Duyuru

Collapse
No announcement yet.

dava açmanın yeni şekli

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• dava açmanın yeni şekli

değerli abilerim, kardeşlerim, bildiğiniz gibi, artık 2012 yılında dava açabilmek için artık dava ücretlerini peşin olarak davadan önce ödememiz gerekecek. her türlü masrafı dava açarken ödeyeceğiz. bu durumun tabii ki eksileri ve artıları var. artıları; davalar daha hızlı işleyecek (inşallah tabi), insanlar en küçük olaylarda mahkemeye gidemeyecek. eksileri ise cebinde parası olmayan dava açamayacak. parası olmayanlar için bir fon varmış (ismini hatırlayamadım) ondan yararlanılacakmış. davayı kazanan tarafa da parası geri ödenecekmiş. bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? bu ülkemiz için faydalı mı, zararlı mı? faydaları neler, zararları nelerdir?

Ynt: dava açmanın yeni şekli

iyi olmuş, dedikleri gibi her önüne gelen dava açamasın. Lisede bir arkadaşla 50-60lı yaşlarda bir hocanın arasında olay olmuştu. bigün eve bi gittim mahkemeden kağıt gelmiş. öğretmen arkadaşı sınavda kopya çekmek, tehdit etmek ve dövmekten dolayı mahkemeye vermiş, tüm sınıfı da şahit yazdırmış. Onun yüzünden o yaşta mahkemeye çıktık, ayrı ayrı savcıya ve okulda müfettişe ifade vermek zorunda kaldık.
    Sonradan öğrendik ki adam hafif sıyrıkmış. Diğer öğretmenlerin dediğine göre imar bankasında faizle biriktirdiği 600-700bin tl para batmış ondan sonra sıyırmış adliyede mübaşir bizi görünce yanımıza geldi nerden buldunuz bu adamı dedi. Hoca önüne gelene dava açıyormuş adliyede bilmeyen yok adamı haha

Böyle birşey yaşadığım için bence güzel bir uygulama. ama en azından imkanı olmayanlara yada asgari ücret altında geliri olanlara bir ayrıcalık yapılmalı belki
    InsigniaTEAM

Yorum

geçmiş olsun kardeşim, oluyor tabi böyle şeyler, var sıyrıklar

Yorum

ulem adliye bilem paralı yola benzedi
        2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
        [center]

Yorum

Parayı avukat alıyorsa yine farketmez ki, babam avukat mesela danışma ücreti diye bir ücret var 150 tl ben daha verenine rastlamadım eş dost akraba vs. uğrar genelde ilçede olunca Bu da o hesaba dönmesin.
          Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
          Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
          VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

İşleniyor...
          X