Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ANA DİLİMİZ TÜRKÇE'yi KORUMA SORUMLULUĞU....

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #61
    Ynt: ANA DİLİMİZ TÜRKÇE'yi KORUMA SORUMLULUĞU....

    Sedat hocam nereye varmak istedin anlamadim ama

    Turk dil kurumuna gore sonu d ile biten isim yazilmaz nufus mudurlukleri isim konulurken bu kurali uygular

    Ornekleri cogalta biliriz
    Ahmet-d
    Mehmet-d
    Mahmut-d
    Muhammet-d
    Cihat-d
    vs...
    Hangisi dogrudur ?



    2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

    Yorum


    • #62
      Ynt: ANA DİLİMİZ TÜRKÇE'yi KORUMA SORUMLULUĞU....

      Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
      Arap alfabesi Türkçe telafuza uygun olmadığından kaldırılmıştır, bu ortada, hala geçmişten kopmak falan diye bahsedilmesi saçmadır, sadece size bir şey soracağım Günümüzde memleketimizde en çok kullanılan isim Mehmet tir , bu isim Türkçe midir? Kökeni nereden gelir bilirseniz haklı olduğumu anlarsınız
      (Bu arada Anadolu , Yunan, İyon ,Helen, Türk , sümer ve hitit tarihi ile işim icabı çok içiçeyim, bugün kullanılan latin alfabesinin kökleri aslında yine çok eskilere Türk alfabesine bağlandırılır, çünkü asıl eski tarih arkeolojiye bağlı olarak hergün değişmektedir, Atatürk'ün o Çanakkale zaferinden sonra Söylediği "Hector'un intikamını aldık.." Sözünü araştırırsanız Latin alfabesinin köklerinin Anadolu'dan geldiğini kavrarsınız. Bu çok uzun hikaye bikaç kitap okuyup araştırıp birleştirip bu sonuca varılır, beni uğraştırmayın araştırın lütfen,, ( profesyonel ülkesel kokartlı turist rehberiyim ) ihihi
      Bu arada Türkler 1071'den çok önce bu topraklardaydı
      Arap alfabesi olan yıllarda hangi alanda geri kalınmış. Hem burada arap alfabesini değil Osmanlıcayı konuşuyorum. Tabi okumak lazım ama Fransızlara yazdırılan resmi tarih saçmalıklarını değil.
      kusura bakmayın saygıdeğer forumdaşım ama biz daha 90 yıllık cumhuriyet tarihini bile araştıramamış bir milletiz. Tabi nalıncı keseri gibi her konuyu kendinize yontmaya başlarsanız objektif tarih nerede kalacak. Türklerin çok önceleri Avrupa içlerine kadar gittikleri bir vakıadır. tabi ki Anadolu üzerinde de bulunmuş olabilirler. bu durum onların latince harfleri kullandıklarına nasıl delil olurki.

      bir önceki mesajımda demiştim. ilk devrimleri yapan kadronun başbakanı merhum İnönü çok güzel açıklıyor dili değiştirmenin amacını. siz safdillik ederek konduramıyorsunuz belki ama eski ile bağları koparmak için toptan bir millet bir gece de cahil bırakıldı. binlerce alimin istiklal mahkemelerinde idam edilmesini saymıyorum bile.

      sizin söylediğiniz latin alfabesi türkler bağlantısı bana "Hz. Ademde Türktü" safsatasını hatırlattı kusura bakmayın.

      ayrıca her Türk evladı bilirki benim aziz ecdadım Peygamber'in (a.s.m.) ismini bir çocuğa veririz de sonra o çocuğa bir densiz ismiyle hakaret ederse Efendimiz'e (a.s.m.) saygısızlık olur düşüncesiyle Mehmet İsmini kullanmışlardır.

      ASıl sizin gibi değerli arkadaşlarımın ülkenin ilk cumhurbaşkanının ismi olan Kemal Osmanlıca kaynaklı diye bunu Kamal diye kullananları araştırmanız gerek.

      Ayrıca, Arap alfabesinin Türkçeyi karşılamadığı bir yanlış bilgidir. Elbette bazı kelimelerde sorunlar olur onu da zaten ek hareke sistemi ile çözmüşlerdir. şuan kullandığımız alfabemiz de de böyle kelimeler mevcuttur. Örneğin Kâr ve Kar gibi.
      MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

      Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

      Yorum


      • #63
        Ynt: ANA DİLİMİZ TÜRKÇE'yi KORUMA SORUMLULUĞU....

        Asıl önemli konu Bir kelimenin Türkçe olup olmadığına nasıl karar veriyoruz?
        Büyük- küçük ünlü uyumu vb. kıyaslarla mı oluyor bu iş? Sizce yeterli mi?
        Örneğin: İlim-bilim, sabah, akşam, gece, misafir, konuk, konu kelimelerinin Türkçe olup olmadığına neye göre nasıl karar veriliyor?
        Türkçeye sahip çıkılacaksa ve Türkçe korunacaksa asıl bunların tartışılması lazım.

        Yorum


        • #64
          Ynt: ANA DİLİMİZ TÜRKÇE'yi KORUMA SORUMLULUĞU....

          Yani kardeşim Mehmed ve Muhammed Arapça harflerle farklı yazılır öyle mi? Kökeni aynıdır demişsin Arapça kökeni değil mi? Eğer öyle ise nasıl Türkçe bir isim olıuyor? Osmanlı döneminden itibaren kullanılması Türkçe olmadığının kanıtıdır canım kardeşim Türklük Osmanlı döneminden asırlar öncesine dayanır ayrıca yine aynı Osmanlı Osmanlıca kullanmıyor muydu ne oldu da birden Türkçe oldu ihihi yine tekrarlayayım senin yazdığın aynı kökenden geldiği doğrudur çünkü bende aynısı diyorum ama farkındaysan aynı kökenden gelen bir ismin oralarda kullanılmaması ne kadar tuhaf değil mi??
          Türkçe isimlerin tamamının Türkçe kökenli anlamı vardır tamamının

          Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
          Şimdi F30 Modernline Sunroof

          Yorum


          • #65
            Ynt: ANA DİLİMİZ TÜRKÇE'yi KORUMA SORUMLULUĞU....

            Osmanlı 600 yıl birçok milleti egemenliği altına aldı ama o milletlerin Türkler için kullandıkları deyimleri (şu an atasözü sayılıyor) duysanız bu işten hiç de hoşnut yaşamadıklarını anlardınız ki bu gayet doğaldır. Şimdi İngilizler gelse de Türkiye'yi sömürgesi yapsa, herkese inanç özgürlüğü sağlasa vs, memnun kalır mıyız? Zaten bu insanlar memnun olsaydı Osmanlı 600 yıl değil 6000 yıl hüküm sürerdi belki de. Bu biraz Türk'ün Türk'e propagandası gibi olmuş.
            ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

            Yorum


            • #66
              Ynt: ANA DİLİMİZ TÜRKÇE'yi KORUMA SORUMLULUĞU....

              Çağının zenci patpat (türkçe) yiyen bi video su vardı aklıma geldi bulsam paylasacaktım

              1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

              Yorum


              • #67
                Ynt: ANA DİLİMİZ TÜRKÇE'yi KORUMA SORUMLULUĞU....

                Orjinal yazı sahibi: sefirist
                O Sebeptendirki Halkın %2 si okur yazar idi %1inden fazlası Ticaretle uğraşan Gayrimüslimler idi kalanı ise Saray ve Çevresi idi...Objektif Bir Bakış...

                Orjinal yazı sahibi: bilgecem
                Saygıdeğer Necmettin ağabey!

                Biraz önce yazdıklarına da kısaca itirazım olacak.

                Öncelikle; Osmanlıca'nın sadece sarayda Konuşulduğu konusu yanlıştır. Pek tabiki üst derece edebi bir dil olarak Osmanlıca edebiyat çevrelerinde kullanılmıştır. (Burada saray Çevresi de denilebilir) ancak halkın kullandığı bir dil değildir demek safsatadan öte geçemez.
                Türk milleti dini terminolojiyi her Bakımdan özümsemiştir. Tabi hal bu olunca osmanlıcayı da özümsemiş ve kullanmıştır. Buna en bariz örnek: BIrak'ın Osmanlı'yı daha 50-60 yıl önce çevrilen filmlerimiz bile ki; sözde sade Türkçe dirler, Osmanlıca kelime dolu idi ve halkta gayet güzel anlamakta idi.

                GÖKHAN bey kardeşim;

                Devrimin Öncü isimlerinden Asker ve siyasetçi İnönü Paşanın 70'li yıllarda kaleme aldığı bir hatıratı vardır ve bazı tarihçiler bunları yayınlamışlardır. Bu hatıralarında İnönü Paşa, harf devriminin okuma yazmayı kolaylaştırmak gibi bir gayesinin olmadığını asıl gayenin eski ile Bağları koparmak OLDUĞUNU Açıkça söylemiştir. Dikkat ediniz Ismet İnönüden bahsetmekteyim. Ne hazindir ki resmi tarih yalanlarıyla avutulurak eğitilmiş bir nesiliz.

                Son dönemlerde artık biraz daha özgürleşen tarihçilerin araştırmaları göstermişltir ki: okuma yazma oranları da sizin dediğiniz gibi değildir. ve hiçbir zaman "iki yılda herkese okuma öğreteceğiz" diye yola çıkanlar %15'leri geçememiştir. Zaten kaldı ki Osmanlının gerçek sayımlarına göre (resmi tarih zırvaları değil, belgelere göre) bu oran Osmanlının son dönemlerinde de daha yüksekti...

                Bizim devletimiz tamamen bir inkar ve unutturma politikası izlemiştir. her alanda böyle olmuştur. bu devlet 600 yıl dünyayı yönetmiş Osmanlının arşivlerini, hurda kağıt parasına Bulgaristana satmıştır, siz çıkmış hala nelerden bahsediyorsunuz. peki neden bunu yapmışlardır: çünkü o arşivler devletin ve milletin hafızasıdır. (şimdi o arşiv belgelerine bulgar hükümetinden izin alıp bakabiliyoruz. neyse ki o ülkenin idarecileri bizimkilerden uyanık ve basiretliymiş yoksa koca bir imparatorluğun hafızası kıyamete kadar yok olacaktı)
                MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

                Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

                Yorum


                • #68
                  Ynt: ANA DİLİMİZ TÜRKÇE'yi KORUMA SORUMLULUĞU....

                  Naci bey bunlar safsata değil bilimsel tezdir , siz belki kitap okumuyorsunuz ama ben ilk yazdığımda işim dolayısıyla bu bilgileri öğrenmek zorundaydım ve yazdıklarımın tamamı gerçektir,demiştim latin alfabesinin Türkçe den esinlendiğini Fransa kabul etmez bence ya sizce birde bu arada habire İnönüye getiriyorsunuz lafı ben anlamadım ki ne alakası var Türkçe ile ne yaptı rahmetli size Allah Allah ayrıca Anadolu da Muhammed ve Mehmet isimleri aynı zamanlarda verilmiştir ama sizce birileri hakaretten dolayı böyle çağırılmasın demişsiniz demekki diğerleri böyle düşünmemiş bu arada Muhammed ismini vermiş , mustafa isminide vermiş ki o isim dee (s.a.v.)'in ismi yapmayın biraz arkeoloji anadolu tarihi okuyun bu arada cumhuriyet tarihi ile ilgilide uzun uzun okudum yine söylüyorum bizim her yıl kokart ile ilgili çalışmalarımız olur bu arada

                  Mehmet
                  محمد
                  Muhhamed
                  محمد
                  Arada fark var mı ?

                  Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                  Şimdi F30 Modernline Sunroof

                  Yorum


                  • #69
                    Ynt: ANA DİLİMİZ TÜRKÇE'yi KORUMA SORUMLULUĞU....

                    Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
                    Yani kardeşim Mehmed ve Muhammed Arapça harflerle farklı yazılır öyle mi? Kökeni aynıdır demişsin Arapça kökeni değil mi? Eğer öyle ise nasıl Türkçe bir isim olıuyor? Osmanlı döneminden itibaren kullanılması Türkçe olmadığının kanıtıdır canım kardeşim Türklük Osmanlı döneminden asırlar öncesine dayanır ayrıca yine aynı Osmanlı Osmanlıca kullanmıyor muydu ne oldu da birden Türkçe oldu ihihi yine tekrarlayayım senin yazdığın aynı kökenden geldiği doğrudur çünkü bende aynısı diyorum ama farkındaysan aynı kökenden gelen bir ismin oralarda kullanılmaması ne kadar tuhaf değil mi??
                    Türkçe isimlerin tamamının Türkçe kökenli anlamı vardır tamamının
                    Öncelikle bir yanlışı düzeltelim: Osmanlıca Arap alfabesi değildir! Ve içinde Türkçe harfler vardır.

                    * Mehmed isminin Osmanlıda kullanılmaya başlanması bu ismin Türkçe olduğunun ispatıdır. Bir ismi Türkler türetiyorsa nasıl Türkçe olmuyor? Bu ismin sadece Türkler tarafından kullanılması Türkçe olduğunu ispatlar.
                    * Anladığım kadarıyla sizin mantığınıza göre bir ismin Türkçe olabilmesi için Osmanlıdan önce, taaaaa Orta asyaya kadar dayanması gerekiyor. Çünkü; Osmanlıda türetilen bir kelimeyi Türkçe saymıyorsunuz. Eğer öyle ise siz günlük hayatta Türkçe konuşmuyorsunuz. Çünkü, en basitinden sabah, akşam kelimeleri Türkçe değildir.
                    * Öyle ise: Batu, Mete,Temuçin isimlerinin anlamlarını ve hangi dilde olduklarını açıklar mısınız?
                    Bir de; bir ismin Türkçe olup olmadığına nasıl karar veriyorsunuz?

                    Yorum


                    • #70
                      Ynt: ANA DİLİMİZ TÜRKÇE'yi KORUMA SORUMLULUĞU....

                      Orjinal yazı sahibi: bilgecem
                      Orjinal yazı sahibi: sefirist
                      O Sebeptendirki Halkın %2 si okur yazar idi %1inden fazlası Ticaretle uğraşan Gayrimüslimler idi kalanı ise Saray ve Çevresi idi...Objektif Bir Bakış...

                      Orjinal yazı sahibi: bilgecem
                      Saygıdeğer Necmettin ağabey!

                      Biraz önce yazdıklarına da kısaca itirazım olacak.

                      Öncelikle; Osmanlıca'nın sadece sarayda Konuşulduğu konusu yanlıştır. Pek tabiki üst derece edebi bir dil olarak Osmanlıca edebiyat çevrelerinde kullanılmıştır. (Burada saray Çevresi de denilebilir) ancak halkın kullandığı bir dil değildir demek safsatadan öte geçemez.
                      Türk milleti dini terminolojiyi her Bakımdan özümsemiştir. Tabi hal bu olunca osmanlıcayı da özümsemiş ve kullanmıştır. Buna en bariz örnek: BIrak'ın Osmanlı'yı daha 50-60 yıl önce çevrilen filmlerimiz bile ki; sözde sade Türkçe dirler, Osmanlıca kelime dolu idi ve halkta gayet güzel anlamakta idi.

                      GÖKHAN bey kardeşim;

                      Devrimin Öncü isimlerinden Asker ve siyasetçi İnönü Paşanın 70'li yıllarda kaleme aldığı bir hatıratı vardır ve bazı tarihçiler bunları yayınlamışlardır. Bu hatıralarında İnönü Paşa, harf devriminin okuma yazmayı kolaylaştırmak gibi bir gayesinin olmadığını asıl gayenin eski ile Bağları koparmak OLDUĞUNU Açıkça söylemiştir. Dikkat ediniz Ismet İnönüden bahsetmekteyim. Ne hazindir ki resmi tarih yalanlarıyla avutulurak eğitilmiş bir nesiliz.

                      Son dönemlerde artık biraz daha özgürleşen tarihçilerin araştırmaları göstermişltir ki: okuma yazma oranları da sizin dediğiniz gibi değildir. ve hiçbir zaman "iki yılda herkese okuma öğreteceğiz" diye yola çıkanlar %15'leri geçememiştir. Zaten kaldı ki Osmanlının gerçek sayımlarına göre (resmi tarih zırvaları değil, belgelere göre) bu oran Osmanlının son dönemlerinde de daha yüksekti...

                      Bizim devletimiz tamamen bir inkar ve unutturma politikası izlemiştir. her alanda böyle olmuştur. bu devlet 600 yıl dünyayı yönetmiş Osmanlının arşivlerini, hurda kağıt parasına Bulgaristana satmıştır, siz çıkmış hala nelerden bahsediyorsunuz. peki neden bunu yapmışlardır: çünkü o arşivler devletin ve milletin hafızasıdır. (şimdi o arşiv belgelerine bulgar hükümetinden izin alıp bakabiliyoruz. neyse ki o ülkenin idarecileri bizimkilerden uyanık ve basiretliymiş yoksa koca bir imparatorluğun hafızası kıyamete kadar yok olacaktı)
                      Yine aynı araştırmaları incelerseniz sadece erkeklerle ilgili araştırma yapıldığını ve oranları kadınları kapsamadığınıda görürsünüz

                      Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                      Şimdi F30 Modernline Sunroof

                      Yorum


                      • #71
                        Ynt: ANA DİLİMİZ TÜRKÇE'yi KORUMA SORUMLULUĞU....

                        Orjinal yazı sahibi: FacomX
                        Sedat hocam nereye varmak istedin anlamadim ama

                        Turk dil kurumuna gore sonu d ile biten isim yazilmaz nufus mudurlukleri isim konulurken bu kurali uygular

                        Ornekleri cogalta biliriz
                        Ahmet-d
                        Mehmet-d
                        Mahmut-d
                        Muhammet-d
                        Cihat-d
                        vs...
                        Hangisi dogrudur ?
                        Abi her şey yazılıyor artık. Bizim oğlan Kürşad nüfusta da öyle yazıyor.
                        2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

                        Yorum


                        • #72
                          Ynt: ANA DİLİMİZ TÜRKÇE'yi KORUMA SORUMLULUĞU....

                          Orjinal yazı sahibi: genc_avcI
                          Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
                          Yani kardeşim Mehmed ve Muhammed Arapça harflerle farklı yazılır öyle mi? Kökeni aynıdır demişsin Arapça kökeni değil mi? Eğer öyle ise nasıl Türkçe bir isim olıuyor? Osmanlı döneminden itibaren kullanılması Türkçe olmadığının kanıtıdır canım kardeşim Türklük Osmanlı döneminden asırlar öncesine dayanır ayrıca yine aynı Osmanlı Osmanlıca kullanmıyor muydu ne oldu da birden Türkçe oldu ihihi yine tekrarlayayım senin yazdığın aynı kökenden geldiği doğrudur çünkü bende aynısı diyorum ama farkındaysan aynı kökenden gelen bir ismin oralarda kullanılmaması ne kadar tuhaf değil mi??
                          Türkçe isimlerin tamamının Türkçe kökenli anlamı vardır tamamının
                          Öncelikle bir yanlışı düzeltelim: Osmanlıca Arap alfabesi değildir! Ve içinde Türkçe harfler vardır.

                          * Mehmed isminin Osmanlıda kullanılmaya başlanması bu ismin Türkçe olduğunun ispatıdır. Bir ismi Türkler türetiyorsa nasıl Türkçe olmuyor?
                          * Anladığım kadarıyla sizin mantığınıza göre bir ismin Türkçe olabilmesi için Osmanlıdan önce, taaaaa Orta asyaya kadar dayanması gerekiyor. Çünkü; Osmanlıda türetilen bir kelimeyi Türkçe saymıyorsunuz. Eğer öyle ise siz günlük hayatta Türkçe konuşmuyorsunuz. Çünkü, en basitinden sabah, akşam kelimeleri Türkçe değildir.
                          * Öyle ise: Batu, Mete,Temuçin isimlerinin anlamlarını ve hangi dilde olduklarını açıklar mısınız?
                          Bir de; bir ismin Türkçe olup olmadığına nasıl karar veriyorsunuz?
                          Kardeşim ben cevabı zaten vermiştim okurssan görürsün ama bakarsan göremezsin

                          Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                          Şimdi F30 Modernline Sunroof

                          Yorum


                          • #73
                            Ynt: ANA DİLİMİZ TÜRKÇE'yi KORUMA SORUMLULUĞU....

                            Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                            Osmanlı 600 yıl birçok milleti egemenliği altına aldı ama o milletlerin Türkler için kullandıkları deyimleri (şu an atasözü sayılıyor) duysanız bu işten hiç de hoşnut yaşamadıklarını anlardınız ki bu gayet doğaldır. Şimdi İngilizler gelse de Türkiye'yi sömürgesi yapsa, herkese inanç özgürlüğü sağlasa vs, memnun kalır mıyız? Zaten bu insanlar memnun olsaydı Osmanlı 600 yıl değil 6000 yıl hüküm sürerdi belki de. Bu biraz Türk'ün Türk'e propagandası gibi olmuş.
                            OSMANLI HİÇBİR ÜLKEYİ YA DA MİLLETİ SÖMÜRMEMİŞTİR. BU KÜLLİYEN YALANDIR. İHANETTİR. OSMANLI HİÇBİR ZAMAN SÖMÜRGECİ OLMADIĞI İÇİN TEBAASI İSTER HRİSTİYAN İSTER YAHUDİ OLSUN RAHATÇA YAŞAMIŞ VE HATTA BELKİ DE BU RAHATLIKTAN DOLAYI ARKAMIZDAN HANÇERLEYECEK HAİNLERİ DE TÜREMİŞTİR.

                            DELİL Mİ: biz 350 yıl yönettik, hiçbiri Türkçe öğrenemeyen halklar Fransız ve İtalyan sömürgesi altında 30-40 yılda Fransızcayı ve İtalyancayı anadilleri yapmışlardır. Tunus fas Cezayir vs...

                            Siz hangi şikayetten bahsediyorsunuz ama ben yaşanmış olaylar anlatayım: Mekke'de Mescid-i Haram'ın hemen dışında oturmuş beklerken yaşlı bir amcayla tanışılır. Karşısındakinin Türk olduğunu öğrenen bu arap amca hemen ayağa fırlayıp "Sen Osmanlısın, saygıdeğersin" der. tabi sizler gibi hep frenk meşreplerle muhatap olunca vur osmanlıya vur Abdülhamit'e vs. vs.
                            MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

                            Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

                            Yorum


                            • #74
                              Ynt: ANA DİLİMİZ TÜRKÇE'yi KORUMA SORUMLULUĞU....

                              Batu : üstün gelen, güçlü gelen , galip
                              Temuçin; demirden adam (demir temir temur )
                              Mete; topraktan yapılmış testi
                              Yapma birader çalıştığım yerden soruyorsunuz, bunlar benim hem işmle ilgili hemde hobi alanlarım.

                              Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                              Şimdi F30 Modernline Sunroof

                              Yorum


                              • #75
                                Ynt: ANA DİLİMİZ TÜRKÇE'yi KORUMA SORUMLULUĞU....

                                Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
                                Naci bey bunlar safsata değil bilimsel tezdir , siz belki kitap okumuyorsunuz ama ben ilk yazdığımda işim dolayısıyla bu bilgileri öğrenmek zorundaydım ve yazdıklarımın tamamı gerçektir,demiştim latin alfabesinin Türkçe den esinlendiğini Fransa kabul etmez bence ya sizce birde bu arada habire İnönüye getiriyorsunuz lafı ben anlamadım ki ne alakası var Türkçe ile ne yaptı rahmetli size Allah Allah ayrıca Anadolu da Muhammed ve Mehmet isimleri aynı zamanlarda verilmiştir ama sizce birileri hakaretten dolayı böyle çağırılmasın demişsiniz demekki diğerleri böyle düşünmemiş bu arada Muhammed ismini vermiş , mustafa isminide vermiş ki o isim dee (s.a.v.)'in ismi yapmayın biraz arkeoloji anadolu tarihi okuyun bu arada cumhuriyet tarihi ile ilgilide uzun uzun okudum yine söylüyorum bizim her yıl kokart ile ilgili çalışmalarımız olur bu arada

                                Mehmet
                                محمد
                                Muhhamed
                                محمد
                                Arada fark var mı ?
                                aralarında yazım farkı yok. zaten ben de aynı şeyi söylüyorum. zaten Bazen Mehmet BAzen de Muhammed olarak kullanılabilir. aradaki fark sadece Muhammed ismine nazire olarak kullanılmasındadır.

                                ben sadece söylediği sözü savunduğum tezime delil olarak kullandım. yoksa ölmüş gitmiş bir adamın arkasından konuşacak değilim.
                                MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

                                Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

                                Yorum

                                İşleniyor...
                                X