Merhaba,
2003 yılında aldığım masaüstü PC artık miladını doldurdu ve yeni bi kasa almak şart oldu.. 3 gün önce ne olduğunu anlamadan bi anda kapandı ve birdaha açılmadı.. kasaya hiç elektrik gelmiyodu, sorun muhtemelen power deydi.. bilgisayarcı bi abime götürdüm kasayı ve yeni power taktık çalıştı bu kez masaüstü ekranı gelmedi.. format atıldı, bu kezde aşırı ısındığını gördük işlemcinin.. işlemci fanının altındaki soğutma demirine el vurulmuyodu.. sorun bu kez anakarttır dedi abim, ama modeli eski olduğu için uygun anakartı bulmak belki sorun olabilir zaman alır dedi.. bulsakta belki idareten yine maximum 1-1.5 yıl kullanırsın sonra yine sorun çıkartabilir dedi PC.. bende yeni bi kasa toplamaya karar verdim..
olmasını istediğim özellikler ve donanımla şunlar;
AOPEN M501 350W SİYAH KASA
GİGABYTE GA-P43T-ES3G P43 DDR3 S+GL PCIx 775p _______________Anakart
İntel C2QUAD Q8300 2.50GHZ 1333 MHz 4MB 64BIT 775p BOX ____İşlemci
INNO3D 9800GT (256 BIT) 1 GB DDR3 VGA/DVI/HDMI PCIx _________Ekran Kartı
2GB DDR3 1333 MHz KINGSTON __________________________________ Ram/Bellek
SEAGATE 500 GB 16 MB SATA3 NCQ 7200RPM _____________________Harddisk
LG GH22NS50 22X8X16X SATA DVD-RW / SİYAH ____________________Optik Sürücü
QUATRONİC SDHC _________________________________________kasa içi kart okuyucu / siyah evet istediğim özellikler bunlar..
*sizce bu özellikler nasıl?
*bu özelliklerde bi PC kaç yıl kullanılır?
*şu olsa daha iyi olur dediğiniz herhangi bi özellik/parça var mı?
şimdiden, ilginiz için teşşekkürler saygılarımla..
2003 yılında aldığım masaüstü PC artık miladını doldurdu ve yeni bi kasa almak şart oldu.. 3 gün önce ne olduğunu anlamadan bi anda kapandı ve birdaha açılmadı.. kasaya hiç elektrik gelmiyodu, sorun muhtemelen power deydi.. bilgisayarcı bi abime götürdüm kasayı ve yeni power taktık çalıştı bu kez masaüstü ekranı gelmedi.. format atıldı, bu kezde aşırı ısındığını gördük işlemcinin.. işlemci fanının altındaki soğutma demirine el vurulmuyodu.. sorun bu kez anakarttır dedi abim, ama modeli eski olduğu için uygun anakartı bulmak belki sorun olabilir zaman alır dedi.. bulsakta belki idareten yine maximum 1-1.5 yıl kullanırsın sonra yine sorun çıkartabilir dedi PC.. bende yeni bi kasa toplamaya karar verdim..
olmasını istediğim özellikler ve donanımla şunlar;
AOPEN M501 350W SİYAH KASA
GİGABYTE GA-P43T-ES3G P43 DDR3 S+GL PCIx 775p _______________Anakart
İntel C2QUAD Q8300 2.50GHZ 1333 MHz 4MB 64BIT 775p BOX ____İşlemci
INNO3D 9800GT (256 BIT) 1 GB DDR3 VGA/DVI/HDMI PCIx _________Ekran Kartı
2GB DDR3 1333 MHz KINGSTON __________________________________ Ram/Bellek
SEAGATE 500 GB 16 MB SATA3 NCQ 7200RPM _____________________Harddisk
LG GH22NS50 22X8X16X SATA DVD-RW / SİYAH ____________________Optik Sürücü
QUATRONİC SDHC _________________________________________kasa içi kart okuyucu / siyah evet istediğim özellikler bunlar..
*sizce bu özellikler nasıl?
*bu özelliklerde bi PC kaç yıl kullanılır?
*şu olsa daha iyi olur dediğiniz herhangi bi özellik/parça var mı?
şimdiden, ilginiz için teşşekkürler saygılarımla..
Yorum