Kansas Üniversitesi profesörlerinden Edmond Riche'nin yaptığı bir araştırmada; ANASON la ilgili çarpıcı araştırmalara ulaşılmış. Özel bir işlemle üzüm suyu ile birleştirilen anasonun insan sağlığı üzerinde inanılmaz olumlu etkileri var...mış. Benzer bir çalışmayı yürüten Mancester Üniversitesi bio-kimya dali Profesörü Sir ALEX HARLEY üzüm suyu ile rakının en güzel bileşiminin Türk rakılarında olduğunu saptamış. Harley'e göre bilinçli rakı tüketiminin yararları saymakla bitmiyor. Rakı bir ya da iki duble içildiğinde: 1- Damarları açarak kan dolaşımını rahatlatıyor. 2-Tansiyon normal seviyesine geliyor. 3-Yeterli kan akışı nedeniyle beyin fonksiyonları hızlanıyor ve tüm vücut rahatlıyor. 4-Üzüm ve anason karışımı karaciğere yardımcı oluyor. 5-Stres sıfır noktasına iniyor ve stresten kaynaklanan çağımız hastalıklarına önemli bir darbe indirilmiş oluyor. 6-Dostlarla ( özellikle sevgiliyle ) birlikte alındığında mutluluk hissi maksimuma ulaşıyor. Rakının içim biçimi, zamanı, yiyecekler önemli: 1- Rakı Türk usulü içildiğinde (en az 4 duble, yanında bol meze) tam bir zehir etkisi yaratıyor. 2- Rakı kışın saat 17.00’dei yazın 19.00’da içilmeli. 3- Rakının yanında sadece DOMATES - SALATALIK- BEYAZ PEYNIR ve MEYVE olmalı. YOĞURT rakının tadını bozar. Tek bir ızgara balık da iyi olur. 4- Rakı yalnız içilmez, mutlaka 1-2 dost olmalı. Rakı daha fazla kalabalığı sevmez. 5-Rakı soğutularak içilir, buz atılmaz, zorunlu buz atılacaksa buz erimesi beklenmeli aksi halde her yudumda rakının tadı bozulacaktır. Eskilerin deyimi ile dünyadaki en iyi iki ilaç: - HARİCEN RAKI - DAHİLEN RAKI İMİŞ… HAYDİ BAKALIM SAĞLIĞINIZA DOSTLAR !

Yorum