Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Benzin 9 kuruş zamlandı, litresi 4.5 TL’ye dayandı .

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Benzin 9 kuruş zamlandı, litresi 4.5 TL’ye dayandı .

Sizler daha iyi bilirsiniz ama diğer otomobil siteleriyle bir dayanışma içersinde, yasal bi protesto düzenleyerek sesimizi duyurmak en mantıklısı bence.Hiç değilse bile bu işe karşı çıkan bir kitlenin olduğunu öğrenirler..

Yorum

isterse 10bin kili protesto etsin geriye kalan milyonlar yeter artar
      2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

onlara giren-çıkan yok nasılsa

Yorum

meydana çıksan 3 kişiden ikisi binmeyiversinler diyecek
          2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

Evvela başta ticari araç filolarına sahip işletmeler ve ekmeğini ticari aracından kazanan meslek örgütlenmeleri de dahil edilebilir işe.Neler yapılabileceği ile ilgili tüketici derneklerinin de fikri alınmalı.
            Tek başına bizim klübün yada bir kaç otomobil sitesinin yapacağı eylem, Osman Pamukoğlu'nun mitingleri kadar etkili olur ancak Olabildiğince kapsamlı olmalı,ticari araç filolarına sahip nakliyatçi dolmuşçu v.s kim varsa irtibata geçilmeli.
            Bizim forum üyesi olarak yapabileceğimiz şey,yakın çevremizin nabzını yoklayarak böyle bir eyleme ne kadar katılımcı toparlayabileceğimizi belirlemek,ve bu bilgilerle beraber bu foruma kendi katılma durumumuzu olumlu yada olumsuz olsun belirtmek.Eğer forumda yeterli çoğunluk oluşmuşsa,forumumuzun kurucu üyelerive adminleri diğer markaların fan klüpleri ile iletişime geçer.
            Sonuçta önce biz hazır olmalıyız ki diğer klüplere organizasyonlara da öneride bulunabilelim.
            Bu arada ben şimdiden Anamur'da başladım çalışmalara
            2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler

Yorum

1 Dolar 1,53 TL; 1 varil petrol 112 dolar= 1 Varil petrol 171,36 TL.
              1 varil petrol 159 LT.
              1 LT petrol = 1,08 TL

4,39-1,08 = 3,31 TL'yi kimler nasıl paylaşıyor????
              İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

Amma hesap yaptınız siz de yani...Yazmayım diyorum ama dayanamıcam.Bu 112 dolar nerde ki para çok merak ettim?Türkiye'nin dışarıdan aldığı varil başına ödediği ücret mi?Diyelim ki öyle bir kanak verirseniz daha iyi olur.Neyse geçelim onu.Asıl önemlisi bu kadar tartışılıyo herkes şikayetçi şöyle böyle eylem yapalım almayalım 1 hafta falan filan...Hikaye hepsi.hadi bir kişi almasın.Hadi kullanmayın bir ay arabanızı.Yapabilir misiniz?Yapamazsanız hiç sanal ortamda boş yere isyan etmeyin bir sonuca varamazsınız.Araçlarımızdan da anlaşılıyor ki hepimiz iyi denilebilecek seviyede gelire sahip insanlarız.Bu kadar şikayetçi iseniz alın dizel 1300cc vasat bir araç kullanın ekonomik ekonomik.Hoş o zaman da litre fiyatına bir etkiniz olamayacak...Bundan bunu çıkartırız şu kalır nerde benim paracıklarımı kim aldı? falan bunlar komik şeyler...Bir TR gerçeği var ki evet dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz.Ama kimse de demiyor ki biz en pahalı ekmeği yiyoruz(mesela).Yani sadece pahalı olan benzin değil.Yani bizim ülkemiz de bir maaş dengesizliği mevcut.Evet yaşam şartları bu şekilde yapacak birşey yok.Yani buna katlanmak zorundayız.Bilmem takip ediyor musunuz?Bu artışlar sadece bizim ülkemizde yaşanmıyor.Diğer ülkelerin de son 2-3 yılki artışlarına bir bakın derim.İnsanlar nelerinizi paylaşıyor nelerinize ortak oluyor bi benzin mi var yani?Ben sadece gülüyorum artık yazılanlara...
                2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

Başbakan seçimden sonra benzindeki ötv'nin kademeli olarak indirileceğini söylemişti..haydi sevinelim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ZEK74US
                    1 Dolar 1,53 TL; 1 varil petrol 112 dolar= 1 Varil petrol 171,36 TL.
                    1 varil petrol 159 LT.
                    1 LT petrol = 1,08 TL

4,39-1,08 = 3,31 TL'yi kimler nasıl paylaşıyor????
                    Başbakan'ımızın seçim gezilerinde dağıttı oyuncaklara paylaştırıyorlar.Allah devletimize zeval vermesin

Yorum

Orjinal yazı sahibi: eymenkul
                      Amma hesap yaptınız siz de yani...Yazmayım diyorum ama dayanamıcam.Bu 112 dolar nerde ki para çok merak ettim?Türkiye'nin dışarıdan aldığı varil başına ödediği ücret mi?Diyelim ki öyle bir kanak verirseniz daha iyi olur.Neyse geçelim onu.Asıl önemlisi bu kadar tartışılıyo herkes şikayetçi şöyle böyle eylem yapalım almayalım 1 hafta falan filan...Hikaye hepsi.hadi bir kişi almasın.Hadi kullanmayın bir ay arabanızı.Yapabilir misiniz?Yapamazsanız hiç sanal ortamda boş yere isyan etmeyin bir sonuca varamazsınız.Araçlarımızdan da anlaşılıyor ki hepimiz iyi denilebilecek seviyede gelire sahip insanlarız.Bu kadar şikayetçi iseniz alın dizel 1300cc vasat bir araç kullanın ekonomik ekonomik.Hoş o zaman da litre fiyatına bir etkiniz olamayacak...Bundan bunu çıkartırız şu kalır nerde benim paracıklarımı kim aldı? falan bunlar komik şeyler...Bir TR gerçeği var ki evet dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz.Ama kimse de demiyor ki biz en pahalı ekmeği yiyoruz(mesela).Yani sadece pahalı olan benzin değil.Yani bizim ülkemiz de bir maaş dengesizliği mevcut.Evet yaşam şartları bu şekilde yapacak birşey yok.Yani buna katlanmak zorundayız.Bilmem takip ediyor musunuz?Bu artışlar sadece bizim ülkemizde yaşanmıyor.Diğer ülkelerin de son 2-3 yılki artışlarına bir bakın derim.İnsanlar nelerinizi paylaşıyor nelerinize ortak oluyor bi benzin mi var yani?Ben sadece gülüyorum artık yazılanlara...
                      !
                      1- herhangi bir ekonomi sayfasını açarsan buralardan petrolün varilinin ne kadar olduğunu çok rahat görebilirsin. Kaldı ki devletler 1-2-5 yıllık petrol kontratları ile alırlar petrolü. Yani bizim devlete maliyeti bunun çok daha altındadır senin anlayacağın.
                      2- Gelir seviyen iyi diye bir mala daha fazla para vermek pek akıllı bir davranış olmasa gerek. Mesela sıfır fiyatı 50 bin TL olan bir arabaya bende para çok diye gelir düzeyim iyi diye 60 bin vermezsin değil mi?
                      3- Türkiye'nin en büyük ithal kalemi petroldür. Buna bağlı olarak petrol fiyatlarının artması diğer bütün kalemlerin artmasına yol açar. Işınlama makinesi daha icat olmadığı için...
                      4- Nasıl oluyor da petrol bu kadar artarken enflasyon aynı oranda artmıyor. Enflasyon hesabı yaparken ekmek yerine ping pong topunun bu hesaba eklenmesinin bir etkisi var mıdır acaba...
                      İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

Orjinal yazı sahibi: eymenkul

Tse Tse Tse Söyleyecek Başka Söz Bulamıyorum...

Atamızın Güzel Bir Sözü: Her Millet Hakettiği Şekilde Yönetilir...

Neden Bu Halde Olduğumuzun Apaçık Bir Göstergesi Bence Hem Yukarıdaki Yorum Hemde Geçenlerde TV de İzlediğim Bir Röportaj

Varoşlardan( Not: Bende Varoşlarda oturuyorum yani bende Varoşum ) Bir Kadına Soruyolar: Sizce Bu Seçimlerde Hangi Siyasi Görüş Öne Çıkar ?

Kadının Cevabı: Ben Bilmem Beyim Bilir....Herşey Çok Açık ve net değil mi ?

Bu İstanbulda Beyi bilir fakat Türkiyemizin geri kalan büyük bir kısmında AĞAm Nederse Dogrudur Sözü Geçerlidir o Yüzden Bu

Günlerimize Şükredelim Bunlar İyi Günlerimizdir Belkide.
                        '' Ya Ganiyy, Ya Muğni... ''
                        '' Melik-i Muktedirsin Ya ALLAH ''

Yorum

sn. eymenkul,
                          tek dengesizliğin petrol fiyatları olmadığı konusunda haklısın.Ancak akaryakıt ve enerji hayatımızın her alanına nüfuz eder ve bunlardaki fiyat dengesizliği diğer alanlardaki fiyat dengesizliklerinin de baş tetikleyicisidir,haliyle de kamuoyunda daha fazla tepki görür.
                          Gelirlerimizin iyi yada kötü olması,binek kullanıcıların dizel araçlara geçmesi gibi mazeret ve önerilerle geçiştirilecek bir durum değildir akaryakıt sorunu.Devletin akaryakıttan aldığı fahiş vergi oranı akaryakıt litresi 1 liraykende sorundu 4,5 tl iken de sorundur,zira benzin 1 milyon iken de biz dünyanın en pahalı akaryakıtlarından birini kullanıyorduk,şu an da öyleyiz.
                          Yaşam şartlarının bu şekilde olduğu ve buna katlanılması gerektiği inancı medya yoluyla insanlara pompalanan "öğretilmiş çaresizlik" ten başka bir şey değildir,bu şekilde tepkisizleşmen,ürettiğin değerlerin heba olup olmadığını sorgulamaman sağlanmış olur.
                          o pahalı dediğin ekmeğe gelince;ülkemizde acaba hangi kalemdeki maliyetlerin aşırı yüksek olmasından dolayı,bilmem nerde hibritlenip gümrük bedeli de eklenerek türkiye'de satılan ithal "x" tarım mamulu, yurt içinde elverişli topraklarımızda yetiştirdiğimiz "x" mamulünden çok daha ucuza(!) denk gelmiş oluyor?Ve bu tarım mamulümüz neyin hammaddesidir(ipucu: çayda kahvaltıda yenir, acaba nedir nedir!)?
                          2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bassoprofondo
                            sn. eymenkul,
                            tek dengesizliğin petrol fiyatları olmadığı konusunda haklısın.Ancak akaryakıt ve enerji hayatımızın her alanına nüfuz eder ve bunlardaki fiyat dengesizliği diğer alanlardaki fiyat dengesizliklerinin de baş tetikleyicisidir,haliyle de kamuoyunda daha fazla tepki görür.
                            Gelirlerimizin iyi yada kötü olması,binek kullanıcıların dizel araçlara geçmesi gibi mazeret ve önerilerle geçiştirilecek bir durum değildir akaryakıt sorunu.Devletin akaryakıttan aldığı fahiş vergi oranı akaryakıt litresi 1 liraykende sorundu 4,5 tl iken de sorundur,zira benzin 1 milyon iken de biz dünyanın en pahalı akaryakıtlarından birini kullanıyorduk,şu an da öyleyiz.
                            Yaşam şartlarının bu şekilde olduğu ve buna katlanılması gerektiği inancı medya yoluyla insanlara pompalanan "öğretilmiş çaresizlik" ten başka bir şey değildir,bu şekilde tepkisizleşmen,ürettiğin değerlerin heba olup olmadığını sorgulamaman sağlanmış olur.
                            o pahalı dediğin ekmeğe gelince;ülkemizde acaba hangi kalemdeki maliyetlerin aşırı yüksek olmasından dolayı,bilmem nerde hibritlenip gümrük bedeli de eklenerek türkiye'de satılan ithal "x" tarım mamulu, yurt içinde elverişli topraklarımızda yetiştirdiğimiz "x" mamulünden çok daha ucuza(!) denk gelmiş oluyor?Ve bu tarım mamulümüz neyin hammaddesidir(ipucu: çayda kahvaltıda yenir, acaba nedir nedir!)?
                            +1

Yorum

ver fındığı bana bak sana ne vericem,al bak bu fındıklı nutella aaaaa bizim fındıkları bize geri mi satmışlar ne?
                              Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Benzinin Varil Fiyatı 4 $ Düştü Bakalım Bizde Bi İndirim Olacakmı Yüce Başbakanımız Biz Belirlemiyoruz Piyasa Belirliyo Diyodu yani Ben vergimi Alırım Gerisine Karışmam Diyor
                                '' Ya Ganiyy, Ya Muğni... ''
                                '' Melik-i Muktedirsin Ya ALLAH ''

Yorum

İşleniyor...
                                X