Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Dolandırıcılara dikkat

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Dolandırıcılara dikkat

başka bir forumda gördüm, sizleri de haberdar etmek istedim;

-Alıntı-

Merhaba arkadaşlar, bugün farkettim bu maili, internette araştırdım paso şikayetler çıkıyo, şirketin adı sanı yok, farklı şirketler çıkıyo, banka hesaplarında alıcı ismi falan yok, oturdum Cum. Savcılığına Suç Duyurusu yazıyodum, burada sizinlede paylaşayım dedim,
    UYARI
    Musteri Numaraniz: IP numarası yazmışlar Sayin ***** ***** ,
    Maalesef IP numarası yazmışlar müşteri numaralı ve 08.09.2011 tarihli aboneliğinizden kaynaklanan borcunuz ödenmemiştir. Bu süreç içerisinde ek masraflar doğmuştur.

Açık meblağı ivedilikle havale etmenizi rica ediyoruz :
    Tarif:
    www.guvenli indir.com icin 1 aylık erişim + 11 ay bedava kullanım.
    99.00 TL/1 Ay, Kullanım ve üyelik şartları uyarınca ödeme bir aylık ücretli abonelikten sonra
    Fiyat: 99,00 Türk Lirası
    iki haftalık giderleri + işlem masrafları(K. ve Üyelik Koşullarında madde 5.4'e bakın)
    24.00 Turk Lirası

123.00 Lira değerindeki toplam tutarı en geç 21.11.2011 tarihine kadar aşağıdaki hesaba yatırınız(KDV dahildir.)
    Banka : Akbank Emlakkent Çorlu Tekirdağ Şubesi
    Şube No : 0694
    Hesap No : 111440
    IBAN : TR80 0004 6006 9488 8000 1114 40
    Banka: Vakıf Bank Çorlu Şubesi
    ŞUBE KODU: 0186
    Hesap no: 00158007299237356
    IBAN: TR310001500158007299237356Banka: Garanti Bankası Kocamustafapaşa Şubesi
    Şube No: 1084
    Hesap No: 6299717
    İBAN: TR54 0006 2001 0840 0006 2997 17
    Banka: Yapı Kredi Gayrettepe Şubesi
    Şube Kodu: 247
    Hesap No: 88737308
    İBAN: TR83 0006 7010 0000 0088 7373 08Veya Postaceki havalesi tercihlerinde:
    PTT Şişli Şubesi Postaçeki Hesabı
    Hesap Sahibi: Netbase Ltd. Sti.
    Hesap NO: 0 8 8 4 6 2 0 1
    Not: Lütfen bu maile direk cevap yazmayın. Bize ulaşmak için www.guvenli indir.com adresindeki iletişim kutusunu kullanın.

Eğer yine ödeme yapılmayacak olursa tahsilatı yapmak üzere avukatımız görevlendirilecektir. Bu aleyhinize ek masrafların doğmasına neden olacaktır. Zamanında ödeme yaparak bunu engelleyin!

Bu arada ödeme yaptıysanız lütfen uyarımızı dikkate almayınız.
    Sorularınız için bize telefola veya www.guvenli indir.com sayfasında yer alan kontak bölümünden ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,
    Netbase Bilişim Teknoloji İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.

* Çalışma saatleri: Haftaiçi 09:00-18:00, Cumartesi 09:00-17:00 arası
    * Tel: 08504 805959 - Fax: 08504 805960
    * Vergi Sicil No: 6 3 1 0 5 9 7 0 9 8 * Bağlı oldugu vergi dairesi: Çorlu/TEKİRDAĞ
    * Adres: Muhittin Mah. Şehit Teymen Yavuz Er Cad. Arca İş Merkezi No:5, Çorlu/TEKİRDAĞ

adamların yaptıkları şu, winamp, acrobat reader, avast vs. gibi ücretsiz programları bu siteden indirebiliyorsunuz ama indirmek için üyelik istiyor.
    üyelik sözleşmesini çoğu kişi okumadan kabul edip geçiyor. ama sözleşmeyi kabul ederek "1 ay 99 TL + 11 ay hediye" olayını kabul etmiş oluyormuşsunuz.
    bunlarda o sözleşmenin kabulüne göre sizden para talep ediyorlar.
    hatta sitenin sıkça sorulan sorular bölümündeki şu saçmalıklara bakarmısınız, kredi kartı güvensizmiş muhaha

Soru: Abonelik ödemeleri neden kredi kartıyla
    gerçekleşmiyor?

İnternet alt yapısının zaafiyetleri sebebiyle, kişilerin
    kredi kartı bilgilerinin kötü amaçlar doğrultusunda
    kullanılmak üzere yabancı eller geçmesini
    engellemek adına aldığımız bir önlemdir(detaylı
    bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz: http://
    kredikartim.org/konu/kredi-karti-dolandiriciligi) Biz NETBASE LTD. olarak müşterilerimize daha iyi ve
    güvenilir hizmet sunmak için banka ve PTT posta
    çeki havale sistemini tercih ettik. Bu sistemle para
    transferi %100 güvenli olarak gerçekleşmektedir.

Soru: İnternet kafelerden sahte üyelik açılamaz
    mı?

HAYIR. Bu mümkün değildir. Sitemiz en son bilişim
    teknolojisiyle donatılmıştır. Bu durumlara karşı
    yuksek kapasitede güvenlik sistemi vardir.

Soru: 18 yaşından küçüğüm ve yaş sınırı
    olduğunu bilmeden üye olmuşum. Buna rağmen
    abonelik ücretini ödemek zorunda mıyım??

HAYIR. 18 yaşından küçüklerin yapmış oldukları
    sözleşmelerin geçerliliği yoktur. Bu nedenle bizden
    gelen HESAP yazılarının 18 yaşından küçükler için
    hiçbir hükmü ve geçerliliği yoktur. Yalnız
    ebeveynlerden ricamız bu gibi durumlarda mesai
    saatleri içerisinde çağrı merkezlerimize 18 yaşın altında olduğunu belgelemek adına kimlik
    fotokopisini faks veya posta yoluyla
    ulaştırmalarıdır.

Avukat abilerimizin konuyla ilgili yorumu nedir? varmı böyle bir yaptırım hakları?
    InsigniaTEAM

Ynt: Dolandırıcılara dikkat

Düpedüz Dolandırıcılık ve üyelik koşullarında bu ibare varsa şayet çatır çatırda alma hakkı var diye düşünüyorum...

Yorum

sitenin üyelik sözleşmesi;
      açıkçası bende okumaya erindim ihihi

KULLANIM VE ÜYELİK KOSULLARI

NETBASE LTD.SiRKETi

1. Uygulama Alanı
      1.1 Sözleşmenin akdedilmesi ile (kullanım ve üyelik kosulları 2.maddesi) aşağıda yer alan kullanım ve üyelik kosulları.NETBASE LTD.SiRKETi ,59860 Çorlu Tekirdağ (devamında: "Sunucu") ve müşteri arasında yapılan sözleşmenin ayrılmaz bir parçasını teşkil eder.
      1.2 Sunucu, hizmetlerini sadece söz konusu bu Kullanım ve üyelik kosulları temelinde gerçekleştirir.

2. Sözleşmenin oluşumu
      2.1 www.guvenliindir.com adlı internet sayfasında sunucu tarafından verilen bilgiler müşterinin bir sözleşme teklifinde bulunmasına amaçlayan bilgiler içermektedir.
      2.2.Müsteri Adı ve soyadı, elektronik posta adresi olmak üzere sözleşme akdinin gerçekleştirilmesi için ""kullanim ve üyelik kosullarini kabul ediyorum" ŞIKKINI tikliyarak www.guvenliindir.com da kayıt bölümünde yer alan doldurulmuş formu elektronik yolla internet üzerinden sunucuya göndererek www.guvenliindir.com internet sayfasının ücretli kullanımı için bir abonelik sözleşmesi teklifinde bulunur.
      2.3. Sunucu, doldurulmuş formda yer alan sözleşme beyanını geri çevirme hususunda tarafsız davranmaktadır. 18 yaşın altındaki ve 65 yaşın üstündeki kişilerin sözleşme beyanları geçersizdir.
      2.4. Sunucu, müşteriye ayrıca bir bildirimde bulunarak sözleşme beyanını kabul ettiğini onaylar. Bu ayrıca gönderilen bildirim sunucunun müşteriye ücrete tabi erişim bilgilerinin göndermesinden ibarettir. Sözleşme beyanının kabul edildiğine dair sunucunun bildirimi genel olarak elektronik posta yoluyla gerçekleşir.

3. Sözleşme içeriği
      3.1. Sözleşmenin akdedilmesiyle sunucu, müşteriye www.guvenliindir.com internet sayfasındaki ücretli abonelik karşılığı bilgilere erişimi ve özellikle giriş sayfasında yer alan veya orada linki belirtilen kapsamda (“Hizmetler”) erişim sağlamakla yükümlü kılınır.
      3.2. Müşteri, sözleşmenin akdedilmesiyle Madde 5. ("Ücretlendirme") gereğince Madde 3.1 altında verilen bilgilere güvenli ve Virüssüz erişimin sağlanmasına karşılık borçlandığı ücreti ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

4. Müşterinin yükümlülük ve sorumlulukları
      4.1. Sözleşme teklifinin verilmesi çerçevesinde (Madde 2.2.) müşteri, sözleşmenin oluşması için gerekli tüm verileri (Madde 2.2.) eksiksiz ve gerçeğe uygun bir şekilde beyan etmekle yükümlüdür. Olası değişiklikler sunucuya hemen bildirilir.
      4.2. Müşteri, sunucu tarafından aktarılan kişisel erişim bilgilerini (özellikle login bilgileri ve şifreleri) üçüncü şahısların erişemeyeceği şekilde muhafaza etmekle yükümlüdür. Üçüncü şahısların izinsiz kullanımı durumunda, sunucudan yazılı veya telefon yoluyla hesabının engellenmesi rica oluncaya kadar müşteri, sunucuya ait bilgilerin suiistimal edilerek kullanılmasından sorumludur. Sunucuya ait bilgilerin müşterinin sorumlu olmadığı bir suiistimal sonucu kullanılması durumunda bu hüküm geçerli değildir.

5. Ücretlendirme
      5.1. Sunucunun sunduğu erişim hizmeti karşılığında aylık doksan dokuz (rakam ile: 99) TL, yasal katma değer vergisi dahil, ödenir.
      5.2. Sözleşme, asgari 1 ay geçerlidir.(yazıyla:artı)+ 11 ay bedava abonelik hediyesi bizden otomatik olarak kazanır.
      5.3. Hizmetlerin sunumundan doğan ve sözleşme kapsamında tespit edilen ücret müşteriye 1 aylık ücretli aboneligin sonunda peşinen hesap cıkarılır.
      5.4. hesap tutarının, hesabın müşteriye ulaşmasını takip eden en geç yedinci günde hesap üzerinde belirtilen banka veya postaçeki hesabnumarasina yatırılmış olması gerekmektedir. Müşteriden kaynaklanan gecikmelerde sunucu, gecikmeden doğan tüm zararların müşteri tarafından tazmin edilmesini talep etme hakkına sahiptir.(haftalık gecikmelerde 12TL gecikme ücreti hesaba eklenicektir)
      5.5. hesap üzerinde belirtilen ücret, açıkça farklı bir şekilde belirtilmediği sürece, daima yasal katma değer vergisi dahil olmak üzere algılanır.

6. Ücretin gecikmeli ödenmesi
      6.1. Müşteri, sunucunun ücretini zamanında ödemez ise sunucu, ücreti müşteri tarafından ödeninceye kadar taahhüt ettiği hizmeti yerine getirmeme hakkına sahiptir. Bu tür bir durumda sunucunun özgür iradesiyle tazminat talebinde bulunabilir ve sözleşmeyi olağanüstü feshedebilir.

7. Sunucunun sorumluluk yükümlülükleri
      Sunucu, verdiği hizmetten ötürü kendisi bizzat veya kendisinin sorumlu olduğu bir kişi aracılıyla hafif ihmalkâr davranış sonucu müşterinin bilgisayarında meydana gelebilecek hasarlardan sorumlu değildir.

8. Sunucunun sorumluluğu
      8.1. Can kaybı, vücut yaralanmaları ve saglıkla ilgili meydana gelen hasarlar hariç olmak üzere sunucu, sunucu tarafından bizzat, çalışanları veya taşeronları aracılıyla kasıtlı veya ağır kusur sonucu veya önemli bir sözleşme yükümlülüğünün yerine getirilmemesi neticesinde meydana gelen hasarlar için sorumludur. Bu; sözleşme akitlerindeki yükümlülüklerin ihlali ve izinsiz faaliyetlerde bulunulması için de geçerlidir. Bunun dışında tazminat yükümlülüğü bulunmamaktadır.
      8.2. Sorumluluk, sunucu tarafından bizzat, çalışanları veya taşeronları tarafından gerçekleştirilen kasıtlı veya ağır kusurlu davranışlar, esas yükümlülüğün ihlali veya can, vücut ve sağlıkla ilgili yaralanmalar hariç, sözleşme akdi esnasında tipik şekilde önceden tahmin edilebilir hasarlarla ve geri kalan kapsamda yüksekliği itibarıyla sözleşme açısından tipik ortalama hasarlarla sınırlıdır. Bu; özellikle kaybedilen kazanç olmak üzere dolaylı yoldan gerçekleşen zararlar için de geçerlidir.
      8.3. Ürün sorumluluk yasası hükümleri saklı tutulmaktadır.

9. Sözleşme feshi
      9.1. Sözleşme, asgari geçerlilik süresi (Madde 5.2.) içerisinde olağan şekilde feshedilemez. Asgari sözleşme süresinin bitiminden sonra ve daha sonraki zamanlar için olağan fesih olanağına ilişkin bir sınırlandırma yoktur. Asgari geçerlilik süresi içerisinde beyan edilen fesihler asgari geçerlilik süresi sonunda beyan edilmiş bir fesih gibi değerlendirilir.
      9.2. Olağanüstü fesih hakkı saklı tutulmaktadır. Özellikle müşteri, (Madde 4) altında belirtilen yükümlülükleri ihlal edecek bir davranışta bulunmuş ise sunucu, olağanüstü fesih hakkına sahiptir. Bu tür bir durumda sunucu, olağanüstü fesih öncesinde müşteriyi ihtar etmekle yükümlüdür.

10. Rücu (iptal) hakkında ilişkin bilgiler ve bilgilendirme:
      Üye, sözleşme akdine ilişkin beyanı (kullanım ve üyelik şartları § 1 Fıkra 2: "Kayıt") ile ilgili abonelik süresi boyunca gerekçe göstermeksizin yazılı metin (örneğin mektup, faks, elektronik posta) ile rücu(iptal) etme hakkına sahiptir. Süre, en erken üyelik kaydı anından itibaren başlar.Kayıt anı itibariyle İlk bir aydan sonraki rücu(iptal) taleplerinde sözleşmede belirtilmiş olan ücret Üyeden tahsil edilir.Rücu (iptal) dilekçenizi bu firma adresine veya sayfamızdaki kontak bölümünden email yoluyla ve fax numarasina gönderiniz:
      NETBASE LTD.SiRKETi

Muhittin mah Sehit Teymen Yavuzer cad.
      Arca ismerkezi no:5
      59860 Çorlu Tekirdağ
      Kullanım ve üyelik koşullarımızın hükümleri geçerlidir. Hizmetlere ilişkin açıklamalar ve fiyatlar sunulan hizmetten önce tarif edilmektedir. Sizinle bizim aramızda akdedilen sözleşme şu şekilde gerçekleşir: Siz, kayıt formuna gerekli bilgileri giriyorsunuz (üyelik için zorunlu olan Adınızı, elektronik posta adresinizi ve diğer üyelik için zorunlu olmayan bilgilerimizi). “Kaydet” tuşu basılıncaya kadar kayıt bilgilerinizi her an değiştirebilirsiniz. Değişiklikler, maus veya klavye kullanılarak yapılabilir. “Kaydet” tuşu basıldıktan sonra NetBase LTD.şirketine karşı üyelik alanının ücrete tabi kullanımı ile ilgili bağlayıcı nitelik taşıyan bir beyanda bulunuyorsunuz. Aynı zamanda Kullanım ve üyelik koşullarını kabul etmiş oluyorsunuz.

11. Veri kullanımı
      Veri kullanımı ile ilgili sunucunun veri koruma bilgileri geçerlidir.

12. Uygulanacak hukuk esasları / Nihai düzenlemeler
      12.1. Sunucu, işbu Kullanım ve üyelik kosullarında değişiklik yapmakta sınırsız derecede yetkilidir. Sunucu, yaptığı değişiklikleri makul bir süre içerisinde bir ihbarla bildirecektir. Müşterinin yapılan değişikliğe itiraz etme hakkı vardır. Değiştirilen koşullar hakkında tebliğini takip eden bir ay içerisinde itirazda bulunmaz ise ve sunucu, müşteriyi değiştirilen ticari işlem şartlarına itirazını bildirmediği taktirde doğabilecek sonuçlar hakkında ihbar yoluyla bilgilendirmişse değiştirilen koşullar sözleşmenin ayrılmaz bir parçası haline gelecektir.
      12.2.Müşteri, değiştirilen kullanım ve üyelik koşullarını kabul etmez ise sunucu, değiştirilen veya ilave edilen Kullanım ve üyelik koşullarının yürürlüğe gireceği tarih itibarıyla sözleşmeyi feshetme hakkına sahiptir.Bu düzenleme de dahil sözleşmeye ait belirli hükümler tamamen veya kısmen geçersiz ise veya geçersiz olacak ise veya sözleşme içerisinde bir hüküm boşluğu var ise geri kalan tüm hükümler geçerliliğinin aynen korumaya devam eder. Geçersiz kılınan veya eksik olduğu tespit edilen hükümler yerine yasal düzenlemeler uygulamaya sokulacaktır.
      Not: Bu Belgenin üzerindeki yer alan yazı ve grafiklerin bütün hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.

Gizlilik İlkesi

1. Servis Sunucu üyelerin yolladigi bilgileri (isim,soyisim,adress,e-Mail adresi ve dogum tarihi)Türk kanunlarinin disinda kullanamaz.

2. Üyelere bagli bilgiler sadece sözlesme cercevesi icinde muhasebe islemlerinde kullanilicaktir.

3. Üyenin bize verdigi kisisel bilgiler kesinlikle ücüncü kisilere aciklanmaz, hatta sadece üyenin kendisinden bizlere yapilicak yazili özel talep olsa dahi bizim tarafimizdan kabul edilmez. sadece idari sorusturma cercevesinde gelelebilicek resmi talepler karsiliginda mümkündür.

4. Üyenin bizlere verdigi kisisel bilgiler sözlesmenin bitiminden sonra derhal silinicektir.
      InsigniaTEAM

Yorum

5 . madde açıklıyor herşeyi zaten...

Yorum

Ben de hep okumadan gecerdim sasirdim acikcasi. İslak imza olmadan bu sozlesmelerin baglayiciligi var mi ki?
          Üç günlük dünya dedikleri; cuma, cumartesi, pazar. =)))

Yorum

Ücretlendirme yapıldığını, kayıt koşulu formunda kabul etmiş saymakta eğer şirket yasal prosedüre uygun olarak kayıt sözleşmesini hazırlamış ve web site'sinin belirli bir alanında üyelik işleminin ücretli olduğunu belirtmiş ise kullanıcı hiç bir şey talep edemez. Tabi ancak bu adamlar işi kurnazlığa vurup düpe düz mantıki değerler doğrultusunda bu işi yürütme yöntemine başvurmuşlardır. Bir çok kez internette dolandırılma çizgisinden son anda dönen bir insan olarak hayret ettiğim bir olay şu sistem.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Eliff
              Ben de hep okumadan gecerdim sasirdim acikcasi. İslak imza olmadan bu sozlesmelerin baglayiciligi var mi ki?
              İnternet üzerinden ıslak imza gerekmeksizin kontratlar ve anlaşmalar yapılabiliyor adam yazmış sonucta madde madde onu okuyup veya okumadan onaylıyorum kutusunu işaretlemek tamamen sizin iradenizde...

Yorum

birde şöyle birşey varmış

4077 Sayılı TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN

SÖZLEŞMEDEKİ HAKSIZ ŞARTLAR

Madde 6 - (Değişik madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./7. md.)

Satıcı veya sağlayıcının tüketiciyle müzakere etmeden, tek taraflı olarak sözleşmeye koyduğu, tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde iyi niyet kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme koşulları haksız şarttır.
                InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                  birde şöyle birşey varmış

4077 Sayılı TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN

SÖZLEŞMEDEKİ HAKSIZ ŞARTLAR

Madde 6 - (Değişik madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./7. md.)

Satıcı veya sağlayıcının tüketiciyle müzakere etmeden, tek taraflı olarak sözleşmeye koyduğu, tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde iyi niyet kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme koşulları haksız şarttır.
                  muhtemel hakimin insiyatifine kalır bu sonuç emsal dava yoksa

Yorum

bende onu merak ediyorum aslında, sonuçlanmış birşey yok sanırım. internette birsürü şikayet ve mağdur var ama sonuç yok gördüğüm kadarıyla
                    InsigniaTEAM

Yorum

Maalesef okuma alışkanlığımız olmadığı için çoğu zaman zor durumda kalabiliyoruz.

Dolandırıcılar bir tek o şekilde mi?

Hele Çalıştığım kurumda 4 sene evvel 16 veya 17 yaşlarında "ben 9. katta emekli olan ahçı bilmem kiminoğluyum Cemil abi" diyip öpmek için ellerime sarılması ile başlayan muhabbette, bu aralar biraz sıkıntı çektiğini kitap almak için paraya ihtiyaçı olduğunu hatta az önce Alpaslan abisine de uğradığını sağolsun kendisine maddi bakımdan yardımcı olduğunu belirtince bizde bozuntuya vermeden çıkarttık bir 20'lik verdik.

Alpaslan abi deyince "Yalçın" mı diye sorduğumda "evet" demişti. O da benim samimi olduğum Başkan Yardımcısı arkadaşım idi.

Neyse, kafama bir soru işareti takılmıştı. Alpaslan arkadaşımı telefonla aradım. Böyle böyle biri az önce sana uğradı mı diye ? Yooo diyince benim jeton düştü.

Hemen güvenliğe haber verdim çocuğu tarif ettim bütün katlarda aranmaya başlandı. 10 veya 15 dakika sonra çıkışta güvenlikten biri bunu durdurmaya çalışınca turnikeler üzerinden atlayarak kaçmış. Tabiiki tutabilene aşkolsun.

Sonradan öğrendikki . Başkan, Başkan yardımcılarını ve diğer kişileri epey dolaşmış.

İçeri turnikelerin haricinde bir de VIP giriş turnikesi var (üst yöneticiler için) şu başkan yardımcısının yeğeniyim diyerek kimlik vermeden daha doğrusu güvenlikte bu çocuk diye kimlik alınmadan içeri sokulmuş.

İsimlerimizi bilmesinin sebebi de Odalarımızın girişinde İsimlerimizin de kocaman büyük harflerle yazması. Özellikle Tek isim olan odalara dalıp, vay Cemil abim, vay Mehmet Amcam diyerek epey kişiden de para toplamış. Kulağımıza başka kurum ve kuruluşlarda da buna benzer olaylar olmuş.

Aman aman diyerek tam olarak emin olmadığınız veya şüphelendiğiniz kimselere kesinlikle para veya başka bişeyler vermeyiniz. Ben kandırıldım sizleri kandırmasınlar...

Sağlıcakla kalın herşey gönlünüzce olsun

Yorum

İstanbul'da polise gelen bir ihbar akaryakıt istasyonlarındaki ilginç hırsızlığı ortaya çıkardı!

Bunlarda benzinlikte çalışan hırsız pompacılar.
                        Aman benzin alırken aracın başından ayrılmayın.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bumerang
                          İstanbul'da polise gelen bir ihbar akaryakıt istasyonlarındaki ilginç hırsızlığı ortaya çıkardı!

Bunlarda benzinlikte çalışan hırsız pompacılar.
                          Aman benzin alırken aracın başından ayrılmayın.
                          Az önce TV'de seyretmiştim. Ne uyanıklar var şu dünyada

Yorum

Borçlar Kanunu'nun en önemli konularından biri 'sözleşme hukuku' dur.Olayımızda sözleşme şartlarını ortaya koyan bir 'hizmet sağlayıcı' ile bu hizmetten yararlanmak amacında olan ve sözleşmeyi okuyup kabul ettiği varsayılan 'kullanıcı' bir taraf var.Yani, aktin tarafları mevcuttur ve akit geçerlidir.Binaenaleyh, hizmet sağlayıcının hizmeti alandan, sözleşmenin şartlarını yerine getirilmesini talep ve gerektiğinde dava etmek hakkı vardır.Talep hukuka uygun mudur?Evet.
                            Hizmet sağlayıcı görünümlü sahtekar hukuken haklı mıdır? Evet.
                            Yapılacak şey borcu kapatıp bu olayı 'kulağa küpe' yapmaktır.
                            Çağrı kardeşe bu vakayı paylaşıp forumu uyardığı için teşekkürler:Ç)))

Yorum

Şu pompacılar 'hırsıza kilit dayanmaz' sözünün canlı örnekleri)
                              Kırk yıl düşünsem aklıma gelmez.

Yorum

İşleniyor...
                              X