Duyuru

Collapse
No announcement yet.

30.000 tl bedelliye verilir mi??

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 30.000 tl bedelliye verilir mi??

arkadaşlar ben güneydoğu gazisiyim yedek subay komando tim komutanı olarak şırnakta görev yaptım ve mayına basıp yaralandım daha yaşım 26 idi ,bana şu an seni geçmişe gönderebiliriz geçmişe dönsen ve tekrar askere gitme durumun olsa tekrardan gidip bu acıları bu ızdırapları çekermisin diye sorsalar seve seve derim ,ben kahraman değilim sadece vatanımın daimi bütünlüğü koruma vazifesini yapar ken olabilecek bir şeyi yaşadım Allahım bana şehadeti nasip etmedi (keşke etseydi),şimdi ise bize ve şehit ailelerine alın sizlere para olan buduruma ses çıkarmayın bırakın bu arkadaşlar evde otursun ve askerliğini yapmış sayılsın deniliyor keşke demeselerdi , ruhumu kızgın demirle dağlıyor bu durum,sanıyorlarki para bizi susturacak ve acılarımızı azaltacak.bana göre en azından temel eğitimi her Türk erkeği almalı nezaman savaş çıkar ve kim ne görev yapar beli olmaz ama böyle bir durumda her Türk erkeği silah tutmayı emir komutayı ve askeri nizamı bilmeli ,bunu öğrenmemiş birinide savaş ortamında eğitemezsiniz enazından 2 ay bu eğitim verilmeli.
    insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sxn4
      Orjinal yazı sahibi: trabzon61
      Askerlik ocagi farklidir beyler. Askerlik adami buyutur adam yapar. Eskiler bosuna askere gitmeyene kiz vermemezlik yapmazmis. Askere giden en az 3-4 yas olgunlasir. Ha sagolsunlr bu ulkede askerlik mertebesini de mahvettiler. Yaziklar olsun neymis vicdani retmis. Boyle birsey var mi kardesim. Bugun cikmislar pralari sehit ailelerine vereceklermis. Yani siz gonderin sehit olsun biz size kurbanlik parasi verelim. Boyle birsey var mi?. Neyse oyleycek cok sey var da Zafer kardesim. Sen git olaya para olarak bakma pasalar gibi askerligini yap gogsunu gere gere. İleride cocuklarina askerlik anilarini anlatirsin. Yoksa ileride oglun sordugunda baba askerligini nerde aptin diye prasini verdim de evimde mi yaptim diyeceksin......5 ay once asker sayimiz yetersizdi simdi yeterli.vay be. Secimler oncesi bunu soyleyen vatan haini idi. Simdi o gun bunlari soyleyenler ne oldu....... Sinirlendim yine.... Neyse zafer kardeim git ve cocuklarina anlatacak maceralarin dostluklarin ve en onemlisi Vatana Hizmetin Vermis oldugu gururla dolas...... Saygilar sevgiler
      adami buyutur ? olgunlastirir ? Hocam lutfen hic olacak is mi simdi bu iddia ? o dediginiz 19-20 sinde askere giden karakteri yeni yeni oturan genclerimiz icin gecerli . Soruyu soran meslektasimiz 31 yasinda gorunuyor ve o yasta olgunlasak mi askere gidince ? bir doktor olarak askerde ne buyudum ne de olgunlastim , 40.000 TL yakin para aldim ancak hayatimin en guzel yillarindan bir tanesini askerden once biraz da olsa saygi duydugum ancak askerlige basladiktan birkac ay sonra ic yapisini gordugum TSK ya feda ettim. Gecen sene bu zamanlar yasimdan dolayi olasi bedelli ihtimalinden faydalanamayacagim ongorusuyle askere gittim, askerligimi de trakyada yaptim ancak bilirisniz ki askerde yaptigin yer degil basindaki komutan onemlidir, komutan iyiyse hakkari de bile rahat edersiniz , adamliktan nasibini almamis biriyse marmariste bile olsaniz burnunuzdan gelir , ben ikinci kategoriye giriyordum malsef , Hasili sayin meslektasim mutlaka ve mutlaka bedelliden faydalanin,emin olun 30.000 TL boyle bi durumda hic dusunulmeden verilebilecek bir tutar
      Merhabalar, valla burda askerliğe bakarken hangi gözle bakıldığı çok önemli, sadece askerlik mecburiyetimi, yoksa vatanın için yapmış olduğun yeri doldurulamıyacak bir görevmi. 1991- 1992 yıllarında kayseri 1.havaindirme komando tugayında askerliğimi ifa ettim, kayserili olduğunuz için daha iyi bilirsiniz o tugayın askeri olarak hangi şart, koşullarda ve nerede askerlik yapmayı. aynı durumda olmuş olsam askerliği yapmamak için değil yapmak için üzerine para verirdim. Ne mutlu türküm diyene.
      [IMG width=500]http://i1134.photobucket.com/albums/m615/nester54/IMG_5063-Kopya.jpg[/img]

[move][b]Yaşamımda edindiğim en büyük bilgi şudur; Kendi kendine yardım etmeyi bilmeyene, hiç kimse yardım edemez. PESTALOZZİ

Yorum

Askerlik sadece 15 ayını veya 5 ayını verip yuvandan işinden uzaklaşıp hayatının 1 yılını yok saymak boşa gecen bir zaman değildir,
        Askerlik , Bayrak , bir avuc toprak için canını sakınmadan gözünğü kırpmadan canını feda edebilmektir , geride kalacakları ailelerimizi korumak , belki pratikte olmasada bu maneviyatı hissedebilmek bence bedelle ödenebilecek birşey değil dediğim gibi toprağın akan kanın bedeli yoktur...

15 ay askere gidip şehit düşen kardeşimin parası yok diye onun sucu ne ?
        onu 20 yaşına getirene kadar onun büyümesinde milyarlarca para harcayan belki bir evladını evinin direğini kaybeden aileler ne yapacak ?

TSK Dediğimiz kurum sadece nöbet tutma emirlere itaat etme yeri değildir TSK dosta düşmana göz dağı veren memleketi cevreleyen etten bir duvardır biz yıllardır bu duvarı bu kadar kalın ve güclü örmemiş olsaydık düşman en ufak aralıktan sızar çoktan girerdi içeri hala şu günlerde bile ayaktaysak düşman taarruzuna uğramadıysak ne olmayan topumuzu tüfeğimizden nede teknolojik silahlarımızdan , Aslanlar gibi kanının son damlasına kadar çarpışabilecek göğsünü siper edebilecek yüreği Al bayrakla dolu bir milletimiz olduğundan Her Türk Asker doğmaz Ama doğanlar bir dünyaya bedeldir.

Hee buda olur tamam gelir kaynağıdır yapmak istemeyen yapmasın ama 30 bin lira değil verilecekse o zaman 100 bin lira olsun hatta 200 bin lira olsun!!!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: drzb
          arkadaşlar sizce bedelli için 30.000 tl verilir mi? mesala ben askerdede doktor old. için fena para almayacağım ama yine değer mi ... ne dersiniz...????
          Keşke benım yaşım tutsaydı 1 dk bile düşünmezdim.
          2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

dinen bile vatanı savunurken sehit düşene günahları sorulmaksızın cennet vaati varken atalarımız sen ben rahat yaşayalım diye geride eşini çocuklarını bırakıp öleceğini bile bile askere gitmişken askerliğin vereceği onur ve şerefin pahası olmaz olamaz...

Yorum

BERDELLİ

Bedelli bekliyorduk.

Berdelli çıktı iyi mi.

*

Al Ayşe’yi
              Ver Hatice’yi
              Al papeli
              Ver Mehmet’i.

*

Win win yani.

*

Sırtına binip Sırat köprüsünden
              geçmek için kurban satın alıyorduk, bundan böyle sırtına binip Fırat köprüsünden geçmek için şehit satın alabileceğiz... E hayırlara vesile bi nevi.

*

Ancak, siz siz olun...
              Porşe’ye binin.
              Fiyat’a binmeyin!

*

Çünkü, yerli berdelliden şehit alırsan, fiyat’ı 30 bin lira, yurtdışından ithal berdelli alırsan, 10 bin Euro, 25 bin lira bile değil... Haybeden 5 bin fazla ödemeyin.

*

(Eskiden askerlik yapmayana kız vermezlerdi, şimdi, askerlik yapana kız vermeyecekler, çulsuz bu diye... İstemeye gittiğinizde ibraz edersiniz, aman diim makbuzu atmayın, saklayın.)

*

(İnsanın babasını seçme şansı yok
              ama, kayınpederini seçme şansı var.
              Uyanık olun, sponsor bulun.
              Pederli asker olamıyorsanız...
              Kayınpederli askerlikten faydalanın.)

*

Can 30 bin liraysa...
              Bi bacak kaç para?
              Çıkışmayan... Anca 15 bin lira denkleştirenler için, gazi’lere ödeme yaparak yırtma imkânı getirilsin.

*

Sakat olmasın.
              Takas olsun.

*

Ve, şehit düşmek için yaş sınırı olmadığına göre... Henüz 30’undan gün almamış olanların günahı ne?
              Kapsam genişletilsin.
              Beşik kertmesi de olsun.

Yorum

T$K

Nasıl başladılar?

Analar ağlamasın'la.
                Ufak ufak nereye bağladılar?
                Kaçanın anası ağlamaz'a.

*

Vicdani ret budur.

*

Hani şu meşhur “bıçak kemiğe dayandı, bedelini ödeteceğiz” var ya...
                “Bedel”li de odur.

*

Anlamadığım ise, şudur.
                Sırayla değil paraylaysa...
                Niye “er” oluyoruz?

*

Belki ben vatan borcu'mu korgeneral olarak ödemek istiyorum... Parasıyla diil mi şekerim? Vicdan da benim, cüzdan da, ister kurmay olurum, ister amiral...
                Keyfimin komutanı mısın?

*

“Benim oyumla çobanın oyu bir mi” diyeni mahkemeye verip, “benim paramla çobanın parası bir mi” diyene tezkere verdiğine göre... Sen rütbenin fiyatını söyle, gerisinden sana ne?

*

Bi tekmil mesela şöyle...
                Babam sağolsun tümeni
                Sadrazamın sol kaşığı tugayı
                Popomda boncuk var alayı
                Mekanize Porşe taburu
                Reina bölüğü
                Mareşal Er Doğan Teğet

*

Yetmez ama evet!

*

2 al 1 öde kampanyası yapılsın,
                2 biraderin 1'i bedavaya gelsin. En az 3 gönderen, 3'ün 1'ini peşin ödesin, 3'ün 1'ini taksitle versin. Tek çekim'de ödeyen F16'yla uçuş mili kazansın, dileyen, millerini koğuş nöbeti yerine kullansın. Parola sorulmasın, pin kodu sorulsun. Alabros tıraş yapılmasın, hepsi bonus kafa olsun. Vatani görevini yaz tatilinde yapmak isteyen devre arkadaşlarına, devremülk olarak muhrip kiralansın. Genelkurmay'da loca satılsın. Her Türk asker doğar; bedelli yaşı anasının rahmine indirilsin. Durumu iyi olan kombine alsın, kendi gitmesin, oğlu da gitmesin. Elden, tiko para getirene şeref madalyası takdim edilsin. Mıntıka temizliği feysbuk'ta yapılsın. İçtimaya tivitır'dan katılınsın. G3 yerine 3G'li ayfon verilsin. Çarşı izninde İstinye Park'a çıkılsın. Aç'ılım yapılsın, aç aç'a Victoria Secret'ın kızları getirilsin. “Parası olan askerlikten kurtulacak, parası olmayan gidecek, benim vatandaşım bu işe sıcak bakmıyor, ben şahsen böyle bir sorumluluğun altına girmem, referandum yaparım” diyen başbakanımız “karavana” attığına göre... Karavana çıkmasın, su'yu çıktığına göre, suşi çıksın. Peygamber ocağı orası, faiz günah, helal kredi verilsin. Terörle mücadele yerine, terörle mübadele yapılsın, dolar'la ödeyen İncirlik'te
                military polic e olsun... Olmadı, kamu hizmetini tercih edip, ABD Büyükelçiliği'nde garson olsun.

*

Ensesi kalınsa...
                Canı sağolsun.
                Garibansa...
                Vatan sağolsun.

Yorum

Kardesim sana gore salakliktir bana gore onurdur. Sana gore tsk berbattir bana gore ölüsü icin bile ölünür. Sadece sen doktorsun ya bu ulkede. Biz de doktoruz biz de bircok kotu yoldan gectik zorluklar gorduk. Oyle benim 600 gun diplomama el konuldu yok itin oldugu yer falan edebiyatlari yapma bize. Bu ulkenin her karis topragi bir. O egitmi devlet univsitesinde aldiysan her yerde hizmet vereceksin. Bu ne ya siz bilmezsiniz edebiyati . Herkes bircok seyi cok iyi biliyor. Ama bazi bilenler bilmemezlikten geliyor. Sen once git de anitkabirde sehit olan askerlerimizin ne kosullarda sehit oldugunu bir ogren .sen su an bu satirlari oturmus yazabiliyorsan ordaki insanlara borclusun. Ama sen de bu zihniyet vaken borc ancak senin icin parayla olur. Biz de yeri gelirse kanla olur. Biz kendimizi borclu hissediyoruz. Senin gibier hissetmiyor. Merak etme senin gibiler olmasa da biz gerekirse canimizi veririrz. Yeter ki senin gibilerin bir gun icleri ciz etsin de bazi seyleri anlasinlar. Yok teknolojiymis yok bilisimmis. Kurtulus savasinda teknoloji ingiltereydi fransaydi yunanistandi italyaydi neoldu. Senin teknoloji devlerin mi kazandi hayir . İnanc kazandi vatan sevgisi kazandi atalara hurmet kazandi kendine guven kazandi. Senin teknoloji devin amerika her girdigi yerde kazaniyor degil mi?... Neyse senin gibi dusunenlrle bu konu tartisilmaz cunku sizn oncelikerinizle bizimkiler cakismaz. Unutma ki vatan ugranda olen varsa vatandir. Seyredip kacanlarin vatani hicbir zaman olmaz.

Yorum

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki "bedelli askerliğe" karşıyım ve karşı olmaya da devam edeceğim. Aynı şekilde yurt dışında olupta, Türkiye'de 20 günlük askerlik yapanlara da karşıyım. Kısa dönem-uzun dönem ayrımının da kalkmasından yanayım. Enazından kısa dönemle uzun dönem arasındaki o fark kademeli olarak kaldırılabilir. Parası olmayan okuyamamışsa suçu ne? Öncelikle bu ayrımların kalkması lazım, bu ayrımlar halkı birbirine düşürmekte. Şuan kamu sektöründe sözleşmeli personel, kadrolu memur, işçi, geçici işçi gibi birçok statü var; bu bile ayrıma neden olmakta. Bedelli askerliğe gelince ise, bunun izahını hiç kimse yapamaz. Askerlik gereksizdir, kalkmalıdır demek ise hangi gerekçeye dayandırılarak bu deniyor! Bu sözler avrupa ülkeleri için denilebilir belki ama Türkiye için bu denilemez.

Aslında burada bedelli çıkarılarak vicdanlar "bıçaklanmıştır."

30.000tl bedel çok komiktir. Buralardan yazmak, konuşmak çok kolaydır.

Bu videoda görüntüler? Bu analar, babalar ne düşünecek?

Okadar çok şey varki söylenecek ancak, bu halk bu verilen karar üzerine enaz 5-10 milyon toplanıp tepkisini koymuyorsa yapacak pek birşey yoktur!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sxn4
                      Orjinal yazı sahibi: trabzon61
                      Askerlik ocagi farklidir beyler. Askerlik adami buyutur adam yapar. Eskiler bosuna askere gitmeyene kiz vermemezlik yapmazmis. Askere giden en az 3-4 yas olgunlasir. Ha sagolsunlr bu ulkede askerlik mertebesini de mahvettiler. Yaziklar olsun neymis vicdani retmis. Boyle birsey var mi kardesim. Bugun cikmislar pralari sehit ailelerine vereceklermis. Yani siz gonderin sehit olsun biz size kurbanlik parasi verelim. Boyle birsey var mi?. Neyse oyleycek cok sey var da Zafer kardesim. Sen git olaya para olarak bakma pasalar gibi askerligini yap gogsunu gere gere. İleride cocuklarina askerlik anilarini anlatirsin. Yoksa ileride oglun sordugunda baba askerligini nerde aptin diye prasini verdim de evimde mi yaptim diyeceksin......5 ay once asker sayimiz yetersizdi simdi yeterli.vay be. Secimler oncesi bunu soyleyen vatan haini idi. Simdi o gun bunlari soyleyenler ne oldu....... Sinirlendim yine.... Neyse zafer kardeim git ve cocuklarina anlatacak maceralarin dostluklarin ve en onemlisi Vatana Hizmetin Vermis oldugu gururla dolas...... Saygilar sevgiler
                      adami buyutur ? olgunlastirir ? Hocam lutfen hic olacak is mi simdi bu iddia ? o dediginiz 19-20 sinde askere giden karakteri yeni yeni oturan genclerimiz icin gecerli . Soruyu soran meslektasimiz 31 yasinda gorunuyor ve o yasta olgunlasak mi askere gidince ? bir doktor olarak askerde ne buyudum ne de olgunlastim , 40.000 TL yakin para aldim ancak hayatimin en guzel yillarindan bir tanesini askerden once biraz da olsa saygi duydugum ancak askerlige basladiktan birkac ay sonra ic yapisini gordugum TSK ya feda ettim. Gecen sene bu zamanlar yasimdan dolayi olasi bedelli ihtimalinden faydalanamayacagim ongorusuyle askere gittim, askerligimi de trakyada yaptim ancak bilirisniz ki askerde yaptigin yer degil basindaki komutan onemlidir, komutan iyiyse hakkari de bile rahat edersiniz , adamliktan nasibini almamis biriyse marmariste bile olsaniz burnunuzdan gelir , ben ikinci kategoriye giriyordum malsef , Hasili sayin meslektasim mutlaka ve mutlaka bedelliden faydalanin,emin olun 30.000 TL boyle bi durumda hic dusunulmeden verilebilecek bir tutar
                      bekliyorum yarın bir gün 3. dünya savaşı çıkacak ozmn o 30.000 tl nizlede kaçamayacaksınız bu nedir ataların belki deden yada dedenin babası savaştı kim ve ne için bence o 30000 tl ile bir üniversitede tarih okuyun iyi gelir.

Yorum

şimdi arkadaşlar sxn 4 e fazla yüklenmeyelim. çünkü doktor olarak politikalar yüzünde mesleki olarak üstümüzde aşırı baskı ve yük var. özellikle doğuda mecburi hizmet yapan arkadaşlarımızın can güvenliği yok. pkk baskısı altında çalışıyorlar.bizden başka niye kimseye mecburi hizmet yok.. benim yakın arkadaşlarıma silah zoru ile pkk piçler için yüzlerce yeşil karta başına silahlar dayanarak ilaçlar yazdırılıyor.. bu koşullarda en az 5 yıl çalışmak zorundasınız. ankarada oralara bakmak kolay...bende doğulu olmama rağmen yazıyorum bunları.. sonra o arada size askerlik geliyor.. ve askerde sanmayın ki doktor askeri eğitim alıp devamlı talim yapıyor.. devamlı komutan eşlerine ve komutan yalınlarına özel muayene ameliyatlar... izin almak isteyen sahte askerler...vs,vs.... mesela polisin askerliği yok , öğretmen sivil yapabiliyor.. doktor hem doğuda (devletten 5 kuruş almadan okunkuş olsa bile) yıllarca pkk lı köpeklere zorla ilaç yazsın hemde askerlik yapsın..muayenehane açmasın...özel hastande çalışmasın.. maaşı 1700 tl olsun... yabancı doktor gelsin.. ameliyat yapmazsa maaşı yüzde elli düşsün...vs.vs..bende zaten 5 yıla bu işi bırakmayı düşünüyorumm. bu ülkede doktorluk yapılmaz..yani doktor 2 kere askerlik yapıyor..askerlik için evini taşı bir yıl sonra mecburi hizmet için tekrar doğuya...
                        öte yandan.. 30 yaşına kadar askerlik yapmamış olan adam ya doktordur ya işadamıdır.. ya doçent ya hakim ya savcı... öğretim üyesi ,ya emnişyet müdürü ya vali yardımcı vs vs dir.. bunun örneklerini bizzat gördüm.. 99 da benim tanıdıklarımın hemen hepsi böyleydi..yani sivilde ülkeye katacağı katma değer askerde kısa dönem olupta çöp toplatılmasından daha önemlidir diye düşünüyorum..(yanlış askerlik politikalarıı) tabiki bu insanlarda bence temel askerlik eğitimini almalıdırlar mesela 2 ay... ama hepimiz biliyoruz ki askerler mesleklerine göre ya komutanlara ve yakınlarana hizmet yada boş beleş işlerle askerliklerini dolduruyorlar..1 yıl kayıp... bu insanlar kendi işlerinde çalışsa ülkeye katma değer daha fazla olacak.. ama 2 ay dediğim gibi eğitim olmalı..
                        üstelik çinin asker sayısı 10 milyon ... bizim 750 bin... bu kadar asker yerine aynı masrafla bence bordo bereliler gibi 5000 tl maaşlı , profosyonel, mesleği askerlik olan 150 bin asker ülkeyi 1 ay eğitim almış çaylak erlerden çok daha iyi korur..diye düşünüyorum..

SON OLARAK ATATÜRK DİYOR Kİ:VATANINI EN ÇOK SEVEN GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR.....
                        180 COSMO ,BEYAZ.. 245/45/19 SPOR JANT VE DUNLOP SPORTMAXX 98 Y LASTİKLER.. OPC SPOİLER..   EIBACH PRO KİT YAY SİSTEMİ (3 CM ) ,SİYAH RENKLİ CAMLAR..K&N AÇIK HAVA FİLTRESİ VE İNTAKE KİT

www.zaferboyraz.com

Yorum

olurmu abi ya sen onların vergileriyle maaş alıyorsun
                          2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

Ya zafer kardesim oyle seyler diyorsunuz ki sanki biz askerlik yapmadik. Neymis sadece bos beles isler .kim diyor kardesim hep bos beles isler diye. Vallahi biz aslanlar gibi calistik ve binlerce askerimize tedavi yaptik. Benim gozumun onunde dis birimi onlarca askere protez uzuv yapti. Bunlarin bir cogu da astegmendi. Ya bunlari genelleme altina alip da askeri kotuleme edebiyati o adar yayginki herkes saniyor ki pasalar berbat adamlar surekli somuruyorlar hicbir sey vermiyorlar. Ya yazik artik askeriye ile bu kadar oynanmaz kardesim. O kadar degerli subaylar varki . Bir kac tane curuk yuzunden butun askeriye ye salla babam salla. Bu kadar da olmaz ya . Bunlar bizim insanimiz. Bunlar da Turkiye vatandasi. Bunlarinin bazilarinin cektigi eziyetin karsiligini omrumuz boyunca ugrasssak odeyemiz. O kadar temizlik yapilacaksa once meclisten hesap sorun kardesim. Milleti somursunler ama kimsenin sesi cikmadin. Neymis asker kotu pasalar igrenc, askerlik yapilmaz .bu edebiyatlara alet olmayin. Bu devletin o kadar cok dusmani var ki bu savas o kadar kural disi ki 2 dakikada insanlar saf degistiriyor. Ben artik yeter diyorum .bir devlet bu kadar temel bir kurumuyla bu kadar oynanmz. İki gun sonra bu kurumu cok aryacagiz. Ama gerekli üst duzey kadroyu bulamayacagiz. Siz hangi ulkede askeri sirlarin oldugu bir kozmik odaya ne oldugu belirsiz bir savcinin girdigini gordunuz. Bir ulke ile bu kadar oynanmaz. Sonumuz hayir olur insallah

Yorum

Daha 17 yaşındayım. Allah'ım izin verirse askerlik yaşım geldiğinde durumum ne olursa olsun askerliğe kabul edildiğim sürece kesinlikle bedelli olarak yapmayacağım. Şuanda bile çıkmasına karşıyım.Hadi bedelli olarak yaparsın bi rahatsızlığın olur, çok çok özel durumun olur gitmene engel o zaman eyvallah.Hİçbir sebebi yokken bedelli askerliğe karşıyım.. Zenginsen ver canın sağolsun, fakirsen canını ver vatan sağolsun.. haksızlık bence..

Yorum

Omur kardesim olaylara biraz tip camiyasinin disindan bakmaya calissaniz. Bu ulkede sadece doktorlar yok. Ki ben bir doktorum. Su an sistem rezalet adamlar igrenc diyorsunuz sonra adamlarin istedigi sistemi savunuyorsunuz. Bu nasil bir yaman celiskidir anlamis degilim. Hem doktorlara yapmadiklari yok saglik sistemi rezil diyorsunuz hem de bu sistemi cevirenlerin ortaya attigi bir baska sisteme ovguler yagdiriyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu. Anlamis degilim.....

Yorum

İşleniyor...
                                X