Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fiat Tempra

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Fiat Tempra

Anılarım depreşti... Çocukluk- delikanlılık zamanlarımızda bu araçlar piyasada ilk türediğinde elektronik dashboard lu modelleri hepimize uzay aracı gibi gelirdi. Gıpta ile bakılırdı statü göstergesiydi. O kadar çok modeli vardı ki içinde boğuluyordunuz adeta. Sonra 1994 SX-A donanıma sahip hidrolik direksiyonlu elektronik göstergeli bir Tempra mız olmuştu. 2003 yılına kadar kullandık. Ne en ufak bir arıza yaptı ne bizi yolda bıraktı. İlk arabaya kız atma girişimimi bu araçla yapmıştım. Daha sonra zamanla elektronik aksamdan zerre anlamayan elleri şahinlere serçelere alkışmış kasap sanayicilerimzin elinde imajı zedelendi durdu. Çok arıza yapar elektroniği bozulur sağlam değil başını yakar vs... En son 2.0 i.e 16V CAT modeli çıkmıştı sanırım. O zamanlar hiçbir araçta olmayan opsiyonları ile Mercedes konforu vaat ediyordu. Bel desteği ayarlı full deri koltuklar dijital klima abs airbag elektrikli aynalar cart curt. Bu araç performansı ile de dikat çekiyordu yanlış hatırlamıyor isem 158 HP motoru vardı. Yeni Focusları yalan ediyordu bildiğim kadarıyla. Ciddi şekilde bir ünü vardı o motorun Golf ve Passatlarla yürüdüğüde söylenir. Şöyle bi 1998 Model 2.0 İ.E denk gelsene yürüsek. Siz ne düşünüyorsunuz bu araç hakkında 90 lı yıllarda sahip olmuşluğunuz kullanmışlığınız var mıdır yada hala kullananınız ? Memorial yapalım biraz.

[COLOR=black]SADECE ESKİŞEHİRSPOR

Opel Insignia 1.6 Turbo 180 HP Cosmo - Olimpik Beyaz + DVD 800 (2010)

Fiat Bravo 1.6 MultiJet 120 HP-320 NM Sport - Lav Kırmızı + Skydome (2013)

Ynt: Fiat Tempra

benimde en favori aracımdı bu o zmanlar babama yalvarırdım alsın diye ama bi türlü almadı en sonunda alt komşumuz almıştı sx_ak adam yıkarken bende cama sinek gibi yapışıp izlerdim
    F30 Sport+

Yorum

Hey gidi günler 1997 yılında bizde de vardı beyaz full bütün camlar otomatik arkadaşlarım arabaya binmek için sıraya giriyodu anılar depreşti abi yha....
      <1,6 Turbo Cosmo Beyaz,Dvd 800 Navi,Flexride,Sunroof,19'jant>

Yorum

ilk göz agrım 1994 tempra SXA beyaz ve ruzgarlıklı. ayrıca sadece ısıkları yanan meshur 522 kodlu monte arac telefonu.

Yorum

Alanya'da tatildeyken vurulmuştum Tempra'ya. O zaman gıcır gıcır sx_ak gelmişti. Gidip etrafında dolanır incelerdim. Dijital göstergesi, heybetli kıçı, otomatik camları, hidrolik direksiyonu ne müthişti. Sonrasında 94 yılında Tipo s almıştık. Kadranları analog olduğu için buruktum ama sonradan o arabada yapmadığım kalmamıştı. Bir kere banamısın demedi araç satılana kadar.

1.6 Turbo COSMO Beyaz/Bej-Kibo

Yorum

bu yaz baya yuksek hızda gıdyrm benle beraber temprada gelıodu o zman tempranın da 2000 motor oldugunu ogrendım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: toltun
              bu yaz baya yuksek hızda gıdyrm benle beraber temprada gelıodu o zman tempranın da 2000 motor oldugunu ogrendım
              Hahahaha

Dipnot : Fiat Tempra 0.28'lik bir sürtünme katsayısına sahiptir. Üretildiği yıllarda sınıfının en az sürtünme katsayısıymış. O görünüme rağmen peeehh.
              [COLOR=black]SADECE ESKİŞEHİRSPOR

Opel Insignia 1.6 Turbo 180 HP Cosmo - Olimpik Beyaz + DVD 800 (2010)

Fiat Bravo 1.6 MultiJet 120 HP-320 NM Sport - Lav Kırmızı + Skydome (2013)

Yorum

bunların tavan lambasında ufacık parmak kadar birşey vardı delikli delikli, hatırlayan varmı? o ne işe yarıyor, küçükken kırdığımı hatırlıyorum ihihi
                InsigniaTEAM

Yorum

Way anasına göstergeleri görünce eski anılarım aklıma geldi.En sevdiğim yanıysa arkasının kalkık olmasıydı.Bizde aile boyu tempra vardı.Bütün amcamlarda ve bizde toplam 5 taneydi.Arka arkaya dizlir giderdik.2.0İe lerde elektronik klima süperdi bide

2011 Astra J Sport 1.3 Eco - Siyah - Navi

Yorum

benim Tempra'da en önemli hatıram SW modelinde oldu. bilenler vardır SW'de arka tampon aşağı doğru açılıyor.
                    5-6 yaşlarımdayken neredeyse sülalecek bir piknik yapmıştık, dönüşte 4 kuzen arabanın bagajına oturduk, dayımda tamponu indirip bagajı kapatmıştı.
                    bagaj kapağının altındaki ufak boşluktan ayaklarımızı çıkardık, herkes koordine şekilde ayakları sallıyordu haha yolda arkamızda sıra olup bizi izleyen araçlar falan hala aklımda haha
                    InsigniaTEAM

Yorum

Dedem 1996 yılında sıfır Tempra Station Wagon 2.0 AK almıştı. Devrim niteliğinde bir araçtı, ama hakikaten bir yerden sonra Şahinlerle,Doğanlarla aynı kefeye konulması çok üzücü oldu

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

Bir foto da 278 km/h var
                        Benim de çocukluğumunda hayran olduğum araçlardan bir tanesi bu.Komşunun vardı bir tane,az iki elimizi birleştirip camından içeri bakmadık.
                        http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                        2.0 CDTI
                        Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

ilk çıktığında komşumuz koyu yeşil sx almıştı. herhalde ilk gelenler ithaldi. o zamanlar mahallede büyük sükse yapmıştı ve biz de hayranlıkla izlerdik bu arabayı.
                          sonra kısmet oldu 1994 yılında, 1995 model şahin s imi satıp 1993 model sx-a almıştım. koyu gri idi. bagajına kanat, roadstar teyp + pioneer hoparlörler taktırmıştım. acayip sevmiş ,kullanırken haz almıştım. birgün ana yolda ilerlerken ara sokaktan fırlayan büyük bir motosiklet ön sol taraftan bana çarptı. ön sol çamurluk, ön sol kapı, kaput, ön tampon, ön panjur yamuldu. bunları yaptırıp boyattım ama tavanda biraz darbe izi kaldı orayı elletmedim. o günden sonra bu arabadan soğudum ve yeni arayışa girdim.

1995 yılında bir galeride 95 model beyaz corolla 1.6ie görünce hemen aldım ama arabayı hiç sevmedim. bana temprayı çok arattı..
                          ardından başka bir galeride 95 model 1500 km.de beyaz sx-a görünce fiyatı piyasaya göre biraz yüksek bile olsa hemen onunla değiştirdim. beyaz temprayı çok severek 2000 yılına kadar kullandım. bu sefer bagaja kanat takmadım, sade daha güzeldi bana göre. ama pioneer cd çalar + 4x130w pioneer amfi + 1000 watt sub+250watt hoparlörler ile bayaa kıskanç bakışlara maruz kaldım. arabayı o kadar seviyordum ki fırına ekmek almaya bile onunla gidiyordum ihihi
                          ayrıca tempra sağolsun, kızlardan yana oldukça bereketli geçti o yıllarım

1999 sonlarında yanımda bir kız arkadaşım var iken, ani fren yapan bir tıra arkadan bindirince kaput, ön panel + farlar ve ön tampon komple değişti, sağ sol çamurluklar boyandı..
                          üzerinden bir ay geçmeden yanımda bu sefer başka bir kız arkadaşım ihihi var iken, keskin virajlı bir yolda hafif yağış başlamışken acil bir durum sebebiyle hızlı seyrederken, gece 1 sularında araç hakimiyetini kaybedip bariyerlere çarptım. kayganlaşan yolda araç, sabun üzerinde kayar gibi döne döne, önden arkadan büyük hasar aldı. Allahtan bize birşey olmadı. radyatörden sular boşalırken, yamulan şaseyi görünce bu arabanın işi bitti dedim kendi kendime. cepin bile çekmediği bu ıssız yolda gece yarısı öylece kalakaldık. artan sağanak yağışta biri geçse de yardım etse diye arabada beklemeye başladık. bir süre sonra büyük bir kamyon geldi, durdu. aracı çekmeye karar verdik ama çeki halatı yoktu... çevrede, tarlada, bahçelerde halat , tel vs namına ne varsa aramaya başladık sağanak altında. bulduğumuz anten kabloları, çamaşır ipleri v.s ne varsa kullandık ve arabayı çektik.....

arabayı yaptırdım, ama tempra benim için güzel bir anı olarak son noktasını koymuştu artık o yerde...

2000 yılının ilk aylarında aracı satışa çıkarmadığım halde bir talipli geldi. aracı hemen verdim. arabasız kalamayacağım için acilen yeni araba arayışına girdim. o zamanlar fiat brava yeni çıkmıştı. bayide spotlar altında ışıl ışıl parlayan koyu yeşil vardı ve ani kararla onu aldım.

ve hayatımın hatası oldu brava, çok pişman oldum kullandığım sürece hiç sevemedim, temprayı arayıp durdum.. kız arkadaşım bile brava ile -arkası yumurta gibi.. diyerek dalga geçti haha..

Yorum

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Tempra Özellikleri ve Motor Seçenekleri;

The Fiat Tempra was a family car produced by the Italian manufacturer Fiat from 1990 to 1995. The Tempra was introduced in February 1990 as a replacement...

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

İşleniyor...
                              X