Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kolanın zararları...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• kolanın zararları...

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir bardak kolanın 60 dakikada vücuda verdiği zararı sekiz başlık altında şöyle özetliyor:

1. İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan 'fosforik asiddir'.

2. İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

3. 40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.

4. 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)

5. 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur.

6. Tekrar kolaya ve tatlılara saldırırsınız.

7. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde leptin ve insülin direnci gelişir.

8. Şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir.
    Tv'de izleyemediğiniz ve Mynet Video'ya özel Dizi, Haber, Magazin, Futbol ve daha binlerce içeriği izlemek için yüksek görüntü kalitesi ile Mynet Video sizleri bekliyor.

2010 1.6 T Cosmo Beyaz + chip + ben

Ynt: kolanın zararları...

Koladan soğuttun beni Zafer. Açıklama için teşekkürler...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: xxstormxx
      Koladan soğuttun beni Zafer. Açıklama için teşekkürler...
      valla kardeşim doğrular bunlar isteyen hayatında uygular ..

Yorum

İçmiyorum artık birde sigarayı bıraktıkmı tamam..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: xxstormxx
          İçmiyorum artık birde sigarayı bıraktıkmı tamam..
          inş senin için güzel bir başlangıç olur ben hayatımda hiç sigara ve alkol almadım kolayıda baya oldu içmeyeli

Yorum

Maşallah. İnşallah bundan sonrada içmezsin gerçelten çok kötü şeyler...

Yorum

içkim yok sigaram yok sayım yapmam bi kolam var arada sırada oda bırak dersen bırakayım zafer abi:=)
              F30 Sport+

Yorum

+ kola (bütün asitli içecekler) ileriki yaşlarda kemik erimesi yapar.bana yasak doktorum içmiyeceksin dedi 6 senedir içmiyorum.
                insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

bütün güzel ve keyif verici şeyler zararlı zaten bişey çok güzel ise ve yapmayı tüketmeyi çok seviyorsan ya günahtır ya zararlıdır

Yorum

hergün yemekte 0,5 lt e yakın içiyorum ne yağ ne obezite ne şişmanlık hiç bişey yok keşke biraz kilo aldırsa
                    *İmza görseliniz kurallara aykırıdır, düzenleyip tekrar yükleyiniz.

http://i1239.photobucket.com/albums/ff517/agyagar/bmw/61A2578A-358B-4144-BB24-07115DC89457_zpsy87xnswe.jpg

BMW F30 320i ed M Sport 40th Year Edition 205+ Hp

Yorum

Orjinal yazı sahibi: whiteagle
                      hergün yemekte 0,5 lt e yakın içiyorum ne yağ ne obezite ne şişmanlık hiç bişey yok keşke biraz kilo aldırsa
                      F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: whiteagle
                        al işte adam bir dakikada doktorun bütün tezini çürüttü buyrun...
                        80 yaşında bi bey amcamız var müşterimiz adam günde iki paket sigara içiyor ara sıra masustan güreşe tutuşuyoz maşallahı var Bey amcamın birde sigarayada zararlı derler

Yorum

Ben buyuzden doktor olmadim alayi fason bunlarin
                          *İmza görseliniz kurallara aykırıdır, düzenleyip tekrar yükleyiniz.

http://i1239.photobucket.com/albums/ff517/agyagar/bmw/61A2578A-358B-4144-BB24-07115DC89457_zpsy87xnswe.jpg

BMW F30 320i ed M Sport 40th Year Edition 205+ Hp

Yorum

Kolayı ben de çok severim ama yaklaşık 2 aydır içmiyorum yerine Nestea şeftali iyi gidiyor Kalorisi düşük tadı güzel pek de zararı yoktur tahminimce
                            Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
                            Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
                            VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Ben bu aralar meyveli maden sularına başladım günde hiç yoktan 3-4 adet tüketiyorum.Ki ben kola seven bir insanım artık kola almaz oldum...Tavsiye ederim
                              2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

İşleniyor...
                              X