Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia'dan Astra J Sport Tourer 1.3 Dizel'e geçiyorum (:

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: İnsignia'dan Astra J Sport Tourer 1.3 Dizel'e geçiyorum (:

aslında bende cok merak edıyorum 1.3 astranın performmansını bendemı astracı olsam ne dknow
    2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

Sana ufak gelir Faruk hocam bir yerden bir yere ekonomik gitmek içi ideal ihihi

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
        Orjinal yazı sahibi: BerkerCELIK
        HB astra 1.3 CDTI 0-100 : 14.7 sn, ara hızlanmaları da epey yavaş... İnsignia gibi bir canavardan sonra yazık olacak gibi ancak şartlar gerektiyorsa zorunlu değişimler şart olabiliyor tabiki... Demek istediğim Astra yerine başka araçlara da bakabilirsiniz...
        test ettin mi hiç?
        Evet ettim... Kimse kendini kandırmasın lütfen 1.3 CDTI'ın performanslı bir makina olduğunu filan lütfen... Fanatiklik yapmayalım... Sorunsuzdur, vesayredir hiçbir lafım yok ancak Astra kasası altında hiç performanslı değil...

Amacım marka yarıştırmak değil ancak PSA-Ford üretimli HDI-TDCI makinaların yanına yaklaşamayacağı su götürmez bir gerçek. İlla SW tarzı araç aranıyorsa 1.5 dci Megane ST daha esnek ve atak motoru ile öne çıkıyor...

Yorum

opel fiat tan 1.3 multijet i alıyor da 1.6 multijet'i neden almıyor anlam veremiyorum..
          1.6 multijet 120 ps ve 320 nm tork olması lazım.. dehşet bir motor..
          bu fiat motor konusunda işi iyi biliyor..
          elin korelisinin bile 1.6 crdi si 128 ps ve bu motor da çok müthiş bir motor..
          hyundai , kia kullananlar bilirler..

F20 116i Sportline Deep Sea Edition

Yorum

Arkadaşlar Astra Sports Tourer'ı aracımı almadan önce düşünmüştüm, hatta alıyordum. Ilk geldiği, lansmanı yapıldığı zamanlarda ben 1.6T Cosmo, Sunroof, CD500, Active Select, siyah düşünüyordum. Ben aracı istediğimde fabrika önce mevcut stokların satılması ve yoğunluk nedeniyle özel sipariş almama kararı almış. Bende uzunca bir süre bekledim ve sonunda sipariş almaya başladılar, fakat gelen araçların yandaki camın kenarını çevreleyen ve tavan çıtaları krom kaplamasız gelmeye başladığını öğrendim ve bunu doğrulamak için bayi ile beraber Opel fabrika'ya gidip gözlerimle de gördüm. Kromajı normalde çok sevmem ama aracı o haliyle görünce tüm albenisi gitmiş ve ben vazgeçip, yola çıktığım insignia ile devam ettim. Konunun özü aracı almadan mutlaka bir görün. Bazı bayiler bu hususta sizi uyarmıyor. Ancak ellerinde varsa o başka, benim istediğim araç o zaman yoktu. Bu söylediğim krom çıta olayı sport yada cosmo donanım fark etmiyor. Geçici bir süre ile araçlar böyle üretiliyormuş. Bilgilerinize...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Blackwind
              Arkadaşlar Astra Sports Tourer'ı aracımı almadan önce düşünmüştüm, hatta alıyordum. Ilk geldiği, lansmanı yapıldığı zamanlarda ben 1.6T Cosmo, Sunroof, CD500, Active Select, siyah düşünüyordum. Ben aracı istediğimde fabrika önce mevcut stokların satılması ve yoğunluk nedeniyle özel sipariş almama kararı almış. Bende uzunca bir süre bekledim ve sonunda sipariş almaya başladılar, fakat gelen araçların yandaki camın kenarını çevreleyen ve tavan çıtaları krom kaplamasız gelmeye başladığını öğrendim ve bunu doğrulamak için bayi ile beraber Opel fabrika'ya gidip gözlerimle de gördüm. Kromajı normalde çok sevmem ama aracı o haliyle görünce tüm albenisi gitmiş ve ben vazgeçip, yola çıktığım insignia ile devam ettim. Konunun özü aracı almadan mutlaka bir görün. Bazı bayiler bu hususta sizi uyarmıyor. Ancak ellerinde varsa o başka, benim istediğim araç o zaman yoktu. Bu söylediğim krom çıta olayı sport yada cosmo donanım fark etmiyor. Geçici bir süre ile araçlar böyle üretiliyormuş. Bilgilerinize...
              Astra Sports Tourer larda sadece sport donanımda kalktı krom çıta cosmo donanımda var.hb modellerde ise hem sportta hem cosmoda krom pencere çerçevesi var.
              insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: corail
                opel fiat tan 1.3 multijet i alıyor da 1.6 multijet'i neden almıyor anlam veremiyorum..
                1.6 multijet 120 ps ve 320 nm tork olması lazım.. dehşet bir motor..
                bu fiat motor konusunda işi iyi biliyor..
                elin korelisinin bile 1.6 crdi si 128 ps ve bu motor da çok müthiş bir motor..
                hyundai , kia kullananlar bilirler..
                Opel'in almamasından çok fiatın vermemesi ile ilgili bir durum olabilir..
                2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler

Yorum

evet bu da mümkün.. lisans payı konusunda anlaşamamış olabilirler..
                  ancak burada başka bir soru gündeme gelecek;
                  opel 1.6 lt dizel motoru kendisi tasarlayıp yapacak kadar aciz midir?
                  mevcut 1.7 lt dizel motorun da temelinin isuzu motoru olduğunu okumuştum bir kaç sitede..
                  vw bile çıkarttı 1.6 TDI motoru,uzun yıllar 1.9 TDI da ısrar etmesine rağmen.. aynı zamanda da 1.2 TDI çıkarttı..
                  1.2 TSı yı da sayarsak son dönemde 3 yeni motor piyasaya sürdü..
                  opel'de ise tek yenilik 1.4 T motor,başka da birşey yok..
                  2.0 cdti da yeni diyeceğim ama bu motor yanılmıyorsam antara,captiva ve epica da kullanılan motor..
                  eski 1.9 cdti lar da fiat'ın motoruymuş 159 larda vs kullanılan..

Yorum

Insıgnia gibi bir araba da fiatın motoru olmayıversin çok lazım değil haha
                    105 hp olsun VW ayarında olsun hatta tasarım opelden dizel motoru VW'den olsun
                    Bu arada antara 2.0cdti 150hp olması lazım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: corail
                      evet bu da mümkün.. lisans payı konusunda anlaşamamış olabilirler..
                      ancak burada başka bir soru gündeme gelecek;
                      opel 1.6 lt dizel motoru kendisi tasarlayıp yapacak kadar aciz midir?
                      mevcut 1.7 lt dizel motorun da temelinin isuzu motoru olduğunu okumuştum bir kaç sitede..
                      vw bile çıkarttı 1.6 TDI motoru,uzun yıllar 1.9 TDI da ısrar etmesine rağmen.. aynı zamanda da 1.2 TDI çıkarttı..
                      1.2 TSı yı da sayarsak son dönemde 3 yeni motor piyasaya sürdü..
                      opel'de ise tek yenilik 1.4 T motor,başka da birşey yok..
                      2.0 cdti da yeni diyeceğim ama bu motor yanılmıyorsam antara,captiva ve epica da kullanılan motor..
                      eski 1.9 cdti lar da fiat'ın motoruymuş 159 larda vs kullanılan..
                      Dizel motor üretmek otomotivde kendi şahsına münhasır başlı başına bir iştir,zira çoğu markaların kendi ürünleri olarak lanse ettiği dizel motorların en kritik parçaları belli başlı firmalara aittir. evveliyatından böyle biri işe girişmemiş , böyle bir alt yapıyı kurmamış firmaların sonradan böyle bir işe girişmesi çok maliyetli olur.Dizel motoru tasarlayamama acizliğinden ziyade , kısa vadede maliyet işi bunlar birazda.Ancak GM uzun vadede kendi dizel motor ar-ge ve üretimini yapması şart, bir vakitler büynesinde topladığı diğer markalara ayrı ayrı parçaların üretilmesi sorumluluğunu vermişti(mesela iyi fren üretebilen buick tesisleri hem kendi hemde diğer GM bünyesindeki araçlara fren üretmekten sorumluydu,diğer bir markada başka bir aksamın.) Elektrikli araçlara yönelim olayını bir yana bırakırsak,aynı şekilde bir gruba da dizel motor üretim işi verilebilir.

piyasaya yeni motor sürmek sadece hacimlerini değiştirmek anlamına gelmemeli,neticede bir aracın gereksinimlerine sınıfına uygun değerleri karşılayabilecekse o değişiklik yapılmalı. Asıl önemli olan, hacim rakamlarından çok TDI , cRDI , CDI , gibi motor teknolojisini belirten ifadelerdeki değişiklikler olmalı.

GM ve mercedesin benzinli motorlarda böyle bir çalışması vardı, otto-diesel tipi benzin motorları tasarlamıştı bu iki firma , hatta mercedes F700 consept modeline 1.8 litrelik 230 civarı beygir gücüne sahip bir otto- diesel benzin motoru koymuştu, 100 km deki yakıt tüketimi ise 5.4 lt idi.(ortalamamıydı yoksa şehir dışı mı hatırlamıyorum, ama şehir dışı ve şehir içi arasında uçurumlar yokt onu hatırlıyorum).

128 hplik hyundai crdi daha avantajlı bir motor olabilir aslında, en azından mevcut 130 hp 2.0 lt motora nazaran Yine de insignialar için izlenecek dizel araç politikasının Bmw nin kendi araçları için uyguladıklarıyla benzer olmasını isterdim. Tabii sadece benim fikrim
                      2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler

Yorum

bmw dizel motor politikası konusuna sonuna kadar katılıyorum..
                        F30 ile birlikte dizel motorlarda yenilikler bekleniyor,ancak bununla birlikte benzinli motorlarında da ( turbolu motorlar,twin power genel isim taşıyor ) ciddi yenilikler olacak..
                        1.6 lt benzinli turbo motorlarını çok merak ediyorum şahsen.. bir de kısa vadede olmasa da orta vadede 1.6 lt 150 ps dizel motordan bahsediliyor.. bu da çığır açacaktır..
                        bmw dizelde 23d motoru ( 2,0 lt 204 ps diye hatırlıyorum ) ile bi turboyu seri üretimde kullanıyor,görünen o ki yakın zamanda biturbo 20d serisinde de olacak.. ve tabi beklenen 1.6 lt dizel motorlar da bi turbolu olacaktır..
                        ancak şahsen benim opel'den beklediğim kısa vadede çığır açacak bir motor üretmesi değil..
                        günü kurtaracak bir motor üretme ve veya transfer etme konusunda da umursamaz davranıyorlar..

Yorum

Opel zamanında Türkiye müşterisi için 1.6 motor Vectra A üretmişti diye hatırlıyorum, şimdi neden bizim için 1.6 CDTI motor üretmez anlamıyorum
                          InsigniaTEAM

Yorum

bu gigiş iyi gidiş degil opel astra13 cdı wv golf16tdı yada audi 16 tdı a3 geciş yapacagım sedan araca senede ıkı sefer ıhtıyac duyuyorum o zamanda bırınız verırsınız artık a3 ılgımı cekıyor kullanan yada bılgısı olan varmı
                            2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

Bir bucuk sene 1.4tsi a3 kullandım(abimin) şu anki aracım octavia 1.6tdi.Bu motor hakkında bilgi verebilirim.VW-audi-skoda-seat 1.6tdi ler aynı motorlar zaten..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: celikler05
                                bu gigiş iyi gidiş degil opel astra13 cdı wv golf16tdı yada audi 16 tdı a3 geciş yapacagım sedan araca senede ıkı sefer ıhtıyac duyuyorum o zamanda bırınız verırsınız artık a3 ılgımı cekıyor kullanan yada bılgısı olan varmı
                                3 yıldır A3 1,6 Attraction kullanıyorum A3 almadan önce çok araç değiştirdim size sanımı söylüyorum A3 audi'nin başlangıç sınıfı olmasına rağmen yol tutuş ve sürüş keyfini hiç bir araçta bulamadım (insignia dahil) seçeneklerinizde A3 oldumu diğer araçları düşünmeyin bile belki seneye bende tekrar audiye dönüş yapabilirim şöyle yeni kasa bir A4 fena olmaz
                                İnsignia 1.6 Turbo Edition Elegance paket + Gri (Hakim)+Navi +17"jant 34 YC 4700
                                Audi A3 1,6 Attraction (Siyah)

Yorum

İşleniyor...
                                X