Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Benzine Zam

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: Benzine Zam

aynı şeyleri konuşuyoruz ahmet bey yıl sonu bakıyor adam ne kadar vergi çıkmış misal 100 bin lira gidiyor şirket arabalarını değişiyor kalıyo vergi 10 bin lira onuda bi jip alıyor al sana kalmadı vergi hiç vergi vermeden dünyaları kazanıyoruz bu yüzdende fahiş vergiler vergi kacırılamaz ürünlere biniyor mutlaka ama mutlaka vergi sistemimiz değişmeli ...
    Yeni i30 style 1.6 crdi beyaz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: zaqa17
      evet arkadaşlar benzine yapılan her zamdan sonra konu açıp hükümeti eleştiren arkadaşlarımız 3 defa indirim yapılmasına rağmen hala konu açmadılar bende buraya ufak bir hatırlatma yapayım dedim BENZİNE İNDİRİM GELDİ ....
      benzin fiyatlarından rahatsız olmadığınız için mi Lpg taktırdınız?
      Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Allahdan indirim gelmiş ha, 4.51 en ucuz yerde, 4 bucuk liraya benzin aldığımıza seviniyorsak, gidişatımız iyi değil diye düşünüyorum,3-3.5 civarı olmadan indirim söz konusu değil benim için
        Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Sanırım şu konuda bir yanlışlık var yıl sonunda vergi ödemek yerinde jip alınırsa bile vergiden düşülemiyor. sadece ticari araç olursa vergiden düşülüyor. muhasebeci bana öyle aktardı. ben de geçen ay insignia yı şirketim adına aldım, kdv de bile işe yaramıyor. sadece masraflarını (benzin-mazot-parça) gider olarak vergiden düşebiliyorsunuz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi
            petrol varil fiyatı 145 dolar iken dolar 1.5-1.6 bandında seyrederken bile benzin bukadar pahalı değildi.
            varil fiyatı hikaye ,bizim cahil halkımız piyasaları taki etmediği için bu yalana inanıyor bakın size küçük bir hesap.
            petrol 145 dolar iken varil fiyatı (1 varil 159 litre eder) dolar 1.55 tl ortalama alıyorum.
            1 litre petrol 0.91 dolar ediyordu. 0,91 * 1,55 = 1,41 TL

oysaki şuanda;
            petrol 109 dolar varil fiyatı.dolar 1.79
            1 litr petrol 0,68 dolar eder. 0,68 * 1,79 = 1,2

buda demek oluyorki 1.41 TL olduğu zaman 3-3.5 TL arası satılan benzin
            Şuanda 4.5-5 TL arası satılıyor.Bu nedemek biliyormusunuz düpedüz SOYGUN
            +1453
            2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Ahmet kardeşimin dediği gibi bizim ülkemizde petrol atıyorum 80 Dolar iken biz 2 Tl veriyoruz litresine.Bir ara 120 dolara çıkıyor petrol ve bizim 2 Tl oluyor 4 Tl.Bir zaman petrol gene 80 Dolar seviyelerine düşüyor ama biz hala 4 Tl veriyoruz ya da az insaf edip 3.5 Tl'ye indiriyorlar ve biz de indirim yaptılar diye seviniyoruz işte olay budur...
              2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

benim güzel ülkemde her şirket yaptığı ciroların 3 te 1ini bile göstererek vergi verse ne benzindeki nede diğer fahiş vergi alınan ürünlerin fiyatları bu şekilde olmaz birde benzine yapılan indirim enfilasyondan değil petrolün varil fiyatının gerilemesinden
                öyle mi? Sen ülkelerin her sabah kalkıp değişen petrol fiyatları üzerinden mi petrol aldıklarını sanıyorsun. Ülkeler 6 aydan başlayan ve 5 seneye kadar uzanan petrol kontratları ile petrol alırlar. Şu anda türkiye'de satılan petrol belki de 3-4 seneki fiyatlarla alınmıştır. 2012 yılı yıl sonu enflasyon hedefinin % 5 ama şu andaki enflasyonun %10 civarında olduğunu düşünürsek galiba ben haklıyım...
                İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ZEK74US
                  benim güzel ülkemde her şirket yaptığı ciroların 3 te 1ini bile göstererek vergi verse ne benzindeki nede diğer fahiş vergi alınan ürünlerin fiyatları bu şekilde olmaz birde benzine yapılan indirim enfilasyondan değil petrolün varil fiyatının gerilemesinden
                  öyle mi? Sen ülkelerin her sabah kalkıp değişen petrol fiyatları üzerinden mi petrol aldıklarını sanıyorsun. Ülkeler 6 aydan başlayan ve 5 seneye kadar uzanan petrol kontratları ile petrol alırlar. Şu anda türkiye'de satılan petrol belki de 3-4 seneki fiyatlarla alınmıştır. 2012 yılı yıl sonu enflasyon hedefinin % 5 ama şu andaki enflasyonun %10 civarında olduğunu düşünürsek galiba ben haklıyım...
                  +1 Bencede sen haklısın abi...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: xxstormxx
                    Orjinal yazı sahibi: ZEK74US
                    +1 Bencede sen haklısın abi...
                    +1
                    İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

Arkadaşlar bu geceden gecerli olmak üzere 95 oktana 9 97 oktana 10 kuruş zam var.Allah bin türlü belalarını versin dolar düşerken neyin zammı bu.Zehir zıkkım olsun aldıkları benzin mazot paraları

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22426300.asp

İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
                      17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
                      35GB5825  A Rh+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: taner
                        Arkadaşlar bu geceden gecerli olmak üzere 95 oktana 9 97 oktana 10 kuruş zam var.Allah bin türlü belalarını versin dolar düşerken neyin zammı bu.Zehir zıkkım olsun aldıkları benzin mazot paraları

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22426300.asp

oh be bende nezaman zam gelcek diye düşünüyordum, geç kalmıştı çünkü...

Yorum

ya gerçektende bu dolar düşerken bu zamda neyi nesi.milleti enayi zannediyorlar.varil fiyatı 1 dolar arttı diye zam yaptılar sanırım.Allah bunları bildiği gibi yapsın kandil günü insanı çileden çıkartıyorlar.
                          2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                          2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

EEEEEEE ne de olsa 2013 başladı enflasyonu sıfırladık Enflasyon yüksek çıkarsa indirime geçeriz, o zamana kadar bindirime devam

Yorum

Artık bir şey diyemiyorum ne olacak bizim bu halimiz ....

Yorum

kim bu vergi konusunda petrol fiyatları konusunda hakkımı yiyorsa ben hakkımı helal etmiyorum arkadaş avrupada orda burda beğenmediğim ülkelerde canavar gibi arabalara biniyolar,bizde burda bulduk iyi vergisi diğerlerine göre düşük diyoruz güçlü araba çıkmış alalım vergisini geç yakıt başlıyor arabanın yakıtı insanın ekonomisini sarsar mı ya lpg li aldım çok şükür sıkıntısız biniyorum çat bi bakıyorum lpg bile artmış arabalar çok yakmıyor petrol pahalı.. madem gelişiyoruz dünyanın bilmem kaçıncıyız bende yakıtı kafama takmaksızın 6 silindirli araba sürmek istiyorum,arabanın vergisini avrupadaki kadar alsınlar madem o ayara gelmeye çalışıyoruz hani gider düşünmeden opc alırım burayada yazıyorum
                                2009 1.6T Cosmo-Nar Kırmızı-Flexride-DVD800 navi-Park Assist-Tam Deri Spor Koltuklar-Llumar film

Yorum

İşleniyor...
                                X