun bir milletin tek kaybetmemesi gereken şeyidir maneviyatı ,
                        bu sistem bu maneviyatı öldürmek için kurulmuş bir sistem TSK'dan Askerlikten soğutmanın diğer bir adı şimdi parası olmayan adam ne diyor içinden ohh ne güzel ben eşşeğim benim param yok ben askerlik yapacam 30 bin lirası olan evinde mışıl mışıl uyuyacak içimize atılmaması gereken nifak tohumunun başka adıdır bu uygulamalar her Türk evaladı kendi isteği ile asker ocağıan teslim olmalı doğru veya yanlış uygulamalar olsa dahi her Türk erkeği bunun maneviyatı ile bu vatanı sarıp sarmalı,
                        Zamanında teknolojimiz yoktu çok gücsüz bir ordu ile bu ülkeyi savunduk neyle svunduk peki ?
                        İçşmizde ki vatan aşkı ile maneviyatımız ile iman dolu göğsümüz ile işte şimdi bunu yok etme çabasında bu sistem çünkü bu sitem bize hizmet etmiyor bu sistem bizi dıştan yöneten alçaklara hizmet ediyor bu sistem bizim en değerli şeyimiz vatan sevgimizi toprak sevgimizi yozlaştırmaya onu köreltmeye kuruldu artık...
                        Ben de diyorum bu iş bedelli ile olmaz 5 asy askerlik yapan adama 5 ay yetiyorsa o zaman herkes 5 ay yapsın çünkü herhangi bir güvenlik durumunda 5 aylık yapan ile 15 aylık yapanın safları ayrı olmayacak...

Yorum

Arkadaşlar;

Hepimiz sağ duyulu bireyleriz ve sayfalarca bu konuda yorumlar yazıldı ve bu konu çok hassas bir konu karşılıklı yazışmaların fikir paylaşmanın bu yapılan uygulamayı olumlu yada olumsuz etkileme durumu yok bu yüzden forumdaki arkadaşlarımızın karşılıklı yazışmaları nı bitirmek istiyorum herkes fikrini paylaştı özet olarak karşılıklı yazışmalar olmaması için konuyu kitliyorum

Not: Son günlerde bazı konular siyasi ülkeyi yönetenlerin ve yönetme adayların yaptıkları icraatlarla ilgili konular açılmaktadır lütfen buranın bir otomobil sevenler klubu olduğunu unutmayalım bire bir görüşmelerde her türlü görüşme yapıyoruz biliyorsunuz sanal ortamda bu tür konuları paylaşmak ve yorum yazmak yanlış algılanabiliyor haklı yada haksız olarak ve karşılıklı yazışmalar oluyor bundan sonra bu tür açılan konular hemen kitlenecektir yada silinecektir bilgilerinize.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
                          X