20 dakika önce ulus civarında 4 dakika süren şiddetli dolu yağışı oldu aracın üzerini kapatana kadar sırılsıklam oldum ben kapatır kapatmaz bilyadan daha büyük dolu yağmaya başladı verilmiş sadakamız varmış inşallah hiç bir arkadaşımızın etkilenmemesini temenni ederim burda ki araçların hali perişan...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Ankarada Dolu !
Collapse
X
-
Ynt: Ankarada Dolu !
Annemi tekrar aradım. Nohut büyülüğünde yağdı dedi. Ceviz büyüklüğünde yağmamış.
Şanslıyımdır inşallah. Bi planım vari Bundan sonra onu uygulayacağım.
1,5 cm kalınlığında özel elyaflı, araç üzerine çadır yaptırcam. Yarım yapcam onuda. Kapı kısımlarını açık bıraktırcam. Yada Yarıya kadar yaptırcam. Ankarada çadırcı tavsiye ettiğiniz yerler varsa Hemen yaptırayım.Yarım yaptırayım ki Hem araç hava alsın. Hemde bu şeylerden korusun.
Yorum
-
Geçmiş olsun arkadaşlar. Umarın hiç birinizin aracında sorun yoktur.
Ayrıca yolda giderken doluya tutulduğumuzda hareketmi etmek yoksa durmak mı araca daha az zaiyat verir? Birde aracımızı doluya karşı korumak için bagajda ne bulundurmalıyız. halıfleks veya battaniye gibi şeyler bizi kurtarır mı ?. bu konu bu yıl gündemimizi hayli meşgul edecek gibi görünüyor.
Konuyla ilgili tecrübeli arkadaşların yönlendirmesi önemli.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: bumerangGeçmiş olsun arkadaşlar. Umarın hiç birinizin aracında sorun yoktur.
Ayrıca yolda giderken doluya tutulduğumuzda hareketmi etmek yoksa durmak mı araca daha az zaiyat verir? Birde aracımızı doluya karşı korumak için bagajda ne bulundurmalıyız. halıfleks veya battaniye gibi şeyler bizi kurtarır mı ?. bu konu bu yıl gündemimizi hayli meşgul edecek gibi görünüyor.
Konuyla ilgili tecrübeli arkadaşların yönlendirmesi önemli.
en çok yapaılan yanlış ise dolu başlayınca sürücü arkadaşların hemen kapalı bir yer bulmak gayesi ile refleksi bir bicimde aracı çok daha hızlı kullanmaya başlamaları ki dolu başladığı zaman dolunun sürati 20km/h ise sizde ona aracınızın sürati kaç ise o şiddetle gidiyorsunuz ve buluşma anında dolunun şi,ddeti çok daha artmış oluyor,
aracınızdaher türlü amaca uygun piknik vs. yada gündelik hayattada lazım olabilecek çok kalın olmasına gerek yok aracı ön kaputtan bagaja kadar örtebilecek bir pike taşımanız yeterli olacaktır...
Yorum
-
Gökgürler gürlemez ve havaya bakınca dolu geliyor dedim . Aaradan 15 dakika geçti geçmedi dev gibi dolu taneleri her atarafı inletti. Allahtan arabam kapalı garajda da sorun olmadı.ancak bizi seat muhtemelen yakalandı doluya .bakalım akşam hanım gelince neyle karşılaşacağız...... Bu arada bundan sonra böyle havalara hazırlıklı olun arkadaşlar.Tüm dünya için garip ve şiddetli hava olayları süreklilik kazandı .Tahminler daha da kötü olacağı yönünde. Bu kış içinde avrupa için çok sert bir kış bekleniyor.Bakalım bizim buralara bu hava dalgaları inecek mi? Çünkü biz tam arada kalıyoruz. Basra tarafından gelen hava akımları ile ukrayna ve balkanlardan gelen hava akımları arasında.. Senenin başlangıcı hangi bölgeden gelen soğuk havyla olursa kış o döngü de kalıyor.Yani eğer gerçek soğuk hava dalgası kuzeyden gelirse yani avrupadan gelirse bizde senelik tahminlere uyar şekilde çok sert bir kış geçiririz.Bakalım haydı hayırlısı....
Yorum
-
Bugün inşallah arabama bişi olmamıştır. Ostimde Çadır firmaları araştırması yapıyorum.
Biriyle görüştük. Bayağı değişik fikirler ürettik. Yarım kapı kolları hizasına kadar yapmayı düşünüyorum. İçinede elyaf yada sünger düşündük. Sizinde fikirlerinizi bekliyorum. Bu hafta sonu yaptırayım bari.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: bumerangGeçmiş olsun arkadaşlar. Umarın hiç birinizin aracında sorun yoktur.
Konuyla ilgili tecrübeli arkadaşların yönlendirmesi önemli.2015 Honda CRV 1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs (görmemişin... :P )
Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
[center]
Yorum
Yorum