Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Masaüstü PC İçin Yeni Kasa Alıyorum Tavsiyeleriniz..

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Masaüstü PC İçin Yeni Kasa Alıyorum Tavsiyeleriniz..

Merhaba,

2003 yılında aldığım masaüstü PC artık miladını doldurdu ve yeni bi kasa almak şart oldu.. 3 gün önce ne olduğunu anlamadan bi anda kapandı ve birdaha açılmadı.. kasaya hiç elektrik gelmiyodu, sorun muhtemelen power deydi.. bilgisayarcı bi abime götürdüm kasayı ve yeni power taktık çalıştı bu kez masaüstü ekranı gelmedi.. format atıldı, bu kezde aşırı ısındığını gördük işlemcinin.. işlemci fanının altındaki soğutma demirine el vurulmuyodu.. sorun bu kez anakarttır dedi abim, ama modeli eski olduğu için uygun anakartı bulmak belki sorun olabilir zaman alır dedi.. bulsakta belki idareten yine maximum 1-1.5 yıl kullanırsın sonra yine sorun çıkartabilir dedi PC.. bende yeni bi kasa toplamaya karar verdim..

olmasını istediğim özellikler ve donanımla şunlar;

AOPEN M501 350W SİYAH KASA

GİGABYTE GA-P43T-ES3G P43 DDR3 S+GL PCIx 775p _______________Anakart

İntel C2QUAD Q8300 2.50GHZ 1333 MHz 4MB 64BIT 775p BOX ____İşlemci

INNO3D 9800GT (256 BIT) 1 GB DDR3 VGA/DVI/HDMI PCIx _________Ekran Kartı

2GB DDR3 1333 MHz KINGSTON __________________________________ Ram/Bellek

SEAGATE 500 GB 16 MB SATA3 NCQ 7200RPM _____________________Harddisk

LG GH22NS50 22X8X16X SATA DVD-RW / SİYAH ____________________Optik Sürücü

QUATRONİC SDHC _________________________________________kasa içi kart okuyucu / siyah evet istediğim özellikler bunlar..

*sizce bu özellikler nasıl?
    *bu özelliklerde bi PC kaç yıl kullanılır?
    *şu olsa daha iyi olur dediğiniz herhangi bi özellik/parça var mı?

şimdiden, ilginiz için teşşekkürler saygılarımla..

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Ynt: Masaüstü PC İçin Yeni Kasa Alıyorum Tavsiyeleriniz..

1- güzel
    2- nasip kısmet :P
    3- ram yükselt bence

hayırlı olsun şimdiden. kart okuyucuya ne kadar dedi?
    InsigniaTEAM

Yorum

Kullanım amacına göre iyi-kötü değişir abi. Oyun falansa hiç niyetlenme Bir de masaüstü toplama bilgisayarlar baya uygun fiyatlı oluyor yüksek bir sistem kur bence 5-6 yıl çok rahat götürür sonradan parçaları güncellersin. Şimdiden hayırlı olsun.
      Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
      Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
      VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

bu özellıklere gore ram ddr3 olsa bıle dusuk geldı bana ram de artırılırsa tamam ))))

Yorum

Fiyat belirtirsen yardımcı olabilirim

Yorum

Amd tabanlı bir pc neden düşünmediniz?F/P oranı daha iyi

İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
            17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
            35GB5825  A Rh+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: NiqHt~WaTchMaN
              Fiyat belirtirsen yardımcı olabilirim
              kasa 116.500 TL

anakart 160 TL

işlemci 273 TL

ekran kartı 189 TL

ram/bellek 47 TL

harddisk 80 TL

optik sürücü 38 TL

kart okuyucu 9 TL

bunlar netten baktığım fiyatlar.. ben dün akşam bu istediğim özellikleri bilgisayarcı abimden aldım, ama çıktı halinde sadece özellikleri aldım, fiyatlarını yazmadım.. bugün netten baktım fiyatları böyle.. aşağı yukarı da böyledir başka yerlerde de sanırım.. bu arada, burda yazdığım kasa fanlı değil, ben kasa fanlı olsun istiyorum.. kasayı hem daha güçlü poweri olan, fanlı ve dolayısıyla daha pahalı bişeyde alabilirim burdakinden.. netten yine bikeç kasaya baktım..
              fanlı kasa olarak tavsiye edeceğiniz bi ürün var mı?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: taner
                Amd tabanlı bir pc neden düşünmediniz?F/P oranı daha iyi
                Taner abi, çevremdeki arkadaşlar da tanıdıklar da genelde İntel işlemci kullanıyolar.. İntel kalite olarak daha iyi diye düşünüyorum.. tabi siz bu konuyu daha iyi biliyosunuzdur.. tavsiyeleriniz benim için önemli.. sonuçta yaklaşık 1000 TL verecem bu donanımlara ve almışken sağlam bişey alayım istiyorum.. tabi bu özelliklerden çok daha iyisi yok mu, daha baba özelliklerde var.. ama o da bütçeyi biraz zorlar.. bu ay gider çok oldu.. bi anda bozuldu PC.. durduk yere masraf çıktı.. mecbur alınacak yeni bi kasa, eskisine masraf yapmaya deymez.. parçaları bile zor bulunuyo, ve yapılsa da kimbilir ne kadar idare edecek.. belki 3 ay belki 2 yıl.. şimdi yeni bi kasa alalım diyorum eskisine masraf yapıp eli kulağında olmasından iyidir diye düşünüyorum..

Yorum

Bana kalırsa amd işlemci toplayalım.Ben AMD kullanıyorum gayet iyi tavsiye'de ederim.İntel istiyosan hemen bi toplayalım.
                  INTELCore i3 550 Soket 1156 3.2GHz 4MB Cache 32nm İşlemci 252 TL
                  GIGABYTEH55M-S2V Intel H55 Soket 1156 DDR3 2200MHz (O.C.) VGA&DVI Anakart 172 TL
                  SAPPHIRE HD5670 GDDR3 1GB 128Bit ATI Radeon DX11 Ekran Kartı 165 TL
                  KINGSTON2GB DDR3 1333MHz CL9 Tek Modül Ram (KVR1333D3N9/2G) 47 TL
                  WD3.5" 500GB 16MB Cache SATA 3.0 7200Rpm 16MB Caviar Blue Harddisk 85 TL
                  XIGMATEKASGARD PURE BLACK EDITION 400W MidT ATX SİYAH KASA 120 TL
                  ASUSDRW-22B2S 22X ± DOUBLE LAYER PATA DVD YAZICI 52 TL

Vatan Computer

Yorum

Murat,

Kasa seçimini değiştir. 50 tl fazla ver bunu al.
                    COOLER MASTERELITE RC-430 500W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA 168 tl
                    2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Yorum

Bende Intel kullanıcısıyım fakat bana göre AMD fiyat-performans açısından Intelden daha önce bende AMD seçmenizi öneririm. Ayrıca bildiğim kadarıyla RAM'lar arasında aşırı bir fiyat farkı olmuyor RAM'inizi 4GB seçmenizi öneririm. Ekran kartı olarakta Radeon HD 4650 önerebilirim (2GB).

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-870a-ud3-ga-870a-ud3-am3-amd-870sb850-ddr3-2000mhz-(o.c.)-usb-3.0-anakart/productdetails.aspx?I_ID=48401

http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-10666cl7d-4gbrh-4gb-(2*2gb)-ripjaws-ddr3-1333mhz-cl7-1.5v-dusuk-voltaj-dual-ram/productdetails.aspx?I_ID=43452

Şu parçalara bir bak derim

İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
                        17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
                        35GB5825  A Rh+

Yorum

Taner abi çok teşekkürler tavsiyelerin için..
                          yukarıda belirttiğim özellikler değişmeyecek sanırım.. bizimkilerinde kafasına bunlar yattı.. hemde bütçe açısından bu ara rahat değiliz bu özellikler yeterli olacaktır diye düşünüyorum.. belki yükseltirsem ram i yükseltebilirim.. bakalım artık hayırlısı abi..

herkese çok teşekkürler görüşleri ve tavsiyeleri için.. angle

saygılarımla

Yorum

Orjinal yazı sahibi: turquaz72
                            Murat,

Kasa seçimini değiştir. 50 tl fazla ver bunu al.
                            COOLER MASTERELITE RC-430 500W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA 168 tl
                            http://www.vatanbilgisayar.com/coole...spx?I_ID=52020
                            Gökah abi, teşekkür ederim abi tavsiyen için.. kasa güzel, özellikleri de iyi..

ama bunda karar verdim gibi abi, hala alternatif bakıyorum ama şimdilik kafama yatan bu oldu ;

eğer almaya gittiğimde ram i yükseltmezsem, bide benim şu anki kasadaki DVD-RW i ve harddiski yeni kasaya aktarırsam, fiyatta biraz düşecek ve bende DVD-RW ve harddiskin yerine onların parasını kasaya veririm diyorum.. bakalım artık abi, hayırlısı.. önümüzdeki günlerde net olur herşey

Yorum

Murat,

Senin söylediğin kasada iyi. Yeterki Aopen kasa alma.
                              2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Yorum

İşleniyor...
                              X