Başkanlık Divanı dünkü toplantısında milletvekillerine telefon ve faks gibi iletişim giderleri için ayrılan ödenekte değişiklik yaptı.
Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun... [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]
Hakkımı Helal etmiyorum...
Hele ödediğim vergilerle Mecliste ki teröristlere ödenen maaşların Hesabını Allah ahirette onları bu konumlara getirenlerden çıkarsın...
Luks dedigimiz sey bir amac ugruna gereginden fazlasini daha maliyetli olarak veren durumdur.
Bu da genel olarak motor hacmine baglidir
Burada S80 1.6 dizel luks degil ama S80 D5 luks demek kadar abes birsey yok
Ha ne yaparsin aracin fatura ederi uzerinden vergilendirirsin
Yetmedi mi gelir vergisi tutar belli miktarin uzerine cikti mi orani artirirsin
Yetmedi mi yolda kapladigi alan ya da agirligina gore vergilendirirsin
Yetmedi mi emisyonuna gore vergilendirirsin
Ama eminim bunlar da yetmez bu zihniyete
Pirlanta almaya devam vergi %1 idi halen degismediyse
Yumurtaya kirar yeriz pastirma niyetine
hakan bir gün yollarda buluşmak dileği ile test yapamadık
Zafer im aracta bir problem kalmadi degil mi bugun Fatih Hoca ile kulaklarini cinlattik
13 kasima hazirlan ama dogru viteslerde ol
Araci kirarsan Kadir ile gelirsin ona gore
ulan sanki güncel ötv'ler çok mu normaldi, lüks tüketime zam yaptık diyor. bu memlekette yaşayabilmek bile lüks artık.
sabah sabah nebiçim haber ya başıma ağrı çıktı valla maad
utanmadan bide benzin paralarını meclıs karşılıcakmıs.. ulan serefsızler aldıgınız para yetmıyormu bıde benzın paranızı halkın verdıgı paralardan alıyorsnuz.. haram olsun o harcadıgınız benzın paraları haram olsun.....
Tam 25 aydır arabamın kredi ödemesiyle uğraşıyorum. 11 ay kaldı. Afedersiniz eşşek gibi çalışıyorum borcumu ödeyeceğim diye. Haa bu arada, aracımı 2009' un 2. ÖTV indirimi kampanyası dahilinde almıştım. Tayyip diyordu ya, herkes araba sahibi olmalı diye. Oldum Allah' a şükür. Oldum da, be vicdansızlar, ona buna zam yapıyorsunuz da bi işçilerden kesilen gelir vergisi ve damga vergisini kaldırmadınız gitti. Bi taraftan 10 verirken, diğer taraftan 20 almasını çok iyi biliyorsunuz.
Durmak yok, yolmaya devam !!!
Cruze 2010 Ls Automatic _ 6 Gear_ Plus Package _ Angel Eye Headlights _ Necvox Navi _ Teleflex GFI Alternative Fuel and Valve Lubrication Systems _ 2nd. wtcc Cruze with Pecochip at Turkey !
Hakkımı Helal etmiyorum...
Hele ödediğim vergilerle Mecliste ki teröristlere ödenen maaşların Hesabını Allah ahirette onları bu konumlara getirenlerden çıkarsın...
hiç kurumlar vergisi odemeyen binlerce, yuzbinlerce şahıs firması ve AŞ taklidi yapan şahıs firması mevcut. fatura kesmeyen, danışıklı karşılıklı hatalı fatura kesen, stoklarını yanlış gösterten, ortaklara borçları şişiren sonra af bekleyen binlerce firma. asgari ücretli çalıştırıyormuş gibi gosterilen tonla çalışan üzerinden haksiz elde edilen sigorta kazancını da buna dahil edin. fiş vermeyen restorantlar, fatura kesmeyen ustalar (size fatura veren muslukçu ya da elektrikçi hatırlıyor musunuz?), aile şirketi adı altında faaliyet gosteren tonla kayıt dışı vergisiz faaliyet.
bu ulkenin kurumlar vergisinin yuzde 90 ini 20 holding oduyor. geri kalan yuzde 90 bir yuzde 10 zor ediyorlar. halbuki gerçek kayıt dışı rakamlarda geriye kalan yuzde 90 nin gücü neredeyse yuzde 50 nin üzerinde.
dikkat ederseniz ihale kaçakları vb gibi toplanan kaynağın kötü değerlendirilip değerlendirilmedigi gibi siyasi ve yerel yönetim bazlı varolup olmadığı bolca tartışılabilecek konulara hiç değinmedim. zira sorunun en son aşaması oralar. ana kaynağı başka.
buzdolabına koydugu beyaz peyniri firmasına gider yazan adama gelen ekstra ötv ye acımıyorum. vergi kaçırma şansı olmayan, ücretli çalışan insanlara üzülüyorum. (biri de benim) hep zararı goren onlar oluyor. zira patron bu otv farkını hem onların ustunden daha cok cıkaracak, hem devlete de daha cok otv odeyecekler
vergi vermek istemeyen insanlar vergiler ağırlaştıkça daha çok vergiden kaçarlar. bedeli dolaylı vergidir. ama onun da bedelini vergi vermeyen serbest meslek sahibi ve küçük işletme sahibi ödemez. gene onların yanında çalışanlar öder.
Luks dedigimiz sey bir amac ugruna gereginden fazlasini daha maliyetli olarak veren durumdur.
Bu da genel olarak motor hacmine baglidir
Burada S80 1.6 dizel luks degil ama S80 D5 luks demek kadar abes birsey yok
Ha ne yaparsin aracin fatura ederi uzerinden vergilendirirsin
Yetmedi mi gelir vergisi tutar belli miktarin uzerine cikti mi orani artirirsin
Yetmedi mi yolda kapladigi alan ya da agirligina gore vergilendirirsin
Yetmedi mi emisyonuna gore vergilendirirsin
Ama eminim bunlar da yetmez bu zihniyete
Pirlanta almaya devam vergi %1 idi halen degismediyse
Yumurtaya kirar yeriz pastirma niyetine
Pirlanta da durum farkli.. Siyasetten nefret ederim ama soylemeden edemeyecegim!!
Soyle farkli cunku oglumuz pirlanta isi yapiyor..
Soyle farkli ki pirlanta luks degil,sudan ucuz.. Herkes alirken ucer beser aliyor..
Soyle farkli ki Temel ihtiyac sayiliyor ve kdv yuzde sifir
Ustelik pirlanta ithal de degil,oyle cari acik vs arttirmiyor.. Memleketin topragini bir karis kazsan altindan piranta cikiyor..
Neyse.. Vatana millete hayili olsun diyerek susuyorum
herşeye zam ona zam buna zam bu ne yav olan garibanlara oluyor .. bu arada bugun babam aksesur sormak için bayiyi aramış yeni fiyatlardan sonra aracı 95 binden basladıgnıı sölemişler şok oldum captiva..
Düşünmeden konuşmanın cezası sonradan düşünmeye mahkum olmaktır. GIBBON
Yorum