Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ANA DİLİMİZ TÜRKÇE'yi KORUMA SORUMLULUĞU....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: ANA DİLİMİZ TÜRKÇE'yi KORUMA SORUMLULUĞU....

Orjinal yazı sahibi: denz
    Orjinal yazı sahibi: kdristnbl
    Orjinal yazı sahibi: denz
    Reklam arası benden çıktı vallaha.

Ama benim demek istediğim o bir ara medyada dönen tarzdan bir benzetme değildi yanlış açıklamış olabilirim.
    Şöyle desem daha doğru olur;

Osmanlı; 5 bin yıllık Türk tarihinde dünyaya hükmettiğimiz bir zaman dilimidir. (yapabileceklerimizin reklamı/reklam filmi anlamında)
    Türkiye cumhuriyeti; Atatürk'ün Turan'a kadar devam edecek olan yol haritasının başlangıcıdır.
    İlgili sözleri;
    Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır
    Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum
    Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek

Atatürk demiş. Ha burda demiyor ki Biz Türküz asacağız keseceğiz saf ırk olarak dünyaya hükmedeceğiz. Şöyle diyor : Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek. Bende onu diyorum

Kısaca şahsen ben bu zaman diliminin tümüyle gurur duyuyorum. Her dilimde mutlaka hatalar vardır, olacaktır illa ki.
    İnsanları şu bu diye ayırmıyorum. Ama Ülkemin, milletimin her zaman iyi seviyelerde olmasını istiyorum. Bunu isterken buna engel olmaya çalışanlara da hoş gözle bakmıyorum.

Kadir kardeşim reklam kötü anlamda demedim yukarda yazdığım gibi iyi anlamda dedim. Bir filmin fragmanı yapabileceklerimizin örneği anlamında.

Eyvallah Deniz abi,o kadar geniş düşünememişim cümleni
    Lafı kıvırdı evirdi çevirdi denmesin diye bir açıklama yapayım. Bazı çevrelerin Osmanlıyı kötüleme amaçlı bir yazısı vardı; "Osmanlıda 1 kez nufus sayımı yapıldı onda da kadınlar yoktu. Erkeklerle hayvanlar vardı" gibi Facebookta Tarihimizi yeren bir paylaşım vardı. Onun üzerine bu resmi bende facebookta paylaşmıştım. Sözler oradan.

Belge: http://goo.gl/M581vD Tarih 22Ocak

Kıvırma dönme falan yok yani
    clapclap clapclap clapclap
    Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

tartismalar cok boş ve gereksiz olmus bence... osmanli türkçesi türkcenin bölümlerinden biridir.. eski türkçe-orta türkce(osmanlica diye bilinen)-günümüz türkçesi.
      Biz bu topraklarda yaşıyorsan atalarimiz yine ayniydi sadece devletin yönetim şekli ve ismi degisikti.
      Yukarida belirttigim turkcenin bolumlerinin kendine has ozellikleri vardir. Osmanlicanin arap harfleri ile yazilmasi daha cok muslumanlardi anlamina gelmez sadece daha cok arap ve fars edebiyatindan etkilendigini ifade eder.
      Çok şukür ki Ulu Önder bizi o harflerden kurtarip okunmasi yazilmasi daha kolay olan harflere gecirdi.( burada bazilari diyecekki gecmisimizi unuttuk hayir efendim harf ınkilabi yapildiginda okuma orani%1 in bile altindaydi bu resmi bilgidir.) Burada ki sorun harflerin yeni eski olmasi degil, bize okutulan gecmisin yalan yanlis bilgilerden ibaret olusudur.
      Sonuc olarak müslüman türk tabaa icin osmanli devleti elbetteki atadir...
      F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
        tartismalar cok boş ve gereksiz olmus bence... .....
        Çok Dolu ve gerekli bilgilerin için teşekkürler Gökhan

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
          Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
          tartismalar cok boş ve gereksiz olmus bence... .....
          Çok Dolu ve gerekli bilgilerin için teşekkürler Gökhan
          sagol abi her zaman... burda kimse konusmayla islamiyetten cikmaz kimsede konusmayla baska bir inanca gecmez... kimse konusmayla turk olmaz kimse konusmaylada turklukten cikmaz... onum icin bu konusmalar sacma. Asil olan Türkçemizin korunmasiydi...
          F30 Sport+

Yorum

Saygıdeğer Necmettin ağabey!

Biraz önce yazdıklarına da kısaca itirazım olacak.

Öncelikle; Osmanlıca'nın sadece sarayda Konuşulduğu konusu yanlıştır. Pek tabiki üst derece edebi bir dil olarak Osmanlıca edebiyat çevrelerinde kullanılmıştır. (Burada saray Çevresi de denilebilir) ancak halkın kullandığı bir dil değildir demek safsatadan öte geçemez.
            Türk milleti dini terminolojiyi her Bakımdan özümsemiştir. Tabi hal bu olunca osmanlıcayı da özümsemiş ve kullanmıştır. Buna en bariz örnek: BIrak'ın Osmanlı'yı daha 50-60 yıl önce çevrilen filmlerimiz bile ki; sözde sade Türkçe dirler, Osmanlıca kelime dolu idi ve halkta gayet güzel anlamakta idi.

GÖKHAN bey kardeşim;

Devrimin Öncü isimlerinden Asker ve siyasetçi İnönü Paşanın 70'li yıllarda kaleme aldığı bir hatıratı vardır ve bazı tarihçiler bunları yayınlamışlardır. Bu hatıralarında İnönü Paşa, harf devriminin okuma yazmayı kolaylaştırmak gibi bir gayesinin olmadığını asıl gayenin eski ile Bağları koparmak OLDUĞUNU Açıkça söylemiştir. Dikkat ediniz Ismet İnönüden bahsetmekteyim. Ne hazindir ki resmi tarih yalanlarıyla avutulurak eğitilmiş bir nesiliz.
            MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilgecem

Öncelikle; Osmanlıca'nın sadece sarayda Konuşulduğu konusu yanlıştır. Pek tabiki üst derece edebi bir dil olarak Osmanlıca edebiyat çevrelerinde kullanılmıştır. (Burada saray Çevresi de denilebilir) ancak halkın kullandığı bir dil değildir demek safsatadan öte geçemez.
              Türk milleti dini terminolojiyi her Bakımdan özümsemiştir. Tabi hal bu olunca osmanlıcayı da özümsemiş ve kullanmıştır. Buna en bariz örnek: BIrak'ın Osmanlı'yı daha 50-60 yıl önce çevrilen filmlerimiz bile ki; sözde sade Türkçe dirler, Osmanlıca kelime dolu idi ve halkta gayet güzel anlamakta idi.

GÖKHAN bey kardeşim;

Devrimin Öncü isimlerinden Asker ve siyasetçi İnönü Paşanın 70'li yıllarda kaleme aldığı bir hatıratı vardır ve bazı tarihçiler bunları yayınlamışlardır. Bu hatıralarında İnönü Paşa, harf devriminin okuma yazmayı kolaylaştırmak gibi bir gayesinin olmadığını asıl gayenin eski ile Bağları koparmak OLDUĞUNU Açıkça söylemiştir. Dikkat ediniz Ismet İnönüden bahsetmekteyim. Ne hazindir ki resmi tarih yalanlarıyla avutulurak eğitilmiş bir nesiliz.
              Bilgem abicim merhaba
              Ismet inenonun Ataturk ile olan son donem baglarinin nasil oldugu herkeste malum. Herkes bilir ki 11 Kasim 1938 de baslamistir bu ülkenin tekrar istilasi. Onun icin malesef Ismet Inonunun hatirati benim icin pek anlam ifade etmiyor.( lutfen inonu ile chp eslestirilmesin ben sahistan bahsediyorum).
              Ataturk gibi bir şahsın eskiyle yeni arasinda ki bagi koparmasi gibi tuhaf bir dusunce olamaz. Geçmisini bilmeyen gelecege yon veremez diyen de ta kendisidir.. türk dil tarih kurumunu kurduran da kendisidir..
              F30 Sport+

Yorum

Arap alfabesi Türkçe telafuza uygun olmadığından kaldırılmıştır, bu ortada, hala geçmişten kopmak falan diye bahsedilmesi saçmadır, sadece size bir şey soracağım Günümüzde memleketimizde en çok kullanılan isim Mehmet tir , bu isim Türkçe midir? Kökeni nereden gelir bilirseniz haklı olduğumu anlarsınız
                (Bu arada Anadolu , Yunan, İyon ,Helen, Türk , sümer ve hitit tarihi ile işim icabı çok içiçeyim, bugün kullanılan latin alfabesinin kökleri aslında yine çok eskilere Türk alfabesine bağlandırılır, çünkü asıl eski tarih arkeolojiye bağlı olarak hergün değişmektedir, Atatürk'ün o Çanakkale zaferinden sonra Söylediği "Hector'un intikamını aldık.." Sözünü araştırırsanız Latin alfabesinin köklerinin Anadolu'dan geldiğini kavrarsınız. Bu çok uzun hikaye bikaç kitap okuyup araştırıp birleştirip bu sonuca varılır, beni uğraştırmayın araştırın lütfen,, ( profesyonel ülkesel kokartlı turist rehberiyim ) ihihi
                Bu arada Türkler 1071'den çok önce bu topraklardaydı

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
                  sadece size bir şey soracağım Günümüzde memleketimizde en çok kullanılan isim Mehmet tir , bu isim Türkçe midir?
                  Evet, Türkçedir.

Yorum

Şöyle cevap vereyim; Diyarbakır'da Mehmet; mehemed diye telaffuz ediliyor.
                    ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

O Sebeptendirki Halkın %2 si okur yazar idi %1inden fazlası Ticaretle uğraşan Gayrimüslimler idi kalanı ise Saray ve Çevresi idi...Objektif Bir Bakış...

Orjinal yazı sahibi: bilgecem

GÖKHAN bey kardeşim;

'' Ya Ganiyy, Ya Muğni... ''
                      '' Melik-i Muktedirsin Ya ALLAH ''

Yorum

Orjinal yazı sahibi: genc_avcI
                        sadece size bir şey soracağım Günümüzde memleketimizde en çok kullanılan isim Mehmet tir , bu isim Türkçe midir?
                        Evet, Türkçedir.
                        Hayır değildir, Her Türkçe ismin bir anlamı vardır , Mehmed'in anlamı nedir?

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant

Yorum

Ben cevap vereyim, Arap alfabesiyle Mehmet ve Muhammed'in yazılışı aynıdır, biz Türkler Arap alfabesiyle tanıştığımız ilk zamanlar telafuzu Dilimize sesli uyumu vs. Gibi nedenlerle Mehmed olarak telafuz etmişiz ve bu alışkanlık bu ismi doğurmuştur. Bu çok küçük ama hayatımıza bir o kadar da temas etmiş bir etkidir şu an Arap alfabesi kullanılmadığından daha nice hataları bilmiyoruz

Yorum

Konu oyle bir yerlere gelmiş ki, sanırım bana serzenişte bulunan arkadaşlar mesajımı iyi okumadan celallenmiş. Ben ırkçılığa karşı olduğumu vurguladım, kim olursa olsun üstün ırk diye bir ırk yoktur. ister Türk olsun ister Musevi ister İngiliz-Alman hiç fark etmez. Üstünlük sadece ve sadece takvadadır. Geri kalan siyahın beyaza, beyazın siyaha vs. Üstünlüğü yoktur kabul edilemez. Osmanlı ümmetçi bir politika güdüyordu, geri dönüp baktığımızda ecdadın ne kadar doğru olduğunu açık bir şekilde görebiliriz. Dinin en azından Dünya'da birleştirici bir özelliği vardır. Eğer öyle olmasaydı o kadar karışık ırktan olan insanlar din çatısı altında toplanmazdı. Irkçılık sadece ayrımcılıktır. Osmanlı İmparatorluğu dağıldığında içinden kaç tane devlet çıktı sayarak görebiliriz. Peki bu devletler kaç yıl Osmanlı himayesinde yaşadı, bu ayrılan devletler türk devletlerimiydi, sorarım size. Geri dönüp bakın içinden çıkan devletler Yunanistan Bulgaristan Ermenistan Irak Filistin Suudiarabistan vs vs. Bunlar Türkmüydü diye sorarım size. İşte benim dedelerim böyle kucaklayıcıydı benim dedelerim dediğim insanlar ecdat, ecdat dan bahsediyorum. Ecdadın nasıl olduğunu görmeyenler varsa Çanakkale'ye gitsin ve görsün, nasıl bir kucaklama oldugunu orada öğrensin. Benim mesajımın neresinde Türkçe'ye hakaret var? Dilimizin degisime uğrayıp yozlaştığını söyledim, bunun neresinde yanlışlık var? En basiti sitede biri güzel birşey paylaşsa hemen "Bravo, Süper" diye yazarız yanlışımız varsa "Pardon" Otobüste birine yer versek çok "Centilmen" diyoruz bunların hangisi öz Türkçe? Keşke dilimiz cumhuriyet Dönemindeki gibi olsa en azından bu kadar yabancı kelimeler olmazdı. Yıllardır Türki cumhuriyetlere gider ve iş yaparım, konuştuğumuz ortak dil maalesef Rusça çünkü birbirimizi anlamıyoruz. maad maad

Yorum

Orjinal yazı sahibi: genc_avcI
                              Evet, Türkçedir.
                              Hayır değildir, Her Türkçe ismin bir anlamı vardır , Mehmed'in anlamı nedir?
                              Ben cevap vereyim, Arap alfabesiyle Mehmet ve Muhammed'in yazılışı aynıdır, biz Türkler Arap alfabesiyle tanıştığımız ilk zamanlar telafuzu Dilimize sesli uyumu vs. Gibi nedenlerle Mehmed olarak telafuz etmişiz ve bu alışkanlık bu ismi doğurmuştur. Bu çok küçük ama hayatımıza bir o kadar da temas etmiş bir etkidir şu an Arap alfabesi kullanılmadığından daha nice hataları bilmiyoruz

Sedat Bey, ben bu cevabı verirken gelecek cevapları tahmin ederek verdim.
                              Amacım; madem ki Türkçeyi tartışıyoruz bence hayati bir hususa dikkat çekmekti ki 10dk. olmadan düşündüğüm aşamaya geçtik.

Önce sorunuza cvp vereyim.

Yorum

Allahualem- Herşeyin en doğrusunu Allah bilir.

Mehmed = Mahmud, Muhammed, Ahmed. Muhammed Mustafa (s.a.v) isimlerinin mhmd kökünden gelir.
                                Anlam olarak Muhammed olarak aynıdır.
                                Ve Osmanlı tarafından ilk olarak kullanılmaya başlanmıştır. Osmanlıdan önce Mehmed ismini bulamazsınız.
                                Yani Osmanlı Türkleri tarafından türetilmiştir. Dolayısı ile Türkçedir.

Yorum

İşleniyor...
                                X