Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Petrol Fiyatları

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Petrol Fiyatları

+1

Ve göndermiş oldukları açıklamayada minareyi çalan kılıfını uydurur valla bunların her türlü soruya bir asenalığı mevcut her zaman...

Yorum

Adamlar diyor ki siz çok talep ediyorsunuz fiyatlar ondan yüksek... Yoksa varil fiyatıyla ilgisi yok olayın... Bundan sonra 3 km mesafeli her yere yürüyerek gideceğim. hem daha sağlıklı olurum.
      İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

gelişmiş toplumlarda zaten tepkiler bu şekilde veriliyor abi bizde 500 mt relik markete bile mahalledekiler arabayla görsün aman ben yürüyemem poşetle dönecem yada ne bileyim otobüsle 2 liraya gidip 2 lirayla dönebileceği yeri arabasıyla 20 tl benzin yakmasını göze alarak yola çıkanlardan ötürü haftanın 3 günü belirlense 3 gün kimse benzin almasa bak nasıl oluyor petrol firmaları ve bu firmaların devlete baskıları sizin verginiz yüzünüzden benzin satamaz olduk diye opet shell bp bir isyan etsinde o zaman görürüm ben...

bu konu ile ilgili yazılmış en güzel yazı ;

InsigniaTeam Opel Insignia hakkında Türkiye'nin en büyük bilgi ve tartışma platformu. Forum sayfamız 2009 yılından bu güne Opel Insignia sahipleri ve hayranlarını bir araya getirmektedir.

Yorum

Ben bu ay uyguladım protesto mu? her ay 4-5 depo benzin alıyordum. Bu ay bir metro kartı aldım. Şehiriçi hep metro kullanıyorum. Hem park sorunu da yok Yakın yerlere yürüyerek gidiyorum. Bu ay toplam 320 Tl benzin aldım. Deponun da yarısından fazlası dolu Bir de bisiklet alacağım. Her şeye faydası olur. Sağlığa, bütçeye, arabaya...
          İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

Abi aynen öyle Bisiklet küçük motor vs ağırlıklı olan toplumlar bana göre en gelişmiş toplumlar oldu artık,
            Bende şehir içi için küçük ergonomik bir motor alayım diyorum kısa mesafe gideyim geleyime kullanırım...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: DiaDavidoff
              Abi aynen öyle Bisiklet küçük motor vs ağırlıklı olan toplumlar bana göre en gelişmiş toplumlar oldu artık,
              Bende şehir içi için küçük ergonomik bir motor alayım diyorum kısa mesafe gideyim geleyime kullanırım...
              en güzeli...

Yorum

Alıntıdır..

22 Kasım 2010 tarihinde geçerli olan fiyat ve döviz kurları baz alınarak Maliye’nin yaptığı hesaplamalara göre; Türkiye’deki benzin fiyatı 1.9 Euro düzeyinde bulunurken, 1 litre benzinden alınan ÖTV ve KDV ise 1.2 Euro’ya ulaşıyor. ÖTV ve KDV, satış fiyatının da yüzde 66.8’ini oluşturuyor.
                Benzin fiyatında ve vergi yükü sıralamasında, hemen arkamızda Yunanistan 1.5 Euro ve toplam 1 Euro vergi yüküyle ikinci sırada yeralıyor. Bu ülkede vergilerin satış fiyatı içindeki payı yüzde 63.9 şeklinde hesaplanıyor. Ardından İngiltere, Hollanda, İsveç, Almanya, Belçika, Finlandiya ve Fransa geliyor. Bu ülkelerde benzin fiyatındaki vergi yükü, yüzde 61.1 ile yüzde 63.9 arasında.

Çözümü ancak Hükümetin, akaryakıt üzerindeki vergi yükünü indirmesi sağlar.

Yorum

En komik olan konu şu, devlet benzin fiyatından oransal olarak vergi alıyor. Benzin fiyatı artıkça hoop bizim vergi miktarımızda artıyor parasal olarak. Adamlar ellerini bile kaldırmadan vergi adı altından, haraç alıyor yani. Ekonominin ısındığı zamanlarda petrol fiyatı yükseliyor, sonuç zam. Ekonomi daralıyor, petrol düşüyor bu sefer dolar artıyor yine zam ) Levent Kırca'nın dediği gibi zamcık manyağı olduk . Bir şekilde vergi miktarını litre başına fiksleseler yine o kadar zamcık olmaz. Diğer çözüm evinizin bahçesinde petrol arayın, gerçi bulsanız bile onuda vergi ile elinizden alırlar.
                  Insignia 2011 Cosmo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ZEK74US
                    Adamlar diyor ki siz çok talep ediyorsunuz fiyatlar ondan yüksek... Yoksa varil fiyatıyla ilgisi yok olayın...
                    Aynı zamanda her bir ürünün kendi arz- talep dengesiyle bir fiyatının oluştuğundan bahsetmiş, son bir iki dönemde satışı yapılan 0 km araçların yaklaşık %50 si dizel olduğuna göre, iki-üç yıl içerisinde mazot fiyatlarıyla benzin eşitlenecek demektir.... Mukadderat diyelim :S
                    2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler

Yorum

Avrupa'da dizel - benzin fiyatları nerdeyse aynı (ingiltere ve isviçre'de dizel daha pahalı hatta), dizel normal benzinden Amerika'da da daha pahalı 2-3 cent civarı, ama her şekilde dizel az yaktığı için benzinli arabadan yakıt konusunda daha avantajlı oluyor. Dizel ve benzin olayında şöyle bir etkende var, 1 varil petrolden çıkan benzin ve dizel miktarı belli, eğer herkes dizel isterse (trend nitekim bu şekilde) benzin satılmamaya başlıyor, o yüzden niteliği daha düşük olsada dizel fiyatları aşırı talepten dolayı benzine yetişti. Türkiye'de garip bir fiyat konusu şu, dizel talebinden dolayı, ham petrol alınıyor sürekli, rafineride elde edilen diğer ürünler arasından dizel hemen bitiyor, ancak normal benzin ve diğer türev ürünler Türkiye piyasasında vergi yükünün getirdiği fiyat yüzünden satılamıyor. Bizim akıllılar ne yapıyor biliyor musunuz? Benzini yurtdışına uluslararası piyasa fiyatına satıyor ) (tahimnen 2 tl) . Yurt içindeki talebi öldür yüksek fiyatla sonra elde kalan benzini bedavaya sat, ben buna sömürmekte diyemiyorum, resmen ticari aptallık. Diğer bir konu OECD arasında benzini vergisiz fiyatı en yüksek olan ülke Türkiye, şirketlerin aşırı kar koyması, üretim tesislerindeki verimsizliği tüketiciye basıyorlar. Allah türk araba sahibine sabır ve para versin diyelim.
                      Insignia 2011 Cosmo

Yorum

İşleniyor...
                      X