Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yurtdışından araba getirmek

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yurtdışından araba getirmek

kafama birşey takıldı, bilen varsa diye sormak istedim.
    yurtdışında eski araçlar çok ucuz biliyorsunuz, burada yedek parça fiyatına Almanya'da arabanın kendisini veriyorlar neredeyse

istediğimiz arabayı bulduk diyelim, Almanya'ya gidip arabayı TC kimliğimizle üstümüze alabiliyormuyuz?
    üstümüze aldık diyelim, Türkiye'ye girerken illaki vergileri ödenmek zorunda mı? gurbetçiler gibi girebiliyormuyuz?
    bunları atlatıp arabayı getirdik, lazım olan parçaları alıp geri kalanını hurdaya attık, 3-6 ay sonra senin araban varmış vergisini öde vs. derler mi? polisin arabayı trafikte görme şansı yok ne de olsa?

eğer üstümüze alma hakkımız yoksa gurbetçi bir tanıdık arabayı kendi adına alıp buraya gelse, arabayı bırakıp gitse Almanya'dan yada Türkiye'den durduk yere soruştururlar mı?
    Türkiye'de çaldırdım dese bir sorun olur mu? (ortalıkta yine araba olmayacak, gerekli parçalar alındıktan sonra plaka şasi no vs. imha edilip hurdalığa atılacak)

ne diyorsunuz bu konulara?

mesela bir örnek ihihi
    InsigniaTEAM

Ynt: Yurtdışından araba getirmek

Bu konuyla ilgili bilgim yok kardesim ama bu aleti 180 hp cikarabiliriz

Yorum

yok abi ben lazım olan parçalarını alıyım, motoru, kaportası vs. ne oluyorsa olsun ihihi
      üzerinde gördüğün bodykit parayla bile alınamayacak cinsten Türkiye'de bulmak zaten imkansız, Almanya'da bile Vectra Sport sahipleri kaza yapmamaya çalışıyormuş tamponun sıfırını bulmak neredeyse imkansız.
      InsigniaTEAM

Yorum

Motor sanzuman ve kit yeterli bence

Yorum

2 yıldan yaşlı olan araçları ülkeye sokamıyorsun diye biliyorum. Ya da araçlar klasik sınıfına girmeli. Bu söylediğim eski gümrük mevzuatına göre; 2 yıl yurtdışında çalışmış olman, sana gümrüksüz araç getirme hakkı doğuruyor. Ardından 2 yaşından büyük olmayan bu aracı ülkeye getirebiliyorsun. Çifte vatandaşlığın var ise iki yılda bir araç sok çıkart yapman gerekiyor. Bunun dışında ikinci el araç getirtemezsin diye biliyorum. Sıfır alırsan da daha pahalıya gelir. Çünkü aynı vergileri ödetiyorlar üzerine de masraf çıkıyor.

İçeri soktuğu arabayı 6 ay içerisinde çıkartmak zorunda diye biliyorum. Türkiye'ye kesin dönüş yapan biri bile aracını sadece yabancıdan yabancıya satabilir.

'11 Insignia   |   Edition + Elegance   |   1.6T   |   Olimpik Beyaz

http://www.insigniateam.com/forum/index.php?topic=8025.0

Yorum

vallahi arabaya hayran kaldım bizdede vardı insigniadan önceki arabamız. ama modifiye ayrı bir yakışmış
            Beyaz Renk 1.6T Cosmo+Dvd 800

Yorum

Şunu biliorum sadece, gurbetcilerin sadece bi araç getirme şansı var o da kesin dönüş yaptıklarında ancak. Bu arada arabayı söküp atma onemli deil artık Tc kimlik no die bişi var girdin mi vergi borcun cart curt cıkıo valla

Yorum

Vay canına, bizim buralarda bu fiyata 96 model toros falan alınabiliyor haha haha haha
                2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                  kafama birşey takıldı, bilen varsa diye sormak istedim.
                  yurtdışında eski araçlar çok ucuz biliyorsunuz, burada yedek parça fiyatına Almanya'da arabanın kendisini veriyorlar neredeyse

istediğimiz arabayı bulduk diyelim, Almanya'ya gidip arabayı TC kimliğimizle üstümüze alabiliyormuyuz?
                  üstümüze aldık diyelim, Türkiye'ye girerken illaki vergileri ödenmek zorunda mı? gurbetçiler gibi girebiliyormuyuz?
                  bunları atlatıp arabayı getirdik, lazım olan parçaları alıp geri kalanını hurdaya attık, 3-6 ay sonra senin araban varmış vergisini öde vs. derler mi? polisin arabayı trafikte görme şansı yok ne de olsa?

eğer üstümüze alma hakkımız yoksa gurbetçi bir tanıdık arabayı kendi adına alıp buraya gelse, arabayı bırakıp gitse Almanya'dan yada Türkiye'den durduk yere soruştururlar mı?
                  Türkiye'de çaldırdım dese bir sorun olur mu? (ortalıkta yine araba olmayacak, gerekli parçalar alındıktan sonra plaka şasi no vs. imha edilip hurdalığa atılacak)

ne diyorsunuz bu konulara?

mesela bir örnek ihihi
                  Çağrıcım pazartesi ara sana hurdacı birisinin telefonunu veririm bütün soruları ona sor cevabını o bilir
                  2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                  [center]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: CRR
                    2 yıldan yaşlı olan araçları ülkeye sokamıyorsun diye biliyorum. Ya da araçlar klasik sınıfına girmeli. Bu söylediğim eski gümrük mevzuatına göre; 2 yıl yurtdışında çalışmış olman, sana gümrüksüz araç getirme hakkı doğuruyor. Ardından 2 yaşından büyük olmayan bu aracı ülkeye getirebiliyorsun. Çifte vatandaşlığın var ise iki yılda bir araç sok çıkart yapman gerekiyor. Bunun dışında ikinci el araç getirtemezsin diye biliyorum. Sıfır alırsan da daha pahalıya gelir. Çünkü aynı vergileri ödetiyorlar üzerine de masraf çıkıyor.

İçeri soktuğu arabayı 6 ay içerisinde çıkartmak zorunda diye biliyorum. Türkiye'ye kesin dönüş yapan biri bile aracını sadece yabancıdan yabancıya satabilir.
                    Orjinal yazı sahibi: Azure
                    Şunu biliorum sadece, gurbetcilerin sadece bi araç getirme şansı var o da kesin dönüş yaptıklarında ancak. Bu arada arabayı söküp atma onemli deil artık Tc kimlik no die bişi var girdin mi vergi borcun cart curt cıkıo valla
                    zaten Türkiye'de kayıt altında olmasını istemediğim için şu kadar süre Türkiye'de durabiliyor vs. takılmıyorum o konuya ama tc kimlik noda haklısın, ister istemez kayıtlarda çıkar

1.seçenek iptal olduğuna göre,
                    2-a) gurbetçi gelirken getirip bırakıp gitse, Almanya'ya dönünce arabayı Türkiye'de çaldırdım diye işlem yaptırabilir mi
                    b) arabayı getirip ben üstündekileri aldıktan sonra Türkiye gümrüğüne teslim edebilir mi, ne gibi işlemler ve masrafı olur acaba?

Orjinal yazı sahibi: Sufy
                    Çağrıcım pazartesi ara sana hurdacı birisinin telefonunu veririm bütün soruları ona sor cevabını o bilir
                    abi çok iyi olur vallahi, bende çıkmacıları düşünmüştüm, bana lazım olanları alıyım geri kalanı senin olsun deyip ortak iş yapalım diyecektim ihihi
                    koltuğu, kapıları, bagajı, kaputu, farları, stopları vs. derken çıkmacılar kâr bile eder bu işten
                    ama en önemlisi, bu işin kaçakçılık yada dolandırıcılık gibi bir mevzusu var mı acaba, durduk yere iş açmayalım başımıza herşeyi de uluorta yazdık ama ihihi
                    InsigniaTEAM

Yorum

Aman Cagri neler yaziyorsun sen. Iki dakikada organize suc kurdun. Soylediklerinin hepsi suc. Yanlis anlamadiysam dedigin seyde arac calindi diye gosþerilip, uzerindeki oarcalar alindiktan sonra teslim edilecek ve baska bir ulkede oldugun icin hukukta bir acigi var mi diye soruyorsun. Yersellik ilkesi geregi bu tip islemlerde Turk hukuku gecerlidir. Arac calinirsa onunla yabanci ulke makamlari degil Turk makamlari ilgilenir. Bu yuzden arac calindi diye once Turkiyede rapor tutturulup ardindan hangi ulkeden gelindiyse o makama teslim edilmeli. Kaskonun sartlarini kapsiyorsa zarar belki karsilanabilir ama o arac Turkiye'de calinti olarak gozukecektir.

Ikinci konu; biri senin adina arabayi satin alip getirse ve sen burada parcalarini sokersen, is ticarete girecegi icin kacakcilik olarak degerlendirilebilir.tam olarak gumruk kanunlarina/mevzuatina bakmak gerek.

Yorum

Ayrica araci calindi diye gosterip, parcalayip hurdaya atmak dolandiriciliga girer. Hirsizlikla veya diger sebeplerle suclanabilme sansin da var.

Yorum

doğru diyosun :/

3.bi seçenek daha
                          başka forumlara baktım, mesela Mazda'sı olan birinin yakını yurtdışından Mazda'yla gelmiş, yabancının donanımlarını Türk'le değiş topkuş yapıp geri götürmüşler.
                          bunun gibi birşey de yapılabilir sanki, arabayı birisiyle getirtip 1-2 haftada parçaları aktarıp geri göndereceksin, orada bir an önce elden çıkartmak için öldü fiyatına satacaksın.
                          ama bu beni aşar gidiş geliş 2 yol parası ve arabanın ölü fiyatına satılması ağır gelir. ama bu işin sakıncası yoksa başkalarına önerebilirim. benim gibi bu bodykitten arayan çok kişi var Türkiye'de
                          InsigniaTEAM

Yorum

çağrı kardeşim, araç neredeyse orijinal body kite sahip bence değmez, ayrıca da bu saydığının hepsi bir suç kusura bakma , 3 seçenek için de şunu söylemek istiyorum, bu işin ceza kısımlarını suç kısımlarını geçtik, vicdanen rahat eder misin? bence bu body kit taş çatlasın sana 500 lira gibi bi paraya mal olur, ve bu body kit de tr de rahat bulunabilecek bir body kit. dışardan sana bu aracı bu fiyata alabilecek birini bulabilecek misin ayrıca?

Yorum

500 lira? keşke dediğin gibi olsa hemde dediğim gibi bu bodykit bulunmuyor, Vectra Sport'un orjinal tamponu ve hiçbir yerde yok (fiberciler kalıbını çıkartsa yapar ama kalıbını çıkartması için canlı örnek bile yok

3.seçeneğin vicdani bir yanı yokki, arabayı parasını verip satın alacaksın, donanımı değiştirip yurtdışında tekrar satış ilanı açacaksın (öldü fiyatına diye yazmıştım) kimseyi kazıklamıyorumki
                              ben alamasam bile bu tamponu isteyen çok kişi var
                              InsigniaTEAM

Yorum

İşleniyor...
                              X