Duyuru

Collapse
No announcement yet.

FLAŞ: Bazı Mallarda ÖTV Zamlandı !

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• FLAŞ: Bazı Mallarda ÖTV Zamlandı !

Günaydın arkadaşlar,

Sabah sabah bu haberi vermek istemezdim ama yine yapmışlar yapacaklarını. Fazla detay yok şu an. Flaş haber geçiyorlar bazı haber kanalları:

Cep telefonu, içki, sigara ve motorlu taşıtlarda ÖTV zamlandı...

Cep telefonu, içki, sigara ve motorlu taşıtlarda ÖTV zamlandı..1600-2000cc arası araçlarda ÖTV yüzde 60'tan yüzde 80'e çıktı.

Lüks araçlarda ÖTV oranı yüzde 84'ten yüzde 130'a yükseltildi.

Cep telefonlarından alınacak ÖTV oranı yüzde 25'e çıktı.

Sigarada ÖTV yüzde 69'a çıktı, ayrıca maktu vergi artışı yapıldı.

Kaynak : http://www.internethaber.com/bazi-ur...#ixzz1adPzcFgT

Cruze 2010 Ls Automatic _ 6 Gear_ Plus Package _ Angel Eye Headlights _ Necvox Navi _ Teleflex GFI Alternative Fuel and Valve Lubrication Systems _ 2nd. wtcc Cruze with Pecochip at Turkey !

Ynt: FLAŞ: Bazı Mallarda ÖTV Zamlandı !

allah daha cok versin devletimize ama dun babacan aciklama yapti cari acik arttigi icin gerekli onlemleri alacagiz diye demekki onlemler bunlar bizim insignialarda fiyat artisi olur artik mecburen
    '' Ya Ganiyy, Ya Muğni... ''
    '' Melik-i Muktedirsin Ya ALLAH ''

Yorum

Evet, açıklama yapmıştı ama ben açıkçası bu kadar ağır olacağını tahmin edemezdim. Bakalım otomotiv sektöründe neler yaşanacak?

Cruze 2010 Ls Automatic _ 6 Gear_ Plus Package _ Angel Eye Headlights _ Necvox Navi _ Teleflex GFI Alternative Fuel and Valve Lubrication Systems _ 2nd. wtcc Cruze with Pecochip at Turkey !

Yorum

OTV artisi ...CDTİ cilar prim yapti

OTV artisi ile 1.6 kadar bir degisikiik yok
        1.6 ile 2.0 arasi %60 dan 80
        2.0 ustu % 80 den 130 cikti
        Helal olsun

1.6 turboyu 2.0 yapacaktim bosverdim yasasin chip tuning

Yorum

Normal Bukadar arti$ olmasi Cunku Di$ ticaret acigi artmis yani ithalat onleyemiyoruz dedi dun BABAcan o yuzden ithalati onleyici onlemler alicaz dedi yani fiyatini pahali yapiyor ki insanlar alamasin Bu yontem 3. 4. dunya ulkelerinin ba$vurdugu bir yontem ekonomi iyi deniyor ama degil bizim ekonomimiz uretemeyip di$ari satamadigimiz icin di$ardan almamizin engellenerek iyi edilen bir ekonomi yoksa kendi uretimimiz yok denecek kadar az ithalata bu kadar vergi uygulamazsalar vay turkiyenin haline.

Deniyorki $u kadar ihracat yaptik geldigimizde $u kadardi biz daha iyiyiz yukselttik tamam eyvallah yukseldi ama ona gore ithalatta yukseltti sen OTV yi bir kaldir bakalim senin bu millete layIk gordugun doganlar $ahinler renolara kim biiniyor otv kalksa 1 tane araba satamazlar

Yurtdi$inda 90 bin tl olan arabayi bizde 200 - 210 bine satiyorlar hala onlem aliyorlar

ALLAH SONUMUZU HAYRETSIN ama Iyiye gitmedigimiz a$ikar...
          '' Ya Ganiyy, Ya Muğni... ''
          '' Melik-i Muktedirsin Ya ALLAH ''

Yorum

Ynt: OTV artisi ...CDTİ cilar prim yapti

2. eli pek etkilemez kanısındayım.

Yorum

1.6 yıda etkılemez satıslarada 1596 yada 1598 olarak gecıyor zaten 1.3 ve 1.4 lerde artıs yok :d

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Funkyair
                OTV artisi ile 1.6 kadar bir degisikiik yok
                1.6 ile 2.0 arasi %60 dan 80
                2.0 ustu % 80 den 130 cikti
                Helal olsun

1.6 turboyu 2.0 yapacaktim bosverdim yasasin chip tuning
                hakan bir gün yollarda buluşmak dileği ile test yapamadık

2010 1.6 T Cosmo Beyaz + chip + ben

Yorum

hayırlı olsun

2010 1.6 T Cosmo Beyaz + chip + ben

Yorum

ÖTV ZAMMI....

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, otomobilde ÖTV oranlarındaki artış ile ilgili olarak "Motor hacmi 1,6 litrenin altındaki araçlarda hiç bir şey yok. 1,6 ile 2 litre arasındaki araçların anahtar teslim fiyatlarına yüzde 12,5, 2 litrenin üzerindeki araçların anahtar teslim fiyatlarına da yüzde 25’lik bir etkisi olacak" diye konuştu.

İşte otomobile uygulanan yeni ÖTV oranları:

Motor silindir hacmi 1,600 cc'yi geçmeyen otomobillerde ÖTV yüzde 37'de kaldı, 1,600-2,000 cc arası yüzde 60'tan yüzde 80'e; 2,000 cc'yi geçenler yüzde 84'ten yüzde 130'a çıkarıldı. Elektrikli araçlarda ÖTV değişikliği yapılmadı. Yük taşımacılığında kullanılan araçlarda ÖTV yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarıldı, bu kapsamdaki elektrikli araçlardaki ÖTV yüzde 10 olarak bırakıldı.

Vatana millete hayırlı olsun...

Yorum

ulan sanki güncel ötv'ler çok mu normaldi, lüks tüketime zam yaptık diyor. bu memlekette yaşayabilmek bile lüks artık. .....
                      sabah sabah nebiçim haber ya başıma ağrı çıktı valla maad
                      InsigniaTEAM

Yorum

No comment.........

Yorum

lükse karşıyız

Yorum

bence 2000cc motor hacmi lüks olarak algılanmamalı.
                            artan donanım ve güvenlik elemanları sebebiyle araçların ağırlıkları artmakta buna mukabil daha güçlü motorlara ihtiyaç duyulmaktadır. netice itibariyle bence hacim 2.500 leri falan geçince lüks sınıfına girmeli.

zaten aşırı yüksek olan vergiler ile çoğu kişinin bütçesini zorlayan 2000cc otomobil fiyatları, bu saatten sonra çoğu kişi için defteri kapanan bir konu olmuştur.

sonuç olarak; yaşasın turbolu düşük hacim! (mecburen)

Yorum

Durmak yok yola devam............................................. .............................!!!!!!!!
                              Beyaz tutkudur.

Yorum

İşleniyor...
                              X