Duyuru

Collapse
No announcement yet.

30.000 tl bedelliye verilir mi??

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 30.000 tl bedelliye verilir mi??

Abi sen çelişkidesin askerlere olunca genelleme yapmayın dıyorsun ama doktorlara oldumu genelleme yapıyorsun o yüzden bir görüş bildirmeyeceğim.
    2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

Ya Omurum ben askerlerin genellemesi olayinda ic islerindeki sorunlarla ilgili genelleme yapmayin hepsi kotu degil isini layigi ile yapanlar var o yuzden genelleme yapmayin diyorum. Ama doktorlar konusunda bu sorunlar butun doktorlarin sorunlari ancak bunun askerlikleri ile alaksi olmadigini soylemeye calisiyorum. Yani bu eger sorun ise muhendis icin de mimar icin de veya diger dallar icin de gecerli. Siz surekli doktorlarin magduriyetleini askerlik uzerinden degerlendiriyorsunuz. Bunlar sadece bize ozgu degil ki.

Yorum

konuya bak nereden ...... nereye geldi.. :P.
        2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
        [center]

Yorum

Ayrica doktorlarin bu sorunlarini yapanlar basimizdakiler ve biz buna kiziyoruz. Ancak is askerlige geldi mi bu herifler super diyoruz. Ben buna celiski diyorum. Bunlarin hepsinin altinda kendi sitediklerini yapmak ve kurumlari yontmak var. Bunlari anlayin istiyorum.ok?

Yorum

Eeeee sufayn hocam bu konu bu ulkenin en hassas konusu. Senin en hassas konun ne esin sonra ne askerin sonra ne insignian yani at avrat silah muhaha muhaha

Yorum

korkma sakın .. bütün bu söylediklerin en kötü zamanda olmadı...şimdi hiç olmaz
              2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

[center]

Yorum

Neyse benn de yoruldum. Herkes diledigini yapsin.İstedigi fikri beyan etsin. Nasil osa artik ulkem. Saldim cayira mevlam kayira formatinda yonetildigi icin cok uzun bir zaman gecmeden gorecegiz gercekleri.....herkese saygilar sevgiler ve iyi geceler

Yorum

herkes bedelli askerlik yapanlara vatan haini desinde rahatlasın olay çözülsün bence fazla yazmaya gerek yok bu işin sonu oraya gidecek çünkü çok hassas bir konu olduğu için ağızdan çıkan kelımelerın kontrolu zor oluyor.yok yere kalp kırılıyor. Bedelli askerlik olayı kişiye verilen bir hak, kişide bu hakkı istiyorsa kullanır istiyorsa kullanmaz tamamen kişiye kalmış yani.
                  ayrıyeten bedelli askerlik eşitsizlikse bu ülkede 5 ay asker olup gelenlerın yanında bızım 12 ay askerlık yapmamız niye. 2 sene abidik gubidik üniversite bölümlerinden mezun olacaksın kısa dönem gıdeceksın ben 7 sene okuyup 12 ay gıdıcem. neymıs +sı ayda verdıgı 2500 lıra maaş.e bu adam kalan 7 ayda zaten kara geçiyor ? benım suçum ne hayır.Allahın dağına 600 gün benı gönderecek 5 sene essek yerıne koyup bınecek sonra bı 600daha geçirecek. 5 sene okuldan 5 sene bu olaylardan 1 sene askerden devlet benım anamı aglatıyor diğer arkadaşlarım düzenini kurup gelmiş twıtterdan @bebek waffle cı abbas yazarken nerelerdeyım

Utku abi alevli tartısmalara girerek birbirimize olmadık can sıkacak sözler söylemeyelım ınsanlar ıstedıgını yapıyor sonucta o yuzden hukumet ve saglık polıtıkaları hakkında birşey demeye gerek yok sanırım bugun basıma gelen enstanteneden sonra. yeşil kart sahıbı vatandaş gelıp benım vergılerımle maas alıyorsun eşşek gibi yazıcaksın dedi daha ne olsun

ayrıyeten ben askere gitmem sanırım bu kilo ve boyla
                  2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

Neyse Omurcum allah gonlune gore fersin. Umarim hersey vatan millet ve senin icin guzel olur. Ancak bugunku sistemde her 3 u icin guzel olma sansi yok. Artik hayirlisi. Bugun yasadigin bu olay o kadar yaygin ki bu da. Bugun ki sistemin sorunu sanirim. Allah doktorlara da sabir ve dienme gucu versin .sonumuzu hayir eglesin. İyi geceler

Yorum

bedelli olayını nasıl görüyorsun diyorsan 12 ay askerlik yapmış biri olarak... hemde kendi aletlerimi askeriye ye götürerek eksiklerini tamamladım..canla başla er erat assubay subay demeden dolgu
                      suydu krondu protezdi ameliyattı hepsini yaptım.. (benden öncekiler aletleri bozmuşlar.. onlarla aynı puanlamaya sahip olan ben derki... herkes 2 ay eğitim ama tam savaş eğitimi..(müsait olanlar için) olmayanlarda lojistik eğitimini alsın.. geriye paralı askerlik yada polis teşkilatının güçlendirilmesine çalışılsın diyeceğim.....tam bir muamma...Doğuda şehit olanların çoğu bilinçsizlikten şehit düşmüştür.. gelenlerin hepsi (gaziler) tam birşeyler öğreni,yoruz yani tam asker oluyoruz.. terhis zamanımız geliyor...şerefsizler profesyonel asker acemi .. yakalananlar mavi berebilirden çekinirlerdi. A takımı teğmen üsteğmenden assubay çavuş ve üstçavuştan oluşan timlerden yanii............çok şey söylenebilir...

[center]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: DiaDavidoff
                        Dökülen kanın , Vatan toprağının Bedeli olmaz...
                        başka söze gerek yok....

Yorum

YORUMSUZ

Yorum

http://www.youtube.com/watch?v=VEiyUEau3Vg

Yorum

Orjinal yazı sahibi: uzman
                              Lafın kısasıda budur...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: DiaDavidoff
                                Hee buda olur tamam gelir kaynağıdır yapmak istemeyen yapmasın ama 30 bin lira değil verilecekse o zaman 100 bin lira olsun hatta 200 bin lira olsun!!!
                                Abi doğru diyorsun da, Şimdi kendini bir baba yerine koy. Oğlun şırnağa gidecek tam dağ bölgesine terörist kaynayan yere.

Hepimiz orta halliyiz. Adamlar zenginlerden 200 bin lira , orta hallilerden 30 bin lira gibi bir para alırsa gerçekten büyük haksızlık olur ve iktidardaki parti sınıf ayrımı yüzünden sonraki seçimlere bile gidemeyebilir..

Mesela babam beni bedelliye göndermek istiyor. Bende kararsızım bu konuda.

İyi Okuyup Adam Olup Askerliğini Aydın gibi yerlerde yapan arkadaşlarım , abilerim var.

Bide iyi okumayıp ite kaka okulu tamamlayıp üniversiteye gitmeyip 18 Ay Hakkari Şırnak bölgesinde askerlik yapan tanıdıklarım var.

Abi şimdi burda senin babalık duyguların giriyor

Çocuğun okumuyorsa okumayacağım diyorsa döve döve okutamazsın, inşaata-sanayiye yollarsın hayatın zorluklarını öğrenir. Okur veya okumaz. Veya okuyamaz. Ve oğlunun askerliği Hakkariye çıktı 15-18 aylık. Sen biliyorsun içinden bir ses sana çocuğunun orda şehitlik mertebesine ulaşacağını , yani senin onu kaybedeceğini söylüyor. Sen 30.000 TL yi gözünden çıkarmaz mısın çocuğun için, çocuğun o kadar değersiz mi (mantıken olmaması gerekiyor, bu arada şehitlik mertebesi çok yüce bir mertebedir , oraya ulaşmak da her yiğidin harcı değildir. Oraya lafım yok.)

İşte bir de bu açıdan bakınca , bedelli daha mantıklı görünebilir..

Babam da bunu düşünüyor. Açıkçası ben çok iyi okuyup çok çok iyi bir yere gelebileceğimi düşünmüyorum (Açık açık konuşalım şimdi) , 6 aylık 1 yıllık veya 1,5 Yıllık çıkabilir. Ben de isterim göğsümü gere gere "ben askerliğimi yaptım demeyi" ..

Fakat. Öyle İşte.. Anlamışsınızdır ne demek istediğimi

Demek istediğim şudur ki , 200.000 TL yi kimse kaybetmedi kimsede bulamıyor öyle hemen , fakir ailenin okumamış çocuğu da bedelliden faydalansın diye.

Katılanlar olsun veya olmasın , şahsi fikrim budur abilerim..
                                Sonuna Kadar Vectra , Sonuna Kadar 125 HP , Sonuna Kadar LPG Power hiho

Yorum

İşleniyor...
                                X