Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hazır çorbaların ve hazır tablet tavuk suyunun zararları..

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Hazır çorbaların ve hazır tablet tavuk suyunun zararları..

    BBC'de yer alan habere göre, İngiltere'deki "Consensus Action on Salt and Health" (CASH-Tuz ve sağlık konusunda mutabakat hareketi), yaptığı araştırmada 575 çeşit çorbanın yüzde 25'indeki tuz seviyesinin Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA)'nın önerdiği orandan yüksek olduğunu buldular.

    TANSİYON HASTALARI DİKKAT
    Uzmanlar, çok miktarda tuz alımının yüksek tansiyon, felç riskini arttırdığını söylüyor. Aralık ve Şubat ayları arasında, süper marketlerde satılan biz dizi hazır çorbayı test eden CASH, tuzun çorbalarda ne kadar fazla kullanıldığına dikkat çekti.

    Yetişkinler için maksimum tuz tüketiminin günde 6 gram olması gerektiği belirten Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nin hedefi 100 gramlık hazır çorbada ortalama 0,6 gram tuz olmasıdır. CASH Başkanı Professor Graham MacGregor, çorbaları da kapsayan gıda endüstrilerinin büyük çoğunluğunun yavaş yavaş ürettikleri gıdalardan tuzu çıkarmaya başladığını söyledi.

    İnsanların tuzun sadece cipslerde, krakerlerde, atıştırmalık gıdalarda ve hazır yemeklerde olduğunu düşündüğünü belirten sözcü Katharine Jenner ise, bu araştırmanın çorba gibi MONO SODYUM GLUTAMAT

    Yiyeceklere katıldığında, o yiyeceğin tadının beyin tarafından güzel
    olarak algılanmasını sağlıyor.
    Tatlı, tuzlu, acı fark etmiyor.
    Hangi yiyeceğe katılırsa lezzetliymiş gibi geliyor. O yüzden gıda
    üreticilerinin bir çoğu MSG’yi karlı olduğu için kullanıyorlar.

    MSG ZARARLI MI ?
    Buna okuduktan sonra siz karar verin.

    Bu madde Nörotoksin.
    Sinir hücrelerine zarar veriyor. Merkezi sinir sistemi tahribatı ve
    buna bağlı olarak ALZHEİMER, PARKİNSON, HUNTİNGTON hastalıkları, SARA
    (Epilepsi)

    Retinal dejenerasyon (Göz retina tabakası hasarı)
    Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite.
    Büyüme hormonu baskılanması.
    Pankreas hasarı, insülinde artış, ve buna bağlı diyabet.
    Böbrek ve karaciğerde ciddi hasarlar.
    Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçebiliyor, anne karnındaki
    bebek de aynı tahribatlara maruz kalıyor.

    Özellikle çocuklarımızın hatta büyüklerin de çok severek yediği
    CİPS’lerde çok kullanılmakta.
    Hazır köfte harçları, Et suyu tabletleri, Hazır çorbalar, Dondurmalar,
    renkli yoğurtlar ve benzeri bir çok üründe var.
    Şimdi diyeceksiniz ki,
    Madem bunca zararı var, neden kullanıyorlar?.
    Küreselleşen dünyada, ticaret de küreselleşti. Küresel ticaet devleri
    insaf, merhamet gibi duygularla asla çalışmaz. Onların amacı çok kar etmek,
    çok daha büyümektir.
    Bu mamuller, al benisi olan renklerde ve janjanlı ambalajlarda
    sunulur. Televizyon, gazete ve duvar reklamlarında onlara sıkça
    rastlarsınız. Sadece maddesel tadıyla değil, görsel yollar ile de
    beyinlerimize kazınır adeta. Basit bir hesap yaparsak, ucuz zannedilen bu
    ürünleri çok pahalıya tükettiğimizi görürüz. Mesela Cips.
    Semt pazarlarında 3 kg. patatesi 1 ytl.ye alabilirsiniz. Oysa ki 50
    gram CİPS 1 liradır. Yani 1 kg. Cipsi, 20 ytl.den tükettiğimizin farkında
    bile değiliz. Olumsuz etkileri de cabası. Ya bu
    mamulleri üretenler !….
    Kendi ürettiklerini asla yemezler, içmezler. Onların gıdaları organik
    ve doğaldır.
    Son zamanlarda organik tarım yapan çok güçlü özel şirketler türedi,
    burada itina ile yetiştirilen ürünleri semt pazarlarında göreniniz var mı?
    Ben henüz rastlamadım.
    Gelelim genel sağlık boyutuna;
    Son 25 yıla dikkatle göz atacakolursak, çocuk yaşta diyaliz cihazına
    bağlı yaşamaya mahkum edilenler, çok küçük yaşta şeker hastalığı ile tanışan
    çocuklar, obez çocuklar, asabi çocuklar, 9-10 yaşında buluğ çağına girenler,
    çeşitli nedenlerle engelli doğanlar ve bu sayının ülke nüfusunun % 12′sine
    çıkması ve benzerleri.
    Ve sizlerinde aklınıza gelebilen yeni hastalıklar.
    Hastalıkları üretenler, ilaçlarını da ihmal etmediler. Bu da
    madalyonun diğer karlı yüzüdür.
    Karbondioksitli meşrubatlardan, sakıncalı hazır gıdalara varana kadar
    bir çok yerde çeşitli uyarılar yazıldı, çizildi. Durumun ciddiyetini
    anlayabilenimiz var mı?
    Bu sorunun cevabı, tüketim miktarıdır.
    Şimdiki eğitim sistemimiz endüstri, tarım, genel kültür alanında
    yetersiz kaldığından, yeni nesiller tehlikenin farkında değildirler.yemeklere-konulan-tablet-et-sularinin-zarari-var-midir.sağlıklı görünen seçeneklerde de yüksek miktarlarda tuz bulunabileceğini gösterdiğini açıkladı.


    2010 1.6 T Cosmo Beyaz + chip + ben


  • #2
    Ynt: Hazır çorbaların ve hazır tablet tavuk suyunun zararları..

    Hoş inceleme ellerine emeğine sağlık kardeşim...
    Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

    Yorum


    • #3
      Ynt: Hazır çorbaların ve hazır tablet tavuk suyunun zararları..

      Orjinal yazı sahibi: drdilmen
      Hoş inceleme ellerine emeğine sağlık kardeşim...
      tşkler..


      2010 1.6 T Cosmo Beyaz + chip + ben

      Yorum

      İşleniyor...
      X