Duyuru

Collapse
No announcement yet.

508 Peugeot..

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 508 Peugeot..

Test eden varmı bu aracı..?
    Start stop, park asistanı, ergonomik koltuk, panaromik tavan her şeyi boşver 72 LT benzin ile 1531 KM diyor..

Volkan Işık’ın deneyimli eğitmen kadrosu tarafından Edirne’den start alınan tüketim testinde Hatay il sınırına kadar süren 1531 kilometre uzunluğunda bir yolculuk geride bırakıldı. 30 saat süren yolculuk sırasında konaklama da dahil olmak üzere genel ihtiyaçlarla birlikte yaklaşık olarak 12 saat mola verildi. Edirne, Çanakkale, İzmir, Uşak, Afyon, Konya, Adana ve en sonunda Hatay olacak şekilde belirlenen rotada, bir depo benzin ile 1531 kilometrelik bir yolun geride bırakılması sağlandı. Seyahat boyunca Total Excellium benzini ve Total Quartz Ineo ECS 5W-30 motor yağı kullanıldı.

Test, değişken hava koşulları altında gerçekleştirildi. Gündüzleri 35-36 derecelere varan hava sıcaklıkları gece 11-12 derecelere indi. Güzergah boyunca izlenen yolda şehir içi geçişleri, trafik ışıkları, yol çalışmaları, molalar için sıklıkla otomobilin durmasına neden olan olaylarla karşılaşıldı. Ayrıca belirlenen yol üzerinde Kazdağları (Çanakkale), Spil Dağı (Manisa) ve Toros Dağları geride bırakıldı.

Test güzergahında otoyol kullanımı ise toplam rotanın sadece yüzde 15’lik bir bölümünü kapsıyordu. Geride bırakılan tüm yollar şehiriçi trafik koşullarındaydı. Geçilen tüm yollarda trafik kurallarına her an uyum sağlandı.

Testin sonucunda ise benzersiz bir başarı yakalandı. Dizel motorlar için dahi önemli bir başarı sayılabilecek olan 100 kilometrede sadece 4,7 litrelik bir tüketim sonucu benzinli bir araç ile elde edilmiş oldu. Bu tüketim değeri ortaya çıkarken aracın yol boyunca ortalama hızının 72 km/s olduğu gözlemlendi. 72 litrelik yakıt deposu bulunan 508’in bir depo yakıt ve 100 kilometrede 4,7 litrelik tüketim değeri ile 1531 kilometreyi geride bıraktığı ispatlandı. Bu sonuçlar Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED tarafından onaylandı.

Silindir Hacmi 1560 cc
    Maksimum Güç 112 hp
    0-100 km Hızlanma 11.3 sn
    Maksimum Hız 188 km
    Yakıt Tüketimi 4.7 lt
    Şanzıman Tipi Düz Vites
    Yakıt Türü Benzin

4.86 metre boyuyla oldukça iri yapılı bir araç olan Peugeot 5, ön kısmında, Ocak ayında tanıtılmış olan SR1 konseptinden izler taşıyor. HYbrid4 sistemiyle donatılmış bir hibrit olan aracın 2 litre hacimli turbo Diesel motoru ön lastiklere 163 beygir güç gönderirken elektrik motoru arka tekerleklere 37 beygir güç yollayabiliyor. 100 km mesafede ortalama yakıt tüketimi 3.8 litre olarak açıklanan otomobilin kilometre başına yaptığı CO2 salınımıysa 99 gram.

Peugeot 508 1.6 e-HDi Access
    70,110 TL
    Peugeot 508 1.6 e-HDi Active
    71,520 TL
    Peugeot 508 1.6 e-HDi Allure
    81,490 TL
    Peugeot 508 1.6 HDi Access
    65,850 TL
    Peugeot 508 1.6 HDi Active
    68,300 TL
    Peugeot 508 1.6 THP Access
    62,350 TL
    Peugeot 508 1.6 THP Access Otomatik
    67,450 TL
    Peugeot 508 1.6 THP Active
    63,990 TL
    Peugeot 508 1.6 THP Active Otomatik
    69,350 TL
    Peugeot 508 1.6 THP Allure
    79,350 TL
    Peugeot 508 1.6 VTi Access
    62,350 TL
    Peugeot 508 1.6 VTi Active
    63,990 TL
    Peugeot 508 2.0 HDi Allure
    96,230 TL
    Peugeot 508 2.2 HDi GT
    119,550 TL
    Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi Active
    73,190 TL
    Peugeot 508 SW 1.6 THP Active
    71,050 TL
    Peugeot 508 SW 2.0 HDi Allure
    96,230 TL

Ynt: 508 Peugeot..

İnsignia almadan önce gelmişti Tr'ye.Reklamlarda güzel geliyordu gözüme ama gidip bakınca arkası ayrı önü ayrı oynuyor gibi geldi İç tasarım fena değil ama insignia cosmo seviyesi bir donanım allure paket ile alınıyor bu da 156 HP motor ile 80 bin civarında olucaktı.Üzerine bir de opsiyon almaya kalkarsa tabiki yükseliyordu.Ne kadar az yakarsa yaksın iyi ki almamışız.

Ayrıca Konya-Ankara yolunda Ankara girişinde gölbaşından-dikmen kavşağında kadar(bilmeyenler için ; oldukça yokuş çıkılır) motoru hakkında fikrim yok ama bir adet siyah 508 yanaştı arkama farlar halojendi...Ben sol şeritte 100-120 giderken sıkıştırdı ben de dayanamayıp yüklendim biraz fark açıldı daha da kapanmadı...2.0 HDI veya 2.2 HDI olmadıktan sonra zor bize yaklaşmaları
    2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

tipi çok ama çok kötü içi fena değil... ayrıca sizin söylediğiniz gibi benzin değil mazıotlu bu araba..
      F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
        tipi çok ama çok kötü içi fena değil... ayrıca sizin söylediğiniz gibi benzin değil mazıotlu bu araba..
        Gökhana katılıyorum. Arkadaşımın var ve Dışı hiç hoşuma gitmiyor. estetikten yoksun Kalas gibi geliyor. Ama benim bakış açımla tabi.

Yorum

Peugeot için güzel reklam olmuş ama hala benim tercihim olamaz
          bu arada dizel değil benzinli olduğunu belirtmişler
          InsigniaTEAM

Yorum

"-Dizel motorlar için dahi önemli bir başarı sayılabilecek olan 100 kilometrede sadece 4,7 litrelik bir tüketim sonucu benzinli bir araç ile elde edilmiş oldu. "

Yorum

Test sürüşü talebinde bulundum az önce varsa gider süreriz
              Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
              Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
              VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: eymenkul
                İnsignia almadan önce gelmişti Tr'ye.Reklamlarda güzel geliyordu gözüme ama gidip bakınca arkası ayrı önü ayrı oynuyor gibi geldi İç tasarım fena değil ama insignia cosmo seviyesi bir donanım allure paket ile alınıyor bu da 156 HP motor ile 80 bin civarında olucaktı.Üzerine bir de opsiyon almaya kalkarsa tabiki yükseliyordu.Ne kadar az yakarsa yaksın iyi ki almamışız.

Ayrıca Konya-Ankara yolunda Ankara girişinde gölbaşından-dikmen kavşağında kadar(bilmeyenler için ; oldukça yokuş çıkılır) motoru hakkında fikrim yok ama bir adet siyah 508 yanaştı arkama farlar halojendi...Ben sol şeritte 100-120 giderken sıkıştırdı ben de dayanamayıp yüklendim biraz fark açıldı daha da kapanmadı...2.0 HDI veya 2.2 HDI olmadıktan sonra zor bize yaklaşmaları
                +1

Yorum

407 çok güzel görünüme sahipti ama 508 ile bozmuşlar, arkadan bakınca poposu bayağı bir büyük fakat arka lambaların ledleri gece güzel görünüyor, ve motorini koklaması artı bir özellik bence, ama insignia daha iyi her koşulda

Yorum

biz bu araba ile test sürüşünde bulunduk. içi güzel arabanın. ama düğmeler felan biraz basit duruyor. dış görünüm olarak da beyaz bence çok yakışıyor bu arabaya. yalnız bi kere insignianın o tadını aldın mı binemezsin bu arabalara. hiç gitmiyo dersin. yakıt konusuna gelince peugeot un sitesinde 156 hp lik benzinli motor için şehir içi 10,2 litre vermişler. bence yüksek.

Yorum

clıo ya benzetıyorum bende
                      2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

İşleniyor...
                      X